Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbánt Amerikában már leírták – belső ellenzék körvona
  2014-12-06 10:15:46, szombat
 
 


Orbánt Amerikában már leírták - belső ellenzék körvonalazódik

Lázár György 2014.12.06.05:27




Néhány napja itt a Galamuson írtam, hogy ,,Obama elnök eddig kesztyűs kézzel bánt az Orbán-kormánnyal. A jobboldali republikánusok, ha hatalomra kerülnek, nem lesznek ennyire udvariasak".

És amit Obama elnök eddig csak óvatosan és udvariasan kritizált, azt John McCain, az amerikai republikánusok egyik legbefolyásosabb szenátora, brutális egyszerűséggel hozott Orbán Viktor tudomására. McCain nem a Fidesz pártpolitikáját kritizálta, nem vonta kétségbe a választások eredményét, de úgy összegezte azokat a folyamatokat amelyek 2010 óta elindultak, hogy Orbán Viktor egy ,,újfasiszta diktátor".

Ez magyarra lefordítva (legalábbis számomra) azt jelenti, hogy Orbán személyének nincsen helye a politikában. Jobb volna, ha önként távozna.

Azt is írtam néhány napja, hogy ,,a Nyugat Orbán Viktor személyét ma már hiteltelennek tartja, megbízhatatlan, összevissza beszélő politikusnak, aki lehetetlen helyzetbe manőverezte magát. Személye és kaotikus hintapolitikája elfogadhatatlan teher az a nyugati szövetség számára. A kérdés egyre inkább az, talál-e elfogadható politikust a pártja, olyat, aki felválthatja őt a kormányfői poszton".

Az Egyesült Államokban nincs vita Orbán személyét illetően. A demokraták és a republikánusok egyetértenek abban, hogy kényelmetlen figura, és fellélegeznének, ha kámforrá válna. McCain gondosan felolvasott szenátusi beszéde és sajtónyilatozatban is közzétett üzenete azt jelzi, hogy ő sem bánná, ha a Fidesz mihamarabb egy elfogadható politikust találna, aki felváltaná Orbánt a kormányfői poszton. Természetesen McCain a jobboldali kormányzás folytatását támogatja Budapesten - Orbán nélkül.

Az Orbán személyével és politikájával kapcsolatos problémákról cikkek ezrei születtek, és az amerikaiak, politikai beállítottságtól függetlenül, már évek óta magyarázzák, hogy mi is a bajuk a magyar kormánnyal. Most elfogyott a türelem.

Ezen sorok írója nem hisz az összeesküvés-elméletekben, de ebben az esetben pontosan tudható, hogy kikre hallgat McCain szenátor, kik állnak az Orbán elleni támadás mögött.

Kurt Volker az ,,agytröszt" vezetője, a szenátor barátja és munkatársa, és jelenleg a McCain Institute vezetője. Jól beszél magyarul, személyesen ismeri a Fidesz vezető politikusait, sőt, szorosan együtt dolgozik Fellegi Tamással, Navracsics Tiborral. A mai napig tagja az Egyesült Államokban bejegyzett Hungary Initiatives Foundation (Magyarország Kezdeményezések Alapítvány, HIF) kuratóriumának. Schmitt Pál egykori államelnök magas állami kitüntetésben részesítette. A 2011-es méltatás kiemeli, hogy Volker úr ,,Magyarország megbízható barátja", azt is hozzátették, hogy ,,segítségére, jóindulatú tanácsaira a magyar politikusok, külügyi vezetők mindig számíthattak".

Volker úr készítette elő a McCain nyilatkozatot, és idén októberben, az ATV honlapjának adott interjúban figyelmezette Orbánékat. Volker szoros kapcsolatban áll jó néhány, a kormány által anyagilag is támogatott amerikai magyar szervezettel. Vagyis ezek sem bánnák már, ha Orbán eltűnne. Az Amerikai Magyar Koalíció vezetője, a magyarul nem beszélő Maximilian Teleki is arról beszélt, hogy ,,rossz tanácsokat adnak Orbánnak", és hogy a republikánusokkal nehezebb dolga lenne.

Csak sejteni lehet, kik azok a Fideszben, akik a Fellegi-Navracsics-duóhoz hasonlóan gondolkoznak, de érdemes megjegyezni, hogy nemrég Fellegi Tamás oldalán Bostonban megjelent Szócska Miklós egykori államtitkár is.

Orbán is érzi a veszélyt. A Külügyminisztérium ,,atlantistáinak" eltávolítása jelzi, tisztában van azzal, hogy valami készülődik ellene. Saját, megbízhatónak vélt embereit hozta be, Szijjártó Péter külügyminiszter lett, és Észak-Amerikát mostanában új bizalmasa, Potápi Árpád járja. Egykori propagandistája, Kumin Ferenc pedig New York-i konzul lett.

Orbán észak-amerikai barátai évek óta elégedetlenek vele. Budapesten nem volt visszhangja annak, hogy nemrég Vass Zoltán vancouveri tiszteletbeli konzul visszaadta a megbízatását. Ilyesmire még nem volt példa. Döntését azzal indokolta, hogy szerinte a magyar kormány az elmúlt években fokozatosan felszámolta a demokrácia alappilléreit, folyamatosan nyirbálja a szólásszabadságot stb. A múltban Orbánékat támogatta a Heritage Foundation is, ma már elhatárolódnak a Putyint támogató politikától.

