Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Berlin jelzett: kuss van Viktor! (Viktor pedig ért a szóból&
  2014-11-13 19:13:00, csütörtök
 
   
  Berlin jelzett: kuss van Viktor! (Viktor pedig ért a szóból...és végrehajt!)

Posted on 2014/11/13 Szerző: Admin

Jelezte Berlin az Orbán-kormánynak, hogy nincs helye a különutas politikának, így a miniszterelnök kész változtatni a politikáján, jelenleg a fordulat előkészítése zajlik - állítja egy magas rangú fideszes forrás. Ám egyelőre ennek nem látni a jeleit, igaz, forrásaink szerint az erősen centralizált kormányzati rendszer csak nagyon lassan lenne képes irányt változtatni.
,,Erős jelzéseket kaptunk, hogy mit vár tőlünk Németország" - mondta a hvg.hu-nak a Fidesz egy magas rangú, a nemzetközi kapcsolatok szervezésében fontos szerepet vivő politikusa azt hangsúlyozva, hogy fordulat előtt áll a magyar külpolitika. Szerinte egyelőre csak informális csatornákon keresztül, de jelezték Angela Merkel környezetéből, hogy a jelenlegi nemzetközi helyzetben elfogadhatatlannak tartják Magyarország különutas politikáját, de azokban a kérdésekben sem tudják maradéktalanul támogatni Orbán Viktor kormányát, amelyekben az Egyesült Államok, a nyugati sajtó bírálja hetek óta.
Mint arról korábban beszámoltunk, a szeptemberben kezdődött amerikai nyomásgyakorlást eleinte nem tartották súlyos problémának a miniszterelnök környezetében. Úgy vélték, egy is egy olyan ,,harc" lesz, mint a 2010 után indul EU-s nyomásgyakorlás, melyet a küzdelmet egyébként is kedvelő Orbán engedmények árán, de meg tudott nyerni. Október végén a Fidesz és a kormány vezető politikusait sokkal jobban zavarták a netadó elleni tüntetések, a tömeg nagysága, mint az Egyesült Államok korrupciós vádjai. Igaz, azt is állították: tudják, hogy az USA nem egy konkrét gazdasági ügy, sokkal inkább a kormány orosz-barátsága miatt bírálta az országot.

merk
A magas rangú fideszes forrás most viszont azt állította a hvg.hu-nak, Orbán megértette a németek üzenetét. A fideszes politikus arról beszélt, a miniszterelnök az utóbbi napokban személyesen tájékozódott Németországban, de itthon is tárgyalt kül- és biztonságpolitikai szakértőkkel. Így forrásunk szerint ha nem is vesz azonnali fordulatot, de megindult a magyar külpolitika és diplomácia áthangolása a német külpolitikához igazodva.
,,Nem történhet meg még egyszer"
,,Az oroszok világossá tették, hogy egy pufferzónát akarnak kialakítani köztük és a NATO között, és ennek érdekében még a nemzetközi jogot is hajlandóak megsérteni." ,,Ennek megsértését nem fogadhatjuk el." ,,Érdekünkben áll egy stabil és független Ukrajna." ,,Fiatal koromban közös magyar-szovjet határ volt. Ez nem történhet meg még egyszer" - ilyen erős, a korábbi oroszellenes szankciókat kikezdő nyilatkozatihoz képest mindenképpen újszerűnek tűnő mondatok olvashatók abban az interjúban, melyet Orbán Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel közösen adott a Die Weltnek.
Forrásaink szerint a Fideszben és a kormányban nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek az interjúnak, melyben a miniszterelnök az Európai Unióról többször is pozitívan beszélt, a közös célokról és értékekről beszélve folyamatosan első személy, többes számot (,,wir") használt. Több alkalommal is dicsérte a német politikát és gazdaságot, sőt leszögezte: Magyarország az ukrán válság és Oroszország ügyében mindenben ,,igazodik" a német külpolitikához. Kérdésünkre, hogy ez nem a Fidesz kommunikációjában bevett ,,kettős beszéd"-e, forrásunk állította, most másról van szó.
