Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"Amit a görögökkel tesznek, azt úgy hívják, hogy terrorizmus
  2015-07-04 20:49:18, szombat
 
  "Amit a görögökkel tesznek, azt úgy hívják, hogy terrorizmus"

2015. július 04., szombat, 13:14 Utolsó frissítés: 7 órája

Szerző: MTI

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter nem zárja ki a görögök kiválását az euróövezetből, Varufakisz a hitelezők terrorjáról beszél.

A német pénzügyminiszter nem zárja ki, hogy Görögország kiválhat az euróövezetből. Wolfgang Schäuble erről abban az interjúban beszél, amelyet a német Bild magazin közölt szombaton, egy nappal a nemzetközi hitelezők által elvárt reformokról tartandó görög népszavazás előtt. Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter viszont "terrorizmussal" vádolta Görögország hitelezőit az El Mundo spanyol napilapnak adott nyilatkozatában. Mindkét politikus interjúja a görög kampánycsend idején jelent meg.

A kiválás lehetőségéről szólva Wolfgang Schäuble megjegyezte: "hogy az euróval vagy átmenetileg anélkül" vészelik át ezt a helyzetet, "erre a kérdésre csak maguk a görögök tudnak válaszolni". Ugyanakkor "az is egyértelmű, hogy Görögország népét nem fogjuk cserbenhagyni" - fűzte hozzá a német pénzügyminiszter, nyilvánvalóan Görögország továbbra is fennmaradó EU-tagságára utalva.

Fotó: MTI / EPA / Oresztisz Panajotu

Schäuble hangsúlyozta, hogy az euróövezet államai szigorúan betartják a valutaunió szabályait. "Egy közösség csak akkor működhet, ha a tagjai betartják a szabályokat. Ezzel együtt önkritikát kell gyakorolnunk: mi, németek és a franciák voltunk azok, akik 2003-ban elsőként megszegtük az euró stabilitási szabályait. Ez volt a bűnbeesés" - fejtette ki.

A német politikus szerint a görög bankszektor helyzete nem jelent fenyegetést Európa más pénzintézeteinek. "Mégha egész bankok omolnának is össze, 'a fertőzésveszély' viszonylag csekély" - mondta, úgy vélekedve, hogy a piacok elmúlt napok fejleményeire adott visszafogott reagálása is azt mutatja, hogy a probléma kezelhető.

Schäubléval szemben Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke úgy vélekedett, az Európai Uniónak el kell kerülnie, hogy "drámai üzenetekkel" reagáljon, ha a vasárnapi görög népszavazáson a "nem" hívei győznének. Egy elutasító döntés sem az euróövezet, sem a tárgyalások kapuját nem zárja be Athén előtt - fogalmazott a lengyel uniós vezető a Politico.eu című hírportálnak.

Tusk szerint a hitelezői program görög elutasítása persze "nyilvánvalóan szűkítené a tárgyalások mozgásterét". "Szeretném azonban előrebocsátani, hogy emiatt bizonyosan nincs szükség semmilyen drámai üzenetre..." - mondta, nyitva hagyva az Athénnal való tárgyalások folytatásának lehetőségét. "A legfőbb célunk az, hogy megőrizzük egységesnek az euróövezetet" - tette hozzá az Európai Tanács elnöke az uniós ügyekkel foglalkozó portálnak.

"Miért kényszerítettek bennünket a bankok bezárására?"

Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter nem fukarkodott a drámai megfogalmazásokkal, egy szombaton megjelent nyilatkozatában "terrorizmussal" vádolta Görögország hitelezőit, akik szerinte "meg akarják alázni a görögöket". "Amit a görögökkel tesznek, azt úgy hívják, hogy terrorizmus" - jelentette ki az El Mundo című spanyol napilapnak nyilatkozva Varufakisz, aki amúgy is szabados hangvételéről ismert.

Fotó: AFP / Louisa Gouliamaki

"Miért kényszerítettek bennünket a bankok bezárására? Hogy félelmet ültessenek az emberekbe. És amikor a félelemkeltésről van szó, ezt a jelenséget terrorizmusnak nevezik" - fejtette ki Varufakisz arról a politikáról, amit Athén hitelezői, a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Központi Bank (EKB) és az Európai Unió folytattak.

Arra a kérdésre ugyanakkor, miért biztos abban, hogy a "nemek" népszavazási győzelme esetén is sikerül megállapodásra jutni a hitelezőkkel egy pénzügyi mentőcsomag feltételeiről, azt mondta, hogy a megállapodás elmaradása túl sokba kerülne minden félnek. "Mivel túl nagy a tét, úgy Görögország, mint Európa számára, biztos vagyok benne." Európa nem engedheti meg magának Görögország összeomlását - tette hozzá.

