Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Matrjoska-kormány
  2015-05-23 11:57:35, szombat
 
  Matrjoska-kormány

Ez megint semmi más, mint sakkban tartani mindenkit, talán most éppen Lázárt, és újabb lopás: mert ezeket fizetni kell, nem kicsit, nagyon és sokan lesznek, mint a sáskák ...
Ezek hőbörögtek anno, hogy mekkora az állam, most meg már minden nyócáltalánosos fidesznyaliga kormánypozícióban ül, milliós fizetéssel és lop, lop, lop, éjjel-nappal.

***************

Mindent felforgathat Rogán Antal minikormánya

Spirk József

2015.05.21. 13:49

Rogán Antal még az idén teljesen új posztot és feladatot kap: ő fogja vezetni a miniszterelnöki kabinetet. Ez gyakorlatilag egy új minikormány lesz a kormányban. A változás alaposan felkavarja majd a kormányoldalon belüli viszonyokat, bár Lázár-Rogán-háborúra állítólag nem kell készülni. De ki lesz a Fidesz új frakcióvezetője? Kósa Lajos? A jól teljesítő rezsibiztos? Vagy egy parlamenti újonc?

Komoly, földrengésszerű változás előtt áll a kormányoldal. Hamarosan, várhatóan ősszel létrejön egy olyan struktúra, amely alapvetően boríthatja az eddigi viszonyokat.

Kezdjük a leglátványosabb változással: Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető várhatóan belép a kormányba. Ahogy a Népszabadság néhány napja már megszellőztette,
Rogán a miniszterelnök kabinetfőnöke lesz.

Orbán erről a tervéről már a Fidesz-elnökségnek is beszélt. Kerestük Rogán Antalt, aki nem kívánt nyilatkozni ebben az ügyben.
Lázár megerősítette, Orbán változtatni fog

Lázár János a csütörtöki Kormányinfón az Index információjáról, a kabinet megalakulásáról és Rogán Antal kinevezéséről azt mondta. Orbán Viktor tavaly májusban, a kormány megalakulása előtt jelezte, hogy egy év múlva áttekinti a kormány munkáját. "Ha változtatni kíván, az ő dolga" - mondta Lázár, aki kétértelműen fogalmazva hozzátette, hogy ő szintén fenntartja a változtatás jogát.

Fideszes forrásaink azonban megerősítették, hogy Rogán kabinetfőnök lesz. A posztot jelenleg senki nem tölti be, így egyelőre nehéz megmondani, hogy Rogán pontosan milyen ügyekkel, milyen módon fog foglalkozni. De várhatóan minden fontos ügyet neki kell megoldania, amit a miniszterelnök kijelöl számára. Nem kérdés, hogy a kabinetfőnökség az egyik legfontosabb poszt lesz a kormányban, hiszen a kabinet vezetője lesz a legszorosabb viszonyban a kormányfővel, gyakorlatilag rajta keresztül lehet csak eljutni Orbán Viktorhoz.


A kabinet létrehozása azért jelenthet egy teljesen új rendszert, mert így Orbán alatt közvetlenül dolgozik majd egy olyan csapat, amely végigviszi a kormányon a miniszterelnök akaratát. A kabinetfőnök alatt komoly apparátus működhet, főosztályokkal, osztályokkal, így az államigazgatás minden területének lehet majd felelőse.
A kabinet gyakorlatilag egy minikormányként működhet a kormányon belül.

A kabinet szervezetileg a Miniszterelnökséghez tartozik majd, ami azt jelenti, hogy Rogán Antal szervezetileg Lázár János miniszter alá tartozik majd. A törvény - amelyet a tavalyi, újabb kormányalakítás előtt módosítottak - ugyanakkor kimondja, hogy a kabinet és a kabinetfőnök munkáját közvetlenül a miniszterelnök irányítja. Vagyis arról nincs szó, hogy Lázár lesz Rogán felettese.
Készülődik a Lázár-Rogán-háború?

Rogán kabinetfőnökségéről már tavaly májusban is pletykáltak a Fideszben. A Fidesz újabb választási győzelme után ugyanis többen arról beszéltek a pártban, hogy Orbán teljesen átalakítja a kormányzati struktúrát. A miniszterelnöki kabinetről már akkor azt mondták többen, hogy egy ,,kis kormányként" működne, és lefedné a teljes kormányzati területet.

Ez a kabinet, amelynek vezetéséről Orbán állítólag tárgyalt is Rogán Antallal, nem jött végül létre. Kitört ugyanis a Lázár-Rogán-háború. A Hvg.hu tavaly részletesen beszámolt arról, hogy Lázár János nem nézte jó szemmel, hogy a Miniszterelnökségen belül létrejön egy minikormány, és hogy Rogán ezzel közelebb lett volna a kormányfőhöz.


Több fideszes erre a konfliktusra vezeti vissza, hogy tavaly egymás után jöttek a kellemetlen ügyek Rogánról (vagyonnyilatkozati mulasztások, belvárosi ingatlanügyek) és Lázárról (vadászat, gyerek nevére íratott luxuslakás), és a két politikus arra gyanakodott, hogy a másik szivárogtat róla. Számos ügynél kiderült, hogy erről szó sincs, de jól jellemezte a két politikus viszonyát a kölcsönös gyanakvás.

