Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán volt minisztere szerint távolabb kerültünk Nyugat-Euró
  2015-05-27 07:48:53, szerda
 
  Orbán volt minisztere szerint távolabb kerültünk Nyugat-Európától

2015. május 26., kedd, 22:02 Utolsó frissítés: 10 órája

Szerző: hvg.hu

Mesterséges fogyasztásélénkítés volt a rezsicsökkentés és a devizahitelesek kimentése - közölte Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere Baló György műsorában, az RTL II-n. A volt tárcavezető szerint Magyarország gazdasági szempontból az elmúlt 6-8 évben egyre távolabb került Európa nyugati felétől.

A gazdasági növekedés megmarad majd ugyan a következő években, de nem lesz olyan mértékű, mint tavaly - mondta kedd este Chikán Attila a Magyarul Balóval című műsorban.

Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint ennek fő okai, hogy csak mesterséges fogyasztásélénkítés volt a rezsicsökkentés és a devizahitelesek kimentése, ezeket nem lehet minden évben eljátszani. Emellett a beruházások szinte csak az EU-s költségvetési ciklus vége miatt emelkedtek, ennek a szintje csökkenni fog.

Szerinte eközben pedig nagyon megromlott a bizalmi viszony a kis- és közepes vállalkozások és a gazdaságpolitika között. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, Chikán Attila szerint kiszámíthatóság kellene.

Azt mondta, a magyar gazdaság egyik legnagyobb problémája, hogy a magyar dolgozó fele annyit termel, mint az amerikai vagy a Nyugat-Európai átlag. Ez nem azért van, mert az emberek rosszul dolgoznak, a probléma az, hogy a korrupció, a feketegazdaság és az egyéb társadalmi rendszerhibák miatt nem érvényesül a teljesítményük.

Chikán felhívta a figyelmet arra, hogy 2001 óta zuhanásszerűen esett az ország a világ versenyképességi rangsorában. Mostanra a csehekkel és észtekkel való versengésből lecsúsztunk a románokkal és a bolgárokkal való versengésbe. Ez olyan, mintha a labdarúgó világbajnokság sorsolásán legalább egy, de inkább két kalappal lejjebb kerülnénk. Az elmúlt 14 évben szerinte folyamatos volt a visszafejlődés.

A volt gazdasági miniszter szerint nem vagyunk elég őszinték magunkhoz, a politika nem akar szembenézni a valós helyzettel. Mindig ki lehet választani a sok adatból azokat, amelyek tényleg jók, de ettől még a lehetséges növekedésére jelenleg nem képes a magyar gazdaság - közölte

Chikán azt mondta, az unortodox gazdaságpolitikáról sohasem kaptunk egyértelmű definíciót. A négy látható tulajdonsága sorolta, hogy erősen központosító jellegű, nem bánja a társadalmi egyenlőtlenség növekedését a céljai megvalósítása érdekében, a rövidtávú célokat előtérbe helyezi a hosszú távú érdekkel szemben és egyértelműen a politikai hatalmi érdekeknek alárendelten működik.

Ezeken mind változtatni kellene ahhoz, hogy a gazdaság képes legyen a lehető legnagyobb növekedésre - mondta a volt tárcavezető a műsorban.

Arról is beszélt, hogy nagyon komoly foglalkoztathatósági probléma van Magyarországon, amin az oktatási rendszer nem segít - szeritne ezt intézményesítettük a közmunkával. Az oktatásra fordítható összegeket tartósan emelni kellene ahhoz, hogy ez megváltozzon, nem csökkenteni, mint ma. Chikán szerint az elmúlt 6-8 évben gazdasági szempontból egyre távolabb kerültünk Nyugat-Európától.

http://hvg.hu/gazdasag/20150526_Orban_volt_minisztere_szerint_tavolabb_ke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gazdaságpolitika, versenyképességi, kiszámíthatóság, devizahitelesek, rezsicsökkentés, egyenlőtlenség, magyarországon, visszafejlődés, teljesítményük, feketegazdaság, világbajnokság, zuhanásszerűen, rendszerhibák, megvalósítása, vállalkozások, költségvetési, magyarország, egyértelműen, központosító, versengésből, megváltozzon, alárendelten, tulajdonsága, növekedésére, bolgárokkal, tárcavezető, közmunkával, szempontból, csökkenteni, versengésbe, növekedését, beruházások, lecsúsztunk, mesterséges, szembenézni, növekedésre, devizahitelesek kimentése, első Orbán-kormány, volt tárcavezető, gazdasági növekedés, következő években, beruházások szinte, szintje csökkenni, bizalmi viszony, gazdaságpolitika között, magyar gazdaság, magyar dolgozó, amerikai vagy, emberek rosszul, egyéb társadalmi, figyelmet arra, világ versenyképességi, Chikán Attila, Baló György, Magyarul Balóval,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idővel az ember megérti, hogy ...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Játékos kis cicák  A máj egészségét biztosító és ...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  A máj egészségének javítása te...  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  A máj egészségét biztosító és ...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Az út  Facebookon kaptam Krisztinától  Képes idézet !  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam Krisztinától  A nagyhét eseményei  Nem jár  Haja van  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Sonka vásár  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Minden kedves látogatómnak sze...  képre írva  Sok ember olyan,  Sadhguru idézet  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  A jó kedv a világon  Maci az északi fény alatt  Szép estét kedves látogatóimna...  Devecsery László - Húsvét  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sir Andrew Lloyd Webber  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Alvó kisfiú  Óraállítás  Benedek Elek - Virágvasárnap  Jó éjszakát  Öröknek hinni . . .  Aki belekortyol  2004-es kivégzés után  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  képre írva  Minden kedves látogatómnak sze...  üdvözöllek!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Esti képek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
devizahitelesek kimentése, első Orbán-kormány, volt tárcavezető, gazdasági növekedés, következő években, beruházások szinte, szintje csökkenni, bizalmi viszony, gazdaságpolitika között, magyar gazdaság, magyar dolgozó, amerikai vagy, emberek rosszul, egyéb társadalmi, figyelmet arra, világ versenyképességi, bolgárokkal való, labdarúgó világbajnokság, volt gazdasági, valós helyzettel, lehetséges növekedésére, négy látható, társadalmi egyenlőtlenség, céljai megvalósítása, rövidtávú célokat, hosszú távú, politikai hatalmi, gazdaság képes, lehető legnagyobb, oktatási rendszer, oktatásra fordítható, gazdaságpolitika, versenyképességi, kiszámíthatóság, devizahitelesek, rezsicsökkentés, egyenlőtlenség, magyarországon, visszafejlődés, teljesítményük, feketegazdaság, világbajnokság, zuhanásszerűen, rendszerhibák, megvalósítása, vállalkozások, költségvetési, magyarország, egyértelműen, központosító, versengésből, megváltozzon, alárendelten, tulajdonsága, növekedésére, bolgárokkal, tárcavezető, közmunkával, szempontból, csökkenteni, versengésbe, növekedését, beruházások, lecsúsztunk, mesterséges, szembenézni, növekedésre, rangsorában, változtatni, folyamatos, megromlott, sorsolásán, románokkal, társadalmi, érvényesül, problémája, helyzettel, legnagyobb, minisztere, fordítható, összegeket, eljátszani, érdekeknek, választani, egyértelmű, emelkedtek, definíciót, lehetséges, csökkenni, korrupció, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 2681
  • e Hónap: 19474
  • e Év: 152391
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.