Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Azeri vízumgyáros magyar kapcsolatokkal – a nagykövet
  2015-05-27 07:58:12, szerda
 
   
 
2015. május 26. kedd
Azeri vízumgyáros magyar kapcsolatokkal - a nagykövet előrébb lép?


Keleti nyitásért felelős helyettes államtitkár lehet hamarosan Magyarország napokban leköszönt bakui nagykövete, Csutora Zsolt - értesült az Átlátszó. Eközben egyre érdekesebb információkat kapunk azerbajdzsáni hivatali ideje alatt történt eseményekről: a nagykövetséggel együttműködésben tevékenykedő, kérészéletű Hungarian Info Center tulajdonos-vezetője, az azeri Ilgar Juszifov valóságos vízummaffiát működtetett a bakui hatóságok szerint.

Nyúlfarknyi hírben adta közzé az azeri sajtó 2011. december 22-én a bakui legfőbb ügyészségre hivatkozva, hogy letartóztatták Ilgar Yusifovot (magyar átírással Juszifov), az Euro Azia AZ Ltd. utazási iroda igazgatóját, akit azzal gyanúsítottak, hogy háromezer azeri manat (jelenleg kb. 800 ezer forint) kenőpénzért cserébe hamis schengeni vízumot ígért egy helyi férfinek, de a hatóságok tetten érték a kenőpénz átvételekor.

Juszifov nem sokkal korábban még szoros kapcsolatban állt Magyarország bakui nagykövetségével: letartóztatása előtt fél évvel, 2011 májusában alapította a Hungarian Info Center Ltd. (HIC) nevű cégét, ami voltaképpen a kereskedőházasdi elődének tűnik.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőosztályának az Átlátszó kérdéseire küldött válaszából legalábbis az derül ki, hogy a magánszemélyek által a magyarság iránt rokonszenvük okán alapított HIC célja a két ország közötti ,,gazdasági, üzleti, turisztikai kapcsolatok fejlesztésének elősegítése" volt - márpedig a később gombamód szaporodó kereskedőházakról sem tudni egyebet.

A minisztérium honlapja 2011. június 29-én adott hírt a HIC megnyitásáról, amelyen részt vett Csutora Zsolt akkori magyar nagykövet is, aki az idén május 17-ig vezette a missziót. Az archív hírben feltüntetik a centrum elérhetőségeit is, az email-címük például a tulajdonoshoz kötődött: ilgar@-ként kezdődött, bár Juszifov nevét nem említették a közleményben.

A HIC honlapja azóta megszűnt, a web.archive.org-on keresve egy orosz nyelvű változat jön elő, amiből egyebek mellett kiderül, hogy vízumügyintézést is vállaltak.

,,Juszifovot az azeri külügyminisztérium protokollfőnöke mutatta be a nagykövetnek, azzal az ajánlással, hogy Magyarországgal szimpatizáló lobbista, aki segítheti a magyar-azeri kapcsolatokat" - áll a külügyi tárca válaszában.

A magyar nagykövetség éppen ekkoriban, 2011. július 4-től kezdett vízumkiadásba, az első kuncsaftok között voltak a HIC által szervezett turistautak résztvevői.

A minisztérium szerint a kezdeti pozitív tapasztalatok után a nagykövetség konzuli beosztású munkatársa jelezte, hogy a turistacsoportok tagjai között akadtak olyanok, akik hamis papírokat használtak föl a kérelemhez. A nagykövetség ,,miután a gyanú beigazolódott, haladéktalanul, még abban az évben (2011) megszakította a HIC-cel a kapcsolatot. Erről az azeri külügyminisztérium protokollját, valamint a magyar külügyminisztériumot értesítette" - írta válaszában a külügy.

Egy 2011. november közepi azeri sajtóhír szerint ugyanakkor még teljesnek mutatkozott az összhang: Schmitt Pál akkori köztársasági elnök és delegációja is ellátogatott a HIC-be, Juszifov pedig úgy büszkélkedett a hír szerint, hogy (május és november között) már ezernél is többen látogattak Magyarországra a HIC segítségével. Az akkori Schmitt-látogatásról jelenleg elérhető, MTI-alapú magyarországi közlemények nem említik a HIC-t, sem Juszifovot, ezzel szemben az exállamfőt idézik, miszerint rövidesen kereskedőház nyílik Bakuban.

A magyar külügyben úgy tudják, a Juszifov elleni bakui büntetőeljárásnak nem volt magyar vonatkozása, ,,ellenkező esetben az azeri hatóságok azt jelezték volna". Az eset mindenesetre szövevényes, a szervezett vízummaffiát emlegető helyi sajtóhírek szerint 19 azeri állampolgár illegális migrációjára derült fény, valamennyiüknek a Juszifov-féle Euro Azia AZ szerezte a hamis schengeni vízumot.

