Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Akár adósságot is engednének, csak maradjon Görögország
  2015-07-07 14:24:51, kedd
 
 
2015. 07. 7. 11:04

Akár adósságot is engednének, csak maradjon Görögország

Ismét a görög helyzet lesz a téma az euróövezeti pénzügyminiszterek ma esti csúcstalálkozóján. A vasárnapi népszavazás hatására vezető politikusok óvatosan fogalmaznak, sőt felvetették Görögország adósságának részleges elengedését is. Ami biztos, a görögöket mindenáron az euróövezetben akarják tartani.
Rendkívüli csúcstalálkozót tartanak a görögországi helyzet megvitatására ma este az Európai Unió azon tagállamainak állam-, illetve kormányfői, amelyek az eurót használják. A csúcsértekezletet Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke hívta össze a vasárnapi görögországi népszavazás eredményének ismeretében, miután a görög választók döntő hányada nemet mondott az ország nemzetközi hitelezőinek reformjavaslataira.

A tanácskozásra Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság (EB), Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminisztert, az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport, valamint Mario Draghit, az Európai Központi Bank (EKB) elnökét is meghívták.
Egy görög kormányzati tisztségviselő közlése szerint Görögország új javaslatokat terjeszt elő a csúcsértekezleten, miután ebben állapodott meg Angela Merkel német kancellár és Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök.
Juncker nem akar ,,leegyszerűsített megoldást"
Az Európai Parlament plenáris ülésén Juncker ma amellett érvelt, el kell kerülni, hogy Görögország távozzon az euróövezetből. Az MTI által idézett felszólalása szerint most ,,a görög kormány térfelén pattog a labda", Athénnak kell előállnia új javaslatokkal az adósságválság megoldása érdekében. Juncker szembeszállt azokkal a vélekedésekkel, melyek szerint az lenne a legjobb, ha a hatalmas adósságteherrel sújtott, ugyanakkor a kemény megszorító intézkedéseket vállalni nem akaró görögök kikerülnének a közös pénzt, az eurót használó, jelenleg 19 országot átfogó övezetből.

Az esti csúcstalálkozó kapcsán az EB elnöke viszont hűteni igyekezett az azonnali megegyezésre vonatkozó, felfűtött várakozásokat. Szerinte ha az eddigi, rendre eredménytelennek bizonyult próbálkozás után ezen az estén minden azonnal megoldódni látszana, az ,,leegyszerűsített megoldás lenne".

Görögország számára most - amennyiben a frankfurti székhelyű Európai Központi Bank továbbra is fenntartja a görög bankok minimálisan szükséges készpénzellátását - a július 20-i dátum tekinthető ,,az igazság pillanatának", mert akkor jelentős összegű törlesztési kötelezettsége válik esedékessé, ezúttal már nem az amerikai dominanciájú, egyelőre türelmet tanúsító Nemzetközi Valutaalappal (az IMF-fel), hanem az Európai Központi Bankkal szemben.

Junckernek egyébként nagyon nem tetszett, hogy Athénból a minap terrorista magatartással vádolták az uniót. Ezt a kifejezést az a Jánisz Varufakisz használta, aki a hitelezői javaslatok elutasításához vezető - tehát Varufakisz álláspontját alátámasztó - népszavazás után sokak számára váratlanul lemondott pénzügyminiszteri tisztségéről. Széles körben elterjedt értelmezés szerint Varufakisz tárgyalási technikája és retorikája vállalhatatlanná vált a hitelezőkkel megegyezésre törekvő Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök számára.
Nem tabu az adósságelengedés
Ugyanakkor több vezető euróövezeti politikus is késznek mutatkozik az adósság egy részének elengedésében - legalábbis erről tanúskodnak ma reggeli nyilatkozataik.

Az euróövezeti pénzügyminisztereknek meg kellene fontolniuk a görög adósság egy részének leírását, de csak abban az esetben, ha Görögország elkötelezi magát az ennek fejében megkövetelt gazdasági reformcsomag végrehajtása mellett - jelentette ki Pierre Gramegna luxemburgi pénzügyminiszter.

,,Luxemburg számára nem tabu az adósságelengedés kérdése, mindenről készek vagyunk tárgyalni"

- fogalmazott az MTI által idézett, a 100.7 rádiócsatornának adott interjúban a pénzügyminiszter.

Egy megállapodás a görög adósság rendezéséről éppen úgy létfontosságú Görögország számára, mint az euróövezeti koherencia megőrzése szempontjából - ezt már Manuel Valls francia miniszterelnök fejtette ki az RTL rádiócsatornának adott interjúban.
Szerinte döntő pillanathoz érkeztünk az Európai Unió történetében, és jelezte azt is, hogy Franciaország mindent meg fog tenni, hogy Görögország tagja maradhasson az euróövezetnek. Indoklásként erre annyit mondott:

,,egyszerűen azért, mert ott a helye".

