Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Négymillió feletti havi fizetések Mekkmester cégénél
  2015-04-20 17:27:32, hétfő
 
   
  Négymillió feletti havi fizetések Mekkmester cégénél


Posted on 2015/04/20 Szerző: Admin


Kiugró, a kétmillió forintos fizetési plafont is messze túllépő havi személyi alapbért kapnak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezető tisztségviselői. A jegybank honlapján olvasható adatok szerint több vezető havi bruttó alapfizetése a négymillió forintot is meghaladja, és a jegybankelnöknél is többet visznek haza. Információink szerint a jegybank felügyelőbizottságának következő ülésén is napirendre kerül a kérdés, mert többek szerint törvénysértő a bérplafon feletti javadalmazás.

mmes
A kétmillió forintos fizetési plafont, amelyet a kormány az állami alkalmazottakra állapított meg, az MNB vezető alkalmazottainak egy részénél nem veszik figyelembe. A legjobban a jegybank ügyvezető igazgatói járnak, ők a főigazgató Nagy Rózához hasonlóan 4,2 millió forintos havi személyi alapbért kapnak, de az igazgatók fizetése is túllépi ezt a küszöböt. Őket bruttó havi 2 millió 250 ezer forintos bérrel javadalmazzák. Bár a jegybank honlapján fellelhető táblázat hallgat az éves teljesítmény alapján folyósítható bónuszokról, azonban a pluszjövedelmek e nélkül sem csekélyek. Minden alkalmazott egységesen évi 678 500 forintos cafetéria-juttatásra jogosult, emellett önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulásként az alapbér évi 3,8-5,5 százalékát kitevő pénzbeli juttatásban is részesülnek.
Jó volt tavaly jegybanki alkalmazottnak lenni. Matolcsy György jegybankelnök nemrégiben Tóbiás József szocialista képviselő kérdésére azt közölte, hogy az MNB alkalmazásában állók havi átlagbére 2013. márciustól novemberig 587 148 forintról 623 500 forintra változott úgy, hogy a bértábla alsó egyharmadába eső legalacsonyabb keresetű munkavállalók munkabére jelentősebben, legalább a minimálbér 250 százalékára emelkedett. A nem kevés szociális érzékenységről számot adó válasz szerint egy ügyintéző 286-376 ezer forintos havi alapbérre számíthat. A honatyának adott válaszból az is kiderül, hogy az MNB-nél tíz olyan alkalmazott van, “akinek az MNB-vel fennálló jogviszonyára tekintettel a havi bére meghaladja a 2 millió forintot." Matolcsy György kiemelte, hogy a képviselő által kért számadatok részben nem értelmezhetők, és több okból nem is összehasonlíthatók.
Az sem kevésbé rejtélyes, amit az elnök azzal kapcsolatban írt, hogy “a PSZÁF-tól az MNB-hez 2013. október 1-jén átkerült foglalkoztatottak bérét az Országgyűlés határozta meg, és az ő munkabérük megállapításánál a munkaszerződések megkötésekor az MNB maradéktalanul betartotta a törvényi előírást." Ebből Matolcsy azt a következtetést vonta le, hogy a jelenlegi és a korábbi bérek összehasonlítását lehetetlenné teszi, hogy a közszolgálati tisztviselők illetménymeghatározási rendszere alapvetően eltér a Munka törvénykönyve szerinti bérstruktúrától. Az elnöknek ez a megállapítása azért is érthetetlen, mert bért bérrel összehasonlítani aligha olyan bonyolult feladat, hogy ezt az MNB-nél ne tudnák megoldani.
Matolcsy György korábban nem tartozott azok közé, akik tűzbe mentek volna a jegybank választott tisztségviselőinek, a korábbi elnöknek, Simor Andrásnak és két alelnökének, Karvalits Ferencnek és Király Júliának a javadalmazásáért. Orbán Viktor kormányfővel karöltve azért kardoskodott közvetlenül a 2010-es kormányváltást követően, hogy Simor fizetését mérsékelni kell, mivel a jegybanki vezetőket is azok közé az állami vezetők közé sorolták, akiknek bruttó havi jövedelme nem haladhatja meg a kétmillió forintot. Simor bruttó fizetése a lefaragást megelőzően 8 millió 11 ezer 800 forint volt, Karvalitsé 6 millió 409 ezer 500, Királyé pedig 5 millió 608 ezer 200 forint, sőt a a többi Monetáris Tanács-tagé is elérte a 2 millió 804 ezer forintot.
