Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nézze meg, kémkedik-e ön után a kormány!
  2014-11-21 16:19:25, péntek
 
 
Nézze meg, kémkedik-e ön után a kormány!
Straub Ádám2014. 11. 20. 11:18


Felkutatja a gépünkön az állami kémprogramokat az Amnesty International programja. A vírusirtót nem váltja ki.

A nemzetközi jogvédő szervezet Detekt nevű ingyenes alkalmazása nem helyettesíti a víruskereső szoftvereket, mivel nem alkalmas minden típusú kártevő azonosítására - kifejezetten a különböző államok által használt kémprogramok érzékelésére tervezték.
hirdetés

Az Amnesty International azt szeretné elérni, hogy az ilyen szoftverek kereskedelmét világszerte jelentősen korlátozzák - így ezek nem juthatnának például elnyomó rezsimek kezére. Nemrég például kiderült, hogy ilyen technológiával kémkedett ellenfelei után Hoszni Mubarak egyiptomi diktátor is. De a jogvédő szervezet szerint találtak már állami kémprogramokat többek között vietnami, német, észak-koreai, szíriai és tibeti aktivisták számítógépein is. Az Amnesty International szakértője úgy becsüli, hogy a kormányok évente ötmilliárd dollár értékben vásárolnak ilyen szoftvereket saját használatra.
Amit egy vírusirtó nem érzékel

Mitől állami egy kémprogram? A világszerte működő titkosszolgálatok és rendvédelmi szervek általában olyan, polgári használatra nem hozzáférhető szoftvereket használnak a titkos felderítéshez, amelyeket a hagyományos vírusvédelmi programok nem képesek felismerni.

Nem a vírusvédelmi cégekkel paktálnak le a kormányzati használatú kémprogramok gyártói - magyarázta el nemrég az Origónak Marosi Attila, a Sophos cég kiberbiztonsági szakértője, aki a FinSpy nevű, a magyar állam által is használt kémprogram mobilos változatának működését fedte fel. Erre a WikiLeaksen kiszivárgott forráskód birtokában nyílt lehetősége.
Forrás: AFP


A szakértő szerint az állami kémprogramokat eleve rejtőzködésre optimalizálják, és azért nem tudják azonosítani őket a vírusvédelmi szoftverek, mert ilyen kémprogrammal csak nagyon kevés számítógép fertőződik meg: azoknak az embereknek az eszközeit, akik valamiért a titkosszolgálatok célkeresztjébe kerülnek. Ezzel szemben a kiberbűnözők által készült kártevők célja az, hogy minél több áldozatot szedjenek, így ezek esetében a felfedezés esélye is nagyobb - a kártevők többségét ugyanis nem tevékenysége, hanem a kódjából származó minták alapján ismerik fel a biztonsági szoftverek.
Egyre aktívabban kémkednek az államok

Az Amnesty International hadviseléssel és rendvédelmi szervekkel foglalkozó szakértője, Marek Marczynski szerint a világ országainak kormányai egyre fejlettebb technológiát vetnek be annak érdekében, hogy kémkedjenek az újságírók vagy politikai aktivisták után.

Egyes kémprogramokkal a polgárok privát üzeneteit olvashatják, de megoldható az is, hogy bekapcsolják a webkamerát, vagy titokban aktiválják az eszközök mikrofonját lehallgatás céljából. Claudio Guarnieri, a Detektet kifejlesztő német IT-biztonsági kutató szerint a kémprogramokat egyes államok sokkal szélesebb körben alkalmazzák, mint azt az átlagfelhasználók gondolnák. Ezeket a szoftvereket azonban nagyon ritkán fedezik fel. Ebben nyújt a jövőben segítséget a Detekt.
Ön is lefuttathatja a gépén!

A Detekt nevű programot a Github nevű kódmegosztó oldalon tette elérhetővé az Amnesty International. A szoftver fejlesztésében más jogvédő szervezetek, a Digitale Gesellschaft, az Electronic Frontier Foundation és a Privacy International is közreműködött. A fejlesztés két évet vett igénybe.

A Detekt szoftver kezdő képernyője
Forrás: Detekt


Az egyelőre csak Windows alá elérhető program használata egyszerű, a 26 megabájtos fájlt hamar le lehet tölteni, arra azonban figyelni kell, hogy Windows XP-nél újabb rendszerek esetében ne hagyományosan, hanem rendszergazdaként indítsuk el. Ezt úgy lehet megtenni, ha a fájlon jobb egérgombbal kattintunk, és a felnyíló menüben kiválasztjuk a "Futtatás rendszergazdaként" menüpontot. A program menüje nem tud magyarul, de elég a "Scan now!" gombjára kattintani, a keresést automatikusan végzi.
hirdetés

A szoftver készítői azt ajánlják, hogy a Detekt futtatásának idejére zárjunk be minden alkalmazást, és csatlakoztassuk le a PC-t az internetről, hogy az érzékelés hatékonyan működhessen, és a háttértáron képes legyen fellelni a kémprogramok nyomait. A program elképesztően lassan keres: egy óra alatt sem végzett SSD-meghajtóval szerelt irodai laptopunkon a vizsgálattal, érdemes estére otthagyni vele a gépet.

