Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbánnak már bejött, ő már kidobott egyszer negyvenöt évet.
  2014-11-21 16:47:29, péntek
 
  DOBJUK KI A MÚLTAT



Orbánnak már bejött, ő már kidobott egyszer negyvenöt évet.
Igaz, ő nem cifrázta, csak kijelentette, hogy márpedig az ország 1945 és 1990 között nem volt, aki pedig mást állít, az a nemzet árulója, egy rohadt kommancs, aki vissza akarja hozni azokat az éveket, mikor közös tulajdonban voltak a nők és ebédjét - mint mostanában a Blaha Lujza téren a rendszerváltás nyertesei - mindenki közös kondérból kiporciózva, csajkából fogyasztotta.
Bölcs népünk fogékony ezekre a baromságokra, senkinek nem volt egy szava sem az akcióhoz, megfontoltan bólogatott - hát bizony szörnyű lenne, ha kötelezővé válna a randapofájú Mislicsekné rendszeres megművelése.
Az akció költsége sem lenne mindegy, hiszen venni kellene egy Demi Moore posztert, amivel le lehetne takarni a köz szeretett Amáliájának fejét, mert enélkül a szándék és a képesség dialektikus összhangját igen nehéz lenne megteremteni.

Mondjuk, rendben van az elképzelés, hiszen a gyógyszervegyészet egyre fejlődik, majd kikezelik Grazban, ha meg nem sikerül, hát az se baj, fele munka, dupla siker, megy a mosolygósba, Napóleon és a Pókember mellé.
Erre most tessék, kiderült, hogy a kór ragályos és romlatlan gyerek-emberek egészségét veszélyezteti.
Igaz, ők még csak huszonöt évet akarnak eltörölni, de a Fidesz sem a Nemzeti Dohányboltokkal kezdte, a ma inkvizítorai is eljutnak majd akár ötven év tagadásáig is, felkészül Árpádházi István...
Tulajdonképpen megértettem őket, hiszen csak azokat a sztereotípiákat ismétlik, melyet az idősebb generációk azon képviselőitől hallanak nap-nap után, akiket inkább szilárd elvhűségük, mint az eszük miatt tisztelünk.
Egyszerű emberek ők, egyszerű elvekkel és egyszerű eljárásokkal.
Ha valamit nem tudunk működtetni, hát dobjuk szemétre, ha valaki nem tetszik, hát akasszuk fel, ha valamit nem értünk, hát nyilvánítsuk baromságnak, hirdetőjét meg ökörnek.
Márpedig a demokrácián rettentően sok gomb van, nem lehet összevissza nyomogatni őket, mert megbolondul a gépezet.

De tegyük fel, hogy igazuk van, ami itt huszonöt éven keresztül folyt, az a társadalom salakjának tobzódása volt, csupa-csupa szemétember kártékonykodása, az ország maga Szodoma és Gonorrhea, melyben a politikusok feladata a nemzet tönkretétele.
Nincs sok új a nap alatt, ezt egyszer már megértük, és valószínűleg elődeink is egyszer-kétszer, a mi nemzedékünk például a létező szocializmusnak nevezett virágzó államkapitalista berendezkedés idején, a rendszerváltáskor, amikor elbukkantak a társadalmi pöcegödör mocsarából a tiszták.
Viszonylag hamar eljutottunk oda, ahová most is - aki élt és dolgozott az elmúlt periódusban, az egy kártékony féreg, mind-mind rosszat akart az országnak, és ahogy ami generációnk Ratkó Annának, úgy a mostaniak csak Semjén Zsoltnak köszönhetik azt, hogy egyáltalán megszülethettek ilyen tisztának és hófehérnek, forradalmilag szőrös és nagy pofával.
De majd ők rendet tesznek, csak először menjen mindenki a picsába, hogy tiszta legyen a pálya.
Támogatja őket a nagymamák generációja, meg kissé túlvirágzott szépasszonyok egy jelentősebb csoportja, akik könnytől homályos szemekkel bizonygatják, hogy majd beérnek a szép, tisztaszívű, hamvaslelkű fiatalok, adjunk nekik lehetőséget, hadd tanuljanak.
Tulajdonképpen ezzel meg is reformálták a hiénavadászatot, adjunk lehetőséget a vadászok új nemzedékének, akik a puskát a csövébe nézve akarják elsütni, aztán már csak a hiénák csontropogtatása hallik egy ideig.

