Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hol vagyunk otthon?
  2015-04-12 08:55:18, vasárnap
 
  Hol vagyunk otthon?

Felháborodni is felesleges. A magyar Svájcban taníttatja a gyerekét, ha teheti, és nem Kazahsztánban.

Orbán Viktor történelmi személyiség, aki bizonyosan ott lesz a jövő történelemkönyveiben. A történelemkönyvekben szerepelni nem érdem kérdése, hanem befolyásé. Aki olyan hosszú ideig van jelen egy ország politikájában, mint Orbán Viktor, az mindenképp ott lesz a történelemkönyvekben is. A pályafutását a kommunizmusban kezdte (itt most nem az Orbán által nem cáfolt ügynök-vádra gondolunk, hanem a Fidesz megalapításának évszámára), majd a valóban húszéves imbolygásban, ,,az átmenet két zavaros évtizedében“ tevékenyen részt vett, sőt, azon időkből egyedüliként maradt még mindig a közéletben, hogy aztán egy vacak országot, szegényes autoriter rendszert építsen kisszilárdokkal, tarsonycsabákkal, szijjártópéterekkel. A nyomoron nem változtatni akar, hanem abból önmaga számára tőkét kovácsolni.

Orbán beletörődött Magyarország periférikus helyzetébe, szegénységbe, kiszolgáltatottságába. Abba, hogy egy kétgyerekes magyar család harmadannyi pénzt visz haza, mint egy görög család. (Mindenféle adatok a jövedelmekről itt.) Míg azonban Alekszisz Ciprasz az országa kapcsán ,,humanitárius katasztrófáról“ beszél, Orbán és kormánya a magyarok nyomorát ,,versenyelőnynek“ tartja. Ugyanis azon nyugati cégek, amelyek a magyar GDP-növekedés mögött állnak, csak azért és csak addig maradnak Magyarországon, amiért és ameddig egy győri munkás negyedannyi fizetésért és negyedannyi munkavállalói jogért végzi el ugyanazt, mint egy ingolstadti munkás.

Orbán Viktor azonban nem ez ellen indított szabadságharcot. Neki az a Daniel Cohn-Bendit vagy Rui Tavares az ellenfele, akik amúgy mindig is kiálltak a szolidáris Európa mellett. Orbán azok ellen vonultatja fel népét, akik a magyarok nyomorán változtatni szeretnének, és azokkal köt szövetséget (például a német nagytőkével), akik pedig a magyarok nyomorában érdekeltek. A gazdasági nyomor sokszor jár együtt szellemi nyomorral is - és Orbán Viktor hívei ezért nem veszik észre a trükköt. Orbán szavaira figyelnek csak, pedig ő maga mondta, hogy a kezét figyeljék, mert csal.

Orbán Viktor része lesz azonban tényleg a magyar történelemnek. Újkori történelmünkből négy embernek sikerült ez: Horthy Miklósnak, Szálasi Ferencnek, Rákosi Mátyásnak és Kádár Jánosnak. Szomorú önmagában, hogy az elmúlt száz évben nem volt politikus Magyarországon, aki egyszerre lett volna történelmi, sikeres és jó. De míg Horthy és Kádár esetében az összkép nem fekete, nem fehér (mindkét rendszernél találhatóak mentő körülmények), addig Szálasiról és Rákosiról ez nem mondható el. Ők úgy lettek a magyar történelem részei, hogy nevükhöz semmi jó nem fűződik. Így kerül Orbán Viktor is a történelemkönyvekbe. (Félreértések elkerülése végett: eszünk ágában nincs Szálasi vagy Rákosi ténykedését Orbánéhoz hasonlítani, az összevetés a történelmi megítélést és eredményességüket illeti csak.)

Orbán Viktor huszonöt éve hivatásos politikus. Eddig összesen kilencévnyi miniszterelnökséggel, és mivel 2018-ig nem fog megbukni, és vélhetően 2018-ban sem, tizenkét, de akár tizenhat évig is lehet Magyarország miniszterelnöke. Helmut Kohl volt a németeknél tizenhat évig kancellár. Vele Németország újraegyesült, a keleti részek gazdaságilag felzárkóztak, Németország az EU motorja lett, stb. A nagy európai politikusok (De Gaulle-tól Adenaueren át Margaret Thatcherig) mind rövidebb ideig voltak hatalmon, mint amire Orbánnak kilátása van.

Mit tud azonban Orbán Viktor felmutatni? Mit fog tudni a tizenkét vagy tizenhat év végén felmutatni? Semmit. Az egyetlen érdeme, hogy a szellemi és a gazdasági nyomort, a szegénységet, a szürkeséget tartósítani tudja (azaz nem viszi hegynek az országot négy év alatt, mint Gyurcsány). Sőt, a nyugati tőkésekkel folytatott tárgyalásokon és saját hatalmának megtartása tekintetében még előnnyé is tudja formálni az ország szörnyűséges helyzetét. A nyugati cégek azért jönnek, mert a magyar emberek fizetése megalázóan alacsony, és Orbán ezen semmit nem akar változtatni. A gazdasági nyomorral együtt járó szellemi nyomorodás pedig a legjobb garancia arra, hogy a Fidesz, a ,,polgári párt“ győzni tudhasson a jövőben is.