A korábbi jegybanktörvény szerint ,,az elnök MNB-től származó tárgyévi összes keresete az elnök részére előző évre megállapított összes keresetnek az Európai Unió Bizottságának a tárgyévet megelőző évben benyújtott konvergencia-programban a tárgyévre vonatkozó várható fogyasztói árindex értékével megemelt összege." Ez a szabály egyébként az első Orbán-kormány óta volt érvényes, igaz hogy az akkori jegybanktörvény javadalmazásról szóló paragrafusát a Fideszhez közelálló Járai Zsigmondra, a jelenlegi felügyelő bizottsági elnökre szabták - az Európai Központi Bankkal (EKB) egyetértésben.
Amikor 2010-ben hozzányúltak Simor András és a többi monetáristanács-tag fizetéséhez, akkor erről - a kötelezettségét megszegve - a kormány nem egyeztetett előzetesen az EKB-val. Így nem csoda, hogy az Európai Bizottság illetékes főtisztviselője és az EKB is rosszallását fejezte ki a bércsökkentés miatt. A frankfurti székhelyű pénzintézet leszögezte, hogy az MNB-döntéshozók fizetésének módosítása nem változtathatja meg a kinevezésükkor érvényes feltételeket, ezért a törvénynek rendelkeznie kell arról, hogy a módosítás csak jövőbeni kinevezésekre vonatkozhat.
,,A jelek szerint a Fidesz nem tudja, vagy nem akarja felfogni, hogy a kizárólag erőből folytatott politizálás csak idehaza kivihető, ahol a kétharmados többségük birtokában mindaddig bármit megtehetnek, amíg a választók ezt eltűrik, a nemzetközi kapcsolatokban azonban ez még a szuperhatalmaknak sem mindig sikerül - írta annak idején Lengyel László politológus. “Márpedig mi egy viszonylag jelentéktelen, a külső környezettől meghatározóan függő ország vagyunk, és ezen a nagymellényű nemzetieskedő szólamok sem változtatnak, illik tehát betartanunk a korábban általunk is elfogadott, általános játékszabályokat. Ne higgyük azt, hogy ezek figyelmen kívül hagyása következmények nélkül megúszható, a partnerek bizalmának elvesztése minden területen, de mindenekelőtt pénzügyi téren gyorsan érezteti a hatását" - olvasható Lengyel írásában.
Az új jegybanktörvényben már az áll, hogy az elnök fizetése a KSH által megállapított előző évi, átlagos bruttó kereset tízszerese, ami tavaly 230 664 volt, így Matolcsy Györgynek bruttó 2 306 640 forintos személyi alapbér jár havonta. (Ugyanakkor az Európai Unió belenyugodott abba, hogy Simor bérét is ilyen számítás alapján állapítsák meg mandátuma lejártáig, vagyis 2013. márciusáig is.)
A Fidesz viszont kiállt Járai Zsigmond mellett. A felügyelőbizottsági elnök korábban a jegybankelnök pénzének 15 százalékát kapta. Ez a szocialista kormány idején bruttó 1 millió 201 ezer 770 forintot jelentett. Amikor az egykori jegybankelnök fizetését lefaragták, akkor Járai Zsigmond bére is 300 ezer forintra apadt. Orbán Viktor azonban nem hagyta cserben egykori hűséges pénzügyminiszterét, és a takarékosság jelszavát félredobva javadalmazását havi bruttó 1,2 millió forintban állapíttatta meg a kétharmados fideszes többségű Országgyűléssel. Járai annak idején a felügyelőbizottság nevében kifakadt a magas jegybanki jövedelmek ellen, holott akkor ezek nem lépték túl a törvényben megengedettet, most azonban, mióta Matolcsy György áll a bank élén, hallgat. Az MNB humánpolitikai vezetője egyébként nem más, mint Polt-Palásthy Mariann, a törvényesség őrének, a legfőbb ügyésznek a felesége. Ilyenkor az sem számít, hogy a Monetáris Tanács külső tagjainak állandó gépkocsihasználat jár.
