Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem fogja elhinni, melyik magyar milliárdos kaphat a nyugdíj
  2015-03-25 16:28:04, szerda
 
  2015. március 24., kedd 10:46 Napi.hu

Nem fogja elhinni, melyik magyar milliárdos kaphat a nyugdíjvagyonból


Az államosított magánnyugdíjpénztáraktól átvett értékpapír-portfóliót kezelő Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. átvilágíttatja a milliárdos Vitézy Tamás horvát idegenforgalmi befektető cégeit. A fejlesztési miniszter szerint a "nagy értékű ingatlanvagyon hazai kézben tartása, és az ehhez kapcsolódó munkahelyek sorsa figyelmet érdemel", ezért vizsgálják a cégcsoport tőke- és hitelszerkezetének átalakításával kapcsolatos befektetési lehetőségeket.

A magyar állam számára figyelmet érdemlő befektetések a Vitézy Tamás milliárdos vállalkozóhoz köthető - jelentős hitelállománnyal rendelkező - horvátországi idegenforgalmi befektetések - derül ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter írásbeli válaszából, amit Szabó Szabolcs, az Együtt jelöltjeként parlamentbe jutott képviselőnek adott.

Arra a kérdésre, hogy az állam meg akarja-e venni - a kormányfővel rokonságban álló - Vitézy horvátországi kikötőit és szállodáit, a miniszter érdekes választ adott: "A nagy értékű ingatlanvagyon hazai kézben tartása, és az ehhez kapcsolódó munkahelyek sorsa figyelmet érdemel. A Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. ezért vizsgálja az Adriatiq Islands Group tőke- és hitelszerkezetének átalakításával kapcsolatos befektetési lehetőségeket. Az esetleges, bármilyen jellegű döntést meg kell előznie a csoport átvilágításának, ezért került sor a PwC megbízására. A további lépések az átvilágítás eredményétől függnek".

Az állami tulajdonú - a tulajdonosi jogok gyakorlója a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. - Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. februárban ugyanis - hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzéssel - a PricewaterhouseCoopers (PwC) Magyarország Kft.-t megbízta azzal, hogy a Vitézy érdekeltségében lévő Adriatiq Island Group cégcsoportot pénzügyileg átvilágítsa és üzletértékelését elvégezze, nettó 72,6 millió forintért.

A fejlesztési miniszter válaszát követően az Együtt bejelentette, hogy Szabó Szabolcs újabb írásbeli kérdéssel fordul Seszták Miklóshoz, hogy kiderüljön, jól értik-e a választ, tényleg horvát munkahelyek védelmére fordítanák a magyar adófizetők pénzét. "Avagy egyszerűen ismét egy fideszes oligarcha kimentéséről van szó?"- írta közleményében az Együtt.

Feltárják a problémákat

A Napi.hu februárban az MNV-től érdeklődött arról, hogy a cégcsoport átvilágítása és üzletértékelése az állam tulajdonrész-vásárlását előzi-e meg. A vagyonkezelő nem adott egyértelmű választ, csupán azt közölte: "általánosságban elmondható, hogy az átvilágítási jelentés elkészültével feltárásra kerülnek a csoport vagyoni és finanszírozási helyzetével kapcsolatos problémák."

Problémák ugyanis jócskán lehetnek a horvát tengerparti ingatlan- és kikötőfejlesztésekben érdekelt Adriatiq Island Group Plc-nél - a csoport honlapja szerint hitelállományuk 2010 végén 45 millió eurót (akkori árfolyamon 12,5 milliárd forint) tett ki. A Magyar Narancs 2013. októberi cikkében Vitézyre hivatkozva azt írta, hogy az ottani cégek 15 milliárd forintos hitelállományt cipelnek. A horvátországi vállalkozások 2012-ben a hetilap összesítése szerint nettó 3,2 milliárd forintos negatív eredménnyel zárták az évet. (Az Adriatiq Island Group honlapja szerint 2010-ben a csoport 26 millió euró nettó árbevételt ért el, ami 2003-tól 125 százalékos növekedést jelentett, s a terveik szerint bevételük 2014-re 30 millió euróra nőtt volna. Hogy ténylegesen hogyan teljesített a cégcsoport az elmúlt években, s milyen "vagyoni és finanszírozási helyzetével kapcsolatos problémák" vannak, amelyeket az MNV fel kíván tárni a PwC-s átvilágítással, nem tudtuk meg, az Adriatiq Island Group ügyvezetője, Horváth András nem válaszolt lapunk kérdéseire.)

