Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi lesz az utolsó manyup-tagokkal?
  2014-11-21 17:00:34, péntek
 
  Mi lesz az utolsó manyup-tagokkal?

2014.11.21. 16:51 timargabor


Négy évvel a nagy manyup-balhé után úgy tűnik, a rendszer maradékát is be akarja szántani a kormány. Miközben akkor - zsarolás ide, süketelés oda - formálisan nem történt olyan, hogy az állam a tag hozzájárulása nélkül elvegye a törvény erejénél fogva magántulajdonnak (5. paragrafus 4. pont) számító megtakarításokat, most úgy látszik, ilyen aggály már nincs. Igaz, már érdemi alkotmánybíróság sincs, tehát az esetleges jogorvoslattal valószínűleg messzebbre kell majd menni.

2010/11-ben a kormány megígérte, hogy aki magánnyugdíjpénztári tag marad, az megtarthatja a - törvény által akkor és azóta is magántulajdonnak tekintett - megtakarítását, de állami nyugdíjra még akkor se számítson, ha a mai nyugdíjasok kifizetésére tőle is ugyanúgy levonnak mindent, mint addig. Megígérte azt is, hogy az állami rendszerbe visszalépőknek lesz majd egyéni számlájuk. És a legfőbb trükk, a passzivitásra játszás: aki semmit nem tesz, azt úgy tekintik, hogy a visszalépésről nyilatkozott, annak kell valóban és kizárólag személyesen nyilatkozni, aki maradni akar.

Olyan százezren tettünk így.

Aztán persze mégis kapunk majd - jelen állás szerint persze - állami nyugdíjat, meg a visszalépőknek sem lett egyéni számla, és úgy tűnik, nem is lesz. A visszalépők megtakarításainak egy részéből törlesztettünk államadósságot (ami így is nagyobb, mint 2010-ben), egy részét eltőzsdéztük és hát szép stadionok is épültek. A maradék százezer pénze köszöni jól van, a pénztárak egy része azóta megszűnt, a tagok nagy része szépen ment tovább a maradókhoz, mára pedig alig néhány pénztár maradt állva.

A kormány, illetve Varga Mihály szerint ez is sok, és igen, nem elég az oktatásból meg a szociális ágazattól elvett pénz, ezt a tőkét is szeretnék stadionba konvertálni (igen: tudom, hogy demagóg vagyok, de nem én kezdtem, azzal pl., hogy ilyen gazdasági helyzetben autofire módban építenek stadiont). A portfolio.hu cikke szerint azoknak a pénztáraknak, amelyeknél a tagdíjfizető létszám két egymást követő hónap alatt félévi átlagban 70% alá csökken, be kell szüntetniük a tevékenységet, és jogutód nélkül meg kell szűnniük. Erre más ésszerű magyarázat nincs, mint hogy a kormány nem szeretné, ha a rendszerből bármi is megmaradna, illetve kell neki a maradék pénz is. Az origo.hu értelmezése szerint a törvény hatályba lépésekor, 2015. január 1-én már vizsgálható a fenti feltétel, amelynek egyik működő pénztár sem felel meg, tehát mindnek vége.

A tagdíjfizetés 2010 óta nem automatikus levonással történik (hiszen csak az állami nyugdíjkassza kap a fizetésemből), hanem a tagok utalnak át a működtetés költségeire és adományokra. Amennyire tudom, jellemzően évi alapon - tőlem például éves díjat kér a pénztáram, amelyet egy összegben utalok át. Nem világos, hogy ha januárban átutalom az éves díjat, akkor én arra az évre végig "fizetőnek" számítok, vagy csak januárra. A fő gond viszont az, hogy bármennyire legyek fizető szándékú, ha a tagtársak 31%-a nem az, akkor a pénztárnak annyi.

Elvileg persze ilyenkor átmehetek egy másikhoz, vagy a 2010-es feltételek szerint elszámolhatok. A gond akkor lesz, amikor az utolsó pénztárnak is le kell húznia a rolót. A jelen szabályok ugyanis nem mondják meg, hogy az akkori és ottani tagok megtakarításával mi lesz, pontosabban csak annyi következtethető ki, hogy reálhozam és tagi kiegészítés visszajár, a többi rész pedig - bár, ismétlem, a törvény erejénél fogva magánvagyonról van szó - az államhoz kerül. Lehetséges megoldás persze akad, de a kormánynak láthatóan fontosabb a pénz, mint a jog.

