Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elitcsere
  2015-05-25 11:00:43, hétfő
 
   
  Elitcsere

Feladta: 2015, május, 24

Néha minden szörnyűsége ellenére is kifejezetten szórakoztató az, amit az Örökös MiniElnök Emberei mondanak. Persze csakis azok számára, akik kedvelik az abszurd (fekete) humort. ... Most éppen Szalay-Bobrovniczky Kristóf írta be magát emlékezetembe a Mandineren tegnap megjelent, elitcserés interjújával.

Öreg könnyeket csöpögtettem, amikor elolvastam ezt a mandineres írást. Nem azért, mert Szalay dagadtra verte a saját és “konzorciális" lobbitársa nyeszlett mellét, az egyébként teljesen elcseszett amerikai “meghallgatás" okán. Szerinte ugyanis az történelmi áttörés volt. Az első olyan, melyen Magyarországot illetően végre kiegyensúlyozott vita folyt az Egyesült Államokban. Ahol végre elhangzott az is, hogy az Orbán-kormánnyal szemben az USA adminisztrációja kettős mércét használ és a politikai nyomásgyakorlás eszközével él. Ahol végre a helyzetet jól ismerő képviselők is szóhoz juthattak (Ted Poe texasi, republikánus képviselő szerint a magyar Alaptörvény kezdő mondata: “God bless the Hungarians!“, azaz “Isten áldd meg a magyart!“).

Nem azért nevettem, mert Szalay a továbbiakban ezt a “sikert" a lobbitárs Connie Macknek tulajdonítja. Azért sem, mert simán letagadta, hogy a Meghallgatást vezető elnök, Dana Rohrbacher Putyin-hívő, holott azt maga az érintett is beismeri (sőt, hangoztatta!). Miért is tettem volna, hiszen mint tudjuk, minden kupec a maga lovát dicséri. Ráadásul nekünk (magyar adófizetőknek) ez a két “paci" 1,4 milliárd forintunkba került.

Azon sem kezdtem vihorászni, amikor Szalay “a világ egyik legjobbjának" nevezte Arthur Finkelsteint, a karaktergyilkos propaganda csúcsra juttatóját. Holott lobbista társa, Mr. Mack Floridában éppen az ő kampánytanácsai következtében kegyeskedett jó alaposan elhasalni az ottani választásokon.

Még az se nagyon vette igénybe arcizmaimat, amikor Lánczi Tamást, a Századvég alkalmazottját (aki időközben a Londonban bejegyzett Finkelstein-Habony-cég ügyvezetőjévé avanzsált), kimagaslóan tehetségesnek nevezte. Hiszen mit is mondjon az egyik közpénzzel kitömött, nullum cum laudés rendszerszolga, a másik, ugyancsak közpénzekkel alaposan kitömött, nullum cum laudés rendszerszolgáról?

Mosolyogni akkor kezdtem, amikor Szalay “kreatívan" meghatározta a gyakorlatilag nem is létező, tehát csupán optikai csalódásnak számító Habonyt a saját szempontjából. Áh, dehogyis van vele neki és az Századvégnek bármiféle hivatalos kapcsolata. Áh, dehogyis állnak ők munkatársi, avagy baráti viszonyban. Árpi csupán egy “Bajtárs“, aki ugyanannak az Ügynek az elkötelezett harcosa, melynek maga Szalay is.

Mi is ez az “Ügy"? ... No ekkor kezdtek potyogni szemeiből azok a bizonyos “öreg könnycseppek". Nem azért mert a tartalmán mulattam. Az egyenesen rettenetes volt! Hanem azon kínkeservesen megfogalmazott, magasztosnak szánt, önheroizáló meghatározáson, mellyel Szalay operálni kezdett.

Az Ügy nem más, mint az Elitcsere!

Szalay azzal kezdett dicsekedni, hogy ő már legalább évtizede “dolgozik" (a Heti Választól kezdve a Századvégen át “különböző szervezetekig") azon, hogy létre jöjjön az a bizonyos Centrális Erőtér. Ami nem más, mint a “jobbközép intézményrendszer" kiépítése, mellyel ő aktív résztvevője annak az elitcserének, ami “jelenleg is folyamatban van". Melyik az az “elit" amit éppen most “cserélnek le"? Természetesen a “Posztkommunista“, melynek jellemzője az, hogy az “elmúlt húsz évben a nemzetközi liberális értékrenddel és politikával kötött laza szövetséget és kialakított egy intézmény- és befolyásrendszert“. A Jelenlegi Elit (tehát Ő is!) most abban érdekelt, hogy az utóbbiak “hegemóniáját csökkentse", s ez már oly' sikeres, hogy a posztkomcsik (a “liberális dzsihadisták" - anyám, borogass!) “vesztésre állnak".