A vízumok - legalábbis a magyar külügy okfejtését elfogadva - nem magyar okmányok voltak, lehettek például német vagy lett papírok is, bakui forrásokból például úgy tudni, Juszifov dolgozott ezen országok képviseleteinek is.

Hogy jelenleg mi van Juszifovval, ül-e még vagy már szabadult, netán föl is mentették, a magyar külügy nem tudja, s az Átlátszó - az azeri főügyészség honlapján feltett kérdésben - érdeklődött a fejleményekről a főügyészségen is, de egyelőre nem érkezett válasz, az utolsó elérhető azeri hír szerint 2012 őszén a nyomozás lezárult, az ügy a bíróságra került.

A magyar diplomáciát mintha az ág is húzná úgy vízum-, mint kereskedőházügyekben. Csutora például az idén márciusban nyilatkozta a bakui Trend napilapnak, hogy Magyarország rövidesen vízumközpontot nyit az azeri fővárosban - ebből azonban egyelőre nem lett semmi, nem kizárt, hogy az időközben kitört Quaestor-botrány, s annak külügyes szálai is keresztbe vágtak a tervnek.

A Szijjártó Péter külügyminiszterrel jó viszonyt kiépített Quaestor-főnök, Tarsoly Csaba lefogása nyomán kiderült: a külügy cégei, köztük a kereskedőház-koordináló MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. pénzt parkoltattak a Quaestorban, majd még a krach előtt suttyomban, beelőzve a kisbefektetőket kimentették, ráadásul a Quaestor-csoport üzemeltette a moszkvai vízumközpontot, valamint a moszkvai és az isztambuli kereskedőházakat. A bakuit pont nem, de az üzlet itt sem hasított: a Schmitt által beharangozott első azeri-magyar kereskedőház, amely a kegyvesztetté vált egykori fő-államadósságkezelő Töröcskei István érdekeltsége volt, éppúgy veszteséggel gazdálkodott, mint az egy évvel később nyitott állami érdekeltségű.

A két ország kereskedelme pedig - mint az Átlátszó korábbi cikke részletesen leírta - egyáltalán nem pörög: azeri üzletemberek alig tevékenykednek Magyarországon, akik mégis, inkább kalandorszámba vehetők, hazánk üzleti partnerei között a szerény 69. helyet foglalja el Azerbajdzsán. A tavalyi forgalom alatta marad például a 2008-as csúcsévnek, amikor 85 millió dollárt tett ki. Márpedig ez még az ,,elmúltnyolcév" diadala, azelőtti adat, hogy az első Orbán-kormány idején, 2012-ben Budapest nagy diplomáciai vihart kavarva kiadta Bakunak Ramil Safarovot, a baltás gyilkost.

Keleti nyitás: Papíron egyelőre csak a Közgép profitált az azeri baltás gyilkos elengedéséből

Azeri média és médiaszabályozás: családban marad

Rácsok mögé került az azeri elnök korrupciós ügyeit vizsgáló újságíró

Az Átlátszó értesülései szerint Csutora, akinek a minap járt le bakui megbízatása - bár a kormányzati honlapon még ő szerepel nagykövetként -, helyettes államtitkári posztra esélyes, méghozzá a keleti nyitásért felelős Balogh Csaba tisztjét kaphatja meg. Balogh már előrébb is lépett: a KKM-ből áprilisban közös megegyezéssel távozott közigazgatási államtitkár, Kohut Balázs helyére.

A hivatalosan cáfolt hírek a Kohut-féle váltást a Quaestor-botránnyal hozták összefüggésbe, akárcsak a hvg.hu friss közlését, amely szerint távozik a külügyből Benkő Szilárd kabinetfőnök, Szijjártó Péter futsalos sporttársa is. A Csutorát érintő személycseréről a minisztérium annyit válaszolt, hogy a diplomata további karrierállomásáról Szijjártó Péter külügyminiszter dönt majd.

Az exnagykövet mindenesetre a minap már részt is vett egy üzleti fórumon, amelyen, a KKM honlapján közzé tett tudósítás szerint a keleti és a déli nyitás mellett kiállt a nyugati integráció mellett is.

Külügyes berkekben - bár nevük elhallgatását kérő források megerősítették a hírt, hogy az exnagykövet esélyes a helyettes államtitkárságra - megütközést keltett a lehetőség, mondván, hogy Csutorát, de különösen testvérét, Csutora Lászlót, a fővárosi Fidesz szürke eminenciásaként emlegetett üzletembert egyértelműen Simicska Lajos köreihez szokás sorolni. A fivér például az utóbbi időben - Simicska kegyvesztettsége nyomán - állítólag sokat veszített befolyásából.