Márpedig a német külpolitika változóban van. Seehofer az interjúban ki is jelentette: ,,hónapokkal ezelőtt még megbíztam Valgyimir Puytinban, jóhiszemű voltam, de ma már nem vagyok az". Bár hangsúlyozta, hogy a katonai fellépés teljesen kizárt, de a bajor miniszterelnök szerint nincs más lehetőség, ,,a Nyugatnak össze kell hangolnia" Oroszország-politikáját, ,,elszánt cselekvésre" van szükség. ,,Ennek az útnak nincs alternatívája" - szögezte le az interjúban. Márpedig Seehoffer a Merkellel szövetséges Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, Orbán Viktor egyik legfontosabb németországi támogatója. A bajor miniszterelnök most is megvédte a szociáldemokraták és zöldek kritikáival szemben vendégét, aki két évvel ezelőtt járt utoljára Münchenben.
Egy, a német-magyar kapcsolatokat ismerő, egy kormányzati háttérintézménynek dolgozó szakember a hvg.hu-nak azt mondta, Berlin felismerte, hogy a helyzet elfajult, a putyini politika kiszámíthatatlanná vált. A szakember szerint a németek látják, egyelőre nincs lehetősége annak a politikának, melyet Merkel még az ukrajnai tüntetések, a krími válság idején kiaknázhatónak vélt: az orosz energiahordozóknak kitett német gazdaság érdekeit figyelembe véve akkor még közvetíteni próbált Moszkva és Washington között. Fideszes forrásaink szerint Orbán egyébként eddig is próbált igazodni a német külpolitikához, partnereinek többször hangsúlyozta, ő csak olcsó energiát próbál biztosítani a német iparnak - ezzel növelve Magyarország versenyképességét -, az orosz gázt szállító Déli Áramlat megépítésével csak azt szeretné elérni, amit Németország az Ukrajnát elkerülő Északi Áramlattal.
Az ügy belpolitikai vonatkozásai miatt neve elhallgatását kérő szakember szerint a magyar diplomácia nagy hibája, hogy fáziskésésben van, nem vette időben észre a német fordulatot, Berlin igazódását az amerikaiakhoz. Szerinte ez összefüggésben van azzal is, hogy az új külügyminiszter és a külföldi hírszerzést felügyelő Lázár János nem rendelkezik megfelelő diplomáciai tapasztalattal. Ráadásul Szijjártó Péter az ukrajnai válság kellős közepén látott neki a Külügyminisztérium átszervezésének, ahonnan szakembereket rúgtak ki. (Arról, hogy a bénult külügy az amerikai pofont sem volt képes előre jelezni Orbánnak, és ennek mi az oka.)
Itt lenne az idő!
,,Elég belenézni a nagyköveteink jelentéseibe, hogy lássuk, milyen a magyar külpolitika megítélése külföldön, mint gondolnak rólunk már a németek is" - állította az egyik fideszes forrás. Szerinte az elmúlt napokban több bírálat is érte ,,házon belül" Szijjártót.
A német, és a nyomában várható állítólagos magyar külpolitikai fordulatról megkérdeztünk több, nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó kormányzati és fideszes politikust. Forrásaink egyben egyetértettek: ,,nagyon rossz", egyesek szerint ,,borzalmas" állapotban vagy a magyar diplomácia. A várható fordulatról beszélő fideszes forrás szerint a miniszterelnök sokszor ez európai választókhoz, és nem a politikai elithez beszélt - amikor az EU-t, vagy a Moszkvával szembeni szankciókat bírálta -, ám nem vette észre, és erre nem is figyelmezették, hogy ezzel ,,gyengíti" a diplomáciánkat, ,,károkat okoz" a manőverezésben.
Ami igazán ártott
Többen is úgy vélik a Fideszben, hogy elhibázott dolog volt a nyári tusnádfürdői előadásban ,,illiberális" államról beszélni, mert ezt felkapta a teljes nyugati sajtó, de a külföldi politikusok is ezen ,,rugóznak". Mint arról korábban beszámoltunk, azóta Orbán maga is magyarázza ezt a kifejezést szűkebb körű beszélgetéseken is azt hangsúlyozva, hogy ez csak az ,,unortodoxnak" egy változata és azt akarta mondani, hogy az ideológiák ideje lejárt, gyakorlatiasnak kell lenni a problémák megoldásában. Szeptember végén a hvg.hu parlamenti tudósítójának például azt fejtegette, hogy az amerikai demokrácia - például a rendőri fellépésekben - is sok tekintetben ,,illiberális".
