Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyar foci: nézők sehol, de a stadionokra továbbra is ömlik
  2015-03-17 17:20:02, kedd
 
   
  Magyar foci: nézők sehol, de a stadionokra továbbra is ömlik a pénz

Posted on 2015/03/17 Szerző: Admin

Itt a tavasz, és újra elkezdődött a magyar labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja. Ennek örömére szemezgetünk azokból a jó hírekből, amelyek a honi szurkolók szívét megdobogtatják. Például, hogy továbbra is úgy nőnek a stadionok fedett sportlétesítmények az országban, mint a gombák. Seszták Miklós fejlesztési miniszter városának fociklubja, a Kisvárda bevételei hirtelen négyszer akkorára duzzadtak. Kell is a biztos anyagi háttér, hiszen a magyar harmadosztály gyilkos tempójával csakis biztos anyagi háttérrel lehet felvenni a versenyt.
Hiába a felcsúti ékszerdoboz, ha egyszer a falu lakossága kétszer elférne benne. A Puskás Akadémia meccseire most már hét különböző irányból ingyen buszokkal juthatnak el a klubkártyával rendelkező szurkolók a hazai meccsekre. Mi pedig már nagyon várjuk a 600 milliós felcsúti kisvasút megépültét is, biztos még többen járnak majd a meccsekre, ha Felcsút Magyarország intermodális csomópontja lesz. Kell is a nézők csalogatása, hiszen továbbra is üresen konganak a lelátók. De az MLSZ ennek is tudja a magyarázatát: a főtitkár szerint azért járnak kevesen meccsre, mert túl sok mérkőzést közvetít a tévé.
De jut a szocialista brókerbotrány Fidesz-közeli offshore-lovag bukásából a fociba is: a Quaestor tulajdonosa ugyan az a Tarsoly Csaba, aki milliárdokat öntött a győri fociba, bukásának árnyéka pedig már a győri csapatra is rávetül - nemrégiben csődvédelmet kértek. Ezek után az Audi is felbontotta a szponzorációs szerződését a csapattal, ami könnyen a profi futball végét okozhatja Győrben.

download.jpg
Kisvárda az új Felcsút?
Az mfor.hu írt arról, hogy ömlik a pénz a Várda SE-hez: 2013-ban 54 millió forint bevétele volt a nyírségi klubnak, míg tavaly már majdnem ennek a négyszerese, 238 millió. A növekedés két fő tényezőnek köszönhető. Az egyik, az önkormányzati támogatás növekedése, amely a korábbi 16,7 millióról ugrott 63-ra tavaly. A növekedés másik pillére a tao volt: 2013-ban 33,6 milliót, 2014-ben már 171 millió forint tehetett zsebre a sportegyesület. De például olyan egyszeri tételek is segítették a csapatot, mint a Szerencsejáték Zrt. 15 milliós támogatása a Várda Sport Egyesületnek közérdekű cél támogatása címén.
Mindezt pedig megkoronázva tavaly októberben 800 millió forintot még hozzácsaptak az eredeti 120 milliós stadionrekonstrukciós kerethez. Ez pedig azt jelenti, hogy a 16 ezres város harmadosztályú csapata egymilliárdos stadiont kap.

vardabevetel_150220.jpg
A stadionrekonstrukciós program pedig tovább bővül: Orbán Viktor megmondta a Vasasnak, hogy milyen pályát szeretne. Eszerint egy lelátókkal körbezárt, vagyis futópálya nélküli új stadion épülhet a Fáy utcában. A létesítmény azonban nem Vasas-tulajdonban, hanem állami tulajdonban lesz.