Persze az tény, hogy az elmúlt átkos huszonöt év prominensei nem remekeltek, de hát miért is remekeltek volna?
Nekik valóban tanulniuk kellett a demokráciát, a kapitalizmust, és nem csak a kommancsok miatt, hanem azért is, mert ebben az országban, ahogy nem volt soha kommunizmus, úgy nem volt soha demokrácia sem, még elméleti síkon sem.
Mára a nép - mint festő a fekálbarna színt - kikevert magának valamiféle szép elképzelést arról, hogy milyen társadalmat szeretne, ennek az az alapvető jellemzője, hogy ilyen társadalom ab ovo nem létezhet.
Az elképzelés olyan, mint a hatmázsás liba, mert egy liba vagy hatmázsás, vagy tud repülni.
Ezt kérné számon a politikusokon, nem pedig azt, hogy a külső-belső adottságokat kihasználva, a demokrácia eszközrendszerén belül mozogva milyen társadalmat teremtettek számára.
Reménytelen ügy, ha valaki nem érti, hogy a politikus nem Roxfortban szerzi a képesítését, mint Harry Potter, hanem egy átlagember, akit a társadalom tagjai képviseletükkel bíznak meg, akkor csak csalódás érheti.
Tekintsünk el attól, hogy ezt a politikusok jelentős része sem érti, és nem is akarja megtanulni, de ettől a tény még tény: emberektől nemigen lehet várni emberfelettit.

Mégis, talán el lehet gondolkodni azon is, hogy vajon a dolgok ilyetén állása csak a politikusokon múlt-e, vagy más is felel a kialakult helyzetért?
Hát, ha őszinték vagyunk, bizony ez rajtunk is múlt, magyar választópolgárokon.
Ott lengeted a parlament előtt a molinódat, melyen üzensz a politikusoknak, hogy nem tudunk annyit adózni, amennyit ti loptok, miközben mindenki tudja, hogy te is lopsz, - te például az adót lopod el az államtól.
Rohadtul szeretsz mindig jól járni, öt forintért Dorozsmáig baxod a kecskét, minden baromságra bólogatsz, nehogy bajod essék.
Te vagy az, aki mindent szeret okosba intézni, te tolod a baksist, de te sopánkodsz a paraszolvencia és a fizetős egészségügy miatt, te fogod be a szád, mikor a szomszédodba belerúgnak.
Te vagy az, aki ha jobboldalival beszélsz, akkor a dilist dicséred, ha demokratával, akkor szidod és te vagy, aki soha, de soha nem vállalod a véleményed.
Te vagy az, aki hagyja magát megvenni a rezsicsökkentés édesbús hazugságával, te vagy az, aki a politikust, aki ellen tüntetsz, immár harmadszor toltad be a Parlamentbe.
Te vagy az, aki szerint minden politikus egyforma, de most lelkesedsz, mert néhányan, akiket nem is ismersz, a nevüket sem hallottad soha, azt se tudod, kit képviselnek, ígérgetnek neked részegen józan közéletet.
Ha minden politikus egyforma, ugyan, miért lennének ezek mások?

Ja - ezek nem politikusok, hanem civilek, mondod, miközben elfeledkezel arról, hogy aki beteszi a lábát a politikai térbe, az máris politikussá válik, te meg, ha ezt nem veszed észre, akkor ostobává.
A pap is addig pap, ameddig a szószékről (tudom, mexünt...) Isten igéjét hirdeti, ha kampányol, akkor megszűnik papnak lenni és politikai aktivistává válik.
Ettől a politikus még nem válik szentté, okossá, jellemessé - mindegyik éppen olyan, mint volt, mielőtt politikussá lett volna.
Ezért talán elegendő lenne rajtuk annyit számonkérni, hogy a feladataikat a demokrácia játékszabályai szerin, tiszta kézzel látták-e el, és ha igen, akkor meg lehet engedni nekik a tévedés lehetőségét.
De összemosni azokat, akik felépítettek nyolcszáz kilométer autópályát azokkal, akik a kertjük végébe a te pénzedből stadiont építettek, minimálisan is ostobaság, rosszabb esetben ismét a te eredményes hülyítésed.
Merthogy tudatosan hülyítenek, ezt ne is vond kétségbe - az önkényuralom nem szereti az okos embereket.
Ezért csukja be a gimnáziumokat, a kéttannyelvű oktatási intézményeket, ezért etet téged minden nap silány szappanoperákkal, ezért mutatja a híradóban inkább a kétfejű borjút, mint a valóságot, ezért kap sikítófrászt, ha az RTL híradóban megmutatják a falu népének is, amit máshonnan soha nem tudna meg, - igaz, ezt meg nem hiszi el, míg rajta nem csattan az ostor.

Az angol pázsit titka, hogy háromszáz évig kell locsolni és nyírni, mi meg huszonöt évenként mélyszántást akarunk rendezni.
Lehet, csak akkor ne vágyakozzunk pázsitra, elégedjünk meg a libalegelővel.
Kellenek a fiatalok a közéletbe, de egyszer már megszívtuk a kollégiumi szobatársakkal.
Ájult nyálcsurgatásunk közepette nem vettük észre, hogy a szép, okos fiatalok létrehozták a maffiát és elfoglalták az államot.
Egyszer tévedni - tévedés.
Kétszer tévedni ugyanabban, ugyanúgy - hülyeség.