Varufakisz előzőleg egy Twitter-üzenetében rosszindulatú pletykának minősítette a Financial Times egyik cikkét, amely szerint a görög takarékoskodók számláiról 30 százalékot leemelhetnek az ország bankjainak feltőkésítése érdekében. A brit üzleti napilap egy ilyen művelet lehetőségéről szóló cikke "rosszindulatú pletyka, amelyet a görög bankszövetség vezetője cáfolt" - írta a közösségi portálon a radikális baloldali görög kormány pénzügyminisztere.


http://hvg.hu/gazdasag/20150704_Amit_a_gorogokkel_tesznek_azt_ugy_hivjak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pénzügyminiszter, félelemkeltésről, pénzintézeteinek, nyilatkozatában, kényszerítettek, fertőzésveszély, terrorizmussal, megállapodásra, terrorizmusnak, takarékoskodók, előrebocsátani, lehetőségéről, nyilvánvalóan, cserbenhagyni, rosszindulatú, folytatásának, népszavazáson, euróövezetből, hangvételéről, feltőkésítése, feltételeiről, fejleményeire, bankszövetség, leemelhetnek, visszafogott, összeomlását, kampánycsend, hangsúlyozta, hírportálnak, gyakorolnunk, hitelezőkkel, megállapodás, népszavazási, euróövezetet, görögország, lehetőségét, görögökkel tesznek, görögök kiválását, hitelezők terrorjáról, német pénzügyminiszter, interjúban beszél, német Bild, nemzetközi hitelezők, görög kampánycsend, kiválás lehetőségéről, euróval vagy, kérdésre csak, görögök tudnak, euróövezet államai, valutaunió szabályait, közösség csak, tagjai betartják, Wolfgang Schäuble, Jánisz Varufakisz, Oresztisz Panajotu, Donald Tusk, Európai Tanács, Európai Uniónak, Louisa Gouliamaki, Nemzetközi Valutaalap, Európai Központi Bank, Európai Unió, Financial Times,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gebhardt Nóra versei II.  Egyszerű  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Horváth Szilvia tollából  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Alvó kislány  A sorsod  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  József Attila – Keresek ...  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Magamnak  James Allen  Ismeretlen: Ikarusz monda  Bornyi Veronika haiku verse  James Allen  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  képre írva  Tavaszi este  Tanácsok egy pszichológustól  Jó éjszakát  Egy párkányon  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Kertem  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Vito Giaquinto gondolata  Egy gondolat  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Robert Merle tollából  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  39 ígéret  Előfordul, hogy  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Egy barátság története  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Ismeretlen: Ikarusz monda  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ott van  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  ajándék, mellyel meglepem  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 13  Különleges  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
görögökkel tesznek, görögök kiválását, hitelezők terrorjáról, német pénzügyminiszter, interjúban beszél, német Bild, nemzetközi hitelezők, görög kampánycsend, kiválás lehetőségéről, euróval vagy, kérdésre csak, görögök tudnak, euróövezet államai, valutaunió szabályait, közösség csak, tagjai betartják, franciák voltunk, euró stabilitási, német politikus, görög bankszektor, piacok elmúlt, probléma kezelhető, vasárnapi görög, elutasító döntés, tárgyalások kapuját, lengyel uniós, hitelezői program, tárgyalások mozgásterét, legfőbb célunk, uniós ügyekkel, bankok bezárására, szombaton megjelent, jelenséget terrorizmusnak, kérdésre ugyanakkor, pénzügyi mentőcsomag, megállapodás elmaradása, görög takarékoskodók, ország bankjainak, brit üzleti, ilyen művelet, görög bankszövetség, közösségi portálon, radikális baloldali, pénzügyminiszter, félelemkeltésről, pénzintézeteinek, nyilatkozatában, kényszerítettek, fertőzésveszély, terrorizmussal, megállapodásra, terrorizmusnak, takarékoskodók, előrebocsátani, lehetőségéről, nyilvánvalóan, cserbenhagyni, rosszindulatú, folytatásának, népszavazáson, euróövezetből, hangvételéről, feltőkésítése, feltételeiről, fejleményeire, bankszövetség, leemelhetnek, visszafogott, összeomlását, kampánycsend, hangsúlyozta, hírportálnak, gyakorolnunk, hitelezőkkel, megállapodás, népszavazási, euróövezetet, görögország, lehetőségét, minősítette, nyilatkozva, szabályokat, mentőcsomag, stabilitási, politikáról, fenyegetést, bankszektor, népszavazás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.