Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Klik-temető fideszes kádereknek
  2014-12-14 09:08:53, vasárnap
 
 
Klik-temető fideszes kádereknek

Az írás a Népszabadság 2014. 12. 13. számában jelent meg.



Doros Judit
Népszabadság

Három embert is elmozdítottak eddigi helyéről, hogy Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján korábbi fideszes polgármestere lehessen a Klik tankerületi igazgatója. A székbe annak ellenére ülhetett be, hogy nincs se pedagógus-, se közigazgatási szakvizsgája.
hirdetés

Sokan azt mondják Salgótarjában, hogy Székyné Sztrémi Melinda autokratikus, mindig mindenkinél mindent jobban tudó vezetési stílusa miatt meglehetősen népszerűtlen.

Balog Zoltán humánminiszter Székyné Sztrémi Melindával a kampány alatt
Komka Péter / MTI

- Az, hogy az országos Fidesz-sikerek közepén városvezetőként megbukott, elsősorban ennek és a maga mellé vett beképzelt, pökhendi alakoknak volt köszönhető - mondta egyik, régóta a helyi közigazgatásban dolgozó informátorunk. Mások azt mesélték: még a Fidesz-szimpatizánsok körében is sokan megkönnyebbülten felsóhajtottak október 13-án, amikor megbukott. Most viszont újabb rémálomként jött elő, hogy a legnagyobb munkáltató lett január 1-jétől. A körzetében minden köznevelési intézményi dolgozónak ő a felettese.



Miután polgármesterként megbukott, a ,,senkinek nem engedjük el a kezét" orbáni jelmondat jegyében Székyné Sztrémi Melindának helyet kellett keresni. Először felmerült, hogy újból iskolaigazgató lehetne belőle - korábban a salgótarjáni Bolyai Gimnázium igazgatója volt -, de az új szabályzók miatt már nem tölthette be ezt a tisztséget, mert nincs tanügy-igazgatási szakvizsgája. Közel egy hónapnyi egyeztetés után azt találták ki, hogy a Klik megbízott elnöke növelje meg egy fővel a Salgótarjáni Tankerület referensi létszámát, s erre az új státuszra Székynét mint referenst nevezték ki.

Egyben megbízták a tankerületi igazgatói feladatok ellátásával, noha a poszt betöltéséhez nincs szakvizsgája. A Klik Salgótarjáni Tankerületének igazgatói székét a szervezet megalakulása óta Simon Tibor foglalta el, aki 2010-ig a Fidesz frakcióvezetője volt a salgótarjáni közgyűlésben. Őt most papíron meghagyták a posztján, de átvezényelték Budapestre, a Klik-központba, ahol a köznevelés-irányítási főosztály vezetője lett.

Ám miután ezt a státuszt szintén megbízással eddig a Balassagyarmati Tankerület igazgatója, Selmeczi Zoltán töltötte be, ezért az ő megbízását vissza kellett vonni, őt pedig visszahelyezték Balassagyarmatra a kinevezése szerinti munkakörbe. A Selmeczi távolléte alatt a Balassagyarmati Tankerület igazgatói feladataival megbízott pénzügyi referenstől ezzel egyidejűleg visszavonták a megbízást, ő visszakerült eredeti állásába.

- Mindezt persze lehet úgyis tálalni, hogy Selmeczi Zoltán nagyon szeretett volna visszamenni járási tankerületi igazgatónak, és helyébe Nógrádból kívántak főosztályvezetőt hozni, de ez nem igaz, senki nem akarta feladni jelenlegi státuszát -mondta egy a történteket jól ismerő forrásunk.

Azáltal, hogy Székyné Klik-referensi kinevezést kapott, s hozzá tankerületi igazgatói megbízást, érvényes rá a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény, amely szerint kormánytisztviselő pártban tisztséget nem viselhet, s köteles haladéktalanul írásban bejelenteni, ha vele szemben törvényben meghatározott összeférhetetlenségi ok merül fel. A volt polgármester jelenleg még a Fidesz salgótarjáni szervezetének vezetője, így posztja összeférhetetlen új megbízatásával: kinevezésétől számítva harminc napja van ennek megszüntetésére.

Ha lemond a Fidesz salgótarjáni szervezetének vezetéséről, azzal megnyitja az utat az azonnali tisztújítás előtt, ezzel viszont párton belüli sorsa Becsó Zsolt választókerületi elnök kezébe kerül, akivel - mondták a helyiek - nincs túl jó viszonyban.
A hivatal azt állítja, hogy a tankerületi igazgatók megbízása nem politikai, hanem szakmai kérdés

Megkerestük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), azt firtatva, volt-e kifogásuk Simon Tibor korábbi salgótarjáni tankerületi igazgató munkája ellen? Megkérdeztük azt is, politikai kinevezésnek tartják-e Székyné Sztrémi Melinda megbízását, elvégre az alapvető szakmai végzettsége hiányzik a poszt betöltéshez, illetve hogy lemondott-e Székyné a Fidesz salgótarjáni szervezetének vezetői posztjáról, ami összeférhetetlen kormányalkalmazotti megbízatásával?

