Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Zárjuk el a NER pénzszivattyúit” - CBA-bojkott
  2014-11-21 18:32:40, péntek
 
  ,,Zárjuk el a NER pénzszivattyúit" - CBA-bojkott a Facebookon

2014. november 21.

Dercsényi Dávid

A CBA-, Coop- és Reál-boltok bojkottjára szólít fel egy Facebook-csoport, amelynek elege lett a csókos élelmiszerláncok adminisztratív helyzetbe hozásából és a verseny állami ellehetetlenítéséből.
Twitter
,,Szóval az van, hogy ez az oldal egy magánkezdeményezés, és azért indítottam, mert nem tetszik, ami ebben az országban történik. Nem tetszik, hogy magáncégek érdekei mentén alkotnak törvényeket csak azért, hogy más magáncégeket tönkre tegyenek és a csókos cégek megszerezhessék a hátrahagyott piacokat." a Bojkott CBA & Coop & Reál Facebook-csoport ars poetikája ez a pár sor.

Elszakadt a cérna

A jelenleg épp 700 körüli támogatói körrel rendelkező csoport úgy gondolkodik, hogy a nyomásgyakorlás ezen eszköze talán ráébresztheti a kormány által rendre kedvezményezett helyzetbe hozott magyar élelmiszerláncokat, hogy a konkurencia törvényi, adminisztratív úton történő ellehetetlenítése nem kifizetődő. Mármint akkor, ha egy kritikus tömeg a lábával szavaz, és messziről elkerüli az érintett boltokat.



A cérna november 5-re szakadt el, ekkor alakult meg a csoport, és innentől a posztokon végig is vonul mindegyik botrány a vasárnapi nyitva tartástól kezdve a plázaépítési stopon, a hússzoros élelmiszer-felügyeleti díjon át az áfacsalási ügyig.

Innentől pedig több kérdés is felvetül: nem a fenyegetett versenytársak marketingakciójával állunk-e szemben? Milyen kormányzati eredménye lehetne egy bojkottnak? Mit tehetnek azok, akiknek környezetében csak a három bojkottálandó lánc üzletei találhatóak?

"Azt szeretném, hogy fájjon"

Ezeket feltettük az oldal adminisztrátorának is, aki először is azt mondja, nehezen szavatolható, ha anonim marad, hogy nem a versenytársak ügynöke. De a Tescónak nem kampányolna, és az Auchan sem a szíve csücske a dunakeszi ügy óta. Számára ez a kezdeményezés inkább a szabad piacról szól, és arról, hogy ő nem akarja finanszírozni a NER-t. Arról még nem döntött, hogy inkognitóban kíván-e maradni vagy nem, tart ugyanis az érintettek reakciójától.

Nem érdekli a kormányzati reakció sem: ,,azt szeretném, hogy fájjon", mivel a CBA a NER egyik pénzszivattyúja. ,,Ezt szeretném elzárni" - teszi hozzá. Ahol nincs más alternatíva, elég irreális azt elvárni, hogy az emberek majd hosszan utazva vásároljanak, inkább az a cél, hogy akiknek csak egy kis kellemetlenséget jelent egy más bolthálózathoz elmenni, azok lépjék ezt meg. Tagok tekintetében az 1000 fős sokaság mérsékelt siker lenne. Eddig ugyanis hamar összejött a jelenlegi létszám, de sok olyan ember is csatlakozhatott, akik eddig sem jártak CBA-ba, Coopba, Reálba. ,,10 ezer főnek már nagyon örülnék, az már egy kisebb vagyon, ami nem a CBA-t gazdagítja."



A felvetésre, hogy mi lesz a CBA magyar beszállítóival, akik egy nagyobb bojkott hatására akár csődbe is mehetnek, a csoport adminisztrátora úgy gondolja, a termelőknek egyfelől meg kéne próbálniuk több lábon állni, elmozdulni a közösségi gazdaság irányába, és akkor nem teszik ki magukat ilyen következményeknek, másfelől pedig úgy gondolja, a fogyasztók más boltokban ugyanúgy magyar termékeket fognak venni, tehát a pénz itthon marad, csak másoknál.