A másik fivér

Habony Árpádhoz hasonlította Csutora Lászlót a HVG forrása egy 2012-es cikkben, mondván, személyesen kevesen ismerik, de mindenki tudja róla, hogy ő irányít. Ez már akkor is “csak" Budapestre volt igaz, tudomásunk szerint pedig már arra sem maradéktalanul.

A fénykorban azonban így volt: a formálisan egyszerű újbudai Fidesz-tag - akinek felesége, Csutoráné Győri Ottília Budakeszi fideszes polgármestere, aki ügyvédbojtárként a fideszes önkormányzatok közműügyeiben tevékenykedő jogász, Szabó Iván irodájában kezdett - aktívan osztotta tanácsait a fővárosi beruházásokkal kapcsolatban.

Úgy fest, a 2014-es év, amikor nyílttá vált az Orbán-Simicska hadakozás, valóban cezúra volt, Csutora László kikerült például a fideszes vezetésű Óbudai önkormányzat városfejlesztő cégének felügyelőbizottságából (fb). Fb-tag maradt viszont a lehető leglátványosabban nagykoalíciós cégben, a rezsicsökkentés miatt csődbe jutott Magyar Kémény Kft.-ben, a testületet az MSZP pártkasszaügyben is illetékes volt pártigazgatója, Velez Árpád hagyta el tavaly.

A Magyar Kémény jelenleg is Korom Norbert érdekeltsége, aki 2013-ig vezette az állami érdekeltségű MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t.

Hiába azonban Csutorának az ismerői által emlegetett rokonszenve a jelenlegi kormányerők felé, nem csak a két ország gazdasági kapcsolatok nem javultak átütően tevékenysége idején, de - dacára Budapest meglehetősen szervilis hozzáállásának is - a politikai viszony sem tűnik rózsásnak. Ilham Alijev kazah elnök legalábbis övön aluli kokit osztott ki Orbán Viktor miniszterelnöknek a napokban, amikor a Twitteren arról értekezett: ,,a multikulturalizmusnak nincs alternatívája" - bár Alijev üzenete nem említi Orbánt, egyértelmű, hogy az ő bevándorló-ellenes, uszító retorikájára reagál.

Ezek után kétséges, hogyan sikerül Lévai Anikó tervezett bakui mosolyturnéja. Az utat Magyarországon nem verték nagy dobra, egy azeri portál azonban közölte: az azeri ízeknek szenteli következő lapszámát a Magyar Konyha magazin, s Orbán felesége az újság egyik szerkesztőjeként rövidesen a helyszínre látogat inspirációkat gyűjteni. Hogy lezajlott-e az utazás, nem tudni, a közvetve egyébként Simicska-érdekeltségű gasztromagazinnál legalábbis egyelőre nem reagáltak ezt firtató kérdésünkre.

Aljas indok - a neten publikálták a Safarov-ítéletet

,,A fejszecsapások eredményeként Gurgen Margaryan nagyszámú külső sérülést, a fej csaknem teljes leválasztódását, a koponyatető, a koponyaalap, az arccsont és az áll durva darabos törését, az agyállomány zúzódását, a nyaki fő- és visszerek átmetszését" - és még számos súlyos sérülést szenvedett a hazájában hősként tisztelt ,,baltás gyilkos" Ramil Safarov 2004-es támadása nyomán.

Mindez a Fővárosi Bíróság Vaskuti András vezette büntetőtanácsa 2006-os elsőfokú ítéletében olvasható, amelyben a Safarovot életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte. A verdiktet - amelyet a Fővárosi Ítélőtábla 2007-ben helyben hagyott - nemrég töltötték fel (PDF) a titokzatos safarov.org oldalra.

Az egyelőre csak oroszul elérhető - angol és örmény változat fordítása a szerkesztők szerint folyamatban van - honlapról nehéz eldönteni, hogy Safarov dicsőségét szolgálja vagy éppen ellenkezőleg, bár az utóbbi inkább valószínű. Az azeri politikai és értelmiségi elitnek a baltást méltató médianyilatkozatai adják a feltöltött szöveg oroszlánrészét.

A szerkesztők kiléte ugyanakkor nem derül ki, magukat úgy jellemzik, hogy az objektív tájékoztatás a céljuk, nem örmény nacionalisták, s hivatalos, nyilvános, elsősorban azeri forrásokból dolgoztak. A domaint 2012-ben regisztrálták, Arizona állambeli szerveren fut, a bejegyzők titkosak. Cikkünk készítésekor több mint 61 ezren látogatták az oldalt.