A válasz szerint Hanesz József, a Klik megbízott elnöke Simon Tibort szakmai felkészültsége alapján kérte fel, hogy vállalja el a köznevelés-irányítási főosztály vezetését, amelyet Simon Tibor elfogadott. Selmeczi Zoltánt átirányította és megbízta a Balassagyarmati Tankerület vezetői feladatainak ellátásával, mivel Selmeczi Zoltán balassagyarmati lakos lévén rendelkezik a legjobb helyismerettel és szakmai tudással a tankerület vezetését illetően.

A Salgótarjáni Tankerületben Székyné dr. Sztrémi Melinda tanügyigazgatási referens feladatai mellett, megbízással látja el a Salgótarjáni Tankerület irányítását. Ő több évtizedes intézményirányítási szakmai gyakorlattal rendelkezik. Összeférhetetlenségének megszüntetése folyamatban van a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény alapján - olvasható a KLIK válaszában. Közleményük utolsó mondatát szó szerint idézzük. ,,A tankerületi igazgatók megbízása nem politikai kérdés, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke szakmai alapon hozott döntést." (D. J.)


http://nol.hu/belfold/klik-temeto-fideszes-kadereknek-1504189
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: főosztályvezetőt, tanügyigazgatási, összeférhetetlen, balassagyarmatra, polgármesterként, választókerületi, megkönnyebbülten, frakcióvezetője, balassagyarmati, tisztviselőkről, megszüntetésére, visszahelyezték, közigazgatásban, városvezetőként, szimpatizánsok, haladéktalanul, megbízatásával, tankerületének, iskolaigazgató, helyismerettel, felkészültsége, humánminiszter, felsóhajtottak, átirányította, szervezetének, közigazgatási, informátorunk, tankerületben, kinevezésétől, salgótarjában, átvezényelték, polgármestere, megszüntetése, közszolgálati, meghatározott, elmozdítottak, székbe annak, kampány alatt, országos Fidesz-sikerek, maga mellé, helyi közigazgatásban, legnagyobb munkáltató, körzetében minden, salgótarjáni Bolyai, hónapnyi egyeztetés, tankerületi igazgatói, poszt betöltéséhez, szervezet megalakulása, salgótarjáni közgyűlésben, státuszt szintén, kinevezése szerinti, közszolgálati tisztviselőkről, Doros Judit, Székyné Sztrémi Melinda, Balog Zoltán, Székyné Sztrémi Melindával, Komka Péter, Székyné Sztrémi Melindának, Bolyai Gimnázium, Salgótarjáni Tankerület, Klik Salgótarjáni Tankerületének, Simon Tibor, Balassagyarmati Tankerület, Selmeczi Zoltán, Székyné Klik-referensi, Becsó Zsolt, Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, Hanesz József, Simon Tibort, Selmeczi Zoltánt, Salgótarjáni Tankerületben Székyné, Sztrémi Melinda, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldogság  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Karinthy Frigyes: Almafa  Ne hagyd  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Óraállítás  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az út  Boldogság  képre írva  Paul David Tripp Március 27  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Alvó cica  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  képre írva  Óraállítás  képre írva  Odaadja  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Inkább ad  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Inkább ad  Játékos kis cicák  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Sárkány  Válaszok a halál után  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Amikor még kicsi voltál...  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam Krisztinától  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldogság  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27 
Bejegyzés Címkék
székbe annak, kampány alatt, országos Fidesz-sikerek, maga mellé, helyi közigazgatásban, legnagyobb munkáltató, körzetében minden, salgótarjáni Bolyai, hónapnyi egyeztetés, tankerületi igazgatói, poszt betöltéséhez, szervezet megalakulása, salgótarjáni közgyűlésben, státuszt szintén, kinevezése szerinti, közszolgálati tisztviselőkről, volt polgármester, azonnali tisztújítás, helyiek &#8211, tankerületi igazgatók, alapvető szakmai, poszt betöltéshez, válasz szerint, legjobb helyismerettel, tankerület vezetését, főosztályvezetőt, tanügyigazgatási, összeférhetetlen, balassagyarmatra, polgármesterként, választókerületi, megkönnyebbülten, frakcióvezetője, balassagyarmati, tisztviselőkről, megszüntetésére, visszahelyezték, közigazgatásban, városvezetőként, szimpatizánsok, haladéktalanul, megbízatásával, tankerületének, iskolaigazgató, helyismerettel, felkészültsége, humánminiszter, felsóhajtottak, átirányította, szervezetének, közigazgatási, informátorunk, tankerületben, kinevezésétől, salgótarjában, átvezényelték, polgármestere, megszüntetése, közszolgálati, meghatározott, elmozdítottak, közgyűlésben, salgótarjáni, megalakulása, szakvizsgája, megkérdeztük, feladatainak, népszabadság, feladataival, visszavonták, visszakerült, kinevezésnek, betöltéséhez, autokratikus, meglehetősen, gyakorlattal, polgármester, népszerűtlen, tankerületi, visszamenni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 493
  • e Hét: 2753
  • e Hónap: 19546
  • e Év: 152463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.