A Die Weltnek is hosszasan magyarázkodott, arról beszélt, hogy nem szereti, ha jelzőket illesztenek a ,,demokráciához", mert a pártállami rendszer is demokráciának tartotta magát, csak hozzátette, hogy ,,népi". Bár nem fejtette ki bővebben, hogy pontosan mit ért alatta, azt mondta, megvan a veszélye annak, hogy az ideológiailag vezérelt ,,liberális demokrácia" antidemokratikus legyen, mert nem veszi figyelembe a ,,nép" aktuális problémáit.
Az illiberális kifejezés miatt Szijjártó is magyarázkodhatott szerdán Berlinben. A külügyminiszter azt állította, a kormányfő ,,soha nem állította, hogy Magyarország számára példakép volna Kína vagy Oroszország". (Ez így nem igaz: Orbán azt mondta, ezek a rendszerek nem liberálisak, mégis képesek ,,sikeressé" és ,,versenyképessé" ,,tenni nemzeteket", a második Orbán-kormány intézkedései pedig ,,értelmezhetők innen is". ,,Érdemes" elszakadni a nyugati ideológiáktól és így megszervezni és versenyképessé tenni a magyar közösséget.)
Ám azt a kormányzat középszintű vezetői nem tudták megerősíteni, hogy megszültetett volna a döntés az említett fordulatról. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az erősen központosított kormányzati döntéshozatalban lassan szivárognak le az információk - mint egy forrásunk fogalmazott: a Fidesz vezetősége hamarabb értesül a fajsúlyos döntésekről, mint a helyettes államtitkárok -, így nem is zárták ki ennek a lehetőségét. Egy korábban a külügyminisztériumban dolgozó forrás szerint ha lesz is változtatás, az apparátust erről csakis Szijjártó berlini útja után értesíthetik (a külügyminiszter szerdán kezdte el német tárgyalásait). Véleménye szerint ha a német politika látványosan odaáll az amerikaiak mellé, a miniszterelnöknek sem marad más választása.
A fordulatról beszélő forrás szerint több irányból is győzködik a miniszterelnököt. Orbán meghallgatta többek között Gottfried Pétert, aki több kormánynak is dolgozott, most a kormányfő EU-ügyi főtanácsadója, beszélt a Fidesz európai parlamenti képviselőivel, így Szájer Józseffel is. Ugyanakkor szinte minden héten ki fog utazni valaki a kormányból és a Fideszből Berlinbe egyeztetni, így a CDU vezetőivel is tárgyalnak.
Mint arról korábban beszámoltunk, a Miniszterelnökségen a kitiltási botrány után szinte kizárólag arra összpontosítottak, figyeltek, hogy magyar ügyben megszólal-e Merkel, illetve a CDU bármelyik vezetője. Jelzésértékű ugyanakkor, hogy a hetekben két magas rangú német politikus is Magyarországon járt: Michael Roth, a nagykoalíciós kormány európai ügyekkel foglalkozó szociáldemokrata külügyi államtitkára, valamint Hans-Peter Friedrich, a Bundestag konzervatív (CDU/CSU) frakciójának helyettes vezetője. Bár egyes esetekben a hangsúlyok eltérőek voltak, a sajtóbeszélgetéseken kiderült, a Merkel-kormány határozott szándéka, hogy Orbánt letérítse a különutakról. Ám az nem derült ki, hogy ez érinti-e a kormány belpolitikai intézkedéseit is, márpedig korábban fideszes források elismerték, az amerikaiak valóban komolyan követelik, hogy a Miniszterelnökség szálljon le például a civil szervezetekről.
Majd később
,,Mintaállamnak" nevezte Orbán kedden Azerbajdzsánt és fogadta a Nyugaton diktátornak tartott elnökét. Szerdán bejelentették, tovább növelik a német tulajdonú RTL-t célzó reklámadó mértékét, továbbra is nyomás alatt tartják a Norvég Alapból pénzt kapó civileket, korábban kiderült, Varga Mihály nem engedi el az USA-ból korrupciógyanúval kitiltott NAV-elnök kezét. Egyelőre jele nincs annak, hogy a forrásunk által említett fordulat bekövetkezett volna. Volt olyan fideszes politikus, aki úgy vélte, ha döntött is Orbán arról, hogy átpozicionálja a politikáját, akkor is csak hetek múlva lehet majd látni a hatásait.
(HVG)
Bal-Rad komm: “...hetek múlva lehet majd látni a hatásait."