fosta


Szombathelyen is bemutatták a 9,6 milliárd forintos beruházással 2016 végéig felépülő, Haladás labdarúgó stadion és multifunkcionális sportkomplexum látványtervét. Vígh László, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatóján elmondta: az engedélyes tervek másfél hónap múlva, a kiviteli tervek pedig a nyár elejére készülhetnek el. Ezt követően írják ki a közbeszerzési pályázatot, az év végén adják át a területet a kiválasztott kivitelezőnek, maga az építkezés pedig becsléseik szerint 12-13 hónapot vesz igénybe.
A túl sok tévéközvetítés miatt nincsenek szurkolók?
A 2020-ig terjedő időszakban az MLSZ céljai között szerepel a tízezres átlagnézőszám elérése az élvonalban, és a felnőtt válogatott részvétele legalább két világtornán (ez a 1986-os mexikói világbajnokság óta nem sikerült). Valamint a 2012-2014. között évente egy klubcsapatnak a főtáblán kell szerepelnie, majd 2015-től már kettőnek, s ebből egyiknek a nemzetközi kupatavaszt is meg kell élnie. Nos, ezekre nem sok remény van. Bár a könnyített kvalifikáció miatt az Eb-re esélyünk van kijutni. (Aki részletesen kíváncsi a futball újjáélesztését célzó dokumentumra, itt csemegézhet belőle.) Csányi Sándor szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség stratégiai tervében szereplő számítások szerint 2020-ig 238,7 milliárd forint kerül a magyar labdarúgásba vérkeringésébe.
A tízezres nézőszámtól is nagyon messze vagyunk, és minden jó szándékunk ellenére kijelenthetjük: ennek oka nem a hiányzó stadionok táján keresendő... Az idei szezonban a fordulónkénti átlagos nézőszám összesen 18 ezer 963 volt, ez meccsenként mindössze 2371 nézőt jelent. Az MLSZ főtitkára szerint sem a stadionokkal van a baj, szerinte egyszerűen túl sok meccset közvetít a tévé. Felcsúton a Pancho Arénába mindenesetre már hét irányból ingyen buszokkal csalogatják a nézőket: a székesfehérvári, a pátkai, a lovasberényi, a vértesacsai, az alcsútdobozi és a felcsúti szurkolókat ingyen busszal viszik a helyszínre, majd vissza. Mi már nagyon várjuk a 600 milliós felcsúti kisvasút megépültét, biztos még többen járnak majd a meccsekre, ha Felcsút Magyarország intermodális csomópontja lesz.
Közpénzből épült-e a Pancho Aréna?
Mivel a támogató cégek nem fizették be az államkasszába az adójukat, ez a pénz jelenleg hiányzik onnan. Ráadásul ez az összeg leírható az adóalapból is, így az állam még több pénztől esik el. A tao állami támogatásnak tekinthető, ráadásul egy hatósági, bíróság előtt megtámadható döntés kellett ahhoz, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia fogadni tudja a felajánlást. Ez a megoldás nem igazán a magánpénzek jellemzője. Tehát a Pancho Arénát, az Orbán házának szomszédjában felépült stadiont mégiscsak közpénzből húzatta fel a miniszterelnök.

foci_nezoszam.png
Hogy függ össze egy fideszes offshore-lovag és a magyar foci?
Még el sem ült a Buda-Cash-botrány, amelyet a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb pénzügyi csalásának tartottak, robbant az újabb bomba: a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége még ennél is nagyobb összeggel, akár 150 milliárd forinttal is megkárosíthatta ügyfeleit. A tulajdonos pedig nem más, mint Tarsoly Csaba, aki milliárdokat öntött a győri futballba. Most azonban véget érhet egy álom, a brókerbotrány árnyéka már a győri csapatra is rávetül - nemrégiben csődvédelmet kértek. Ezek után az Audi is felbontotta a szponzorációs szerződését a csapattal, ami könnyen a profi futball végét okozhatja Győrben.
A hazai foci csapatok bevételi szerkezete jelentősen eltér a külföldi topcsapatokétól. Amíg itthon a jegybevétel mindössze 4 százalékot jelent, addig ez a fejlett piacokon 15-22 százalékot is elérheti. Az üzleti bevétel helyett az állami cégek támogatása, a tao, azaz a tulajdonosi finanszírozás a jellemző.
(atlatszo)
Bal-Rad komm: “...a főtitkár szerint azért járnak kevesen meccsre, mert túl sok mérkőzést közvetít a tévé..."
-De hát a tévénéző legalább el tud kapcsolni a futballmeccsről egy másik csatornára!
Már követhetetlen, hogy mennyi milliárdot önt az állam a futballbolond miniszterelnöke akaratából a “magyar" futballba! A sokmilliárdért megépült vagy megépülő stadionoknak csak a fenntartása öt esztendő alatt annyi pénzt emészt fel, mint maga a létesítmény bekerülési költsége. A multifunkciónal pedig semmi jelentősége nincs. Budapesten kívül aligha akad település Magyarországon, amelyen olyan rendezvényt tartanak, ahol egyidejűleg megjelenik tízezer ember.
A “magyar" futballba pénzt áramoltatni teljesen fölösleges.
Lehetne viszont építeni néhány konzervgyárat! (Kezdetben!) Aztán egy két termelő üzemet. Ami néhányezer embernek adna munkát.
Persze tudjuk jól, hogy azt talán megkifogásolná az Unió! Az európai.
Mert idővel a multiknak nem jutna a szalagok mellé rabszolga!