Ez így elvileg alkotmányellenes (Alaptörvény XIII. cikk). A Fidesz-báb alkotmánybíróságtól persze sok jót nem várok, de talán akkor még tagjai leszünk az Uniónak (17. cikk 2. pont).

És akkor ez a kisfilm ismét aktuális?

http://kard.blog.hu/2014/11/21/jon_a_vegso_nyugdij-allamositas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magántulajdonnak, alkotmányellenes, megtakarításokat, alkotmánybíróság, megtakarításával, következtethető, jogorvoslattal, visszalépőknek, megtakarítását, magánvagyonról, államadósságot, visszalépésről, törlesztettünk, passzivitásra, tevékenységet, tagdíjfizetés, nyugdíjkassza, hozzájárulása, elszámolhatok, valószínűleg, megtarthatja, fizetésemből, pénztáraknak, tagdíjfizető, nyilatkozott, kifizetésére, eltőzsdéztük, adományokra, bármennyire, visszalépők, konvertálni, rendszerből, szüntetniük, nyugdíjasok, értelmezése, nyilatkozni, utolsó manyup-tagokkal, nagy manyup-balhé, rendszer maradékát, törvény erejénél, esetleges jogorvoslattal, kormány megígérte, állami rendszerbe, legfőbb trükk, passzivitásra játszás, visszalépésről nyilatkozott, visszalépők megtakarításainak, részéből törlesztettünk, részét eltőzsdéztük, maradék százezer, része azóta, tagok nagy, Varga Mihály, Alaptörvény XIII,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png férfi  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png fotel  Erdőn  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Radikális szeretet  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Annuska bar...  Radikális szeretet  Szép álmokat!  Soha ne kedvezz...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Elköszönt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Szívem  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 20  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Nem számIt  A boldog családok mind hasonló...  A másik dolog,  Egy lelki imádság  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Paul David Tripp Április 20  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nem számIt  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem tiéd  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png telefon  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  s immár én is felragyogva, ért...  Png cica  Alázat  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Albert Einstein gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Sokan azt tartják  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  képre írva  Kerüld el az evangélium örömén...  Popper Péter szavai  Akarat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A sors  Png nő  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Png kutya  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akik bántanak téged  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kövesd a cowboyt! 
Bejegyzés Címkék
utolsó manyup-tagokkal, nagy manyup-balhé, rendszer maradékát, törvény erejénél, esetleges jogorvoslattal, kormány megígérte, állami rendszerbe, legfőbb trükk, passzivitásra játszás, visszalépésről nyilatkozott, visszalépők megtakarításainak, részéből törlesztettünk, részét eltőzsdéztük, maradék százezer, része azóta, tagok nagy, szociális ágazattól, tagdíjfizető létszám, rendszerből bármi, maradék pénz, törvény hatályba, fenti feltétel, tagdíjfizetés 2010, állami nyugdíjkassza, tagok utalnak, működtetés költségeire, összegben utalok, éves díjat, évre végig, tagtársak 31%-a, pénztárnak annyi, 2010-es feltételek, gond akkor, utolsó pénztárnak, jelen szabályok, többi rész, államhoz kerül, kormánynak láthatóan, kisfilm ismét, magántulajdonnak, alkotmányellenes, megtakarításokat, alkotmánybíróság, megtakarításával, következtethető, jogorvoslattal, visszalépőknek, megtakarítását, magánvagyonról, államadósságot, visszalépésről, törlesztettünk, passzivitásra, tevékenységet, tagdíjfizetés, nyugdíjkassza, hozzájárulása, elszámolhatok, valószínűleg, megtarthatja, fizetésemből, pénztáraknak, tagdíjfizető, nyilatkozott, kifizetésére, eltőzsdéztük, adományokra, bármennyire, visszalépők, konvertálni, rendszerből, szüntetniük, nyugdíjasok, értelmezése, nyilatkozni, személyesen, vizsgálható, költségeire, automatikus, alaptörvény, kiegészítés, pontosabban, allamositas, helyzetben, messzebbre, oktatásból, timargabor, levonással, formálisan, működtetés, pénztárnak, jellemzően, maradókhoz, rendszerbe, lehetséges, feltételek, paragrafus, magyarázat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.