Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ez már vérre megy!
  2014-11-19 11:32:11, szerda
 
  Ez már vérre megy!

Feladta: 2014, november, 18

Miközben Dicsőséges Kormányunk fennen hangoztatva azzal “fényezi" erősen pöcsétes és messziről bűzlő “kabátját", hogy “Magyarország jobban teljesít!“, bő négy esztendei uralkodása világra szóló csodát eredményezett, problémamegoldási módszerei pedig nem hogy kritikára, hanem elismerésre (“Több tiszteletetet!“) és követésre méltóak, odalent, “Mélymagyarországon" egyre nagyobb a nyomor és a reménytelenség.

Van énnékem egy ismerősöm, akivel ugyan nem állok szorosabb kapcsolatban, de havi egy-kétszeri találkozásaink alkalmával el-elbeszélgetünk pár percig egymással. Jó három esztendővel ezelőtt figyeltem fel arra, hogy ez az ötvenes éveinek elején járó asszonyság egyre nehezebben mozog. Különösebb jelentőséget ennek akkor nem tulajdonítottam, lévén Évike, a megelőző tíz-tizenkét év alatt szorgalmasan gyűjtögette magára a “kilókat", a bő kilencvenet pedig nincs az a középkorú ízület, ami azt tartósan elbírná.

Tavaly előtt ősszel osztán Évike eltűnt, “kiesett a látókörömből". Ennek sem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget, hiszen bár viszonylag közel lakunk egymáshoz, szokásos napi útvonalaink ölég messze esnek egymástól. Ugyanakkor ilyesmi máskor is előfordult már. Évikének ugyanis van egy édesanyja, aki a városunkhoz közel lévő egyik kistelepülésen lakik, s bár több, mint hetven éves, sokkal “fittebb", mint a leánya. Időnként azonban úgy dönt, hogy ő éppen halálos beteg. Akkor pedig Éva kénytelen néhány hétre kiköltözni hozzá, s mindaddig “ápolni", mígnem a Mama egy napon úgy nem dönt: elege van a lányából és különben is gyógyult már. ... A szokásos távollét azonban ezúttal hosszabb ideig tartott.

Évikével tavaly tél elején találkoztam össze ismét. Erősebben bicegett mint valaha, korábbi termetének a “romjaiban hevert" (minimum egy húszas lement róla!), mozgását pedig immáron egy bot is segítette. Természetes, hogy több, mint egy esztendő után (meg állapotja láttán) megkérdeztem tőle, hogy mi történt vele. Ő aztán el is mondta, hogy előző ősszel a fájdalmai már elérték azt a szintet, hogy naponta egy-két óránál többet aludni sem tudott. Betegállományba került, s elébb otthon kezelte a házi orvos, de végül kórházba vitték. Ott pedig gyorsan megállapították: jobb csípőízületének felületein grammnyi porc sem maradt már, elkoptak a csontok is és olyan masszív gyulladás alakult ki, amit műtét nélkül nem lehet orvosolni. Jelenleg ugyan a tüneteit elnyomják azok a bikaerős gyógyszerek, melyeket naponta szedni kénytelen (mellékhatások: hányás, hasmenés, étvágytalanság - nem csoda, hogy annyit fogyott!), de protézis beültetése nélkül hamarosan már ezek sem fognak hatni. “Miért hagytad, hogy eddig fajuljon a helyzet?" - kérdeztem tőle. “Minimálbér táppénzéből még a gyógyszereket sem tudtam volna kifizetni, nem hogy a rezsit, meg a létfenntartásomat!" - válaszolta ő. “És most tudod?" - kérdeztem vissza. “Miután leszázalékoltak és ‘közgyógyra' vettek, már igen.“

Eltelt újabb két hónap és ismét összefutottam Évikével. Ekkor (2014. január!) elmondta nekem, hogy rászánta magát a műtétre és kapott is időpontot. ... Az ESZTENDŐ VÉGÉRE, azaz december 15.-re! (Hogy is volt anno az a fideszes duma a Gyurcsány-kormány “embertelenül hosszú" várólistáiról? - álá Selmeczi Gabriella és Tsai.) Ámde Évának nem ez volt a legfőbb gondja. Hanem az, hogy ha őt majd (úgymond) meggyógyítják, akkor az orvosa szerint könnyen előfordulhat, hogy “kisebb százalékra" minősítik vissza, ezzel elveszíti a “közgyógyot", arról meg nem is beszélve, hogy “... így egy olyan fokozatot kapok, ami után nekem ellátás nem jár, de munkahelyem sem lesz! Hiszen ki az, aki egy ötvennégy éves, bicegő nőnek munkát adna?!“. Éva ennek ellenére kijelentette: inkább a műtét és a nyomor, mint az a fájdalom, amit az erős gyógyszerek is csak egyre kevésbé képesek elnyomni.

Ezt követően ismét hónapokig nem találkoztunk. Néha-néha láttuk egymást (bicegett, mint korábban és tovább is fogyott), köszönésként oda-oda intettem neki, de “beszélgetési távolságba" nem kerültünk. ... Egészen mostanáig.