Mindez tiszta és világos. Az a bizonyos Új Elit nem más, mint az általa is képviselt, Közpénzeltartott Banda, mely a honi Költségvetés és az Uniós Támogatások fosztogatásával vált ölég gyorsan “polgárrá", tehát (az ilyenek “olvasatában") módos, sőt, gazdag emberré. Ők azok, akik ideológiai(?) alapon(?) állnak szemben a lecserélendő Régivel. Ők azok, akik megteremtik az Új Magyarországot.

Ámde van egy kis gond. Egy olyan kis gondocska, mely kicsalta szemeimből azokat a bizonyos öreg könnyeket. Az nevezetesen, hogy Szalay nertárs kifejezetten adós maradt az Új Elit eszmei és politikai meghatározásával. Azt ugyan megmondta, hogy a Régiek a posztkomcsik, de azt már nem, hogy kik is lennének Ők! Azt, hogy ez a Társaság vajh' miben is különbözik lényegében a Régitől. Mondjuk abban, hogy nem kötnek laza szövetséget a liberálisokkal? Akkor milyet? Szorosat, avagy semmilyet? Ha nem a liberálisokkal, akkor kikkel? Önmagukkal? Netán a széljobbal? És az mennyire laza, avagy szoros?

Szalay nertárs/bajtárs ilyesmikkel nem törődött. Nem is tehette, lévén ennek a Bandának nem hogy a szó klasszikus értelmében vett Ideológiája nincs, de Elveik sem. Minden, amit “tudnak" és vallanak, az nem más, mint a Lenyúlás. Az, hogy Nekik egyszerűen “jár" mindaz, amihez önmaguk hatalomba emelése következtében hozzájuthatnak. Hogy minden az övék (mi, mindnyájan is!), s immáron az az Alapelv, hogy ők nyerjék a legtöbbet. Egészen pontosan: Mindent!

Ámde itt megint van egy gondocska. Az, amit az elmúlt hónapokban mindenki nyomon követhetett, aki csak egy kicsit is értően, no meg minimális szorgalommal figyeli Maffiaország történéseit.

Mi lenne ez? Nos, nem más, mint hogy nagyon úgy néz ki, az Új Elitet éppen most cseréli le a Legújabb Elit. A Bábmester, Bizánc Örököse, most véli jónak, hogy a szokásos megosztós-megversenyeztetős módszerével Dzsentri Dzsoni Főminiszter nyakába ültesse legfőbb riválisát, Rácsmögé Tónit. Úgy is mint a Miniszterelnök Személye Körüli Legfőbb Minisztert, aki egyfajta portás lesz a Zakkant és a Lázár között.

No, akkor most mi van? Posztkomcsinak minősül immár a Miniszterelnökséget vezető miniszter is? Az, akire a Hibbant az elmúlt egy esztendőben még a budiülőke beszerzését ráruházta! Az, aki mostanáig élet és halál ura volt a “kormányon" belül?!

Ezt a kérdést ugyan nem tette fel az interjút készítő Stumpf Bandi nertárs Szalay nertársnak, de nem is csoda. Hiszen arra pont olyan adekvátan tudott volna válaszolni, mint arra, hogy most, amikor nyilvánvalóan gőzerővel zajlik az Oligarchaváltás, akkor immár Simicska Lajos is “posztkomcsinak" számít?

Ez volt az, ami még Szalay nertárs hazudozásra, talpnyalásra és közpénzlopásra hardveresen programozott, egybites agyát is lefagyasztotta. Mer' ugyi ha aszongya, hogy “igen", akkor mi is a helyzet azzal az elsősorban Orbán által képviselt Új Elittel? Miként tűrhetett meg több, mint három évtizedig maga mellett a Nagy Rendszerváltó egy ilyen Alakot, illetve miként bízhatta rá a Nagy Rendszerváltó Párt finanszírozását? Ha meg “nem" a helyes válasz, akkor meg miért is köll most Luigit lecserélni különböző garamiakra és hernádiakra?