A helyzet mára annyiban változott, hogy több - a két politikus környezetében lévő - fideszes is egyértelműen azt mondta az Indexnek, hogy a Lázár János és Rogán Antal ,,kiegyezett egymással". A két politikus az együttműködés mellett döntött, és belátták, hogy a két poszt (kabinetfőnökség, kancelláriaminiszterség) összeegyeztethető.

Külön lehet választani, ki mivel foglalkozik, ráadásul Lázárnak az sincs ellenére, hogy az Orbán által rá kioszott esetlegesen népszerűtlen dolgokkal most majd más foglalkozik. Lázár szűkebb körben többször, nyilvánosan pedig néhányszor már szóvá tette, hogy leadna az Orbán által rábízott feladatokból. Azt azonban nem tudta senki megmondani, mi volt a fordulópont a két politikus kapcsolatában.
És ki vezeti a Fidesz-frakciót?

Rogán kormányra emelésével nem csak a kormánystruktúra változik, kiesik egy fontos láncszem a kormány és a legnagyobb kormánypárt között. A frakcióvezetői posztról ugyanis legkésőbb az ősszel távozik Rogán Antal. A frakciót 2012 óta vezető Rogánt az idén áprilisban választották újra - ezt Orbán javasolta, aki a zárt ajtók mögött nagyon is dicsérően beszélt róla a frakciótagoknak. (Éppen ezért is teszi meg kabinetfőnöknek, mert Orbán elégedett azzal, ahogy Rogán kommunikálja és segíti a kormánypolitikát.)

Rogán helyére nem könnyű utódot találni. Egy évvel ezelőtt Orbán döntésében - hogy nem hozza létre a kabinetet - információnk szerint szerepet játszott az is, hogy nem találtak megfelelő frakcióvezetőt Rogán helyett. Az Indexnek nyilatkozó fideszesek jelenleg is beszélnek arról, hogy nagyban zajlik az új vezető kiválasztása. A következő képviselők kerülnek szóba:

Már tavaly is többször felvetődött Kósa Lajos alelnök neve. Egy fideszes szerint azért nem lett kormánytag - Kósa a debreceni polgármesterség feladása után most ,,csupán" egy bizottsági elnök -, hogy adott esetben átvehesse a frakciót. A pozícióját gyengítik az elmúlt hónapokban őt érintő botrányok (felesége nevén lévő, titkolt ingatlan, luxusutazások, szerencsétlen nyilatkozatok), amelyek miatt állítólag csökkent iránta Orbán bizalma. Egy fideszes szerint Orbán is kezdi belátni, hogy nem lenne jó ötlet rábízni a frakciót egy olyan vezetőre, aki ,,az elnökségi ülésekre se mindig talál oda könnyen".

Szintén hallottuk a rezsibiztos Németh Szilárd nevét. A Fidesz vezetése, különösen Orbán ugyanis elégedett volt azzal, ahogy Németh a rezsicsökkentést kommunikálta és a rá bízott feladatokat megoldotta. Hátránya viszont több fideszes szerint, hogy nem biztos, hogy egy frakciót is tudna vezetni. Ez ugyanis nem csak abból áll, hogy a kormányzati lépéseket kommunikálja, és Orbán kéréseit végrehajtsa. Adott esetben az ellenzékkel kell lehengerlően harcolni a parlamentben, a legkülönbözőbb témákban kell érvelni, belső konfliktusokat kell kezelni. Kérdés, ezt hogy tudná megoldani.

Szintén a kalapban van Tuzson Bence Fidesz-szóvivő neve is. Tuzson tavaly lett a Fidesz szócsöve, és a kinevezett szóvivők közül (ki hallott Dunai Mónikáról és Dódity Gabrielláról?) tagadhatatlanul ő vált be legjobban, ő szerepel a legtöbbet. Előnye, hogy ügyvédi munkássága miatt is régóta sokakkal jó kapcsolatban van. Hátránya viszont, hogy parlamenti újonc; tavaly lett képviselő, akire általában kockázatos lehet rábízni egy hatalmas kormánypárti frakciót.


Lázár helyett Rogán lehet az alelnök

Hogy ki lesz a frakcióvezető, legkésőbb a Fidesz őszi kongresszusáig kiderül. Orbán ugyanis ezt a határidőt szabta, hogy befejeződjön a struktúra átalakítása. A Fidesz kongresszusán aztán a párt szentesíthetné az új felállás személyi és programot érintő következményeit. Jelzésértékű lehet például, hányan és kik lesznek a párt alelnökei. Az Index erre rálátó fideszesektől úgy tudja, az már eldőlt, hogy
Lázár János nem indul újra a posztért, Rogán Antalból azonban alelnök lehet.

