Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aggasztó: magyar családok százezrei élnek 78 ezer forintból
  2015-04-10 18:39:55, péntek
 
  Aggasztó: magyar családok százezrei élnek 78 ezer forintból

Posted on 2015/04/10 Szerző: Admin
Érdekes képet ad a magyar családok anyagi helyzetéről az a kutatás, amit pénteken publikált a TÁRKI. Az átfogó felmérés szerint 1,7 millió ember él jövedelmi szegénységben: ijesztő, hogy évek óta nem csökkent a szegények száma.
2014 őszén készült el a TÁRKI Társadalomkutatási intézet Zrt. kutatása, amely friss ismereteket ad a magyar társadalom egyenlőtlenségeiről, a szegénységről és a háztartások anyagi-fogyasztási helyzetéről.
A kutatás legfontosabb megállapításai:
2014-ben a magyarországi népesség 16,6 százaléka - 1,7 millió ember élt jövedelmi szegénységben, háztartásuk jövedelme nem haladta meg a 78 ezer forintot. E tekintetben nem történt nagyobb változás 2012 óta. Ezzel a becslések szerint a hazai szegénység mértéke megegyezik ez Európai Uniós átlaggal.
Csökkent a szegénység mélysége, azaz javult a rászorulók helyzete az elmúlt két év folyamán. Azonban 2012 és 2014 között megemelkedett a szegénység előfordulásának valószínűsége a sokgyermekes családok, a 65 év felettiek, az egykeresős családok, valamint a női háztartásfővel élők körében. Ezzel szemben csökkent az olyan gyerekes háztartások szegénysége, amelyekben a szülőkön kívül más felnőtt is él, továbbá az egy gyermekes háztartásokban is.
A szegénység előfordulásának valószínűsége továbbra is magas, a legfeljebb általános iskolát végzett háztartásfővel élők, az egyszülős és sokgyermekes családok tagjai, a romák, és az inaktív vagy a munkanélküli háztartásfővel élők, valamint az egykeresős háztartásban élők körében.
100 szegénységben élő ember közül 34 gyerek vagy fiatal, 13 pedig nyugdíjas korú. Továbbá 100 szegényből mindössze 5 fővárosi, a többi nagyjából egyenlően oszlik meg a városok és a községek között.
Javult az alsó középosztály és a középosztály anyagi helyzete, csökkent a pénzügyi kiszolgáltatottság. A legnagyobb mértékben a hitellel, a közműszámlákkal összefüggő fizetési elmaradás és a lakás nem megfelelő fűtése tekintetében történt javulás.
A magyar háztartások 2014-ben havonta átlagosan 155 ezer forintot költöttek. Összességében, a korábbi periódustól eltérően a fogyasztás 3-4 százalékos reálnövekedése következett be 2012 és 2014 között.
A legmagasabb fogyasztási szintet a legmagasabb jövedelmi ötödbe tartozók a diplomások, a szellemi munkát végzők háztartások érik el. A legalacsonyabb fogyasztási szintet pedig az alacsony képzettségűek körében találunk.
Csökkenés következet be a megtakarításokat illetően, jelenleg tízből négy magyar háztartásnak van valamilyen típusú pénzügyi-vagyoni megtakarítása, emellett pedig ingatlannal a magyar háztartások bő négyötöde rendelkezik, döntő többségük teljes mértékben birtokolja azt. A háztartások 10 százaléka rendelkezik valamilyen nyugdíj célú megtakarítással.
Míg 2010-ben a lakosság 35 százaléka törlesztett valamilyen hitelt, ez most csupán 18 százalék ami összefüggésbe hozható a gazdasági válság hatására megszigorodó banki hitelkihelyezésekkel.
A hitel és egyéb törlesztésekkel rendelkező háztartások havi jövedelmüknek átlagosan bő egynegyedét költik törlesztésre, ami 2014-ben átlagosan 55 ezer forintot tett ki. A háztartások közel ötöde törleszt valamilyen adósságot.
A fiatalok áltagosan nagyobb arányban vesznek fel hitelt, míg az időseknél többen vannak a megtakarítással rendelkező háztartások. A jövedelmi helyezet javulásával a megtakarítások is nőnek a háztartásokban. Az eladósodottság mértéke azonban nem függ a jövedelem mértéktől.
A teljes népesség közel egy tizede érintett a közmunkavégzésben. Az alacsony végzettséggel rendelkezők 15 százaléka dolgozik közfoglalkoztatottságban, még az érettségizettek 1-2 százaléka. A kis településeken magasabb arányban: 11 százalékban, míg a fővárosiak 1-2 százaléka végez közmunkát.
(penzcentrum)
Bal-Rad komm: “...A teljes népesség közel egy tizede érintett a közmunkavégzésben..."
-Ez a TÉNY Magyarország veszte! Mert az ugyan kétséget kizáróan igaz, hogy a TELJES NÉPESSÉG TÍZ SZÁZALÉKÁNAK növekedett a közmunka által a jövedelme, ám ez a jövedelemforrás pontosan a nyereségnélküliség miatt el fog apadni! Hacsak...! Hacsak valóban be nem vezetik az állami munkaerőkölcsönzés rendszerét.
Ettől a rabszolgatartó rendszertől már csak egy lépés választ el bennünket!