https://balrad.wordpress.com/2015/03/17/magyar-foci-nezok-sehol-de-a-stadionokra- tovabbra-is-omlik-a-penz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kötvénykibocsátó, miniszterelnöke, megkárosíthatta, futballmeccsről, topcsapatokétól, székesfehérvári, multifunkciónal, miniszterelnök, sokmilliárdért, magyarországon, újjáélesztését, sportkomplexum, szerencsejáték, világbajnokság, kijelenthetjük, rendszerváltás, tévéközvetítés, harmadosztályú, megdobogtatják, sportegyesület, megkifogásolná, vérkeringésébe, átlagnézőszám, brókerbotrány, klubcsapatnak, szponzorációs, konzervgyárat, harmadosztály, államkasszába, fordulónkénti, önkormányzati, közbeszerzési, klubkártyával, látványtervét, finanszírozás, egymilliárdos, stadionokra továbbra, magyar labdarúgó, honi szurkolók, stadionok fedett, biztos anyagi, magyar harmadosztály, felcsúti ékszerdoboz, falu lakossága, klubkártyával rendelkező, hazai meccsekre, nézők csalogatása, főtitkár szerint, szocialista brókerbotrány, Quaestor tulajdonosa, győri fociba, győri csapatra, Seszták Miklós, Puskás Akadémia, Felcsút Magyarország, Tarsoly Csaba, Várda SE-hez, Szerencsejáték Zrt, Várda Sport Egyesületnek, Orbán Viktor, Vígh László, Műszaki Fejlesztési, Közbeszerzési Zrt, Csányi Sándor, Magyar Labdarúgó-szövetség, Pancho Arénába, Pancho Aréna, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Pancho Arénát,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.16. 23:42 Koronavírus - Már három izraelit találtak, aki megfertőződött a Jokohamában...
02.16. 21:52 Riói tenisztorna - Balázs Attila nem jutott főtáblára
02.16. 21:12 Birkózó Eb - Orosz, olasz, török és georgiai aranyak
02.16. 21:02 Kálló Gergely nyerte az időközi választást Dunaújvárosban és környékén
02.16. 20:42 Jégkorong Erste Liga - Háromgólos hátrányból nyert a Vasas
02.16. 20:04 Salvini: elég volt az Európai Uniótól kapott pofonokból
02.16. 20:04 Labdarúgó NB II - Az éllovas MTK nem bírt otthon a Békéscsabával
02.16. 20:02 Osztrák jégkorongliga - A Fehérvár kiütötte a sereghajtót
02.16. 20:02 Charles Michel: cél a kapcsolat elmélyítése a nyugat-balkáni országokkal
02.16. 19:42 Női kézilabda NB I - Otthon győzött a Szombathely
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Szent Gábriel Irodalmi Klub BÁ...  Facebookon kaptam  Png nő  Balett mozdulat  Csordogál  Facebookon kaptam  Békés estét - pihentető szép j...  Facebookon kaptam  Képviselő fánk  Facebookon kaptam  Ratzinger bíborosról érdekes h...  Png rózsa  Facebookon kaptam  Pénzmosás  Facebookon kaptam  Szèp estét kedves látogat...  Facebookon kaptam  Keresztút - A Golgotán áll a k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  MONTE CASSINO, Szent Benedek ő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Áder János magánlátogatást tet...  Útravaló – 2020. február...  Facebookon kaptam  Tavaszi hóesés  Naplemente  Png mókus  Facebookon kaptam Maroka barát...  Bemelegítés  Én is meglátom  Rád gondolok  Variáció  Ratzinger bíborosról érdekes h...  Ismerkedés  Png nő  Liliom  Png rózsa  Én is meglátom  Évközi 6. vasárnap. 02.16 Csík...  