Orbán Viktor még ott sem ért el semmiféle sikert, ami elvileg neki és híveinek nagyon fontos. Nemzetpolitika és keleti nyitás: mindkét téren teljes katasztrófa, pedig elvileg ezek lennének a kormányfő érték- és érdekválasztásai. Vagy hol van a székely autonómia, a kétnyelvű Szlovákia? Hol van a Magyarországra ömlő azeri tőke, és a Kazahsztánba ömlő magyar tőke?

Orbán mindkét fronton csak ideológiai blablát tud felmutatni. Igen, van székely zászló a magyar parlamentben, meg az a kihízott egykori székelyudvarhelyi polgármester is kapott valamilyen intézményt vezetgetni (ráadásul Budapesten, hadd járuljon még ő is hozzá a székely elvándorláshoz) - de tényleges eredmények nincsenek. Ha a Fidesz komolyan gondolná a nemzetpolitikát, akkor nem állampolgárságot osztogatna, meg nem nagymagyarországos szőnyeget terítene ki Brüsszelben, hanem ugyanolyan határozottsággal, diplomáciai ügyességgel érné el a székely autonómiát, ahogy Bécs tette Dél-Tirol esetében. Persze a szimbolikus politika mindig kevesebb tervezést, gondolkodást, agysejtet igényel, és hát a Fidesz számára a szakértelem bolsevik trükk maradt e téren is.

Talán ezért van teljes pangás a lassan öt éve óriási csinnadrattával vezetett keleti nyitásban is. Elég megnézni az adatokat: a keletre irányuló export nem növekedett, sokszor egyenesen csökkent, és számos keleti országgal intenzívebb kapcsolatunk volt, amikor Bajnai vagy Gyurcsány volt hatalmon, mint most Orbán alatt, aki hetente tesz hitet a kelet mellett. Ami persze csak megint a helyzet félreértését mutatja. Minden nyugati ország bizniszel a kelettel, és ők sem feltétlenül emberi jogi szemináriumokat tartanak, ha Üzbegisztánba vagy Kínába utaznak - de az egész keleti kapcsolatrendszerből nem csinálnak ideológiai értékválasztást. Németország gazdasági növekedése gyakorlatilag Kínától függ, Berlin legszorosabb szövetségese a posztszovjet Közép-Ázsiában az egyik legdurvább diktatúra, Üzbegisztán, ahogy a francia kormány és üzleti élet kritika nélkül működik együtt Türkmenisztánnal, de se Berlinből, se Párizsból nem hallani szólamokat a hanyatló Nyugatról.

És ennek két oka van.

Az egyik, hogy a Nyugat nem hanyatlik. A másik pedig, hogy a felkeresett keleti diktatúrák maguk se gondolják, hogy a Nyugat hanyatlana, elvégre akkor nem nyugati cégekkel bizniszelnének, nem Bécsbe, Genfbe, Oxfordba küldenék gyerekeiket. Orbán Viktor keletmajmoló szólamain valószínűleg jobban röhög egy türkmén vagy kazah elnök, mint bármely újlipótvárosi értelmiségi. A kazah elnök ugyanis kifejezetten szeret a hanyatló Nyugaton lenni, a család számos tagja már Ausztriában él, amely szintén közismerten egy halódó nyugati állam.

De hát persze Orbán sem Novokuznyeckbe küldte lányát tanulni. Azaz ő is nagyon jól tudja, hogy nem hanyatlik a Nyugat. Orbán mégis azzal akar udvarolni a kazah elnöknek, hogy genetikáról hadovál, és hogy a magyarok genetikailag Brüsszelben nem érzik magukat otthon, bezzeg a csodaszép kazah sivatagban igen.

Felesleges Orbán szavait külön elemezni. Felháborodni se kell. A magyarság genetikailag az itt élő népekkel rokon: a szlovákokkal, a horvátokkal, a cigányokkal, a románokkal, a svábokkal, a szerbekkel, a zsidókkal. Amikor német neve van az államfőnek, szerb a kancelláriavezetőnek, vend a Fidesz-frakcióvezetőnek, romános a miniszterelnöknek, német a főpropagandista Fidesz-újságírónak, és szlovák a szélsőjobboldali pártelnöknek, stb, stb, akkor tényleg elég egy kézlegyintéssel elintézni, hogy a ,,magyarság" (azaz a magyar nyelven beszélő, sokféle népből kialakult embertömeg, amely ma Magyarországon él, és amelynek vajmi kevés köze van a Kárpát-medencébe egykoron beözönlő ázsiai törzsekhez) a kazahoknál érezné magát a legjobban.