Szalay azonban nem volt rest. Némi gondolkodás után kisütötte magából a hónalj- és kozmaszagú választ: “Nem vagyok én kis állat- és növényhatározó“. (Ami meg az én olvasatomban azt jelenti: Lajosunk vagy egy pi(a)óca, vagy egy patkány, vagy egy tarack, vagy egy parlagfű - tőlem szabadon választható, egyikkel sem fogok vitatkozni!)) Majd megtoldotta az egészet azzal, hogy “Tartalmi értelemben annak van jelentősége, hogy van egy ilyen elitváltás“.

Aha! Hát én szívesen szemlélgetném ezt a Gegnszterváltást, mert a magamfajta bloggernek kimeríthetetlen kincsesbányát jelent. Ugyanakkor sajna szenvedő alanya is vagyok ennek abból a szempontból, hogy az én bőrömre (is) megy a Kisszerű Nagyfiúk játszadozása!

Nem csak Simicskát kéne már innen egészen a Holdig rúgni!


https://szendamondja.wordpress.com/2015/05/24/elitcsere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: meghatározásával, adminisztrációja, közpénzeltartott, kiegyensúlyozott, gegnszterváltást, finanszírozását, karaktergyilkos, kampánytanácsai, oligarchaváltás, fosztogatásával, kimeríthetetlen, posztkommunista, nyomásgyakorlás, alkalmazottját, növényhatározó, liberálisokkal, hozzájuthatnak, posztkomcsinak, rendszerszolga, megfogalmazott, közpénzlopásra, meghatározáson, magyarországot, miniszterelnök, lefagyasztotta, szervezetekig, nyilvánvalóan, szemlélgetném, természetesen, kincsesbányát, rendszerváltó, tehetségesnek, következtében, adófizetőknek, szempontjából, választásokon, mandineres írást, egyébként teljesen, történelmi áttörés, első olyan, politikai nyomásgyakorlás, magyar Alaptörvény, lobbitárs Connie, maga lovát, világ egyik, karaktergyilkos propaganda, ottani választásokon, egyik közpénzzel, saját szempontjából, elkötelezett harcosa, bizonyos “, tartalmán mulattam, Örökös MiniElnök Emberei, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Egyesült Államokban, Connie Macknek, Dana Rohrbacher Putyin-hívő, Arthur Finkelsteint, Mack Floridában, Lánczi Tamást, Heti Választól, Centrális Erőtér, Jelenlegi Elit, Közpénzeltartott Banda, Uniós Támogatások, Legújabb Elit, Bizánc Örököse, Dzsentri Dzsoni Főminiszter, Rácsmögé Tónit, Miniszterelnök Személye Körüli Legfőbb Minisztert, Stumpf Bandi, Simicska Lajos, Nagy Rendszerváltó, Nagy Rendszerváltó Párt, Kisszerű Nagyfiúk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.08. 20:43 Koronavírus - Londoni elemzők: példátlan ütemben romlottak a világgazdaság ...
04.08. 20:43 Koronavírus - Cuomo: New York államban kedden 779-en haltak meg
04.08. 20:43 Koronavírus - Az ukrán kormány meg akarja tiltani állampolgárainak, hogy el...
04.08. 20:33 Koronavírus - Törökországban ismét rekordmértékben nőtt az igazolt fertőzöt...
04.08. 20:23 Koronavírus - ITM-államtitkár: a lehető leghamarabb munkához kell juttatni ...
04.08. 20:13 A 4iG igazgatósága részvényenként 22 forintos osztalékot javasol
04.08. 20:03 Az Avignoni Fesztivál igazgatója még reméli, hogy megtartható az idei talál...
04.08. 20:03 Koronavírus - Csökkent a halottak száma egy nap alatt, nőtt a diagnosztizál...
04.08. 20:03 Krónika 10. rész (felsőoktatási alapítványok, napirend után)