Ha ezt látja, kémkednek ön után!
Forrás: Detekt


A Detekt nem alkalmas az állami kémprogramok eltávolítására, annak, aki a fenti képhez hasonló hibaüzenetet kap, a jogvédő szervezet azt javasolja, ezen a felületen vegye fel a kapcsolatot az Amnesty Internationallel vagy más szakértővel. Ilyen esetben javasolt a számítógép azonnali lekapcsolása az internetről és minden más hálózatról, és nem szabad rá pendrive-ot dugni vagy adatokat másolni sem. Ezeken keresztül ugyanis terjedhetnek a kémprogramok.
Komoly hiányt pótol

Eddig nem létezett ehhez hasonló megoldás arra, hogy hétköznapi - akár csak egy-egy tüntetésen részt vevő - felhasználók leellenőrizhessék a számítógépüket. Ha valaki a teljes biztonságra törekszik, annak a Detekt mellett érdemes teljes biztonsági csomagot is telepítenie a számítógépre, és azzal is ellenőriztetnie a rendszert.

Erre azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a gép nem állami, hanem kiberbűnözők kémprogramjával van fertőzve - ezt pedig a titkosszolgálatok ugyanúgy használhatják információszerzésre, mint az állami kémprogramokat. A jogvédő szervezet a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy azért Windowsra készült el a szoftver először, mert a Microsoft szoftverét használják a legtöbben, és így ezen keresztül kémkednek a legtöbb aktivista után is. Az Amnesty International munkatársai most azon dolgoznak, hogy megoldják az állami kémprogramokat érzékelő alkalmazás folyamatos frissítését, és bővítenék a felismerhető minták körét is. A kémalkalmazások ugyanis folyamatosan fejlődnek, a felfedezett, elavult típusokat újabbak váltják fel.

http://www.origo.hu/techbazis/20141120-nezze-meg-kemkedik-e-on-utan-a-kormany.htm l?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: internationallel, csatlakoztassuk, kémprogramokkal, kiberbiztonsági, ellenőriztetnie, kémprogramjával, kémalkalmazások, kémprogramokat, célkeresztjébe, optimalizálják, eltávolítására, számítógépüket, technológiával, fejlesztésében, kereskedelmét, számítógépein, international, felderítéshez, azonosítására, közreműködött, hagyományosan, rejtőzködésre, automatikusan, használhatják, kémprogrammal, hadviseléssel, lefuttathatja, bekapcsolják, szoftvereket, kiberbűnözők, nyilatkozott, gesellschaft, előfordulhat, számítógépre, vírusvédelmi, kémprogramok, állami kémprogramokat, nemzetközi jogvédő, víruskereső szoftvereket, különböző államok, ilyen szoftverek, jogvédő szervezet, kormányok évente, világszerte működő, titkos felderítéshez, hagyományos vírusvédelmi, vírusvédelmi cégekkel, kormányzati használatú, magyar állam, szakértő szerint, vírusvédelmi szoftverek, titkosszolgálatok célkeresztjébe, Straub Ádám2014, Amnesty International, Hoszni Mubarak, Origónak Marosi Attila, Marek Marczynski, Claudio Guarnieri, Digitale Gesellschaft, Electronic Frontier Foundation, Privacy International, Windows XP-nél, Amnesty Internationallel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png rózsa csokor  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Elköszönt  Bounty krémes  Esti kép  Paul David Tripp Április 19  Nem méltó hozzád  Bertolt Brecht -től idézet  Nevem  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nagyon különös  Még csak most kezdődik a nap  Jó éjszakát  Egy bizonyos határt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Akik bántanak téged  Png férfi  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  képre írva  A kételkedés kezelése  Próbálj meg ...  Png csokor  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Őrizkednünk kell...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Erdőn  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  Minden harmadik...  Tanuld meg ezt a versemet  Szép napot kívánok  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 20  Png virág  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Zilahy Lajos gondolata  Akik bántanak téged 
Bejegyzés Címkék
állami kémprogramokat, nemzetközi jogvédő, víruskereső szoftvereket, különböző államok, ilyen szoftverek, jogvédő szervezet, kormányok évente, világszerte működő, titkos felderítéshez, hagyományos vírusvédelmi, vírusvédelmi cégekkel, kormányzati használatú, magyar állam, szakértő szerint, vírusvédelmi szoftverek, titkosszolgálatok célkeresztjébe, kiberbűnözők által, felfedezés esélye, kártevők többségét, kódjából származó, biztonsági szoftverek, világ országainak, újságírók vagy, polgárok privát, eszközök mikrofonját, kémprogramokat egyes, átlagfelhasználók gondolnák, szoftvereket azonban, jövőben segítséget, szoftver fejlesztésében, egyelőre csak, fájlon jobb, felnyíló menüben, program menüje, keresést automatikusan, szoftver készítői, érzékelés hatékonyan, háttértáron képes, kémprogramok nyomait, program elképesztően, állami kémprogramok, fenti képhez, felületen vegye, számítógép azonnali, teljes biztonságra, titkosszolgálatok ugyanúgy, szoftver először, legtöbb aktivista, felismerhető minták, kémalkalmazások ugyanis, internationallel, csatlakoztassuk, kémprogramokkal, kiberbiztonsági, ellenőriztetnie, kémprogramjával, kémalkalmazások, kémprogramokat, célkeresztjébe, optimalizálják, eltávolítására, számítógépüket, technológiával, fejlesztésében, kereskedelmét, számítógépein, international, felderítéshez, azonosítására, közreműködött, hagyományosan, rejtőzködésre, automatikusan, használhatják, kémprogrammal, hadviseléssel, lefuttathatja, bekapcsolják, szoftvereket, kiberbűnözők, nyilatkozott, gesellschaft, előfordulhat, számítógépre, vírusvédelmi, kémprogramok, technológiát, hibaüzenetet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.