A titokzatos Safarov-figyelők által megszerzett és közzé tett magyarországi ítélet indokolása idézi Safarov nyomozati vallomását, e szerint ,,...az arcomba vigyorogtak. Ekkor határoztam el, hogy ez a két személyt, az örményeket meg fogom ölni" - a rasszista gyűlöletet a bíróság mint súlyosító körülményt (aljas indok) értékelte. Az indokolás kitért az utóbb, Safarov 2012-es kiadatása után sarkalatossá vált kérdésre is: ,,úgy gondolta, valamiféle hőstettet hajt végre, és ez a feltételezése nem is volt teljesen alaptalan, ugyanis egyes körök valóban így is tekintenek rá".

Rádi Antónia

http://atlatszo.hu/2015/05/26/azeri-vizumgyaros-magyar-kapcsolatokkal-a-nagykovet -elorebb-lep/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nagykövetségével, médiaszabályozás, pártkasszaügyben, kereskedőházasdi, kereskedőházakat, államtitkárságra, szerkesztőjeként, vízumügyintézést, turistacsoportok, együttműködésben, kegyvesztettsége, ügyvédbojtárként, képviseleteinek, rezsicsökkentés, valamennyiüknek, magyarországgal, személycseréről, kisbefektetőket, leválasztódását, protokollfőnöke, külügyminiszter, eminenciásaként, életfogytiglani, nagykövetséggel, elérhetőségeit, magyarországon, kalandorszámba, haladéktalanul, maradéktalanul, fejleményekről, beruházásokkal, letartóztatták, tevékenykednek, városfejlesztő, vízumközpontot, fejszecsapások, nagykövet előrébb, nagykövetséggel együttműködésben, azeri Ilgar, bakui hatóságok, azeri sajtó, bakui legfőbb, helyi férfinek, hatóságok tetten, kenőpénz átvételekor, kereskedőházasdi elődének, magánszemélyek által, magyarság iránt, később gombamód, minisztérium honlapja, idén május, archív hírben, Csutora Zsolt, Hungarian Info Center, Ilgar Juszifov, Ilgar Yusifovot, Euro Azia AZ Ltd, Hungarian Info Center Ltd, Schmitt Pál, Juszifov-féle Euro Azia AZ, Szijjártó Péter, Tarsoly Csaba, MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt, Töröcskei István, Bakunak Ramil Safarovot, Balogh Csaba, Kohut Balázs, Benkő Szilárd, Csutora Lászlót, Simicska Lajos, Habony Árpádhoz, Csutoráné Győri Ottília Budakeszi, Szabó Iván, Csutora László, Magyar Kémény Kft, Velez Árpád, Magyar Kémény, Korom Norbert, Ilham Alijev, Orbán Viktor, Lévai Anikó, Magyar Konyha, Gurgen Margaryan, Ramil Safarov, Fővárosi Bíróság Vaskuti András, Fővárosi Ítélőtábla, Rádi Antónia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.17. 22:16 Három amerikai nagyváros repülőterein bevezetik a kínai Vuhanból érkező uta...
01.17. 22:06 Férfi kézilabda Eb - Ismét kikapott a svéd válogatott
01.17. 22:06 Gimnáziumi vezetők: legkorábban 2021 szeptemberében lépjen hatályba az új N...
01.17. 21:46 Illegális bevándorlás - Bakondi: egyre több szír embercsempészt fognak el a...
01.17. 21:07 Gyöngyöspatai iskolaügy - Rétvári: Soros György által támogatott alapítvány...
01.17. 21:07 Hollik István: nem őszinte az Európai Néppárt
01.17. 21:06 Az ukrán elnök ad még egy esélyt a miniszterelnöknek
01.17. 21:06 Férfi kézilabda Eb - Gulyás István: a félénk hozzáállással volt bajunk
01.17. 21:06 Nemzetközi zenei díjat nyert a Harmed ez Eurosonicon
01.17. 21:06 Visszahívta a Rossmann az enerBIO Szójapelyhet