Nem kellene hülyének lennünk...


http://www.pupublogja.hu/2014/11/dobjuk-ki-multat_19.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szappanoperákkal, csontropogtatása, eszközrendszerén, nyálcsurgatásunk, államkapitalista, dohányboltokkal, sztereotípiákat, hiénavadászatot, megszülethettek, rezsicsökkentés, szocializmusnak, képviseletükkel, kártékonykodása, paraszolvencia, tulajdonképpen, szobatársakkal, rendszerváltás, játékszabályai, politikusoknak, libalegelővel, szépasszonyok, forradalmilag, berendezkedés, képviselőitől, gimnáziumokat, intézményeket, jobboldalival, politikusokon, emberfelettit, kapitalizmust, veszélyezteti, feladataikat, nyilvánítsuk, megfontoltan, tönkretétele, szomszédodba, ország 1945, rohadt kommancs, rendszerváltás nyertesei, randapofájú Mislicsekné, akció költsége, képesség dialektikus, sztereotípiákat ismétlik, idősebb generációk, eszük miatt, demokrácián rettentően, ország maga, politikusok feladata, nemzet tönkretétele, létező szocializmusnak, társadalmi pöcegödör, elmúlt periódusban, DOBJUK KI MÚLTAT, Blaha Lujza, Demi Moore, Nemzeti Dohányboltokkal, Árpádházi István…, Ratkó Annának, Semjén Zsoltnak, Harry Potter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Nem tudhatod  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Lóhere  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Még csak most kezdődik a nap  Elköszönt  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaffka_Margit  Alázat  Fehér virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Akik bántanak téged  Hiányzik  Nagyi telefonál  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép álmokat!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Fehér virág  Irgalom és ítélet  Szívem tiéd  Bertolt Brecht -től idézet  Lóhere  Az igazi szeretetért rendszeri...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Adakozás  Nem tudhatod  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Adakozás  Paul David Tripp Április 21  képre írva  Elköszönt  Png fotel  Irgalom és ítélet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A televizió nem a kultúrát kép...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png kutya  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A sors  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Idő  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Radikális szeretet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kellemes délutánt kívánok  Nem számIt  Png nő  Png kislány  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Tóth Ágnes - Szervusz pad 
Bejegyzés Címkék
ország 1945, rohadt kommancs, rendszerváltás nyertesei, randapofájú Mislicsekné, akció költsége, képesség dialektikus, sztereotípiákat ismétlik, idősebb generációk, eszük miatt, demokrácián rettentően, ország maga, politikusok feladata, nemzet tönkretétele, létező szocializmusnak, társadalmi pöcegödör, elmúlt periódusban, mostaniak csak, nagymamák generációja, jelentősebb csoportja, csövébe nézve, hiénák csontropogtatása, elmúlt átkos, kommancsok miatt, fekálbarna színt, elképzelés olyan, hatmázsás liba, liba vagy, külső-belső adottságokat, demokrácia eszközrendszerén, társadalom tagjai, politikusok jelentős, dolgok ilyetén, politikusokon múlt-e, kialakult helyzetért, parlament előtt, adót lopod, fizetős egészségügy, szomszédodba belerúgnak, dilist dicséred, rezsicsökkentés édesbús, politikai térbe, máris politikussá, demokrácia játékszabályai, tévedés lehetőségét, kertjük végébe, okos embereket, kéttannyelvű oktatási, híradóban inkább, kétfejű borjút, falu népének, angol pázsit, kollégiumi szobatársakkal, szappanoperákkal, csontropogtatása, eszközrendszerén, nyálcsurgatásunk, államkapitalista, dohányboltokkal, sztereotípiákat, hiénavadászatot, megszülethettek, rezsicsökkentés, szocializmusnak, képviseletükkel, kártékonykodása, paraszolvencia, tulajdonképpen, szobatársakkal, rendszerváltás, játékszabályai, politikusoknak, libalegelővel, szépasszonyok, forradalmilag, berendezkedés, képviselőitől, gimnáziumokat, intézményeket, jobboldalival, politikusokon, emberfelettit, kapitalizmust, veszélyezteti, feladataikat, nyilvánítsuk, megfontoltan, tönkretétele, szomszédodba, valószínűleg, mélyszántást, vágyakozzunk, felépítettek, fogyasztotta, megteremteni, eljárásokkal, sikítófrászt, elfeledkezel, baromságokra, nemzedékének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2497
  • e Hét: 5599
  • e Hónap: 16710
  • e Év: 170206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.