Néhány héten belül megtudhatja mindenki, hogy a MAFFIAÉRDEKEK mindenképpen felülírták a NEMZETI ÉRDEKEKET!
Hirtelen ki fog derülni, hogy szó nincs (nem is volt!) bármiféle korrupcióról! “Putyin pincsik" márpedig vannak, és az Európai Unió a legnagyszerűbb találmány, amihez tartoznunk pedig egyenesen a MI NEMZETI ÉRDEKÜNK! Oda hát az uniós zászlót Kövér Laca háta mögé a parlamentben!
“Amerika az amerikaiaké!" Európa a Németeké! Németország meg Amerikáé! Megüzente Angela!
Viktorunk meg megértette a képletet! Ha ez jelenti a bankszámla biztonságát! - hát legyen így!

https://balrad.wordpress.com/2014/11/13/berlin-jelzett-kuss-van-viktor-viktor-ped ig-ert-a-szobol-es-vegrehajt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: antidemokratikus, nyomásgyakorlást, miniszterelnököt, döntéshozatalban, szociáldemokrata, külügyminiszter, nyilatkozatihoz, beszélgetéseken, gyakorlatiasnak, átszervezésének, nyomásgyakorlás, miniszterelnök, maradéktalanul, magyarázkodott, németországban, központosított, versenyképessé, magyarországon, szervezetekről, külpolitikához, összefüggésben, tapasztalattal, kapcsolatokkal, diplomáciánkat, figyelmezették, legnagyszerűbb, átpozicionálja, tulajdonítanak, kiaknázhatónak, manőverezésben, főtanácsadója, amerikaiakhoz, fáziskésésben, megépítésével, nagykoalíciós, alternatívája, különutas politikának, miniszterelnök kész, fordulat előkészítése, magas rangú, erősen centralizált, nemzetközi kapcsolatok, magyar külpolitika, jelenlegi nemzetközi, nyugati sajtó, szeptemberben kezdődött, miniszterelnök környezetében, olyan „, 2010 után, küzdelmet egyébként, kormány vezető, netadó elleni, Jelezte Berlin, Angela Merkel, Orbán Viktor, Egyesült Államok, Orbán Horst Seehofer, Európai Unióról, Valgyimir Puytinban, Márpedig Seehoffer, Bajor Keresztényszociális Unió, Déli Áramlat, Északi Áramlattal, Lázár János, Ráadásul Szijjártó Péter, Gottfried Pétert, Szájer Józseffel, Fideszből Berlinbe, Michael Roth, Hans-Peter Friedrich, Norvég Alapból, Varga Mihály, NEMZETI ÉRDEKEKET, Európai Unió, NEMZETI ÉRDEKÜNK, Kövér Laca, Megüzente Angela,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.20. 10:11 Szakértő: a dohányosok főként COPD-vel és tüdőrákkal kerülnek kórházba
11.20. 10:01 Illegális bevándorlás - Ismét nő a migránsok száma a szerb-magyar határ köz...
11.20. 09:31 EU-tisztújítás - Kovács Zoltán: Bár mindent megpróbáltak, a magyar ellenzék...
11.20. 09:31 Orosz sajtó: maradtak lezáratlan kérdések Moszkva és Minszk között az integ...
11.20. 09:31 Peking tiltakozik a hongkongi tüntetőket támogató amerikai törvényjavaslat ...