04.08. 20:03 Koronavírus - Az Európai Bizottság az unióba irányuló, nem alapvető fontoss...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagykedd 04.07 - Utolsó vacsor...  Sokba került Istennek a megvál...  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Happy easter  Facebookon kaptam  Mai humor 2020.04.07  Png virág  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt  Kölyök cicák  Medve és farkasbari  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Imádkozzunk együtt napról napr...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt  Karantén Passió 2020.04.05  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai humor 2020.04.07  Tulipán csokor  Jó reggelt  Húsvéti tojások  Nyuszi tojást fest  Ima - Edda együttestől  Ló és a kutyabari  Húsvéthétfőre, Locsolásra Igyu...  Nyuszi virágokkal  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - Rongyszőnyeg  Világvége  Facebookon kaptam  Bozsó Imre - A bezártság  Pestis Járvány megszűnése  Alvó cica  Facebookon kaptam  A Golgotán áll a Kereszt..  Ló és a kutyabari  Tavaszi kép  Drótszamáron érkezett a barka ...  Facebookon kaptam  „Ellenszél volt”  Fekete István: Nincs az a viha...  Mindig szükségem  „Végül csak a szeretet m...  Tavaszi kép  A legnagyobb szeretet  „Ellenszél volt”  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Moson Megyei Életrajzi Lexikon  Kislány nyuszival  Pestis Járvány megszűnése  Ferenc pápa: A szegényekhez va...  szentségimádás hétfőn Déván  Facebookon kaptam  Imádkozzunk együtt napról napr...  Ha látnád kimennél??????  Vízcseppes rózsa  Posertube  Mindenki mindenkiért  Szentmise közvetítés nagykedde...  817 főre nőtt a beazonosított ...  Imádság  Nyuszi virágokkal  „Ellenszél volt”  Júdás eladta a lelkét. Vajon m...  Az Emmauszi tanítványok  Kirakós  Facebook  Mai vicc  Kellemes délutánt  108 éve született Örkény Istvá...  Nyugalmas Húsvétvárást mindenk...  „Ellenszél volt”  Facebookon kaptam  Tulipán csokor  Csomag szállítás  Mindíg  Ló és a kutyabari  Moson Megyei Életrajzi Lexikon  Moson Megyei Életrajzi Lexikon  Png rózsa  szentségimádás hétfőn Déván  Nyuszi és a kiscsibe  Facebookon kaptam  Jó reggelt  Mai vicc  De la Salle Szent János áldozó...  Ló és a kutyabari  Húsvét  Rózsaszín rózsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kislány nyuszikkal  Facebookon kaptam  Rózsa csokor  Nyuszi tojást fest  Kislány rózsával 
Bejegyzés Címkék
mandineres írást, egyébként teljesen, történelmi áttörés, első olyan, politikai nyomásgyakorlás, magyar Alaptörvény, lobbitárs Connie, maga lovát, világ egyik, karaktergyilkos propaganda, ottani választásokon, egyik közpénzzel, saját szempontjából, elkötelezett harcosa, bizonyos &#8220, tartalmán mulattam, egyenesen rettenetes, nemzetközi liberális, utóbbiak &#8220, honi Költségvetés, ilyenek &#8220, lecserélendő Régivel, bizonyos öreg, mennyire laza, elmúlt hónapokban, budiülőke beszerzését, kérdést ugyan, interjút készítő, helyzet azzal, elsősorban Orbán, ilyen Alakot, helyes válasz, parlagfű &#8211, egészet azzal, ilyen elitváltás&#8220, magamfajta bloggernek, meghatározásával, adminisztrációja, közpénzeltartott, kiegyensúlyozott, gegnszterváltást, finanszírozását, karaktergyilkos, kampánytanácsai, oligarchaváltás, fosztogatásával, kimeríthetetlen, posztkommunista, nyomásgyakorlás, alkalmazottját, növényhatározó, liberálisokkal, hozzájuthatnak, posztkomcsinak, rendszerszolga, megfogalmazott, közpénzlopásra, meghatározáson, magyarországot, miniszterelnök, lefagyasztotta, szervezetekig, nyilvánvalóan, szemlélgetném, természetesen, kincsesbányát, rendszerváltó, tehetségesnek, következtében, adófizetőknek, szempontjából, választásokon, meghallgatást, gyakorlatilag, kínkeservesen, ügyvezetőjévé, emlékezetembe, kifejezetten, szórakoztató, továbbiakban, közpénzekkel, meghatározta, tulajdonítja, magasztosnak, posztkomcsik, dzsihadisták, lecserélendő, interjújával, elkötelezett, maffiaország, elitcserének, programozott, szorgalommal, talpnyalásra, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1268
  • e Hét: 5878
  • e Hónap: 13110
  • e Év: 244128
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.