Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A polgármestereken verik el a port a dühös fideszesek
  2015-05-21 07:19:39, csütörtök
 
   
  A polgármestereken verik el a port a dühös fideszesek

2015. május 21., csütörtök, 06:30 Utolsó frissítés: 10 órája

Szerző: M. László Ferenc

Keserűség, rosszkedv lett úrrá a Fidesz alsóbb szintjein, a tagok és a szimpatizánsok ,,harácsolásról", ,,arroganciáról", karrierista pártvezetőkről beszélnek. Fideszes városvezetőket, helyi képviselőket kérdeztünk a lejtmenet okairól, ám a pártban eluralkodott hangulatról sokat elárul, hogy senki nem mert névvel nyilatkozni. A tagság a dünnyögés ellenére még mindig bízik Orbánt Viktorban.

,,Nemrég odajött hozzám egy néni azzal, hogy Orbán Viktort félrevezetik és becsapják. Szerinte, amíg a miniszterelnök Brüsszelben küzd a magyarok szabadságáért, addig bizalmasai itthon lopnak. Mások is úgy vélik, ha a miniszterelnökhöz eljutna, mi zajlik az országban, azonnal rendet tenne" - mesélt egy észak-alföldi város fideszes alpolgármestere arról, hogy milyen a hangulat mostanság a Fidesz-tagok és szimpatizánsok körében.

A politikus bevallotta, jó ideje maga is elégedetlen pártja irányvonalával, és véleményével nincs egyedül. Pár hete egy Szolnokra összehívott megyei választmányi ülésen olyan kritikák hangzottak el, hogy a forrásunknak az volt az érzése, "egy ellenzéki párt fórumán ücsörög".

A hvg.hu a Fidesz több önkormányzati politikusát is megkérdezte - köztük polgármestereket, egy alpolgármestert, három helyi képviselőt -, mi a véleményük a kormányzati munkáról, az időközi választási eredményekről, a párt népszerűség-csökkenésének okairól. Bár többségük reménykedik benne, hogy a Fidesz a 2018-as választásokig visszanyeri erejét, a pártvezetés előbb-utóbb korrigál, beszélgetőpartnereink mindegyike elégedetlen, úgy érzi, ők ,,tartják a hátukat" a kormány hibáiért. Forrásaink külön kérték, se a nevüket, se a település nevét ne írjuk le, nem akarnak konfrontálódni nyilatkozataik miatt a pártvezetéssel. Egy országosan is ismert politikus, azt mondta, ő névvel csak dicsérne, de ,,ehhez most nincs kedve".

A helyiek morognak

,,A polgármesterek lába leér a földig. Nekem már másnap mondják az emberek az utcán, ha valami rosszul érinti őket, az országgyűlési képviselőkhöz viszont sokszor sokkal áttételesebben érkeznek a visszajelzések" - fejtegette két évvel ezelőtt a főváros XII. kerületének polgármestere, Pokorni Zoltán, miért tartja fontosnak, hogy a hátországgal bíró városvezetők továbbra is helyet kapjanak a parlamentben.

Orbán a Fidesz polgármesterei körében 2010-ben - akkor még fülelt

Fotó: Túry Gergely

Viszont pártja megszavazta az összeférhetetlenséget, így az önkormányzatokban politizálóknak választaniuk kellett, hogy ,,otthon" vagy az Országgyűlésben folytatják. Most több olyan polgármester is azt mondta a hvg.hu-nak, ez rossz döntés volt. Arról számoltak be, a pártszervezet hónapokkal ezelőtt ,,lefagyott", senki nem tájékoztatja őket arról, mit miért csinál a központ. A helyiek viszont ,,morognak", és forrásaink úgy érzik, ebből alig jut el valami a pártvezetéshez.

Több forrás is arról számolt be, az októberi önkormányzati választás után megritkultak a fórumok, taggyűlések. A miniszterek, államtitkárok ,,már nem nyitják rájuk az ajtót", legfeljebb egy-egy átadási ünnepség miatt látogatják meg a városukat, de aztán beülnek a szolgálati autójukba, és visszahajtanak Budapestre. Bár a párt választókerületi szervezeteit a parlamenti képviselők irányítják, a kerületek 176-ról 106-ra csökkentésével nagyobbak lettek a körzetek, a képviselőknek nincs idejük minden szervezetre.

Támadnak a technokraták

Ugyanakkor az a tapasztalatuk, hogy a parlamenti képviselők sem tájékozódtak, az a benyomásuk, hogy a Fidesz és a kormány ügyeiről csak az a 6-7 ember tud, aki Orbán közvetlen környezetében van. ,,Technokraták vették át a kormány irányítását, akiknek nincs kapcsolatok az emberekkel" - kereste a Fideszben támadt zavar okait az egyik forrásunk.