A kimagasló bérekkel kapcsolatos kérdéseinket feltettük az MNB-nek is, szűkre szabott válaszukban azonban csak a jegybankelnökre és alelnökökre vonatkozó passzus beidézésére vállalkoztak.
(Népszava)
Bal-Rad komm: A tényismertetőből és a visszafelé fanyalgásból kitűnik: a jegybanknál azért nemcsak mostanság, hanem régebben is honorálták a tudást! Csak most kissé jobban! (Azért azt jegyezzük meg, hogy az MNB ezen “igásai" azért még “főállásuk" mellett “vállalkozásokban is ügyeskednek"! Egy kis Kft itt, egy kis Bt. ott!-szóval “némi mellékes" azért még leesik havonta. Így jön ki nagyjából olyan tíz milla körül havonta a jövedelem.
Hiába no! A tudás! Azt meg kell fizetni!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/20/negymillio-feletti-havi-fizetesek-mekkmes ter-cegenel/
Mi meg csak irigykedünk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hozzájárulásként, összehasonlítani, tényismertetőből, jegybankelnöknél, javadalmazásáért, megállapításánál, vállalkozásokban, munkaszerződések, alkalmazottainak, játékszabályokat, jegybanktörvény, országgyűléssel, tisztségviselői, főtisztviselője, javadalmazásról, alkalmazottakra, monetáristanács, pluszjövedelmek, kötelezettségét, bérstruktúrától, nyugdíjpénztári, jegybankelnökre, következmények, kapcsolatokban, kormányváltást, kinevezésükkor, alkalmazásában, alkalmazottnak, javadalmazását, változtathatja, érzékenységről, humánpolitikai, legalacsonyabb, maradéktalanul, következtetést, javadalmazzák, kétmillió forintos, jegybank honlapján, négymillió forintot, bérplafon feletti, állami alkalmazottakra, jegybank ügyvezető, főigazgató Nagy, igazgatók fizetése, éves teljesítmény, bértábla alsó, ügyintéző 286-376, honatyának adott, havi bére, képviselő által, elnök azzal, munkaszerződések megkötésekor, Magyar Nemzeti Bank, Nagy Rózához, Matolcsy György, Tóbiás József, Ebből Matolcsy, Simor Andrásnak, Karvalits Ferencnek, Király Júliának, Orbán Viktor, Monetáris Tanács-tagé, Európai Unió Bizottságának, Járai Zsigmondra, Európai Központi Bankkal, Simor András, Európai Bizottság, Lengyel László, Matolcsy Györgynek, Európai Unió, Járai Zsigmond, Polt-Palásthy Mariann, Monetáris Tanács,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
03.31. 17:03 Koronavírus - The Washington Post: az amerikai járványügyi központ fontolga...
03.31. 17:03 Illegális bevándorlás - Migrációkutató Intézet: kormányzati oldal segítségé...
03.31. 16:53 Koronavírus - További halasztások és újratervezések a sportvilágban
03.31. 16:53 Koronavírus - Megjelent az eljárásjogi intézkedésekről szóló kormányrendele...
03.31. 16:52 Koronavírus - Macron szerint Franciaország hamarosan önellátó lesz maszkból...
03.31. 16:43 Magyarországi kulturális javakat tesz elérhetővé a Digipédia
03.31. 16:43 A virtuális térbe költözött a Kazinczy Múzeum
03.31. 16:43 NAV: átmeneti fizetési nehézség esetén célszerű csődvédelmet kérni
03.31. 16:42 Koronavírus - Varga Judit: a járvány idején is folytatódik az állam áldozat...
