Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Küldetéses Professzorok
  2014-12-02 12:48:39, kedd
 
   
  Küldetéses Professzorok

Nagydoktori igényességű, majd hatoldalas elemzést tett közzé a Professzorok Batthyány Köre az ország állapotáról. Mint honlapjukon olvasható, ezzel küldetésüket teljesítik, és remélik, munkájuk ,,előrevivő társadalmi párbeszédet" vált ki. Bizonyos, hogy a dokumentum megkerülhetetlen lesz minden nemzetben gondolkodó ember számára!


Banánköztársaság | Szerző: Gusztos Istvan | 2014. december 1.


Ne fogjon senki könnyelműen az ország állapotának leírásához - manapság nemcsak rengeteg tudás és tapasztalat, hanem kivételes bátorság, erkölcsiség is szükséges ilyen föladat teljesítéséhez! A PBK most megjelent elemzése felülmúl minden várakozást: egyértelműen bizonyítja, hogy fasza egy társaságról van szó!

Igazán régen olvashattunk ilyen mélyenszántó elemzést; s egészen ritkán találkozhatunk azzal, a már-már halálmegvető bátorsággal, amelyet e lélegzetelállító fölismeréseket tartalmazó tanulmány szerzői tanúsítanak.

Nem félnek semmitől és senkitől: meghökkentő keménységgel, mégis barátian, segítő szándékkal bírálják a NÜK-öt, de nem kerülnek a Gyurcsány mozgatta imperialisták és hazai szekértolóik uszályába!

Aki nem felejtette el a sorok közötti olvasás művészetét, az tudja igazán értékelni a NÜK-nek címzett bírálatot - bár az elemzés utolsó mondata valósággal mellbevágóan direkt kritikát fogalmaz meg:

Az Európai Unióhoz való tartozásunkat célszerű jelképekben is kifejezni.

Ezt, a már-már brutális bírálatot alighanem Kövér Lászlónak címezte a PBK, vállalva mindent, ami ebből rájuk nézve következhet!

Mégis: a felületes olvasó azt hihetné, a dokumentum a NER és a NÜK szinte kritikátlan dicséretét tartalmazza. De téved, aki így vélekedik: megtéveszti az ,,örömünkre szolgál" és az ,,üdvözöljük" kifejezések sokasága, amelyek hálóként fogják össze a szöveget. De e kifejezések szerepe kettős: egyrészt elismerik, amit a NÜK tevékenységében el kell ismerni - mégpedig olyan körülmények között, amikor a gyurcsányista bandák és amerikai bérenceik rágalomkampányt folytatnak a NER, a NÜK, azaz az egész ország, az egész nemzet ellen; másrészt elhatárolódnak a napjainkat jellemző ,,ellenzéki" hazudozástól, s ezzel mintegy hitelesítik a NÜK-nek szóló professzori bírálatot.

Mert van NÜK-nek szóló bírálat ebben a dokumentumban, csak meg kell találni! S ha rábukkanunk, hát eltátjuk a szánkat a megfogalmazott kritika hallatlan egyszerűségén, keménységén, cáfolhatatlan igazságán. Íme egy példa:

Helyeseljük a kelet felé is nyitott aktív és pragmatikus kereskedelempolitikát, de nem helyeselhetjük a ,,keleti nyitás" kétértelmű terminusát, amely - hathatós belföldi segédlettel - azt a kártékony téveszmét ülteti el nyugati szövetségeseink fejében, hogy a kormány az Európához való tartozásunkat kívánja lazítani.

Nagyon fontos, vissza-visszatérő gondolata az elemzésnek, hogy az alapjaiban jó kormányzati elképzeléseket rendkívül ellenséges és ostoba környezetben kell képviselnünk, megvalósítanunk; az eddigieknél jobban kell számolnunk a gyurcsányisták aknamunkájával. Ez nagyon komoly figyelmeztetés, amely a NÜK munkájának egyik legfontosabb hiányosságára mutat rá!

