Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ez lesz a frank után a következő, ami miatt bedől a hiteled?
  2015-05-27 08:01:32, szerda
 
 

Ez lesz a frank után a következő, ami miatt bedől a hiteled?

2015. május 21., 13:40
Privátbankár, MTI


A forintosítással megszűnt ugyan az árfolyamkockázat az ingatlanhiteleknél, de helyébe a kamatkockázat lép, miután az új forinthitelek kamata a bankközi kamatlábhoz - a 3 havi BUBOR-hoz - kötött, amely gyakorlatilag a jegybanki alapkamattal együtt mozog - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Kamatkockázat váltja az árfolyamkockázatot

Kovács Antal kiemelte: az alapkamat jelenleg soha nem látott mélységben van, de amikor ez a külső és belső gazdasági hatások következményeként változni, esetleg emelkedni fog, akkor a forinthitelek törlesztő részlete is jelentősen is megemelkedhet, sőt, akár magasabb szinten is maradhat.

Ezt a kockázatot mindenképp figyelembe kell vennie a hitelkiváltáson gondolkodó ügyfeleknek - fűzte hozzá az OTP vezérigazgató-helyettese. Kiemelte, a visszajelzések alapján a hozzájuk forduló ügyfelek nagyobb része a kiszámíthatóbb, fix törlesztő részletű hitelkiváltó ajánlatok iránt érdeklődik, és megjegyezte, hogy az OTP piaci súlyának megfelelően részt vesz a hitelkiváltási folyamatban.

Milyen konstrukciók vannak?

Kovács Antal beszámolt arról, hogy a forintosított, referencia kamathoz kötött hitelek kamatkockázatának mérséklésére két új hitelkiváltó konstrukciót is kifejlesztettek, egy 10 éves periódus alatt rögzített hitelterméket, valamint a 13 éves futamidő alatt végig fix kamatozású és lakástakarék-pénztári állami támogatással kapcsolt módozatot. Valamennyi hitelkiváltó ügyfél első havi törlesztő részletét a bank visszatéríti, továbbá a teljes hitelfelvétel költségmentes az ügyfelek számára. Ezzel a bank célja, hogy piaci súlyának megfelelően vegyen részt a hitelkiváltási versenyben. Az OTP Bank előzetes felmérése szerint a korábbi devizahitelesek 5-10 százaléka kíván élni a kiváltó hitelek adta kedvezményekkel - fűzte hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Elmondta: a banknál úgy számolták, hogy egy tipikus svájci frank jelzáloghiteles ügyfél 37,1 százalékkal fizet kisebb törlesztő részletet most, mint amit az elszámolás és forintosítás nélkül fizetne, hiszen a svájci frank árfolyama jelentősen erősödött az elmúlt hónapokban is. Hozzáfűzte: az ügyfelek felénél a törlesztő részlet a korábbiakhoz képest több mint 20 százalékkal, negyedüknél több mint 30 százalékkal csökkent.
Kovács Antal vezérgizgató-helyettes
Kovács Antal
vezérigazgató-helyettes

Csak 100 ügyfélnél emelkedett a törlesztő

Az elmúlt hónapokban végrehajtott forintosítás és elszámolás során az OTP az irányadó május 3-i határidőig minden ügyfelének postára adta az elszámoló leveleket is, ezek száma meghaladta a háromszázezret - ismertette. "A közel százezer ingatlanhiteles szerződésünkből az elszámolás következtében mindössze 100 esetében emelkedett a törlesztő részlet, valamennyi japán jen hitel volt" - mondta.

Kovács Antal kifejtette: a 100 japán jen alapú hitelszerződésüknél érzékelhetően emelkedett a törlesztő részlet, ezek az adósok a legutóbbi törlesztő részleteikhez képest nem jártak jól a forintosítással. Ennek az az oka, hogy a törvényi szabályozás szerint az eredeti kamatmértéket kell visszaállítani (de minimum BUBOR plusz 1 százalék kamatfelár), és ez néhány tucat japán jen hiteles ügyfélnél a törlesztő részlet emelkedését okozta. Megjegyezte azt is, hogy a mostani feltételek mellett a jenhitelesek sem maradhatnak devizában, ezeket a hiteleket is forintosítani kell.

Nincs sok panasz

Az OTP Bank lakossági divíziójának vezetője leszögezte, hogy az érintett devizahiteles szerződések esetében az elszámolás, a visszajáró összegek jóváírása vagy visszautalása megtörtént. Az OTP Banknál ez az összeg mintegy a 111 milliárd forint volt. Az OTP az élő deviza ügyletekre 85 milliárd forintot számolt el és fizetett vissza az ügyfeleknek, a lejárt devizahitelekre pedig 26 milliárd forintot térített vissza - elemezte a vezérigazgató-helyettes.