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Png cica  A kézmosás jelentősége  A természet ereje  Weöres Sándor: A társ  Szép kora estét!  Isten hangja megköveteli a lél...  Bésame Mucho - André Rieu  Téli kép hó nélkül  Téli képek  Zöldség és gyümölcsfogyasztásr...  Png nő  El kell indulni  Harmónia......  1. évközi hét csütörtök 01.16  Lámpa  Jó reggelt, szép napot kívánok...  Búza mező  Halál  Migrén ellen  Nasi délutánra  Aranymise és Szent Kristóf-búc...  Ha katolikus vagy, 2020-ban ez...  Kellemes délutáni pihenést  Rózsaszín rózsa  Benedekfyy Katalin: Haj hó, ha...  Hófehérré válhattok  Facebookon kaptam  Halál  Útravaló – 2020. január ...  Jó reggelt, szép napot kívánok...  Rózsa gömbben  Facebookon kaptam  Szegénykék......  Sexy nők  Png rózsa  Jó reggelt, itt a tej ébredezn...  100 éves a Magyar GYÁSZ!  Facebookon kaptam  Téli kép  A vihar  Bésame Mucho - André Rieu  Ferenc pápa katekézise: Legyün...  Facebookon kaptam  Halál  Sárga rózsa  Havas fenyő  Valahol Tetőled távol...  Png nő  Tények a csontritkulásról: a k...  Facebookon kaptam  Furcsa háború  Png rózsa csokor  Téli este  Serfőző Simon : Ha  Jó reggelt, szép napot kívánok...  Maci séf sapkában  Rózsa gömbben  A csakrák betegségei  Posertube  Serfőző Simon : Ha  Karbantartás  Png madár sapkában  Facebookon kaptam  Png cica  Hamarosan hidegfront jön és ...  Szép estét, jó éjt!  Posertube  ...aztán a hó, megint a hó  Kellemes kávézást  Furcsa háború  Téli kép  Január  Facebookon kaptam  Téli kép  Téli ablak  Karbantartás  Rózsaszín rózsa  A nagyberényi smaragdfák  Kutya és cica kávézik  Szeretet  Legyen békesség!  Kerítés madárral  Sexy nők  Facebookon kaptam  Alvó baby  Orchidea  Gyulladáscsökkentő gyógynövény...  Bon bon  Weöres Sándor: A társ  Rózsás csokor  Nő rózsával  Kellemes teázást!  Sárga rózsa  Szép estét kedves látogatóimna...  Oszd meg mindened . . .  Ki ismerte meg Istent?  Zelk Zoltán: Este jó, este jó...  Nő rózsával  Ha katolikus vagy, 2020-ban ez...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nagykövet előrébb, nagykövetséggel együttműködésben, azeri Ilgar, bakui hatóságok, azeri sajtó, bakui legfőbb, helyi férfinek, hatóságok tetten, kenőpénz átvételekor, kereskedőházasdi elődének, magánszemélyek által, magyarság iránt, később gombamód, minisztérium honlapja, idén május, archív hírben, centrum elérhetőségeit, email-címük például, tulajdonoshoz kötődött, orosz nyelvű, külügyi tárca, magyar nagykövetség, első kuncsaftok, minisztérium szerint, kezdeti pozitív, nagykövetség konzuli, turistacsoportok tagjai, nagykövetség &#8222, gyanú beigazolódott, exállamfőt idézik, magyar külügyben, azeri hatóságok, eset mindenesetre, szervezett vízummaffiát, hamis schengeni, vízumok &#8211, magyar külügy, azeri főügyészség, utolsó elérhető, nyomozás lezárult, bíróságra került, magyar diplomáciát, idén márciusban, bakui Trend, azeri fővárosban, időközben kitört, külügy cégei, krach előtt, kisbefektetőket kimentették, Quaestor-csoport üzemeltette, moszkvai vízumközpontot, isztambuli kereskedőházakat, bakuit pont, kegyvesztetté vált, tavalyi forgalom, 2008-as csúcsévnek, első Orbán-kormány, baltás gyilkost, azeri baltás, azeri elnök, minap járt, kormányzati honlapon, keleti nyitásért, hivatalosan cáfolt, külügyből Benkő, minisztérium annyit, diplomata további, exnagykövet mindenesetre, üzleti fórumon, déli nyitás, nyugati integráció, exnagykövet esélyes, helyettes államtitkárságra, fővárosi Fidesz, fivér például, utóbbi időben, másik fivér, 2012-es cikkben, fénykorban azonban, formálisan egyszerű, fideszes önkormányzatok, fővárosi beruházásokkal, fideszes vezetésű, lehető leglátványosabban, rezsicsökkentés miatt, állami érdekeltségű, ismerői által, jelenlegi kormányerők, politikai viszony, utat Magyarországon, azeri portál, azeri ízeknek, újság egyik, helyszínre látogat, közvetve egyébként, neten publikálták, fejszecsapások eredményeként, agyállomány zúzódását, hazájában hősként, verdiktet &#8211, titokzatos safarov, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 665
  • e Hét: 18909
  • e Hónap: 57048
  • e Év: 57048
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.