Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Recipe ferrum avagy alkotmányos puccs Magyarországon
  2014-11-24 16:38:33, hétfő
 
  Recipe ferrum avagy alkotmányos puccs Magyarországon
2014. november 21. péntek, 13:53


Kis hazánkban szép hagyományai vannak az alkotmányos puccsoknak. Végtére is ez nem Dél Amerika, hanem Közép-Európa, mondhatnánk, Európa közepe. Nálunk a dolgok alkotmányosak, még a puccsok is.

Nem tudom emlékeznek-e még 2004 nyarára? Medgyessy Péter ki akarta rúgni a liberális gazdasági miniszterét, mire a liberálisok bepipultak, és bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a miniszterelnök ellen. Közben persze megdolgozták az anyapárt, az MSZP embereit is, akik szépen kihátráltak saját miniszterelnökük mögül. Úgyhogy Medgyessy jobbnak látta, hogy lemondjon. Na, persze, alkotmányosan. Az amerikaiak keze itt még nem látszott nagyon, de azért nem árt tudni, hogy a magyar egészségügyet éppen az amerikaiak akarták megvenni, ha Medgyessynek sikerül privatizálni a kórházakat. De, mint tudjuk, nem sikerült. Recipe ferrum! Fogadd a vasat! - mondták Rómában császárok a kegyelmet kérő, de sajnálatos módon nem kapó gladiátoroknak.

2014 őszén az USA megvonja a beutazási engedélyt néhány magyar kormánytisztviselőtől, mondván, hogy korrupt, szemét disznók, illetve, lehet, hogy azok, de nem biztos. Ami biztos, az a botrány. Az amcsik kitanulták a magyarok lélektanát, úgyhogy nagyjából tudták, hogy mi fog következni. Oroszországban Putyin hősként tekint azokra a munkatársaira, akiket az USA nem enged be. Nálunk elkezdődik a kapkodás. Ahányan vannak, annyian nyilatkoznak a Fideszes csapatban, mely éppen a zártságáról és fegyelmezettségéről volt híres. Orbán nem áll ki a munkatársai mellett, sőt engedik, hogy Vida Ildikó személyes akciójával még nevetségessé is tegye a kormányt. Látszik, hogy valami nem stimmel a kormánypártban.

Oroszországban az USA beavatkozása még azok között is ellenérzést, sőt ellenállást vált ki, akiknek egyébként nem tetszik Putyin. De mi Magyarországon vagyunk. Az amerikaiak bicska nyitogató akcióját a magyar liberális körök lelkesedéssel fogadják. Itt a nagy lehetőség! Menjünk az utcára, döntsük meg a kormányt! A recept egyszerű. A liberálisok rendeznek jó sok tüntetést. Egyiken-másikon provokálják a hatalmat. Mondjuk, megrohamozzák a Fidesz-székházat, vagy sörös üveggel dobálják meg a parlamentet védő rendőröket. Ha a rendőr nem üt vissza, akkor a kormány tehetetlen báb, amely még a közrendet sem tudja fenntartani. Ha visszaüt, akkor szemét diktátor, akivel a demokratikus nemzetek demokratikus közössége nem vállalhat demokratikus közösséget. Recipe ferrum! Fogadd a vasat!

Eddig tudjuk a történetet. Az amerikaiak akciói nyilván folytatódnak. Az USA nem tudja elfogadni, hogy bárki is ellentmondjon neki. A jelenlegi magyar politika önállóságot hirdet, eltávolodik az IMF-től, az oroszokkal és a kínaiakkal tárgyal és üzletel. Ráadásul Orbán még a liberális demokráciát se fogadja el, amire pedig az egész amerikai gondolkodás épül. Ez már több a soknál!

A magyar liberálisok sem hagyják abba. Nem tudtak két választáson nyerni, az amerikai beavatkozás úgy kell nekik, mint egy falat kenyér. A nagy kérdés az, hogy saját hatalmi vágyaikat sikerül-e az emberekkel valóban közfelháborodásként elfogadtatni, s maguk mellé állítani az egyébként nehéz körülmények között élő tömegeket, vagy az egész megmarad liberális happeningnek?

Nem tudjuk azt sem, hogy miként reagál a Fidesz csapata. Mennyire kezdték ki az összetartást a hatalomban töltött évek? Milyen mélységűek a nemzedéki ellentétek? A huszon-harmincévesen hatalmi pozíciókba kerültek nagyon sokat, a jövőjüket veszítenének, ha bukik a Fidesz. Hajlandók-e beáldozni a Vezért, cserébe azért, hogy megmaradjon a Fidesz-hatalom?

Hajlandó-e és képes-e a kormány leszámolni a mai korrupcióval, és nemcsak a múltéval? Hajlandó-e a Fidesz vezetése felismerni, hogy nem elég az Internet-adót visszavonni? Hajlandó-e megértenie, hogy kétharmados többséggel keresztül vitt törvényeket az emberek erőtörvényként élik meg? Hajlandók-e megérteni, hogy az emberek félnek, és ezért azok is kimennek az utcára, akik egyébként soha sem tennék?

Az Orbán-kormány a tőkések kormánya, a Munkáspárt a dolgozók pártja. Ez határozza a mi viszonyunkat. A miniszterelnök alkotmányos megbuktatása azonban nem érdekünk, és nem lehet a dolgozó emberek érdeke sem. Akár tetszik az Orbán-kormány, akár nem, nem fogadjuk el, hogy az USA döntsön. Másrészt, mit nyerünk, ha a konzervatív tőkések helyett a liberális tőkések veszik át a hatalmat? Ők talán visszaállítják a társadalmi szolidaritás intézményeit, az ingyenes egészségügyet, az olcsó közlekedést, az ingyenes oktatást? Ők talán megadóztatják a milliárdosokat? Korlátozni fogják a tőkét? Vissza adják a szocializmus elveszett értékeit? Beengedik a Munkáspártot a médiába, netán a parlamentbe? Ugye, Önök sem feltételezik ezt?