Az elemzők körültekintését és az igazság iránti elkötelezettségét bizonyítják az ilyen mondatok:

Az olyanféle tisztogatás, mint amilyet nemrég a Külügyminisztériumban hajtottak végre, nem segíti a szakmailag felkészült és a közjónak elkötelezett hivatalnoki gárda kialakulását, és komoly károkat okozhat. Bár egyetértünk azzal, hogy erőnknek megfelelően védeni kell a magyar érdekeket, s ezért nem szabad meghunyászkodni a legnagyobb hatalmak előtt sem, mégis óvatosságra intjük a döntéshozókat: a kihívó nyilatkozatok eddig is hozzájárultak a Magyarországról tekintélyes külföldi orgánumokban kialakult igen rossz véleményhez.

A Professzorok bátorságához akkor lehetünk méltóak, ha nem hallgatjuk el fenntartásainkat sem - én például azt hiszem, hogy a külügyminisztériumi átszervezések bírálata mögött alighanem a futball / futsal fontosságának lebecsülését kell érzékelnünk.

A lélegzetünk is eláll, mikor ilyet olvasunk: az állami televízió sekélyes hírműsorai..., a parlamenti frakciók szószólóinak közhelyei!

Ó, istenem, be kell nekünk ez a hang! Te megbecsülsz azzal, hogy fölfeded, mi neked fölfedetett, a jót, a rosszat, az erényt, a bűnt.

Mert növeli, ki elfödi a bajt.

Ó, Professzorok, Professzoraim! (Bocsánat: egy pillanatra elkanászodtam, s Kedves Vezetőnk helyébe képzeltem magam.) Mutassanak nekem az elmúlt zavaros évekből egyetlen mondatot, amely összemérhető a következővel:

Tudomásul kell vennünk, hogy hazánk a jelen időszakban különösen támaszkodik az Európai Unióra; fejlődésünkben az Európai Unió országaihoz mérjük magunkat, hanyatlási tüneteik jó része ránk is jellemző.

És semmi fölösleges seggnyalás - egy mondat sincs arról, hogy Kedves Vezetőnk azért már mutatja a kiutat. Minek is leírni, amit mindenki tud...

De nem hallgatnak ellenségeinkről sem:

A tapasztalat azt mutatja, hogy a magyar polgárok szája íze szerint éles stílusban megfogalmazott politikusi vélemények és bonmot-k (például a ,,gazdasági szabadságharc" kifejezés) pillanatok alatt külföldre kerülnek, és az ország agresszív ellenfelei a kontextusból kiszakítva sületlenségeket magyaráznak bele, a magyar fél pedig az értetlenségre olykor karcosan válaszol.

Igen, nagyon nagy szükség van erre a józan, megfontolt hangra.

Természetesen a jogos bírálatokat nem gyengíti a NÜK egész tevékenységének pozitív értékelése, a nehézségek gondos számba vétele:

Magyarország tekintélye nem fog addig helyreállni, amíg a belső politikai ellentéteket engesztelhetetlen gyűlölet itatja át, ugyanis a baloldali ellenzék a vitával együtt az indulatokat is exportálja. A gyűlölet gyökerei a kommunista múltba nyúlnak vissza, egészen 1919-ig.

Példamutató tudósi bátorságról tesz tanúbizonyságot ez a mondat: az igazi tudós kimondja a fölismert igazságot, akkor is, ha érte kódolt zsidózással vádolhatják meg. De minden ilyesfajta vádaskodás alaptalan, ezt mindenki megértheti:

A német megszállást mindannyiunk közös tragédiájának tekintjük, amelynek emlékműállítással való emlékezetben tartását nem kifogásoljuk. Mélyen megértjük azonban, hogy zsidó honfitársaink a maguk külön tragédiáját sokkal erőteljesebben átérzik...

A PBK dolgozata szól az elszegényedés problémájáról is:

A jelenlegi politika ugyan kétségkívül segít a leszakadt társadalmi csoportok és vidékek felzárkóztatásában, de gyökeres javulás csak az általános fellendüléstől várható.

Remélem, sikerült érzékeltetnem, hogy a nagydoktori igényességű, alaposan átgondolt, kiválóan arányos dolgozat országunk minden súlyos problémájára kitér. Azonban hibát követtek volna el a Professzorok, ha nem mutatnak határozottan, optimistán a vágyott jövőbe:

Üdvözöljük a közoktatás átszervezését... Üdvözöljük a nemrégen vitára bocsátott felsőoktatási koncepciót is...

