Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi is csődbe megyünk, ha így folytatjuk
  2015-06-29 18:46:17, hétfő
 
  Mi is csődbe megyünk, ha így folytatjuk

Posted on 2015/06/29 Szerző: Admin


Varga Mihály szerint a görög válság ránk vajmi kevéssé lesz hatással. A szakértő ezzel rövid távon egyetért, később azonban komoly következményekkel számolhatunk. ,,Aki azt állítja, hogy ezt be tudja árazni, az sokat gondol magáról" - fogalmazott Pogátsa Zoltán.

A woman walks past a wall bearing graffitti concerning Greece's possible exit from the Euro in Athens on June 28, 2015. The European Central Bank was set to hold emergency talks on June 28, 2015 on whether to keep or cut its financial lifeline to Athens, as France warned of a "real risk" Greece will leave the euro. After talks in Brussels broke down in acrimony Saturday between Athens' left-wing leaders and the rest of the eurozone, Greece hurtled toward default with its EU-IMF creditors, left solely reliant on emergency cash from the ECB. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a mediterrán ország bankrendszerének állapota alig van összefüggésben a magyaréval, hazánkban ugyanis nincsenek jelen görög pénzintézetek, ellentétben például a bolgár vagy a szerb cégekkel. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a devizapiacra és az állampapírok hozamára azért lehet hatása a krízisnek, ezek pedig a magyar gazdaság számára sem közömbösek.
A tárcavezető szerint az elmúlt hetekben az euró árfolyamát tekintve a világpiacok már beárazták a görög válság aktuális eseményeit, egy esetleges államcsőd vagy a valutaövezetből történő kilépés hatását. Az állampapírpiacon azonban előfordulhat, hogy a befektetők most a perifériaországok kötvényei helyett más célpontokat keresnek. Így hozamemelkedésre, vagyis a finanszírozás drágulására lehet számítani, de Varga nem számol nagy kilengésekkel.
Nem a rövid távú hatás a fontos
Portálunk megkeresésére Pogátsa Zoltán közgazdász a görög csőd lehetséges következményeiről elmondta: egyetért azzal, hogy rövid távon csekély hatása lesz az eseményeknek, azonban hosszabb távon két nagyon komoly fejleménnyel számolnunk kell.
Az első az események gazdaságfilozófiai hatása lesz. A fő tanulság az, hogy ha egy ország kevesebbet áldoz az olyan növekedést indukáló alrendszerekre, mint az oktatás vagy a kutatás-fejlesztés, az összeomláshoz vezet. Vagyis a megszorítások politikájának véget kell vetni Európában. ,,Az a baj, hogy Magyarországon az oktatási rendszerből ugyanígy kivettük a pénzt" - hangsúlyozta a szakember, majd hozzátette: ez a politika mindenképpen vissza fog ütni a jövőben, ha nem változtatnak rajta.
Átértékelődik az euróövezeti tagság
Pogátsa Zoltán szerint a görög csőd másik következménye az euróövezet átértékelődése lesz; felvetődik majd, hogy mennyire fontos egy országnak bekerülnie, vagy hogy milyen viszonyt érdemes ápolni az övezettel.
A szakértő rámutatott, hogy ez a kérdés eddig is aktuális volt Magyarországon. Amikor a Magyar Nemzeti Bank 2002-ben azt vizsgálta egy tanulmányában, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járna az euró bevezetése, még csak előnyöket láttak. Az elmúlt pár évben viszont ugyanezek a közgazdászok már jelentős hátrányokról is írtak.