03.31. 16:34 Koronavírus - A kormány meghosszabbította a veszélyhelyzeti intézkedéseket
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Margaretta csokor  Kellemes napot  Katolikus elmélkedés 2020. má...  Bíboros atya üzenete!- Lázár f...  Óra állítás  Kaffka Margit : Csend  Halász és a Révész maszkban. B...  Egy kis mosoly is  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gondolatok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Gondolatok  Az igazakra világosság fénylik...  Szomorú valóság  Jó egészséget, erős immunrends...  Png cica  Olga szelet  Facebookon kaptam  Koronavírus Magyarországon: 40...  Útravaló – 2020. március...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Mi ketten  Giovanni Bocaccio  Duduj Szilvia versei  Boldog bűn 31. zsoltár  Mai harmónia kártyám  Társ nélkül Mikor az ember ma...  Facebookon kaptam  Tanulj meg várni az Úrra!  Tulipánok  Facebookon kaptam  Csak lassan, szépen - Háromszá...  Harmónia......  Betty Boop  Pethes Mária : Benedictio  Facebookon kaptam  Jöjjetek énhozzám mindnyájan ...  Tavaszi kép  Dsida Jenő: Egyszerű vers a ke...  Szörnyű titok  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Kellemes délutánt kívánok  Esti kép  Nagyböjt 5. vasárnap 03.29  Az egyházi rend szentsége: A p...  Facebookon kaptam Mírjam bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggeli ima  Betty Boop  Facebookon kaptam  Ne hagyj el Istenem . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanulni kellene ebből a helyze...  Imádság  5. nagyböjti hét hétfő 03.30  Kellemes napot és hetet kíván...  Énekelj, míg szenvedsz  Szentmise a Szent István-bazil...  Rakéta teszt  Kezdődik a fekete hét  Bezártságodban üljön melléd az...  Nyári emlék  Imádkozom Atyám!  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Betty Boop  Bordó rózsa  Facebookon kaptam  Máris megvan az olimpia új idő...  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM  Szép estét kedves látogatóimna...  Szemeimet a hegyekre emelem, o...  Az egészségügyi dolgozókért vi...  Orchidea  Imádság  SZABÓ LŐRINC - MADARAK Hogy l...  Ferenc pápa globális és azonna...  Facebookon kaptam  Biztonság  Diadalmas dicsőítés  Cica virág koszorúval  Isten szabadítása  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  Társ nélkül Mikor az ember ma...  Png cica  Nagyböjt 5. vasárnapja -fekete...  Facebookon kaptam  Férfiak  Kutyus sállal  Igazság  Bordó rózsa  Facebookon kaptam  Krisztus foglya 
Bejegyzés Címkék
kétmillió forintos, jegybank honlapján, négymillió forintot, bérplafon feletti, állami alkalmazottakra, jegybank ügyvezető, főigazgató Nagy, igazgatók fizetése, éves teljesítmény, bértábla alsó, ügyintéző 286-376, honatyának adott, havi bére, képviselő által, elnök azzal, munkaszerződések megkötésekor, törvényi előírást, következtetést vonta, korábbi bérek, közszolgálati tisztviselők, megállapítása azért, jegybank választott, korábbi elnöknek, 2010-es kormányváltást, jegybanki vezetőket, állami vezetők, kétmillió forintot, lefaragást megelőzően, korábbi jegybanktörvény, elnök MNB-től, elnök részére, tárgyévet megelőző, tárgyévre vonatkozó, szabály egyébként, első Orbán-kormány, akkori jegybanktörvény, jelenlegi felügyelő, kötelezettségét megszegve, bércsökkentés miatt, frankfurti székhelyű, kinevezésükkor érvényes, törvénynek rendelkeznie, módosítás csak, jelek szerint, kizárólag erőből, kétharmados többségük, nemzetközi kapcsolatokban, viszonylag jelentéktelen, külső környezettől, nagymellényű nemzetieskedő, korábban általunk, partnerek bizalmának, elnök fizetése, jegybankelnök pénzének, szocialista kormány, egykori jegybankelnök, takarékosság jelszavát, kétharmados fideszes, magas jegybanki, törvényben megengedettet, bank élén, törvényesség őrének, legfőbb ügyésznek, kimagasló bérekkel, visszafelé fanyalgásból, jegybanknál azért, hozzájárulásként, összehasonlítani, tényismertetőből, jegybankelnöknél, javadalmazásáért, megállapításánál, vállalkozásokban, munkaszerződések, alkalmazottainak, játékszabályokat, jegybanktörvény, országgyűléssel, tisztségviselői, főtisztviselője, javadalmazásról, alkalmazottakra, monetáristanács, pluszjövedelmek, kötelezettségét, bérstruktúrától, nyugdíjpénztári, jegybankelnökre, következmények, kapcsolatokban, kormányváltást, kinevezésükkor, alkalmazásában, alkalmazottnak, javadalmazását, változtathatja, érzékenységről, humánpolitikai, legalacsonyabb, maradéktalanul, , ,
2020.03 2020. Március 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1353
  • e Hét: 4517
  • e Hónap: 49568
  • e Év: 230459
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.