11.20. 09:31 Tőzsde - Veszteséges kezdés az európai tőzsdéken
11.20. 09:21 Többen meghaltak Izrael éjszakai légicsapásaiban Szíriában
11.20. 09:21 Hegyközségek Nemzeti Tanácsa: 4,2 millió mázsa szőlő termett idén
11.20. 09:11 Paks II - TVEL: a Roszatom vállalata le tudja gyártani a paksi fűtőanyagot
11.20. 09:11 BUX: 43 680,62 pont, +0,14 százalék a nyitáskor
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Csokor  Cica a kerítésen  Csokor vázában  Ítélet napja  Kukucs  Őszirózsák  Rózsaszín rózsa  Bűnbánat  Png őszi levél  Facebookon kaptam  Matek- -és tanulság......  Gonosz szellem  Matek- -és tanulság......  Őszi kép  Gonosz szellem  Bűnbánat  Őszi levél  Gerberák  Kellemes hétvégét  Fogyókúra  Vörös rózsa  Isten Lelke  Landolás  Jó reggelt , szép napot  Mindaz, ami érték bennem  Png nő  Facebookon kaptam  Szeretettel köszöntöm az Erzsé...  Png kutya  Rózsaszín rózsa  Facebookon kaptam  Anyu kedvenc sorozata volt.......  Kellemes délutánt  Bűnbánat  Azok az emberek bántanak, akik...  Nagy igazság......  Bölcs meglátás......  Mi se szégyelljük Jézust megva...  Facebookon kaptam  Őszinte barátnak  Png nő  Facebookon kaptam  Őszi este  Bűnbánat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagy igazság......  Azok az emberek bántanak, akik...  Őszi kép  Kellemes délutánt  Őszi este  Facebookon kaptam  Őszi kép  Boldog Névnapot Erzsikék!  Őszi csendélet  Őszi kép  Facebookon kaptam  Jézus a hegyi beszédben így sz...  Fussatok el, jó emberek!  Bűnbánat  Szent Ányos ünnepe Tihanyban 1...  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni pihenést  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Krisztina...  Őszi kép  Levendula csokor  Őszi kép  Szülinapra  Az evangélium dicsősége  Krisztus igazsága  Szèp napot kívánok  Bűnbánat és bűnbocsánat  Vörös rózsa  Napi cuki  Ferenc pápa a világiakhoz:  Sárga rózsa  A koffeinelvonás tünetei  Esti kép  Szabadítás  Szép napot  Matek- -és tanulság......  Szép estét  Facebookon kaptam  Kávé daráló  Harag  Üdvösség  Mi se szégyelljük Jézust megva...  Facebookon kaptam  Png nő  Őszi kép  Png nő  Őszi csokor  Sexy nő  Png rózsák  Nagy igazság......  Gonosz szellem  Tea főző  Szép estét  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást 
Bejegyzés Címkék
különutas politikának, miniszterelnök kész, fordulat előkészítése, magas rangú, erősen centralizált, nemzetközi kapcsolatok, magyar külpolitika, jelenlegi nemzetközi, nyugati sajtó, szeptemberben kezdődött, miniszterelnök környezetében, olyan &#8222, 2010 után, küzdelmet egyébként, kormány vezető, netadó elleni, tömeg nagysága, konkrét gazdasági, kormány orosz-barátsága, németek üzenetét, fideszes politikus, utóbbi napokban, német külpolitikához, oroszok világossá, pufferzónát akarnak, nemzetközi jogot, korábbi oroszellenes, kormányban nagy, közös célokról, német politikát, ukrán válság, német külpolitika, katonai fellépés, bajor miniszterelnök, útnak nincs, német-magyar kapcsolatokat, helyzet elfajult, putyini politika, szakember szerint, németek látják, ukrajnai tüntetések, krími válság, német iparnak, orosz gázt, magyar diplomácia, német fordulatot, külföldi hírszerzést, ukrajnai válság, bénult külügy, amerikai pofont, nagyköveteink jelentéseibe, németek is&#8221, egyik fideszes, elmúlt napokban, nyomában várható, várható fordulatról, miniszterelnök sokszor, politikai elithez, nyári tusnádfürdői, teljes nyugati, külföldi politikusok, kifejezést szűkebb, ideológiák ideje, problémák megoldásában, amerikai demokrácia, rendőri fellépésekben, pártállami rendszer, veszélye annak, ideológiailag vezérelt, illiberális kifejezés, kormányfő &#8222, második Orbán-kormány, nyugati ideológiáktól, magyar közösséget, kormányzat középszintű, említett fordulatról, erősen központosított, információk &#8211, forrásunk fogalmazott, fajsúlyos döntésekről, helyettes államtitkárok, apparátust erről, külügyminiszter szerdán, német politika, amerikaiak mellé, fordulatról beszélő, kormányfő EU-ügyi, kitiltási botrány, nagykoalíciós kormány, hangsúlyok eltérőek, kormány belpolitikai, amerikaiak valóban, civil szervezetekről, német tulajdonú, forrásunk által, legnagyszerűbb találmány, uniós zászlót, bankszámla biztonságát, antidemokratikus, nyomásgyakorlást, miniszterelnököt, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 443
  • e Hét: 6165
  • e Hónap: 32437
  • e Év: 430373
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.