Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fizetős lesz az M0-s
  2014-12-10 20:02:00, szerda
 
 
Fizetős lesz az M0-s


2014.12.10.



Kapitány Szabó Attila
NOL

Díjasítja az M0-s autóutat a kormány. Január elsejétől a fővárost elkerülő csonka körgyűrű több szakaszának használatáért minden járműkategóriában fizetni kell. A sztrádák szakaszai megyénként éves e-matricát kapnak. A költségvetés több tízmilliárd forintot kaszál.
hirdetés

Hónapok óta tart az ötletelés, hogyan szedhetne be a rezsicsökkentő kormány az idei nagyjából bruttó 195 milliárd forintnál tízmilliárdokkal többet az autósoktól, kamionosoktól az utak használatáért. A feladat elől nem lehetett csak úgy elugrani, hiszen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a 2015-ös költségvetés tervében, minden magyarázat nélkül megemelte a tehergépkocsik üzemeltetőinek pénztárcájára alapozó bevételi tervet. A jövő évi használatarányos útdíjbevételnek, áfával együtt, 150 milliárd forint helyett 189 milliárd forintnak kellene lennie. Amit nagyjából az ideivel azonos, 43,8 milliárd forintra rúgó összeggel kell megfejelniük a 3,5 tonnánál kisebb gépjárművek, motorkerékpárok, személygépkocsik e-matrica befizetéseinek.
A költségvetés több tízmilliárd forintot kaszál
A költségvetés több tízmilliárd forintot kaszál
Veres Viktor / Népszabadság

A nagyjából negyvenmilliárd forintos hiány eltüntetésére kidolgozott összetett javaslat egyik eleme a díjköteles hálózat kiterjesztése. E szerint, a már most is fizetős utak köre csupán egyetlen jelentős útvonalon bővül, de az aztán ütős bővítést jelent. Mert hát január 1-től pénzt szednek az M0-on is.

hirdetés

Az 1977-ben megkezdett, és azóta kampányszerű bővítések nyomán aktuálisan mintegy 79 kilométer hosszú, körgyűrűnek gúnyolt autóúton, a Szentendrei úttól az M3-ig, illetve 4-es főúttól az M5-ig sarcolják majd az utazókat.

A motorkerékpárral, személygépkocsival közlekedőknek a már megszokott e-matricával, a 3,5 tonnánál nagyobb teherautókat használó közúti fuvarozóknak, a megtett úttal arányosan számlázó HU-GO rendszerében kell leróniuk az állam által megkövetelt összeget.

Az 1-es főút és az M5-ös, illetve a 4-es főút és az M3-as között viszont marad a díjmentesség. Csak aztán az autósok győzzék követni, éppen merre is járnak.

De ezzel még nincs vége. Fizetősek lesznek az autópályák fővárosi bevezető szakaszai is. Így az M1-M7, az M3-as, az M5-ös, illetve az M6-os utolsó néhány kilométere. És, hogy a boldogság teljes legyen, lesz megyei e-matrica is. A megyénként egy évre ötezer forintért megváltható címkével azonban nem árt vigyázni. A megyehatár véletlen átlépése után a büntetés elkerülhetetlen.
hirdetés

Az új matricatípus bevezetése mellett szóló érvként a döntéshozók azt hozzák fel: a Balatonra rendszeresen járók három megyei matrricával egész évben utazgathatnak kedvenc üdülőhelyükre. Azaz, az eddigi 43 ezer forintos éves díj helyett potom 15 ezerből megússzák a hétvégi, vagy nyári utazásokat.

Cserébe a feketeleves, hogy aki januárban a budaörsi bevásárlóközpontokhoz látogatna ki shoppingolni, kénytelen lesz autópálya matricát vásárolni. Tiszta szerencse, hogy ha valaki csak egyszer megy, megúszhatja a már ismert tíz napos virtuális vignettával. Ha viszont valamiért gyakrabban jár a város peremére, érdemes lesz megvenni a Pest megyei utakra érvényes címkét.

Ezzel együtt befürdetik a fővárosi agglomerációból naponta ingázókat is. Az autópályák M0-s autóúton belül eddig díjmentes szakaszait díjfizetés nélkül használók úgy számoljanak: januártól a munkába járás költségeit emeli az e-matrica új formájának meghonosításával a rezsicsökkentés fontosságát hangsúlyozó kormány.

Örülni legfeljebb annak lehet, hogy míg a tehergépkocsik megtett úttal arányosan számolt útdíjai öt százalékkal emelkednek, az e-matrica nem drágul. Pontosabban a motorosok, a személygépkocsit használók számára maradnak az idei árak.

A lakóautók, kisbuszok üzembentartói viszont új, magasabb összegű díjkategóriába kerülnek. Vagyis többet fizethetnek, pont kétszeresét az eddigi díjuknak. Kivéve, ha éves jogosultságot váltanak, mert csodák-csodája, úgy az ár nem változik.