Orbán jobb- és balkeze - a technokraták

Fotó: Túry Gergely

Így a Fidesz középkáderei, polgármesterei arra panaszkodnak, legfeljebb a sajtóból értesülnek a döntésekről, ám amióta a jobboldali Magyar Nemzet, Hír Tv is ellenzéki hangot üt meg - az Orbán-Simicska háború következtében -, ,,onnan is csak kritika jön". Egy kelet-magyarországi alpolgármester szerint pár évvel ezelőtt még régiónként tartottak továbbképzéseket a Fidesz középvezetőinek. Mint mesélte, ők Lakitelekre jártak, a jelenlét kötelező volt, igazolni kellett, hogy elvégezték. Itt többek között azt is megtanították, hogyan kell kommunikálni a kormány döntéseit. Legutóbb a tavalyi kampány idején volt megyei szintű ,,fejtágítás", ahol a párt ügyvezető alelnöke, Kósa Lajos magyarázta el, mint kell mondani a választóknak, mire lehet számítani az ellenzék részéről. ,,Mivel nem kapunk információkat felülről egyre vadabb összeesküvés-elméletek terjednek arról, hogy mi zajlik a Fideszben, mi történt Orbánnal" - mesélte az egyik észak-magyarországi önkormányzati képviselő.

,,Miért heccelik az embereket?"

,,Soha nem szerettem hangoztatni, hogy fideszes vagyok. Mindig azt mondtam, hogy a választók problémáit igyekszem megoldani: leaszfaltozni az utcán, megoldani a csatornázást. Így még a baloldalról is kaptam voksokat. Most viszont egyre gyakrabban kapom meg: 'rohadt fideszes'. Nem hiszem, hogy ezzel az én munkámat minősítik" - beszélt a tapasztalatairól az egyik dunántúli város képviselője.

Orbán Tapolcán kampányol - erőtlen húzás

Fotó: Stiller Ákos

A dunántúli politikus azt mesélte, még a tapolcai választás előtt rávették a Fidesz egyik tanácsadóját, hogy üljön be az egyik lakossági fórumra. Szerinte a főleg Fidesz-szimpatizáns nyugdíjasokból álló közönség valósággal szétszedte az előadót. Arról kérdezték, miért ,,heccelik" az embereket netadóval, útadóval, miért kell egy újabb győztes választás után ,,harcolni", miért kell ,,újra megszeretni az oroszokat", kik a Fidesz körüli üzletemberek, miért veszekednek Simicskával. Az is szóba került, hogy Orbán miért nem hallgat már Pokornira, miért szorult háttérbe a Fidesz ,,lelkiismerete", Kövér László.

,,Tőlünk is mentek aktivisták a veszprémi és a tapolcai választásra. Aztán hazahozták a rossz hangulatot, mert nagyon sok helyen rájuk csapták a választok az ajtót. Volt, aki azt mondta, akkor szavaz a Fideszre, ha az ő háza is napról napra nőni fog" - mesélte az alpolgármester forrásunk. Azt mondta, ő még nem találkozott olyan Fidesz-taggal, aki örülne a vasárnapi zárva tartásnak. ,,Az emberek 'harácsolásról' beszélnek, azt mondják, akkora a korrupció, mint a szocik idején" - panaszkodott egy észak-magyarországi képviselő. Az egyik fővárosi Fidesz-szervezet oszlopos tagja pedig arról beszélt a hvg.hu-nak nem segíti tovább a pártot, ugyanis a helyi szervezettől évek óta csak azt várják, hogy támogassa a parlamenti képviselőjük karrierjét.

,,Nem képes korrigálni"

Ugyanakkor azt minden forrás elismerte, hogy a Fidesz továbbra is ,,Orbán pártja". A tagság még mindig szereti a pártelnököt, nem hiszik el, hogy ,,vele lenne baj", inkább Lázár Jánost és Rogán Antal hibáztatják, őket tartják Orbán ,,rossz szellemének".

Fideszes aktivisták - elszállt a jókedv

Fotó: Stiller Ákos

Viszont a középvezetők közül többen is, ha óvatosan, de arról beszéltek, a miniszterelnökkel is ,,történhetett valami", volt, aki úgy vélte, ,,elfáradt", mások szerint, ,,nem bírja a kritikát", ,,nem képes korrigálni". Ketten is megjegyezték, hogy nem dobta fel őket a miniszterelnök-pártelnök februári évértékelője - amire egyébként nagyon vártak -, ahol Orbán arról beszélt, a Fidesz középvezetői, tagjai nem dolgoznak eleget. ,,Házról házra küzdöttem októberben, a mi polgármesterünk a harmadik ciklusát tölti, most is mi hallgatjuk a választók kritikáit. Mi kell még?" - mesélte a dunántúli város képviselője. Az egyik alpolgármester pedig azt mondta a hvg.hu-nak, őt felbosszantotta, amikor azt halotta Orbántól, hogy ,,ne finnyáskodjanak, fogják meg a munka végét".