Az eurózóna-tagságnak mára annak stabilitási része vált a legfontosabbá, vagyis mindazok a kritériumok, amelyeket egy országnak a ,,bebocsátásért" teljesítenie kell. Ha ezeket egy állam eléri, akkor már tulajdonképpen be sem kell vezetnie az eurót, hiszen anélkül is stabilnak tekintik. Ráadásul ha nem lép be, megmarad a lehetősége arra, hogy valutája leértékelésével serkentse a gazdaságát. ,,Iszonyatosan megnőtt annak a jelentősége, hogy egy ország képes legyen leértékelni fizetőeszközét" - tette hozzá a szakember.
Beláthatatlan következmények
A közgazdász felhívta a figyelmet arra, hogy - Varga Mihály állításával szemben - ma képtelenség beárazni a görög válság aktuális eseményeit. A fő feltételezés az volt, hogy a felfordulás az állampapírhozamokra lesz hatással, vagyis hogy a spanyol és portugál kötvényárfolyamok megemelkednek. A görög választások előtt egy héttel vezették be azt a szabályt, mely szerint az Európai Központi Bank (EKB) ezeknek az országoknak a kötvényeiből is vásárolhat, így ha a piac felfelé nyomná a hozamokat, akkor az EKB majd lefelé korrigál. Mára azonban kiderült, hogy a kérdés sokkal komplexebb, a tőzsdemutatók és a devizaárfolyamok is teljesen máshogy mozogtak, mint az várható volt. ,,Ha valaki azt állítja, hogy ő ezt be tudja árazni, az túl sokat gondol magáról" - szögezte le Pogátsa Zoltán.
Egy kalap alá vesznek-e Görögországgal?
Arra a kérdésünkre, hogy a múlt héten elfogadott magyar költségvetést mennyire boríthatja fel a görög csőd, Pogátsa Zoltán elmondta: ez csak abban az esetben történhetne meg, ha elszállna a forint-euró árfolyam, azonban ennek kicsi az esélye.
Itt két lehetőség van: ha a befektetők egy kalap alá veszik Görögországot és Magyarországot, akkor gyengülhet a forint. Ez azonban nem valószínű, mert aligha vannak olyanok, akik szerint Magyarország olyan helyzetben van, mint az államcsőd szélén lévő Görögország. A másik lehetőség, hogy az euró árfolyama gyengül, ebben az esetben viszont a forint relatíve felértékelődne.
A közgazdász szerint ugyanakkor könnyen lehet, hogy mindezek nem is következnek be, ekkor pedig érdemben nem mozdul el egymáshoz képest az euró és a forint értéke. Hozzátette: ha Görögország visszatérne a saját valutájához, a drachma leértékelődne az euróhoz képest, így ha a forint árfolyama stabil marad, olcsóbb lesz a nyaralás Görögországban.
A nagy játékosoknak nem érné meg a csőd
A Portfolio.hu elemzője szerint ma egyetlen külső szereplőnek sem érdeke, hogy a görögök jól jöjjenek ki a válságból. A hitelezők érdeke, hogy bizonyítsák: a Sziriza útja nem járható, de legalábbis a költségei sokkal nagyobbak, mint az ortodox megoldásé. Az EU és az IMF felé nem érheti meg a csőd, mert az precedens lenne más országoknak.
Pogátsa Zoltán ezzel kapcsolatban jelezte: egyetért a szerző megállapításaival, hiszen a tárgyalások lényegében nem gazdasági jellegűek voltak. ,,Az IMF ugyanis épp a saját kutatási anyagaiban ismerte el a görög és más eurózónás megszorítások kudarcát és káros voltát. Hogy mégis ezt erőltette, az arra utal, hogy a cél politikai volt" - tette hozzá.
(mno)
Bal-Rad komm: “... ma egyetlen külső szereplőnek sem érdeke, hogy a görögök jól jöjjenek ki a válságból... a cél politikai ...."
-Kb. itt lehet(ne) pontot tenni a dolgok végére! Ami mi is lehet?
Bukik a Syriza-buknak a görögök! Az összes következmény rájuk zúdul majd! Őket fogják PÉLDAKÉNT STATUÁLNI-SZÁMUNKRA! Számunkra pedig CSAK EGYETLEN tanulság lehetne: ÍGY NEM SZABAD AHOGY A GÖRÖGÖK CSINÁLJÁK-CSINÁLTÁK!