Legfeljebb találgatni lehet, hogy mindez a gyakorlatban mennyit hoz Varga Mihály konyhájára. Mindenesetre valószínű, hogy az M0-st naponta használó csaknem százezer kisebb-nagyobb gépkocsi évente akár több tízmilliárd forintot is kifizet majd a főváros úthálózatának tehermentesítésére hivatott, így józan ésszel nem díjasítható autóúton.
hirdetés

Cserébe persze az e-matrica kötelezővé tétele a most még ingyenes M0-on azzal járhat, hogy a személygépkocsival közlekedők, ha csak tehetik, más útvonalat választanának. Vagyis a városba bevezető, illetve a külső kerületeket összekötő főutak mellett lakók komoly forgalomélénkülésre készülhetnek.


http://nol.hu/gazdasag/fizetos-lesz-az-m0-s-1503659
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: személygépkocsit, személygépkocsik, használatarányos, tízmilliárdokkal, meghonosításával, motorkerékpárral, útdíjbevételnek, nemzetgazdasági, negyvenmilliárd, rezsicsökkentés, motorkerékpárok, elkerülhetetlen, agglomerációból, tehergépkocsik, rezsicsökkentő, díjkategóriába, befizetéseinek, üzemeltetőinek, utazgathatnak, közlekedőknek, jogosultságot, kiterjesztése, eltüntetésére, választanának, üdülőhelyükre, használatáért, üzembentartói, úthálózatának, kamionosoktól, pénztárcájára, shoppingolni, költségvetés, mindenesetre, megfejelniük, népszabadság, kampányszerű, fővárost elkerülő, sztrádák szakaszai, költségvetés több, rezsicsökkentő kormány, idei nagyjából, utak használatáért, feladat elől, 2015-ös költségvetés, tehergépkocsik üzemeltetőinek, ideivel azonos, nagyjából negyvenmilliárd, díjköteles hálózat, aztán ütős, 1977-ben megkezdett, megtett úttal, állam által, Kapitány Szabó Attila, Varga Mihály, Veres Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Emlékezz  Facebookon kaptam  Töröld le  Bornyi Veronika haiku verse  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Csend  Mindent de mindent visszakap  A felvilágosodás...  Egyszerű  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Horváth Szilvia tollából  Borzasztó  Egyszerű  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  Tavaszi este  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Töröld le  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Esterházy Péterre emlékezünk  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Borzasztó  Azért kaptad  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Sík Sándor - Ha jő a perc  Magyar költészet napja  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Alvó kislány  Latinovits Zoltán tollából  Anyák napjára  Egy tavasz  Walter Chrysler mondta  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Spenót fasírttal  Nem kell hozzá fürdőruhás  Vito Giaquinto gondolata  jó reggelt  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Ismeretlen: Ikarusz monda  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Különleges  Bársony székben  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  képre írva  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul David Tripp Április 12  Hogyan válunk hűségesekké?  Önmaga ellenére  Csend  ajándék, mellyel meglepem  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét kedves látogatóimna...  különleges  Pitypang szökőkút 
Bejegyzés Címkék
fővárost elkerülő, sztrádák szakaszai, költségvetés több, rezsicsökkentő kormány, idei nagyjából, utak használatáért, feladat elől, 2015-ös költségvetés, tehergépkocsik üzemeltetőinek, ideivel azonos, nagyjából negyvenmilliárd, díjköteles hálózat, aztán ütős, 1977-ben megkezdett, megtett úttal, állam által, 1-es főút, 4-es főút, autósok győzzék, autópályák fővárosi, boldogság teljes, évre ötezer, megyehatár véletlen, büntetés elkerülhetetlen, város peremére, fővárosi agglomerációból, autópályák M0-s, munkába járás, rezsicsökkentés fontosságát, tehergépkocsik megtett, személygépkocsit használók, idei árak, eddigi díjuknak, gyakorlatban mennyit, főváros úthálózatának, e-matrica kötelezővé, városba bevezető, külső kerületeket, személygépkocsit, személygépkocsik, használatarányos, tízmilliárdokkal, meghonosításával, motorkerékpárral, útdíjbevételnek, nemzetgazdasági, negyvenmilliárd, rezsicsökkentés, motorkerékpárok, elkerülhetetlen, agglomerációból, tehergépkocsik, rezsicsökkentő, díjkategóriába, befizetéseinek, üzemeltetőinek, utazgathatnak, közlekedőknek, jogosultságot, kiterjesztése, eltüntetésére, választanának, üdülőhelyükre, használatáért, üzembentartói, úthálózatának, kamionosoktól, pénztárcájára, shoppingolni, költségvetés, mindenesetre, megfejelniük, népszabadság, kampányszerű, gyakorlatban, fuvarozóknak, készülhetnek, rendszeresen, díjmentesség, teherautókat, rendszerében, matricatípus, vignettával, hangsúlyozó, százalékkal, pontosabban, díjasítható, megváltható, számoljanak, döntéshozók, fontosságát, kidolgozott, megúszhatja, tízmilliárd, fizethetnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 2631
  • e Hónap: 6376
  • e Év: 159872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.