Forrásaink egybehangzó véleménye szerint a Fidesz lejtmenete folytatódni fog. Az önkormányzatok arra számítanak, rövidesen visszaüt az elmúlt évek rezsicsökkentése. Szerintük a települések nyakába fog szakadni a szemétszállítás és a vízművek csődje, ráadásul a rezsicsökkentés után járó kompenzáció csúszik, a pályázatok elbírálása késik. Éppen ezért a polgármesterek arra számítanak, ebből még komoly botrányok lesznek, és ők ,,vihetik el a balhét".

A párt egyik vezető politikusa a hvg.hu-nak azt mondta, a kormányfő felismerte, hogy az önkormányzati vezető elbizonytalanodása komoly nehézségeket okoz, ezért is indult el országjárásra, köt megállapodásokat a megyei jogú városokkal. Lázár János fülébe is eljutottak a panaszok, polgármester forrásaink szerint a Megyei Jogú Városok Szövetsége okkal ülésezett a múlt héten a miniszter városában, Hódmezővásárhelyen. Lázár itt arra buzdította a városvezetőket, beszéljenek bátran a problémáikról, amikor Orbán ellátogat hozzájuk is. A miniszter azt hangsúlyozta, higgyék el, ,,nem fognak nélkülük dönteni".

Többen viszont úgy vélték, nem fognak felbátorodni, amikor azt látják, hogy a párt választmánya néhány hét leforgása alatt több alapszervezetet feloszlatott. Bár azt többen is elsimerték, ezekre főleg a helyiek vitái, belső háborúi miatt került sor, nem a pártközpont diktál, ám figyelmeztető jelnek tartják, hogy ilyen feloszlatási hullám 2010 óta nem volt. Az egyik alpolgármester szerint náluk futótűzként terjed a héten a Magyar Nemzetben megjelent A félelem szaga című cikk.