,,Van egy pont, amikor meg kell vetnünk a lábukat, amikor fel kell vennünk a harcot. Nekem ez valahogy idén jött el, és mivel nem akarok külföldre költözni, úgy tiltakozom, ahogy tudok."

http://m.hvg.hu/itthon/20141121_Zarjuk_el_a_NER_penzszivattyuit__CBAb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: élelmiszerláncok, kellemetlenséget, pénzszivattyúja, csatlakozhatott, kedvezményezett, adminisztrátora, nyomásgyakorlás, pénzszivattyúit, megszerezhessék, penzszivattyuit, beszállítóival, adminisztratív, bolthálózathoz, kezdeményezés, finanszírozni, ráébresztheti, versenytársak, környezetében, bojkottálandó, inkognitóban, vásároljanak, hátrahagyott, tekintetében, magáncégeket, reakciójától, plázaépítési, szavatolható, bojkottjára, termelőknek, felügyeleti, konkurencia, gondolkodik, kormányzati, fenyegetett, találhatóak, törvényeket, csókos élelmiszerláncok, verseny állami, országban történik, csókos cégek, hátrahagyott piacokat, nyomásgyakorlás ezen, kormány által, konkurencia törvényi, kritikus tömeg, lábával szavaz, érintett boltokat, cérna november, posztokon végig, vasárnapi nyitva, plázaépítési stopon, áfacsalási ügyig, Dercsényi Dávid, Bojkott CBA, Reál Facebook-csoport,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Csendes éjszakán  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Esti kép  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Atyám !  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  A kávé  Facebookon kaptam  Esti kép  Atyám !  Hernádkak  Paul David Tripp Március 15  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Intelem  Törött csészék  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Könnyáztatta asszonysorsok  A közszereplő  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  A gyász  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Az élet  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  A Mindenható Istenben bízva  Nemzeti  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Síró nő  Március 15-re emlékve  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor még rangja volt...  ...és mégis ráismersz  Szép estét kedves látogatóimna...  Március 15-re emlékve  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Talpra vándor  ...és mégis ráismersz  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Éljen a magyar szabadság!  Ibolya  A csonk és a facsemete  Szép estét kedves látogatóimna...  Az embernek fiatal korában van  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Atyám !  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  A csonk és a facsemete  Március 15-re emlékve  Imádkozás Krisztus értelméért  Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Alvó baby  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kokárda  Március 15-re emlékve 
Bejegyzés Címkék
csókos élelmiszerláncok, verseny állami, országban történik, csókos cégek, hátrahagyott piacokat, nyomásgyakorlás ezen, kormány által, konkurencia törvényi, kritikus tömeg, lábával szavaz, érintett boltokat, cérna november, posztokon végig, vasárnapi nyitva, plázaépítési stopon, áfacsalási ügyig, fenyegetett versenytársak, három bojkottálandó, versenytársak ügynöke, szíve csücske, kezdeményezés inkább, szabad piacról, érintettek reakciójától, kormányzati reakció, emberek majd, jelenlegi létszám, kisebb vagyon, nagyobb bojkott, csoport adminisztrátora, termelőknek egyfelől, közösségi gazdaság, pénz itthon, élelmiszerláncok, kellemetlenséget, pénzszivattyúja, csatlakozhatott, kedvezményezett, adminisztrátora, nyomásgyakorlás, pénzszivattyúit, megszerezhessék, penzszivattyuit, beszállítóival, adminisztratív, bolthálózathoz, kezdeményezés, finanszírozni, ráébresztheti, versenytársak, környezetében, bojkottálandó, inkognitóban, vásároljanak, hátrahagyott, tekintetében, magáncégeket, reakciójától, plázaépítési, szavatolható, bojkottjára, termelőknek, felügyeleti, konkurencia, gondolkodik, kormányzati, fenyegetett, találhatóak, törvényeket, alternatíva, kampányolna, facebookon, tiltakozom, termékeket, gazdagítja, magáncégek, áfacsalási, élelmiszer, bojkottnak, próbálniuk, elmozdulni, fogyasztók, indítottam, kifizetődő, érintettek, felvetésre, rendelkező, mérsékelt, eredménye, poetikája, jelenlegi, dunakeszi, összejött, elszakadt, feltettük, hússzoros, szeretném, vasárnapi, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 267
  • e Hét: 1925
  • e Hónap: 18718
  • e Év: 151635
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.