Ma reggel, miután bekísértem ifjabbik gyermekeimet az orbanista “KLIK" által “működtetett", fasiszta alattvalónevelő intézetbe (leánykori nevén: “általános iskola"), hazafelé bandukoltamban megláttam Évikét. Ült a buszmegálló padján (korábbi kövérségének romjaiban) és épp a receptjeit böngészgette. Amikor ráköszöntem, rögvest felderült az arca, majd mindenféle bevezető nélkül megkérdezte, hajlandó volnék-e vért adni. Amit ezt követően hallottam, attól nem csak majdnem “dobtam egy hátast", de olyan düh fogott el, amit csakis a legkirívóbb orcátlanságok láttán/hallatán szoktam érezni. (Most következik a “poén"!)

Éva elmondta, hogy az előjegyzett műtétje december 15.-én ugyan meg fog történni, de csak akkor, ha talál három embert, akik legkésőbb december 10.-ig az ő nevére és “TAJ-számára", a kijelölt helyek bármelyikén hajlandó leadni egy-egy adag vért. Ha azonban ez nem sikerül, a protézis beültetését ismeretlen időre elhalasztják, lévén a kórház vérkészletét csakis sürgősségi beavatkozásokra lehet felhasználni, minden más esetben pedig (a kormányzati “szerv", a GYEMSZI? utasítása szerint) azt pótolni köll. Mivel ilyesmire az intézmény agyonfizetett (fideszes) főfőnöke, az agyonparaszolvált (ugyancsak fideszes) fősebésze nem hajlandó, az alulfizetett “segédszemélyzetnek" pedig már mindennel és mindenkivel “tele a töke", hát nem marad más választás, mint segítséget kérni a jószándékú ismerősöktől.

Hát ez az a pont, ahonnan már semmit nem lehet mondani. Legfeljebb csak annyit, hogy “No comment!“, meg hogy “Orbán takarodj!“.


http://szendamondja.wordpress.com/2014/11/18/ez-mar-verre-megy/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: betegállományba, beavatkozásokra, megállapították, alattvalónevelő, tulajdonítottam, csípőízületének, leszázalékoltak, reménytelenség, találkozásaink, étvágytalanság, elbeszélgetünk, kistelepülésen, bandukoltamban, várólistáiról, meggyógyítják, eredményezett, orcátlanságok, összefutottam, agyonfizetett, mellékhatások, tiszteletetet, gyógyszereket, köszönésként, kijelentette, beszélgetési, kapcsolatban, szorgalmasan, jelentőséget, látókörömből, embertelenül, megkérdeztem, előfordulhat, találkoztunk, ismerősöktől, magyarország, böngészgette, ötvenes éveinek, megelőző tíz-tizenkét, városunkhoz közel, szokásos távollét, húszas lement, esztendő után, házi orvos, tüneteit elnyomják, bikaerős gyógyszerek, legfőbb gondja, orvosa szerint, olyan fokozatot, ötvennégy éves, erős gyógyszerek, orbanista “, buszmegálló padján, Miközben Dicsőséges Kormányunk, ESZTENDŐ VÉGÉRE, Selmeczi Gabriella, Ámde Évának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  Png férfi  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A kételkedés kezelése  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy bizonyos határt  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Png virág  Egy bizonyos határt  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Bounty krémes  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Paul David Tripp Április 20  Png kutya  Facebookon kaptam  Png kutya  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Idő  Lóhere  Akarat  Png nő  Garai Gábor - Takarítás  Png csokor  Png ház  Nagyi telefonál  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png telefon  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png telefon  Kaffka_Margit  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  A másik dolog,  Nevem  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kerüld el az evangélium örömén...  A sors 
Bejegyzés Címkék
ötvenes éveinek, megelőző tíz-tizenkét, városunkhoz közel, szokásos távollét, húszas lement, esztendő után, házi orvos, tüneteit elnyomják, bikaerős gyógyszerek, legfőbb gondja, orvosa szerint, olyan fokozatot, ötvennégy éves, erős gyógyszerek, orbanista &#8220, buszmegálló padján, receptjeit böngészgette, legkirívóbb orcátlanságok, előjegyzett műtétje, kijelölt helyek, protézis beültetését, kórház vérkészletét, kormányzati &#8220, intézmény agyonfizetett, alulfizetett &#8220, jószándékú ismerősöktől, betegállományba, beavatkozásokra, megállapították, alattvalónevelő, tulajdonítottam, csípőízületének, leszázalékoltak, reménytelenség, találkozásaink, étvágytalanság, elbeszélgetünk, kistelepülésen, bandukoltamban, várólistáiról, meggyógyítják, eredményezett, orcátlanságok, összefutottam, agyonfizetett, mellékhatások, tiszteletetet, gyógyszereket, köszönésként, kijelentette, beszélgetési, kapcsolatban, szorgalmasan, jelentőséget, látókörömből, embertelenül, megkérdeztem, előfordulhat, találkoztunk, ismerősöktől, magyarország, böngészgette, vérkészletét, gyermekeimet, elhalasztják, alulfizetett, felhasználni, szendamondja, kövérségének, találkoztam, útvonalaink, táppénzéből, beültetését, mindenkivel, gyógyszerek, kormányzati, esztendővel, természetes, városunkhoz, hangoztatva, előjegyzett, bármelyikén, ráköszöntem, kilencvenet, munkahelyem, megkérdezte, legkirívóbb, elismerésre, gyűjtögette, működtetett, buszmegálló, legfeljebb, előfordult, kiköltözni, viszonylag, ugyanakkor, segítséget, jószándékú, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.