CSAK GYORSAN ÉS DRASZTIKUSAN!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/29/mi-is-csodbe-megyunk-ha-igy-folytatjuk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: devizaárfolyamok, hozamemelkedésre, bankrendszerének, állampapírpiacon, nemzetgazdasági, leértékelésével, valutaövezetből, magyarországon, magyarországot, alrendszerekre, felértékelődne, átértékelődése, görögországban, összefüggésben, következmények, görögországgal, fizetőeszközét, tulajdonképpen, megszorítások, leértékelődne, politikájának, átértékelődik, beláthatatlan, tanulmányában, tőzsdemutatók, megemelkednek, bebocsátásért, költségvetést, görögországot, pénzintézetek, összeomláshoz, finanszírozás, következménye, legfontosabbá, kilengésekkel, megkeresésére, görög válság, szakértő ezzel, sokat gondol, woman walks, wall bearing, mediterrán ország, bolgár vagy, szerb cégekkel, figyelmet ugyanakkor, állampapírok hozamára, magyar gazdaság, tárcavezető szerint, elmúlt hetekben, euró árfolyamát, esetleges államcsőd, valutaövezetből történő, Varga Mihály, Pogátsa Zoltán, European Central Bank, ARIS MESSINIS, Magyar Nemzeti Bank, Európai Központi Bank, PÉLDAKÉNT STATUÁLNI-SZÁMUNKRA, CSAK EGYETLEN, SZABAD AHOGY GÖRÖGÖK CSINÁLJÁK-CSINÁLTÁK, CSAK GYORSAN ÉS DRASZTIKUSAN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  képre írva  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Bertolt Brecht -től idézet  A boldog családok mind hasonló...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fehér virág  Facebookon kaptam  képre írva  Tavaszi kép  Png telefon  Bounty krémes  210 éve született a SZÓZAT meg...  Paul David Tripp Április 20  Nem számIt  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Szép estét  Örülök, hogy látlak!  Jó éjszakát  Szép napot kívánok  Jónás Tamás – Végtelen b...  Makszim Gorkij gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Próbálj meg ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Popper Péter szavai  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  képre írva  Akarat  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Reggel van  Egy bizonyos határt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png lepke  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png kislány  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A másik dolog,  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Kaffka_Margit  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
görög válság, szakértő ezzel, sokat gondol, woman walks, wall bearing, mediterrán ország, bolgár vagy, szerb cégekkel, figyelmet ugyanakkor, állampapírok hozamára, magyar gazdaság, tárcavezető szerint, elmúlt hetekben, euró árfolyamát, esetleges államcsőd, valutaövezetből történő, állampapírpiacon azonban, befektetők most, perifériaországok kötvényei, finanszírozás drágulására, rövid távú, görög csőd, ország kevesebbet, olyan növekedést, oktatás vagy, összeomláshoz vezet, megszorítások politikájának, oktatási rendszerből, politika mindenképpen, euróövezeti tagság, euróövezet átértékelődése, országnak bekerülnie, szakértő rámutatott, kérdés eddig, euró bevezetése, állam eléri, lehetősége arra, ország képes, közgazdász felhívta, figyelmet arra, görög választások, héttel vezették, piac felfelé, kérdés sokkal, várható volt, múlt héten, esetben történhetne, forint-euró árfolyam, államcsőd szélén, másik lehetőség, euró árfolyama, esetben viszont, forint relatíve, közgazdász szerint, forint értéke, saját valutájához, drachma leértékelődne, euróhoz képest, forint árfolyama, nyaralás Görögországban, nagy játékosoknak, hitelezők érdeke, költségei sokkal, ortodox megoldásé, precedens lenne, szerző megállapításaival, tárgyalások lényegében, saját kutatási, arra utal, dolgok végére, összes következmény, devizaárfolyamok, hozamemelkedésre, bankrendszerének, állampapírpiacon, nemzetgazdasági, leértékelésével, valutaövezetből, magyarországon, magyarországot, alrendszerekre, felértékelődne, átértékelődése, görögországban, összefüggésben, következmények, görögországgal, fizetőeszközét, tulajdonképpen, megszorítások, leértékelődne, politikájának, átértékelődik, beláthatatlan, tanulmányában, tőzsdemutatók, megemelkednek, bebocsátásért, költségvetést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.