Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1945. február 13.: Drezdában menekült civilek százezreit ége
  2015-02-14 22:13:50, szombat
 
  1945. február 13.: Drezdában menekült civilek százezreit égetik halálra a nyugati szövetségesek


A II. világháború a maga szörnyűségeivel, s nagyszámú polgári áldozatával felülmúlta az összes addigi háború rémtetteit.

A világháború befejezése óta eltelt időben a győztes történetírás az ördögi gonosz képében kizárólag a németeket tünteti fel, rémtörténetek ezreit mesélve a polgári lakossággal szembeni kegyetlenkedésekről, holott a szövetséges erők brutalitásaival nehéz versenyre kelni.

Egy történelmi város megsemmisítése, a II. világháború egyik legnagyobb tömeggyilkossága, Drezda terrorbombázása messze túlmutat a katonai bűncselekményeken, a városban meggyilkolt ártatlan százezrek vére örök szégyenfolt lesz a nyugati szövetségeken.

A Németország és konkrétan Drezda elleni támadás okait 1945 január 25-re lehet visszavezetni, amikor Churchill felelősségre vonta Archibald Sinclair légügyi minisztert a Bombázóparancsnokság viszonylagos tétlenségéért. A Bombázóparancsnokság főnöke Charles Portall főmarsall javasolta Berlin, Drezda, Lipcse és Chemnitz elleni támadásokat, amelyeket Churchill jóváhagyott.

A hadműveleti tervek alapján a Drezda elleni támadásra február 13-14-én került sor. Hogy miért szerepelt Drezda a célpontok között, nagyon nehéz megérteni. Drezdában ekkor nem tartózkodtak katonai alakulatok, 1944 december végétől elhagyták a német tisztviselők és a város Vöröskereszt védelme alá került. A városban százezres nagyságrendben tartózkodtak kelet-európai menekültek, közöttük magyarok is.

A drezdai tömeggyilkosság képeit sokszor holokauszt kiállítások is "kölcsönvették" már a zsidó szenvedések bemutatására.

A bemutató véresre sikeredett, a Mennykőcsapás hadművelet első hulláma este 10 óra körül érte el Drezda légterét. Az első hullám 70 perce alatt Lancaster és Mosquito gépek támadták a várost, hagyományos és gyújtóbombákat alkalmazva. A gyújtóbombáknak köszönhetően Drezda belvárosa égő pokollá változott. 200-300 km/h-s sebességű tűzvihar járta halálos táncát.

Jellemző, hogy a második hullámban érkező gépek már nem tudtak pontos célmegjelölést végezni, vaktában dobáltak le célmegjelölő fáklyáikat. Ezután még több hullámban támadták angol és amerikai gépek a halálkatlanná vált várost, közöttük a hírhedt B17-es bombázók. Jellemző a terrortámadás nagyságára, hogy a szövetséges repülők 3000 tonna hagyományos, és 650 000 darab gyújtóbombát dobtak a semmilyen katonai erővel nem védett városra. A város központ kb. 18 négyzetkilométeres területen gyakorlatilag eltűnt, 35 000 lakóépületből 28 000 semmisült meg. A halottak számáról élénk viták folytak és folynak. Valószínűleg a Konrad Adenauer 1955-ben mondott 250 000-es és a Vöröskereszt titkos kimutatásaiban szereplő 275 000-es számát lehet az áldozatok reális nagyságrendjének tekinteni.

Drezda romjai 1945-ben. A város kb. 18 négyzetkilométeres területen gyakorlatilag eltűnt.

Mint ebből a néhány adatból is világosan kivehető, a támadást végrehajtó angolszász pilóták és az őket terrorbombázásra utasítók 100 százalékban háborús bűncselekményt hajtottak végre. Ezért soha, egyikőjüket sem vonták felelősségre. Pedig a nürnbergi per óta tudjuk, hogy a "háborús bűnök" nem évülnek el és azóta azt is tudja az emberiség, hogy vannak, akiknek nem lehet a "parancsra tettem" szavakkal kibújni a bűnösség alól. De a törvények a győztesekre nem vonatkoztak. Mi azonban nem feledkezhetünk meg Drezda véreskezű gyilkosairól, az angol és amerikai háborús gépezetet működtető nemzetközi terroristák tömeggyilkosságáról, mely a világtörténelem mindeddig legnagyobb áldozattal járó légitámadásaként egy hatalmas krematóriummá változtatta Drezdát, ahol az ártatlan emberáldozatok száma nagyobb volt, mint az amerikai atomcsapásoké Hirosima és Nagaszaki ellen együttvéve.