Magyarországon nincs forradalmi helyzet. Gond, probléma van millió, és talán erjed is a társadalom. Az emberek ébredeznek. Valóságos változás akkor lesz, ha fel is ébrednek. Az alkotmányos puccs visszaaltatná őket. A liberálisok és az amerikaiak nem a népet akarják felébreszteni, nekik csak a hatalom kell. Mi viszont 25 év alatt megtanultuk, hogy a dolgozó senkitől sem várhat ajándékot, sem a liberálisoktól, sem a konzervatívoktól. Az az övé, amiért megharcol. A saját erejével, a szakszervezetével, a pártjával, a Munkáspárttal.

Thürmer Gyula


http://munkaspart.hu/balszemmel/3721-recipe-ferrum-avagy-alkotmanyos-puccs-magyar orszagon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnökük, konzervatívoktól, bizalmatlansági, magyarorszagon, magyarországon, erőtörvényként, miniszterelnök, oroszországban, kormánypártban, visszaállítják, liberálisoktól, gladiátoroknak, milliárdosokat, alkotmányosak, egészségügyet, lelkesedéssel, munkáspárttal, harmincévesen, visszaaltatná, felébreszteni, ellentmondjon, megrohamozzák, alkotmányosan, munkatársaira, megadóztatják, szolidaritás, intézményeit, szocializmus, megdolgozták, medgyessynek, veszítenének, korrupcióval, összetartást, happeningnek, nyilatkoznak, elfogadtatni, alkotmányos puccsoknak, dolgok alkotmányosak, liberális gazdasági, liberálisok bepipultak, miniszterelnök ellen, amerikaiak keze, magyar egészségügyet, amerikaiak akarták, kegyelmet kérő, beutazási engedélyt, amcsik kitanulták, magyarok lélektanát, munkatársai mellett, amerikaiak bicska, magyar liberális, nagy lehetőség, Medgyessy Péter, Úgyhogy Medgyessy, Oroszországban Putyin, Vida Ildikó, Ráadásul Orbán, Thürmer Gyula,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A hagyma antibakteriális hatás...  Szabó T. Anna - Pitypang  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam Krisztinától  Robert Merle tollából  Bornyi Veronika haiku verse  Horváth Szilvia tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  39 ígéret  Sík Sándor - Ha jő a perc  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanmese  Anyák napjára  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Kertem  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Alvó cica  ajándék, mellyel meglepem  Egy párkányon  Kertem  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Somlyó Zoltán - Orgonával  jó reggelt  Vidámság  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Dóró Sándor: Embernek maradni  Vidámság  39 ígéret  Müller Péter tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Paul David Tripp Április 15  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Az ember  Esterházy Péter: Harmonia c...  Bársony székben  IGEN így  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Különleges  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Csend  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  40 felett  Emlékezz  Paul David Tripp Április 13  Jó éjszakát  A hagyma antibakteriális hatás...  Előfordul, hogy  Mindig lesz olyan  Nagy és kis csodák  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Minden tavaszból őrizz.. 
Bejegyzés Címkék
alkotmányos puccsoknak, dolgok alkotmányosak, liberális gazdasági, liberálisok bepipultak, miniszterelnök ellen, amerikaiak keze, magyar egészségügyet, amerikaiak akarták, kegyelmet kérő, beutazási engedélyt, amcsik kitanulták, magyarok lélektanát, munkatársai mellett, amerikaiak bicska, magyar liberális, nagy lehetőség, recept egyszerű, liberálisok rendeznek, parlamentet védő, kormány tehetetlen, demokratikus nemzetek, amerikaiak akciói, jelenlegi magyar, kínaiakkal tárgyal, liberális demokráciát, egész amerikai, magyar liberálisok, amerikai beavatkozás, falat kenyér, nagy kérdés, emberekkel valóban, egyébként nehéz, egész megmarad, hatalomban töltött, nemzedéki ellentétek, jövőjüket veszítenének, kormány leszámolni, emberek erőtörvényként, emberek félnek, tőkések kormánya, dolgozók pártja, miniszterelnök alkotmányos, dolgozó emberek, konzervatív tőkések, liberális tőkések, társadalmi szolidaritás, ingyenes egészségügyet, olcsó közlekedést, ingyenes oktatást, szocializmus elveszett, emberek ébredeznek, alkotmányos puccs, népet akarják, hatalom kell, dolgozó senkitől, saját erejével, miniszterelnökük, konzervatívoktól, bizalmatlansági, magyarorszagon, magyarországon, erőtörvényként, miniszterelnök, oroszországban, kormánypártban, visszaállítják, liberálisoktól, gladiátoroknak, milliárdosokat, alkotmányosak, egészségügyet, lelkesedéssel, munkáspárttal, harmincévesen, visszaaltatná, felébreszteni, ellentmondjon, megrohamozzák, alkotmányosan, munkatársaira, megadóztatják, szolidaritás, intézményeit, szocializmus, megdolgozták, medgyessynek, veszítenének, korrupcióval, összetartást, happeningnek, nyilatkoznak, elfogadtatni, folytatódnak, nevetségessé, megbuktatása, demokratikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.