Kovács Antal úgy vélte, hogy a szerződésszámhoz képest nem jelentős eddig az OTP Bankhoz érkezett panaszok száma. "Az elszámolás folyamatát egyébként végig nagyítóval ellenőrizte a Magyar Nemzeti Bank, így néhány egyedi esettől eltekintve kizárható, hogy hiba lenne a számításban"- fűzte hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Kovács Antal végül megjegyezte: mint a legnagyobb hazai lakossági banknak, komoly felelősségük van a pénzügyi kultúra terjesztésében, ezért működtetik a középiskolások pénzügyi képzési centrumát, az O.K Központot.

http://privatbankar.hu/szemelyes_penzugyek/ez-lesz-a-frank-utan-a-kovetkezo-ami-m iatt-bedol-a-hiteled-281540
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: árfolyamkockázat, szerződésszámhoz, kedvezményekkel, szerződésünkből, forintosítással, ingatlanhiteles, jelzáloghiteles, hitelkiváltáson, devizahitelesek, kifejlesztettek, devizahitelekre, kiszámíthatóbb, visszajelzések, terjesztésében, visszaállítani, hitelkiváltási, középiskolások, háromszázezret, vezérigazgató, forinthitelek, hitelfelvétel, megemelkedhet, forintosított, hitelterméket, kamatkockázat, költségmentes, gyakorlatilag, forintosítani, következtében, visszautalása, kamatmértéket, devizahiteles, érzékelhetően, részleteikhez, konstrukciót, végrehajtott, frank után, forintosítással megszűnt, bankközi kamatlábhoz, jegybanki alapkamattal, alapkamat jelenleg, forinthitelek törlesztő, kockázatot mindenképp, hitelkiváltáson gondolkodó, visszajelzések alapján, hozzájuk forduló, hitelkiváltási folyamatban, bank visszatéríti, teljes hitelfelvétel, ügyfelek számára, bank célja, hitelkiváltási versenyben, Kovács Antal, Magyar Nemzeti Bank,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  képre írva  Egy barátság története  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Jan Twardowski - Siessünk  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szeretem ujjad karcsuságait,  A pitypang legendája  Alvó cica  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Tanácsok egy pszichológustól  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  képre írva  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Robert Merle tollából  ajándék, mellyel meglepem  Különleges  Facebookon kaptam  Otthon  Paul David Tripp Április 15  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Alvó cicák  képre írva  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Emlékezz  Szép estét kedves látogatóimna...  Önmaga ellenére  Nem kell hozzá fürdőruhás  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Latinovits Zoltán tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Különleges  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Jázmin  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A sorsod  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Segíts neki dicsérni Téged  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  A sorsod  Latinovits Zoltán tollából  A felvilágosodás...  Hamvas Béla  Zilahy Lajos mondta  Anyák napjára  Szép estét  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Paul Éluard - És egy mosoly  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
frank után, forintosítással megszűnt, bankközi kamatlábhoz, jegybanki alapkamattal, alapkamat jelenleg, forinthitelek törlesztő, kockázatot mindenképp, hitelkiváltáson gondolkodó, visszajelzések alapján, hozzájuk forduló, hitelkiváltási folyamatban, bank visszatéríti, teljes hitelfelvétel, ügyfelek számára, bank célja, hitelkiváltási versenyben, korábbi devizahitelesek, kiváltó hitelek, tipikus svájci, svájci frank, elmúlt hónapokban, ügyfelek felénél, törlesztő részlet, korábbiakhoz képest, irányadó május, elszámoló leveleket, közel százezer, elszámolás következtében, legutóbbi törlesztő, törvényi szabályozás, eredeti kamatmértéket, mostani feltételek, érintett devizahiteles, visszajáró összegek, összeg mintegy, lejárt devizahitelekre, szerződésszámhoz képest, elszámolás folyamatát, legnagyobb hazai, pénzügyi kultúra, középiskolások pénzügyi, árfolyamkockázat, szerződésszámhoz, kedvezményekkel, szerződésünkből, forintosítással, ingatlanhiteles, jelzáloghiteles, hitelkiváltáson, devizahitelesek, kifejlesztettek, devizahitelekre, kiszámíthatóbb, visszajelzések, terjesztésében, visszaállítani, hitelkiváltási, középiskolások, háromszázezret, vezérigazgató, forinthitelek, hitelfelvétel, megemelkedhet, forintosított, hitelterméket, kamatkockázat, költségmentes, gyakorlatilag, forintosítani, következtében, visszautalása, kamatmértéket, devizahiteles, érzékelhetően, részleteikhez, konstrukciót, végrehajtott, alapkamattal, támogatással, hitelkiváltó, privátbankár, felelősségük, privatbankar, forintosítás, konstrukciók, mérséklésére, lakástakarék, vezérgizgató, jenhitelesek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 2760
  • e Hónap: 6505
  • e Év: 160001
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.