Igen: éljen a fényes magyar jövő! Akinek nem tetszik, menjen a ... Angliába.

Mindenki megnyugodhat: a professzori bírálat nem ment át nemzetellenességbe! A PBK igenis fasza társaság: tagjai joggal számíthatnak arra, hogy építő szándékukat a Kedves Vezető megérti, tanácsukat megfogadja korrupcióellenes (zérótoleranciás) harcában is:

A korrupciót pedig határozottan fel kell számolni. A közvagyon és a közpénzek kezelése teljes nyilvánosságot kíván, hogy a társadalom korrupcióellenes immunrendszere működhessen. A korrupció elleni fellépés azonban legyen arányos, mert az aránytalanul kemény fellépés mind belföldről, mind külföldről nézve önkényeskedésnek látszik.

Igen, igen: csak semmi túlzás.

A kedvenc Professzorok Kedves Vezetőjük köré gyűlnek; Ő bátorítón mosolyogva néz rájuk, és buksijukat szelíden meg-megsimogatja.

http://gepnarancs.hu/2014/12/kuldeteses-professzorok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: korrupcióellenes, megkerülhetetlen, önkényeskedésnek, fenntartásainkat, lélegzetelállító, banánköztársaság, szövetségeseink, tevékenységében, tevékenységének, megvalósítanunk, zérótoleranciás, meghunyászkodni, körültekintését, magyarországról, sületlenségeket, ellenségeinkről, tanúbizonyságot, rágalomkampányt, teljesítéséhez, aknamunkájával, figyelmeztetés, helyeselhetjük, elképzeléseket, nyilvánosságot, immunrendszere, megfogalmazott, találkozhatunk, elhatárolódnak, fejlődésünkben, erőteljesebben, fölismeréseket, fellendüléstől, gyurcsányisták, problémájáról, elszegényedés, átszervezését, ország állapotáról, dokumentum megkerülhetetlen, ország állapotának, már-már halálmegvető, sorok közötti, tudja igazán, elemzés utolsó, már-már brutális, felületes olvasó, gyurcsányista bandák, egész ország, egész nemzet, napjainkat jellemző, megfogalmazott kritika, kelet felé, kártékony téveszmét, Küldetéses Professzorok, Professzorok Batthyány Köre, Gusztos Istvan, Európai Unióhoz, Kövér Lászlónak, Kedves Vezetőnk, Európai Unióra, Európai Unió, Kedves Vezető, Professzorok Kedves Vezetőjük,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.01. 23:34 Koronavírus - Bernie Sanders a wisconsini előválasztás elhalasztására szólí...
04.01. 23:14 Befejezték a felüljáró alá szorult kamion mentését a Hungária körúton
04.01. 22:33 Koronavírus - Az amerikai haditengerészeti tárca nem menekíti ki a Guamnál ...
04.01. 22:04 Koronavírus - Olasz kormányfő: "nem enyhíthetünk a szigorú óvintézkedéseken...
04.01. 22:04 Liget Budapest - Megszűnhet a főváros által elrendelt "zöldstop" a Városlig...
04.01. 22:03 Koronavírus - Pozitív lett Győr polgármesterének második koronavírustesztje...
04.01. 21:53 Koronavírus - Több uniós ország aggodalmát fejezte ki a koronavírus elleni ...
04.01. 21:43 Koronavírus - Franciaországban négyezer fölött a halottak száma
04.01. 21:24 Koronavírus - Pelosi: a képviselőháznak minél előbb napirendre kell vennie ...
04.01. 21:23 MNB: a befektetési alapok is hozzáférhetnek a hosszabb lejáratú hiteleszköz...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes teázást!  Imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lila virág  Egy Fülöp-szigeteki nővér is a...  Szèp délutánt  Adakozás  Néhány kép - Április elsején -...  Márk Miklós, Lelked gyönyörű s...  Tavaszi kép  San Giovanni Rotondo harangsz...  Áprilisi tréfálkozás  Facebookon kaptam  Lazítós estét  Székely János: Gyöngyöspatai i...  Vigasztaló sorok a - Kijárás ...  Április 1.  Kellemes teázást!  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Sexy nők  Esti kép  Narancsbőrgyilkos táplálékok  Aranyos képek a mókusokról  Ezer titok közt  Kis depi - Háromszázkettedik n...  Egy Fülöp-szigeteki nővér is a...  