Inkább érzik magukat otthon a Mariahilferstrassén, és rokonokra is többre akadnak ott, mint Asztanában. És ha van reményünk a mai kilátástalansággal szemben, akkor az éppen ez. Hogy a magyarok még mindig nyugatiak - de legalábbis többségükben azok akarnának lenni.

http://hvg.hu/velemeny.publicisztika/20150409_Hol_vagyunk_otthon/nyomtatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: állampolgárságot, határozottsággal, frakcióvezetőnek, szélsőjobboldali, türkmenisztánnal, érdekválasztásai, tarsonycsabákkal, kézlegyintéssel, megalapításának, kisszilárdokkal, szabadságharcot, főpropagandista, versenyelőnynek, csinnadrattával, nemzetpolitikát, szemináriumokat, miniszterelnöke, történelmünkből, értékválasztást, magyarországon, nemzetpolitika, kommunizmusban, magyarországra, katasztrófáról, novokuznyeckbe, bizniszelnének, elvándorláshoz, gyakorlatilag, üzbegisztánba, jövedelmekről, újlipótvárosi, munkavállalói, tárgyalásokon, történelemnek, publicisztika, kazahsztánban, magyar Svájcban, ország politikájában, kommunizmusban kezdte, valóban húszéves, vacak országot, kétgyerekes magyar, görög család, országa kapcsán, magyarok nyomorát, magyar GDP-növekedés, győri munkás, ingolstadti munkás, szolidáris Európa, magyarok nyomorán, német nagytőkével, magyarok nyomorában, Orbán Viktor, Alekszisz Ciprasz, Daniel Cohn-Bendit, Horthy Miklósnak, Szálasi Ferencnek, Rákosi Mátyásnak, Kádár Jánosnak, Helmut Kohl, Vele Németország, Gaulle-tól Adenaueren, Margaret Thatcherig, Felesleges Orbán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Png ház  Őrizkednünk kell...  Zilahy Lajos gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Adakozás  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kutya  Rátalálsz  210 éve született a SZÓZAT meg...  Garai Gábor - Takarítás  Leonardo da Vinci gondolata  Nem tudhatod  Régi emberek, akikre máig büsz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Png ház  Nem számIt  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Png cica  Jó éjszakát  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Garai Gábor - Takarítás  Alvó cicák  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Lóhere  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Alázat  Bertolt Brecht -től idézet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Facebookon kaptam  Nem számIt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Elköszönt  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Elköszönt  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szívem tiéd  Png lepke  Szabolcska Mihály – Ákác...  Örülök, hogy látlak!  A sors  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
magyar Svájcban, ország politikájában, kommunizmusban kezdte, valóban húszéves, vacak országot, kétgyerekes magyar, görög család, országa kapcsán, magyarok nyomorát, magyar GDP-növekedés, győri munkás, ingolstadti munkás, szolidáris Európa, magyarok nyomorán, német nagytőkével, magyarok nyomorában, gazdasági nyomor, kezét figyeljék, magyar történelemnek, elmúlt száz, magyar történelem, történelmi megítélést, németeknél tizenhat, keleti részek, nagy európai, tizenkét vagy, egyetlen érdeme, gazdasági nyomort, szürkeséget tartósítani, országot négy, nyugati tőkésekkel, ország szörnyűséges, nyugati cégek, magyar emberek, gazdasági nyomorral, legjobb garancia, kormányfő érték-, székely autonómia, kétnyelvű Szlovákia, magyar parlamentben, székely elvándorláshoz, székely autonómiát, szimbolikus politika, szakértelem bolsevik, keletre irányuló, kelet mellett, helyzet félreértését, egész keleti, posztszovjet Közép-Ázsiában, egyik legdurvább, francia kormány, hanyatló Nyugatról, másik pedig, felkeresett keleti, türkmén vagy, kazah elnök, hanyatló Nyugaton, család számos, halódó nyugati, kazah elnöknek, magyarok genetikailag, csodaszép kazah, magyarság genetikailag, szélsőjobboldali pártelnöknek, kézlegyintéssel elintézni, magyar nyelven, kazahoknál érezné, állampolgárságot, határozottsággal, frakcióvezetőnek, szélsőjobboldali, türkmenisztánnal, érdekválasztásai, tarsonycsabákkal, kézlegyintéssel, megalapításának, kisszilárdokkal, szabadságharcot, főpropagandista, versenyelőnynek, csinnadrattával, nemzetpolitikát, szemináriumokat, miniszterelnöke, történelmünkből, értékválasztást, magyarországon, nemzetpolitika, kommunizmusban, magyarországra, katasztrófáról, novokuznyeckbe, bizniszelnének, elvándorláshoz, gyakorlatilag, üzbegisztánba, jövedelmekről, újlipótvárosi, munkavállalói, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2497
  • e Hét: 5599
  • e Hónap: 16710
  • e Év: 170206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.