Körvonalazódni látszik a Fideszen belül egy csoport, amelyik már készül az Orbán utáni időkre. Az esetleges ,,lázadók" számíthatnak amerikai republikánus barátaikra, akiket elsősorban az érdekel, hogy Budapesten jobboldali, NATO- és Amerika-barát kormányzás maradjon. A republikánus George Pataki, Ronald Lauder vagy a kongresszusi magyar csoport republikánus tagjai, Andy Harris, David Joyce és Dennis Ross támogatnák a váltást a miniszterelnöki székben.

McCain felbőszítésével Orbán egycsapásra elveszítette amerikai támogatóit, senki sem fog kiállni mellette Az igazi veszélyt most már saját párttársai jelentik, akik amerikai hátszéllel, óvatosan szervezkednek. Engem az sem lepne meg, ha az események a közeljövőben felgyorsulnának.


http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/426546_orbant_amerikaban_mar_leirtak_b elso_ellenzek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: beállítottságtól, legbefolyásosabb, elfogadhatatlan, külügyminiszter, propagandistája, hintapolitikája, felbőszítésével, pártpolitikáját, felgyorsulnának, miniszterelnöki, fellélegeznének, kezdeményezések, republikánusok, atlantistáinak, elhatárolódnak, kuratóriumának, megbízhatatlan, körvonalazódik, körvonalazódni, galamuscsoport, egyszerűséggel, politikájával, természetesen, nyilatkozatot, kitüntetésben, figyelmezette, elégedetlenek, alappilléreit, szervezkednek, hiteltelennek, tiszteletbeli, megbízhatónak, problémákról, folyamatokat, felválthatja, egyetértenek, jobboldali republikánusok, amerikai republikánusok, választások eredményét, folyamatokat amelyek, kérdés egyre, kormányfői poszton”, republikánusok egyetértenek, elfogadható politikust, kormányfői poszton, jobboldali kormányzás, magyar kormánnyal, esetben pontosan, szenátor barátja, 2011-es méltatás, magyar politikusok, kormány által, Orbánt Amerikában, Lázár György, John McCain, Orbán Viktor, Nyugat Orbán Viktor, Egyesült Államokban, Természetesen McCain, Kurt Volker, McCain Institute, Fellegi Tamással, Navracsics Tiborral, Hungary Initiatives Foundation, Magyarország Kezdeményezések Alapítvány, Schmitt Pál, Amerikai Magyar Koalíció, Maximilian Teleki, Fellegi Tamás, Szócska Miklós, Szijjártó Péter, Potápi Árpád, Kumin Ferenc, Vass Zoltán, Heritage Foundation, George Pataki, Ronald Lauder, Andy Harris, David Joyce, Dennis Ross,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tékozló és Isten gondviselés...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Esti kép  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Minden jónak végeszakad egysze...  Szép Álmokat  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Ibolya  Hernádkak  Facebookon kaptam  Por  Facebookon kaptam  Március  Törött csészék  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Atyám !  Szép álmokat!  Esti kép  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Amikor még rangja volt...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Márciusi eső  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  A halolaj és a hal még a migré...  Jó éjszakát  Alvó kislány  képre írva Március 15 -re emlé...  Házi botox  Talpra vándor  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Könnyáztatta asszonysorsok  Dóró Sándor: Ma  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  A magyar sajtó napja március 1...  Esti kép  Esti kép  Sötétség és világosság  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  A szív és a cselekvés egységes...  Egyet értesz?  Nem kellett volna!  Dóró Sándor: Ma  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Talpra vándor  Szép estét kedves látogatóimna...  Por  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Gősi Vali - Tükre lennék...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Amikor 5 éves voltam,  Amikor még rangja volt...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Könnyáztatta asszonysorsok  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét... 
Bejegyzés Címkék
jobboldali republikánusok, amerikai republikánusok, választások eredményét, folyamatokat amelyek, kérdés egyre, kormányfői poszton&#8221, republikánusok egyetértenek, elfogadható politikust, kormányfői poszton, jobboldali kormányzás, magyar kormánnyal, esetben pontosan, szenátor barátja, 2011-es méltatás, magyar politikusok, kormány által, republikánusokkal nehezebb, magyar kormány, elmúlt években, demokrácia alappilléreit, múltban Orbánékat, esetleges &#8222, republikánus George, kongresszusi magyar, miniszterelnöki székben, igazi veszélyt, közeljövőben felgyorsulnának, beállítottságtól, legbefolyásosabb, elfogadhatatlan, külügyminiszter, propagandistája, hintapolitikája, felbőszítésével, pártpolitikáját, felgyorsulnának, miniszterelnöki, fellélegeznének, kezdeményezések, republikánusok, atlantistáinak, elhatárolódnak, kuratóriumának, megbízhatatlan, körvonalazódik, körvonalazódni, galamuscsoport, egyszerűséggel, politikájával, természetesen, nyilatkozatot, kitüntetésben, figyelmezette, elégedetlenek, alappilléreit, szervezkednek, hiteltelennek, tiszteletbeli, megbízhatónak, problémákról, folyamatokat, felválthatja, egyetértenek, kényelmetlen, politikusnak, szervezettel, republikánus, számíthatnak, folyamatosan, kongresszusi, közeljövőben, elveszítette, megbízatását, eltávolítása, magyarország, politikusait, elméletekben, számíthattak, gondolkoznak, kapcsolatban, összeesküvés, részesítette, elfogadható, magyarázzák, függetlenül, egycsapásra, személyének, megjegyezni, személyesen, államtitkár, kapcsolatos, személyével, felolvasott, manőverezte, visszhangja, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1825
  • e Hónap: 18618
  • e Év: 151535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.