Vitézy Tamás 2013-ban a Napi.hu A 100 leggazdagabb című kiadványban 35 millió eurós bevételről és 5,5 millió eurós EBITDA eredményről számolt be - továbbá arról, hogy az elmúlt év nem kedvezett a külföldi befektetéseknek Horvátországban. Parkolópályára került a Split mellé tervezett vízi élményközpont, lakópark, valamint a további kikötői fejlesztések.

A cégcsoport magyarországi tagja, az Adriatiq Islands Group Hungary Kft. 2013 márciusa óta felszámolási eljárás alatt áll, ami jelenleg is tart. (Az Adriatiq Islands Group menedzsmentjének tagja volt 2010 elejéig Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki jelenleg a Századvég Gazdaságkutató Zrt. többségi tulajdonosa is, valamint Habony Árpád kormányzati tanácsadó; a Céginfo.hu adatai szerint a magyarországi leányvállalatnál 2008-2010-ben töltöttek be vezető tisztséget.)

Az Adriatiq Island Group honlapja szerint 2001 és 2010 között 1354 szállodai szobából, 184 apartmanból és 653 kikötőhelyből álló horvát tengerparti ingatlan-portfóliót hozott létre - ezek forrása tulajdonosi tőke és banki hitel volt. A cégcsoport társtulajdonosa Vitézy Tamás, aki 2000-ben társult a hajókereskedéssel foglalkozó Kerekes Lászlóval.

Horvátországi befektetéseket indítottak, először csak kikötők építésével, majd szálloda-, kemping- és apartmanház-beruházásokkal bővítve létrehozták az Adriatiq Islands Group holding vállalatot - olvasható a cégcsoport honlapján. Vitézy 2013-ban 10,5 milliárd forintra becsült vagyonával még befért A 100 leggazdagabb magyar listájába, de 2014-ben már nem került listára, ehhoz ugyanis legalább 5,3 milliárdos vagyon kellett.

Mir csinál a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt.?

Az Adriatiq Island Group átvilágítását elrendelő Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt.-t 2013 decemberében alapította a magyar állam, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja. Az új társaság feladata az MNV részére átadott, majd az MNV által a társaságba apportált illikvid pénzügyi eszközök kezelése és befektetése. A társaság portfóliójában összetett és jelentős volumenű befektetések vannak - közölte a Napi.hu-val az MNV. A cégadatokból kiderül, hogy az államosított magán-nyugdíjpénztárak vagyonának kezelésére létrehozott - és 2015. január 31-ével megszüntetett - Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap illikvid pénzügyi eszközei kerültek az MNV-n keresztül ehhez a társasághoz.

A Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. alapításakor az állam 50 millió forint készpénzt és 33,6 milliárd forint értékű pénzügyi eszközt, mint nem pénzbeli hozzájárulást bocsátott a társaság rendelkezésére. Az utóbbi 60 tételből álló, hatféle devizában denominált értékpapírból állt. A pénzügyi eszközök összetétele: kötvény 370,4 millió, strukturált termék 9,717 milliárd, befektetési alap 14,344 milliárd, részvény 9,202 milliárd forint értékben.
A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2013. szeptember 30-án 64,13 milliárd forint piaci értékű értékpapírokat adott át az MNV-nek, majd novemberben újabb, 4,51 milliárd forint értékű értékpapírokat. A Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. előtársasági (2013. december és 2014. február közötti működés) tevékenységéről készült beszámolója szerint az alapításkor 33,63 milliárd forint értékű értékpapír-portfólió került hozzá.

Az alábbi táblázatból kiderül, hogy görög államkötvények és szerb állami közműcég kötvényei mellett, magyar és külföldi vállalati részvények, kockázati tőke és ingatlanalapok papírjai kerültek át a magánkasszák vagyonából az MNV-n keresztül a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt.-hez.


Forrás: mnv.hu

Márciusban adóvégrehajtás indult a Vitézy Tamás tulajdonában lévő kiadó, az ingyenes Helyi Témát megjelentető Théma Lapkiadó Kft. ellen, a múlt héten azonban a Cink.hu információi szerint Vitézy maga jelentette be a szerkesztőségi értekezleten, hogy vége a hetilapnak, többet nem jelenik meg. Vitézy az Indexnek megerősítette a hírt, de bővebben az ügyről nem kívánt nyilatkozni. A Céginfo.hu adataiból kiderül, hogy a dolgozók nagy részét már február végén elbocsátották, a 2014 májusában 20 főről 18-ra, majd idén február végén 2 főre csökkent a foglalkoztatottak száma. A lapot kezdetben nyomtató Théma Nyomda Kft. már korábban bedőlt, 2013 novembere óta felszámolás alatt áll.