https://balrad.wordpress.com/2015/04/10/aggaszto-magyar-csaladok-szazezrei-elnek- 78-ezer-forintbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megtakarításokat, jövedelemforrás, érettségizettek, törlesztésekkel, megtakarítással, előfordulásának, közműszámlákkal, eladósodottság, megállapításai, legalacsonyabb, háztartásfővel, rabszolgatartó, háztartásokban, reálnövekedése, megtakarítások, képzettségűek, megtakarítása, valószínűsége, szegénységről, magyarországi, településeken, szegénységben, jövedelmüknek, végzettséggel, összefüggésbe, megemelkedett, összességében, középosztály, háztartásnak, törlesztésre, magyarország, háztartásban, legfontosabb, megszigorodó, munkanélküli, sokgyermekes, magyar családok, átfogó felmérés, szegények száma, magyar társadalom, kutatás legfontosabb, magyarországi népesség, becslések szerint, hazai szegénység, szegénység mélysége, rászorulók helyzete, szegénység előfordulásának, sokgyermekes családok, egykeresős családok, olyan gyerekes, szülőkön kívül, legfeljebb általános, TÁRKI Társadalomkutatási, Európai Uniós, TÉNY Magyarország, TELJES NÉPESSÉG TÍZ SZÁZALÉKÁNAK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A másik dolog,  Alázat  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A sors  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Csak a fogyatkozás látható  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Popper Péter szavai  képre írva  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyon különös  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Éretlen vers  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A kételkedés kezelése  Kaffka_Margit  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Hiányzik  Reménység és erő Krisztustól e...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nevem  Esti kép  Popper Péter szavai  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png ház  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Elköszönt  Facebookon kaptam  Lóhere  Akarat  Szívem  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Hiányzik  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png telefon  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png lepke  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Paul David Tripp Április 20  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png fotel  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Akarat  Albert Einstein gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szívem  Ne kapaszkodj magasabbra,  Esti kép  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Erdőn  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
magyar családok, átfogó felmérés, szegények száma, magyar társadalom, kutatás legfontosabb, magyarországi népesség, becslések szerint, hazai szegénység, szegénység mélysége, rászorulók helyzete, szegénység előfordulásának, sokgyermekes családok, egykeresős családok, olyan gyerekes, szülőkön kívül, legfeljebb általános, inaktív vagy, munkanélküli háztartásfővel, egykeresős háztartásban, többi nagyjából, községek között, alsó középosztály, középosztály anyagi, legnagyobb mértékben, közműszámlákkal összefüggő, magyar háztartások, korábbi periódustól, legmagasabb fogyasztási, legmagasabb jövedelmi, szellemi munkát, legalacsonyabb fogyasztási, alacsony képzettségűek, megtakarításokat illetően, gazdasági válság, háztartások közel, fiatalok áltagosan, időseknél többen, megtakarítással rendelkező, jövedelmi helyezet, eladósodottság mértéke, jövedelem mértéktől, teljes népesség, tizede érintett, alacsony végzettséggel, ugyan kétséget, közmunka által, jövedelemforrás pontosan, rabszolgatartó rendszertől, lépés választ, megtakarításokat, jövedelemforrás, érettségizettek, törlesztésekkel, megtakarítással, előfordulásának, közműszámlákkal, eladósodottság, megállapításai, legalacsonyabb, háztartásfővel, rabszolgatartó, háztartásokban, reálnövekedése, megtakarítások, képzettségűek, megtakarítása, valószínűsége, szegénységről, magyarországi, településeken, szegénységben, jövedelmüknek, végzettséggel, összefüggésbe, megemelkedett, összességében, középosztály, háztartásnak, törlesztésre, magyarország, háztartásban, legfontosabb, megszigorodó, munkanélküli, sokgyermekes, tekintetében, százalékának, fogyasztási, háztartásuk, háztartások, következett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.