http://hvg.hu/itthon/20150521_dunnyogo_fideszes_polgarmester
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: polgármestereket, rezsicsökkentése, választókerületi, továbbképzéseket, polgármestereken, megállapodásokat, tapasztalatairól, finnyáskodjanak, rezsicsökkentés, országgyűlésben, szemétszállítás, középvezetőinek, felbosszantotta, alapszervezetet, alpolgármestere, alpolgármestert, polgármesterünk, alpolgármester, nyilatkozataik, polgármesterek, szimpatizánsok, pártvezetéssel, csökkentésével, miniszterelnök, konfrontálódni, pártvezetéshez, polgármesterei, visszahajtanak, önkormányzatok, irányvonalával, nyugdíjasokból, politizálóknak, áttételesebben, visszajelzések, pártvezetőkről, városvezetőket, polgármestereken verik, dühös fideszesek, szimpatizánsok „, lejtmenet okairól, pártban eluralkodott, dünnyögés ellenére, néni azzal, miniszterelnök Brüsszelben, magyarok szabadságáért, miniszterelnökhöz eljutna, észak-alföldi város, hangulat mostanság, politikus bevallotta, ellenzéki párt, kormányzati munkáról, időközi választási, László Ferenc, Orbánt Viktorban, Orbán Viktort, Pokorni Zoltán, Túry Gergely, Magyar Nemzet, Kósa Lajos, Orbán Tapolcán, Stiller Ákos, Kövér László, Lázár Jánost, Rogán Antal, Lázár János, Megyei Jogú Városok Szövetsége, Magyar Nemzetben,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
03.30. 23:24 Koronavírus - Vesztegzár alá vonták a járvány romániai gócpontjává vált Suc...
03.30. 22:44 Brexit - Uniós és brit küldöttségek az ír határ kérdésének mihamarabbi rend...
03.30. 22:25 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba
03.30. 22:24 Koronavírus - Németország ellenzi a közös euróövezeti koronavírus-kötvény j...
03.30. 22:24 Koronavírus - Több vállalat segíti felajánlásokkal az egészségügyiek étkezt...
03.30. 22:05 Koronavírus - New York állam kormányzója az orvosok és az ápolók segítségét...
03.30. 22:04 Koronavírus - A Mol továbbra sem lát lehetőséget a közgyűlés megtartására
03.30. 22:04 Koronavírus - A török elnök héthavi fizetését felajánlotta a rászorulók meg...
03.30. 21:54 Neuer elutasította a Bayern München szerződéshosszabbítási ajánlatát
03.30. 21:24 Koronavírus - A Fehér Ház is megerősítette Trump és Putyin telefonbeszélget...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Koronavírus Magyarországon: 40...  Pio atyától szentíráshoz hason...  Facebookon kaptam  Aki nekünk a Szentlelket elkül...  50 éve szabadult  Facebookon kaptam  Ünnep van, az Úr napja, vasárn...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Katolikus elmélkedés 2020. má...  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Katolikus elmélkedés 2020. má...  Kun Magdolna: Fohász Istenhez  Reggeli ima  Facebookon kaptam  Szörnyű titok  Rakéta teszt  Bűnbánó zsoltárok  Duduj Szilvia versei  Facebookon kaptam  XI. ker. Újbuda - Vigyázat CS...  Énekelj, míg szenvedsz  Fekete vasárnap az egyházakban  Facebookon kaptam  Imádkozom Atyám!  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Krisztus foglya  Facebookon kaptam  Ne hagyj el Istenem . . .  Vízcseppes rózsa  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Olga szelet  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Cica virág koszorúval  A falak . . .  Facebookon kaptam  SZABÓ LŐRINC - MADARAK Hogy l...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Csak lassan, szépen - Háromszá...  Kaffka Margit : Csend  Szegfűk  Kellemes kávézást!  Fekete vasárnap az egyházakban  Szegfűk  Facebookon kaptam  Útravaló – 2020. március...  Facebookon kaptam  Szörnyű titok  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  A kormány telefonon is tájékoz...  Betty Boop  Nagyböjt 5. vasárnapja Sárvár ...  Fehér rózsa  Kívánom, hogy mindig legyenek ...  Png cica  Reggeli ima  Sárga rózsák  5. nagyböjti hét hétfő 03.30  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggeli ima  Png nő  Bűnbánó zsoltárok  Facebookon kaptam  Árvai Feri atya megszívlelendő...  50 éve szabadult  Az igazakra világosság fénylik...  Bíboros atya üzenete!- Lázár f...  Ne hagyj el Istenem . . .  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ugye, Uram, most is sírsz?  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Angyal  Legyen csodás napotok.  Érdekes házak  Énekelj, míg szenvedsz  Mai harmónia kártyám  Az igazakra világosság fénylik...  Útravaló – 2020. március...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Óra átállítás  Fekete vasárnap az egyházakban  A kormány telefonon is tájékoz...  Facebookon kaptam  Szèp napot kívánok  Imádság  Bíboros atya üzenete!- Lázár f...  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi ketten 
Bejegyzés Címkék
polgármestereken verik, dühös fideszesek, szimpatizánsok &#8222, lejtmenet okairól, pártban eluralkodott, dünnyögés ellenére, néni azzal, miniszterelnök Brüsszelben, magyarok szabadságáért, miniszterelnökhöz eljutna, észak-alföldi város, hangulat mostanság, politikus bevallotta, ellenzéki párt, kormányzati munkáról, időközi választási, 2018-as választásokig, pártvezetés előbb-utóbb, kormány hibáiért, település nevét, helyiek morognak, polgármesterek lába, országgyűlési képviselőkhöz, hátországgal bíró, önkormányzatokban politizálóknak, pártszervezet hónapokkal, helyiek viszont, októberi önkormányzati, szolgálati autójukba, párt választókerületi, parlamenti képviselők, kerületek 176-ról, képviselőknek nincs, kormány ügyeiről, kormány irányítását, egyik forrásunk, sajtóból értesülnek, jobboldali Magyar, jelenlét kötelező, kormány döntéseit, tavalyi kampány, párt ügyvezető, ellenzék részéről, választók problémáit, egyik dunántúli, dunántúli politikus, tapolcai választás, egyik lakossági, embereket netadóval, újabb győztes, tapolcai választásra, rossz hangulatot, alpolgármester forrásunk, vasárnapi zárva, emberek &#8217, szocik idején&#8221, egyik fővárosi, helyi szervezettől, parlamenti képviselőjük, középvezetők közül, harmadik ciklusát, választók kritikáit, dunántúli város, egyik alpolgármester, munka végét&#8221, önkormányzatok arra, elmúlt évek, települések nyakába, vízművek csődje, rezsicsökkentés után, pályázatok elbírálása, polgármesterek arra, párt egyik, kormányfő felismerte, önkormányzati vezető, megyei jogú, múlt héten, miniszter városában, párt választmánya, helyiek vitái, pártközpont diktál, félelem szaga, polgármestereket, rezsicsökkentése, választókerületi, továbbképzéseket, polgármestereken, megállapodásokat, tapasztalatairól, finnyáskodjanak, rezsicsökkentés, országgyűlésben, szemétszállítás, középvezetőinek, felbosszantotta, alapszervezetet, alpolgármestere, alpolgármestert, polgármesterünk, alpolgármester, nyilatkozataik, , ,
2020.03 2020. Március 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 153
  • e Hét: 3317
  • e Hónap: 48368
  • e Év: 229259
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.