Szintén kérdés, hogy a XII. kerületbe visszavonuló, a kormány és a párt politikáját nem egyszer nyilvánosan is bíráló Pokorni Zoltán újra jelölteti-e magát. Állítólag Orbán sem döntötte el, számít-e újra Pokornira ezen a poszton.

http://index.hu/belfold/2015/05/21/mindent_felforgathat_rogan_antal_minikormanya/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kormánypolitikát, kormánystruktúra, rezsicsökkentést, következményeit, kabinetfőnökség, földrengésszerű, frakciótagoknak, nyócáltalánosos, minikormányként, tagadhatatlanul, kormányalakítás, kabinetfőnöknek, leglátványosabb, miniszterelnöki, információjáról, frakcióvezetője, polgármesterség, megalakulásáról, megszellőztette, államigazgatás, miniszterelnök, kormányoldalon, konfliktusokat, kongresszusáig, frakcióvezetőt, megerősítették, főosztályokkal, frakcióvezetői, legkülönbözőbb, szentesíthetné, kapcsolatában, együttműködés, ingatlanügyek, frakcióvezető, szervezetileg, kabinetfőnöke, idén teljesen, miniszterelnöki kabinetet, változás alaposan, kormányoldalon belüli, parlamenti újonc, olyan struktúra, eddigi viszonyokat, leglátványosabb változással, miniszterelnök kabinetfőnöke, csütörtöki Kormányinfón, kabinet megalakulásáról, kormány megalakulása, kormány munkáját, változtatás jogát, posztot jelenleg, miniszterelnök kijelöl, Rogán Antal, Spirk József, Kósa Lajos, Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető, Kerestük Rogán Antalt, Lázár János, Orbán Viktor, Orbán Viktorhoz, Rogán Antallal, Németh Szilárd, Tuzson Bence Fidesz-szóvivő, Dunai Mónikáról, Dódity Gabrielláról, Rogán Antalból, Pokorni Zoltán, Állítólag Orbán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Cicus virággal  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét kedves látogatóimna...  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Az élet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Intelem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Könnyáztatta asszonysorsok  Az élet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Szép estét  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Könnyáztatta asszonysorsok  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Szép estét kedves látogatóimna...  Fújjad márciusi szél . . .  Magyarország ilyen hely.  Ne feledjük: a föld jóval több...  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Paul David Tripp Március 16  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Csörög a telefonom  Paul David Tripp Március 15  Alvó cica  Könnyáztatta asszonysorsok  Intelem  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Alvó kislány  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Minden jónak végeszakad egysze...  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Atyám !  Mi a különbség  Szeretettel  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Március 16  Paul David Tripp Március 17  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Csörög a telefonom  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ibolya  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
idén teljesen, miniszterelnöki kabinetet, változás alaposan, kormányoldalon belüli, parlamenti újonc, olyan struktúra, eddigi viszonyokat, leglátványosabb változással, miniszterelnök kabinetfőnöke, csütörtöki Kormányinfón, kabinet megalakulásáról, kormány megalakulása, kormány munkáját, változtatás jogát, posztot jelenleg, miniszterelnök kijelöl, egyik legfontosabb, kabinet vezetője, legszorosabb viszonyban, kabinet létrehozása, olyan csapat, miniszterelnök akaratát, kabinetfőnök alatt, államigazgatás minden, kabinet gyakorlatilag, minikormányként működhet, kormányon belül, kabinet szervezetileg, törvény &#8211, kabinetfőnök munkáját, miniszterelnök irányítja, kormányzati struktúrát, miniszterelnöki kabinetről, teljes kormányzati, konfliktusra vezeti, kellemetlen ügyek, másik szivárogtat, kölcsönös gyanakvás, helyzet mára, együttműködés mellett, sincs ellenére, kormánystruktúra változik, fontos láncszem, legnagyobb kormánypárt, frakcióvezetői posztról, ősszel távozik, frakciót 2012, idén áprilisban, zárt ajtók, évvel ezelőtt, kabinetet &#8211, következő képviselők, fideszes szerint, debreceni polgármesterség, bizottsági elnök, pozícióját gyengítik, elmúlt hónapokban, olyan vezetőre, elnökségi ülésekre, rezsibiztos Németh, rezsicsökkentést kommunikálta, kormányzati lépéseket, ellenzékkel kell, legkülönbözőbb témákban, kinevezett szóvivők, hatalmas kormánypárti, határidőt szabta, struktúra átalakítása, párt szentesíthetné, párt alelnökei, párt politikáját, kormánypolitikát, kormánystruktúra, rezsicsökkentést, következményeit, kabinetfőnökség, földrengésszerű, frakciótagoknak, nyócáltalánosos, minikormányként, tagadhatatlanul, kormányalakítás, kabinetfőnöknek, leglátványosabb, miniszterelnöki, információjáról, frakcióvezetője, polgármesterség, megalakulásáról, megszellőztette, államigazgatás, miniszterelnök, kormányoldalon, konfliktusokat, kongresszusáig, frakcióvezetőt, megerősítették, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 299
  • e Hét: 1957
  • e Hónap: 18750
  • e Év: 151667
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.