http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/nyugdijpenzt_fektetne_az_allam_a_magyar_mill iardos_cegebe.595337.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adósságcsökkentő, hitelállománnyal, nyugdíjpénztárak, üzletértékelését, menedzsmentjének, leányvállalatnál, nyugdíjvagyonból, közbeszerzéssel, tevékenységéről, érdekeltségében, általánosságban, átvilágításának, befektetéseknek, üzletértékelése, társtulajdonosa, hitelállományuk, horvátországban, ingatlanalapok, finanszírozási, portfóliójában, szerkesztőségi, átalakításával, ingatlanvagyon, gazdaságkutató, idegenforgalmi, rendelkezésére, államkötvények, adóvégrehajtás, befektetéseket, átvilágíttatja, értékpapírokat, parkolópályára, hitelállományt, beruházásokkal, átvilágítással, horvátországi, milliárdos Vitézy, fejlesztési miniszter, ehhez kapcsolódó, cégcsoport tőke-, magyar állam, kormányfővel rokonságban, miniszter érdekes, nagy értékű, csoport átvilágításának, további lépések, átvilágítás eredményétől, állami tulajdonú, tulajdonosi jogok, magyar adófizetők, fideszes oligarcha, cégcsoport átvilágítása, Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt, Vitézy Tamás, Seszták Miklós, Szabó Szabolcs, Adriatiq Islands Group, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, Magyarország Kft, Adriatiq Island Group, Seszták Miklóshoz, Adriatiq Island Group Plc-nél, Magyar Narancs, Horváth András, Adriatiq Islands Group Hungary Kft, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Századvég Gazdaságkutató Zrt, Habony Árpád, Kerekes Lászlóval, Adósságcsökkentő Alap, Helyi Témát, Théma Lapkiadó Kft, Théma Nyomda Kft,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soha ne kedvezz...  Gonosz démon-álarc  Png virág  Facebookon kaptam  Nevem  Neked tudnod kell  Rátalálsz  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Alázat  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Akarat  Lóhere  Tavaszi kép  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Alázat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Sose bánj semmit  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  A boldog családok mind hasonló...  Sose bánj semmit  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A sors  A másik dolog,  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Sose bánj semmit  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó éjszakát  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png kutya  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ... 
Bejegyzés Címkék
milliárdos Vitézy, fejlesztési miniszter, ehhez kapcsolódó, cégcsoport tőke-, magyar állam, kormányfővel rokonságban, miniszter érdekes, nagy értékű, csoport átvilágításának, további lépések, átvilágítás eredményétől, állami tulajdonú, tulajdonosi jogok, magyar adófizetők, fideszes oligarcha, cégcsoport átvilágítása, átvilágítási jelentés, csoport vagyoni, horvát tengerparti, csoport honlapja, ottani cégek, horvátországi vállalkozások, hetilap összesítése, terveik szerint, elmúlt években, külföldi befektetéseknek, további kikötői, cégcsoport magyarországi, magyarországi leányvállalatnál, cégcsoport társtulajdonosa, hajókereskedéssel foglalkozó, cégcsoport honlapján, tulajdonosi jogokat, társaságba apportált, társaság portfóliójában, cégadatokból kiderül, társaság rendelkezésére, pénzügyi eszközök, alábbi táblázatból, magánkasszák vagyonából, ingyenes Helyi, múlt héten, szerkesztőségi értekezleten, dolgozók nagy, 2014 májusában, foglalkoztatottak száma, lapot kezdetben, adósságcsökkentő, hitelállománnyal, nyugdíjpénztárak, üzletértékelését, menedzsmentjének, leányvállalatnál, nyugdíjvagyonból, közbeszerzéssel, tevékenységéről, érdekeltségében, általánosságban, átvilágításának, befektetéseknek, üzletértékelése, társtulajdonosa, hitelállományuk, horvátországban, ingatlanalapok, finanszírozási, portfóliójában, szerkesztőségi, átalakításával, ingatlanvagyon, gazdaságkutató, idegenforgalmi, rendelkezésére, államkötvények, adóvégrehajtás, befektetéseket, átvilágíttatja, értékpapírokat, parkolópályára, hitelállományt, beruházásokkal, átvilágítással, horvátországi, nyugdíjreform, hozzájárulást, értékpapírból, lehetőségeket, elbocsátották, élményközpont, kikötőhelyből, megerősítette, átvilágítását, magyarországi, vállalkozóhoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2011
  • e Hét: 5113
  • e Hónap: 16224
  • e Év: 169720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.