Pénzmosás  Facebookon kaptam  Vannak, akiket a Valentin nap ...  Kellemes kávézást!  Az irgalom nagyobb, mint a nyo...  Ne menj még kedves  Png rózsa  Anya és én  Png csokor  Ne menj még kedves  A segítő jobb.....  Rózsák kosárban  Kellemes teázást  A főváros ékszerdoboza: a Várk...  Posertube  Raczinger bíboros - Keresztút  Png csokor  A balgák bölcsessége - gondola...  Tavaszi hóesés  Elfújta a szél  Facebookon kaptam  Jeruzsálemi Botanikus Kert  Facebookon kaptam  Jeruzsálemi Botanikus Kert  Évközi 6. vasárnap. 02.16 Csík...  Facebookon kaptam  Készül az ebéd  Boldogság!  Variáció  Png kisfiú  Kellemes kávézást!  Égjen a tűz  Aranyosi Ervin: Farsang van ma  Welcome  Png nő  Liliom  Liliom  A szabadság lényege -  ... - de a szíved, olykor...  Posertube  Balett mozdulat  Facebookon kaptam  Megszületett  Rózsák  Facebookon kaptam  XXIII. Hét, 3. Keresztség: A k...  Békés estét - pihentető szép j...  Áder János magánlátogatást tet...  A mindenható Isten  Png rózsa  Facebookon kaptam  Pillangó  Álomtündér  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
stadionokra továbbra, magyar labdarúgó, honi szurkolók, stadionok fedett, biztos anyagi, magyar harmadosztály, felcsúti ékszerdoboz, falu lakossága, klubkártyával rendelkező, hazai meccsekre, nézők csalogatása, főtitkár szerint, szocialista brókerbotrány, Quaestor tulajdonosa, győri fociba, győri csapatra, szponzorációs szerződését, profi futball, nyírségi klubnak, önkormányzati támogatás, növekedés másik, lelátókkal körbezárt, létesítmény azonban, engedélyes tervek, kiviteli tervek, nyár elejére, közbeszerzési pályázatot, kiválasztott kivitelezőnek, építkezés pedig, 2020-ig terjedő, tízezres átlagnézőszám, felnőtt válogatott, 1986-os mexikói, főtáblán kell, nemzetközi kupatavaszt, könnyített kvalifikáció, futball újjáélesztését, magyar labdarúgásba, tízezres nézőszámtól, hiányzó stadionok, idei szezonban, fordulónkénti átlagos, felcsúti szurkolókat, támogató cégek, pénz jelenleg, összeg leírható, felcsúti Puskás, magánpénzek jellemzője, fideszes offshore-lovag, magyar foci, rendszerváltás utáni, újabb bomba, Quaestor-csoport kötvénykibocsátó, tulajdonos pedig, győri futballba, brókerbotrány árnyéka, hazai foci, külföldi topcsapatokétól, jegybevétel mindössze, fejlett piacokon, üzleti bevétel, állami cégek, tulajdonosi finanszírozás, tévénéző legalább, másik csatornára, futballbolond miniszterelnöke, sokmilliárdért megépült, létesítmény bekerülési, multifunkciónal pedig, szalagok mellé, kötvénykibocsátó, miniszterelnöke, megkárosíthatta, futballmeccsről, topcsapatokétól, székesfehérvári, multifunkciónal, miniszterelnök, sokmilliárdért, magyarországon, újjáélesztését, sportkomplexum, szerencsejáték, világbajnokság, kijelenthetjük, rendszerváltás, tévéközvetítés, harmadosztályú, megdobogtatják, sportegyesület, megkifogásolná, vérkeringésébe, átlagnézőszám, brókerbotrány, klubcsapatnak, szponzorációs, konzervgyárat, harmadosztály, államkasszába, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 1294
  • e Hónap: 40387
  • e Év: 142741
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.