(Harcunk.info - Szent Korona Rádió nyomán)

http://harcunk.info/index.php/archiv/93-1945-febr-13-menekult-civilek-szazezreit- egetik-halalra-a-nyugati-szovetsegesek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: légitámadásaként, tömeggyilkossága, terrorbombázásra, nagyságrendjének, szörnyűségeivel, brutalitásaival, tömeggyilkosság, gyújtóbombáknak, terrorbombázása, világtörténelem, nagyságrendben, feledkezhetünk, megsemmisítése, célmegjelölést, gyújtóbombákat, bűncselekményt, kimutatásaiban, emberáldozatok, szövetségesek, terrortámadás, szövetségeken, atomcsapásoké, kölcsönvették, mennykőcsapás, halálkatlanná, tétlenségéért, gyakorlatilag, szovetsegesek, krematóriummá, rémtörténetek, visszavezetni, lakóépületből, tisztviselők, felelősségre, gyilkosairól, tartózkodtak, nyugati szövetségesek, maga szörnyűségeivel, összes addigi, világháború befejezése, győztes történetírás, ördögi gonosz, németeket tünteti, polgári lakossággal, szövetséges erők, történelmi város, katonai bűncselekményeken, városban meggyilkolt, nyugati szövetségeken, hadműveleti tervek, célpontok között, német tisztviselők, Archibald Sinclair, Charles Portall, Konrad Adenauer, Szent Korona Rádió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nem tudhatod  Nem számIt  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hiányzik  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Sokan azt tartják  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Kellemes délutánt kívánok  Minden harmadik...  Nem számIt  Zilahy Lajos gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Fehér virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A kételkedés kezelése  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Próbálj meg ...  Mai harmónia kártyám  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Egy lelki imádság  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Irgalom és ítélet  Png csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png lepke  Png kutya  Szívem tiéd  Akarat  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Reménység és erő Krisztustól e...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Nem számIt  Alázat  Rátalálsz  Alázat  képre írva  Reménység és erő Krisztustól e...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Régi emberek, akikre máig büsz... 
Bejegyzés Címkék
nyugati szövetségesek, maga szörnyűségeivel, összes addigi, világháború befejezése, győztes történetírás, ördögi gonosz, németeket tünteti, polgári lakossággal, szövetséges erők, történelmi város, katonai bűncselekményeken, városban meggyilkolt, nyugati szövetségeken, hadműveleti tervek, célpontok között, német tisztviselők, város Vöröskereszt, városban százezres, drezdai tömeggyilkosság, zsidó szenvedések, bemutató véresre, első hullám, gyújtóbombáknak köszönhetően, második hullámban, halálkatlanná vált, hírhedt B17-es, terrortámadás nagyságára, szövetséges repülők, semmilyen katonai, város központ, halottak számáról, áldozatok reális, néhány adatból, támadást végrehajtó, őket terrorbombázásra, bűnösség alól, világtörténelem mindeddig, hatalmas krematóriummá, ártatlan emberáldozatok, amerikai atomcsapásoké, légitámadásaként, tömeggyilkossága, terrorbombázásra, nagyságrendjének, szörnyűségeivel, brutalitásaival, tömeggyilkosság, gyújtóbombáknak, terrorbombázása, világtörténelem, nagyságrendben, feledkezhetünk, megsemmisítése, célmegjelölést, gyújtóbombákat, bűncselekményt, kimutatásaiban, emberáldozatok, szövetségesek, terrortámadás, szövetségeken, atomcsapásoké, kölcsönvették, mennykőcsapás, halálkatlanná, tétlenségéért, gyakorlatilag, szovetsegesek, krematóriummá, rémtörténetek, visszavezetni, lakóépületből, tisztviselők, felelősségre, gyilkosairól, tartózkodtak, célmegjelölő, gyújtóbombát, viszonylagos, köszönhetően, vöröskereszt, történetírás, valószínűleg, bemutatására, hadműveleti, világháború, németország, támadásokat, hagyományos, jóváhagyott, szövetséges, meggyilkolt, szégyenfolt, változtatta, szenvedések, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2275
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 16488
  • e Év: 169984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.