Mirjam nővér - könyv bemutató  Szèp estét kedves látogat...  Vízcseppes lila rózsa  Március vége  Mai nap képe - gyönyörű virág  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Halló Április!  Április bolondja, május szamar...  Reményekkel teli április  Gerberák  Imádság  Szép estét  A szívünk mélyén keressük az U...  Scherer bíboros: „Viták ...  Facebookon kaptam  Jézus egyetlen vigasza a keres...  Facebookon kaptam  Április Esőt érlelő  Mai nap zenéje: Bodnár Attila...  Ezer titok közt  Szèp délutánt  Az április, egy szerelmes kam...  Szolgálat  Kislány cicával  Minyó Ferencné: Április.... F...  Nő gerberával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádkozzunk együtt napról napr...  Olaszországban már több mint 3...  Mirjam nővér - könyv bemutató  Április 1  A szívünk mélyén keressük az U...  Kellemes délutánt kívánok  Gyümölcsoltó Boldogasszony ünn...  Április 1.  Egy kis mosoly is  Április  Kislány macik  Gerberák  Mi számít?  Imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  525 főre nőtt a beazonosított ...  Megbocsátás  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kislány virágot szed  Az E-vitamin és a szívizomsej...  Kislány virágot szed  Tibeti tanítások  Kellemes teázást!  Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csendélet  Halló Április!  Nő virágzó fánál  Virágos csendélet  Tulipán csokor vázában  Kibomlott a cipőfűződ, meg ne ...  Néhány kép - Április elsején -...  Facebookon kaptam  Reményekkel teli április  Ragyogó rügyre ült le most a n...  Vigasztaló sorok a - Kijárás ...  Ragyogó rügyre ült le most a n...  Víztükrös virágok  Április 1 
Bejegyzés Címkék
ország állapotáról, dokumentum megkerülhetetlen, ország állapotának, már-már halálmegvető, sorok közötti, tudja igazán, elemzés utolsó, már-már brutális, felületes olvasó, gyurcsányista bandák, egész ország, egész nemzet, napjainkat jellemző, megfogalmazott kritika, kelet felé, kártékony téveszmét, eddigieknél jobban, gyurcsányisták aknamunkájával, elemzők körültekintését, igazság iránti, ilyen mondatok, olyanféle tisztogatás, szakmailag felkészült, közjónak elkötelezett, magyar érdekeket, legnagyobb hatalmak, kihívó nyilatkozatok, állami televízió, parlamenti frakciók, pillanatra elkanászodtam, elmúlt zavaros, jelen időszakban, mondat sincs, magyar polgárok, ország agresszív, kontextusból kiszakítva, értetlenségre olykor, jogos bírálatokat, nehézségek gondos, belső politikai, baloldali ellenzék, vitával együtt, gyűlölet gyökerei, kommunista múltba, igazi tudós, fölismert igazságot, német megszállást, maguk külön, elszegényedés problémájáról, jelenlegi politika, leszakadt társadalmi, általános fellendüléstől, nagydoktori igényességű, vágyott jövőbe, nemrégen vitára, fényes magyar, professzori bírálat, korrupciót pedig, közpénzek kezelése, társadalom korrupcióellenes, korrupció elleni, aránytalanul kemény, kedvenc Professzorok, korrupcióellenes, megkerülhetetlen, önkényeskedésnek, fenntartásainkat, lélegzetelállító, banánköztársaság, szövetségeseink, tevékenységében, tevékenységének, megvalósítanunk, zérótoleranciás, meghunyászkodni, körültekintését, magyarországról, sületlenségeket, ellenségeinkről, tanúbizonyságot, rágalomkampányt, teljesítéséhez, aknamunkájával, figyelmeztetés, helyeselhetjük, elképzeléseket, nyilvánosságot, immunrendszere, megfogalmazott, találkozhatunk, elhatárolódnak, fejlődésünkben, erőteljesebben, fölismeréseket, fellendüléstől, gyurcsányisták, problémájáról, elszegényedés, átszervezését, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1592
  • e Hét: 6668
  • e Hónap: 1592
  • e Év: 232610
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.