Paolo Gentiloni olasz külügyminiszter szerint fenntartható reformprogram életbe léptetésével és az adósság részleges elengedésével lehet elkerülni Görögország euróövezeti kilépését. A Corriere della Sera című lapnak adott interjújában kifejtette, a görög népszavazás eredménye mindkét tárgyalófelet a megállapodásra, nem pedig a ,,Grexit" egyengetésre kell, hogy ösztönözze.
Amerika bölcs tanácsokat osztogat
Telefonon beszélt Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnökkel és Evklídisz Cakalotosz új görög pénzügyminiszterrel Jack Lew, az amerikai pénzügyi tárca vezetője, és jelezte, hogy Washington várakozással tekint az Athén és európai partnerei közötti tárgyalások folytatása elé - közölte az amerikai pénzügyminisztérium.

A hétfői telefonbeszélgetés során Lew reményének adott hangot, hogy a tárgyalások folytatása ,,lehetővé teszi Görögország számára, hogy meghozzon nehéz, de szükséges költségvetési és strukturális reformokat, visszatérjen a gazdasági növekedés útjára és a kezelhető államadósság szintjéhez az euróövezeten belül".


http://alfahir.hu/akar_adossagot_is_engednenek_csak_maradjon_gorogorszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: leegyszerűsített, pénzügyminiszter, vállalhatatlanná, eredménytelennek, adósságelengedés, rádiócsatornának, külügyminiszter, csúcstalálkozót, adósságteherrel, miniszterelnök, nyilatkozataik, tisztségviselő, elutasításához, megállapodásra, kötelezettsége, csúcstalálkozó, vélekedésekkel, intézkedéseket, tanácskozásra, magatartással, szempontjából, euróövezetnek, valutaalappal, franciaország, létfontosságú, adósságválság, tagállamainak, megvitatására, várakozásokat, költségvetési, reformprogram, euróövezetből, elengedésével, tárgyalófelet, euróövezetben, elengedésében, görög helyzet, vasárnapi népszavazás, görögöket mindenáron, euróövezetben akarják, görögországi helyzet, eurót használják, csúcsértekezletet Donald, vasárnapi görögországi, görög választók, ország nemzetközi, tanácskozásra Jean-Claude, görög kormányzati, görög kormány, adósságválság megoldása, hatalmas adósságteherrel, kemény megszorító, Európai Unió, Donald Tusk, Európai Tanács, Jean-Claude Junckert, Európai Bizottság, Jeroen Dijsselbloem, Mario Draghit, Európai Központi Bank, Angela Merkel, Alekszisz Ciprasz, Európai Parlament, Nemzetközi Valutaalappal, Európai Központi Bankkal, Jánisz Varufakisz, Pierre Gramegna, Manuel Valls, Paolo Gentiloni, Evklídisz Cakalotosz, Jack Lew,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Boldog virágvasárnapot minden...  Sonka vásár  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Boldog virágvasárnapot minden...  Esti képek  Szép estét kedves látogatóimna...  Devecsery László - Húsvét  Válaszok a halál után  Idővel az ember megérti, hogy ...  A haj állapotának javítása egy...  Táplálékok a máj egészségének ...  Ne hagyd  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 26  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Március 26  Nem látom őket  A haj állapotának javítása egy...  Manna OWell tollából  Paul David Tripp Március 25  J. Donald Walters  Nárcisz  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  A máj egészségének javítása te...  Boldogság  képre írva  Esti kép  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  A tavasz nem csak önmagában sz...  képre írva  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Haja van  képre írva  Facebookon kaptam  Nem jár  Nagy Feró megmondta?  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Nárcisz  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Öröknek hinni . . .  Minden kedves látogatómnak sze...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
görög helyzet, vasárnapi népszavazás, görögöket mindenáron, euróövezetben akarják, görögországi helyzet, eurót használják, csúcsértekezletet Donald, vasárnapi görögországi, görög választók, ország nemzetközi, tanácskozásra Jean-Claude, görög kormányzati, görög kormány, adósságválság megoldása, hatalmas adósságteherrel, kemény megszorító, közös pénzt, eurót használó, esti csúcstalálkozó, azonnali megegyezésre, estén minden, frankfurti székhelyű, görög bankok, július 20-i, amerikai dominanciájú, minap terrorista, hitelezői javaslatok, hitelezőkkel megegyezésre, részének elengedésében, görög adósság, részének leírását, ennek fejében, adósságelengedés kérdése, euróövezeti koherencia, adósság részleges, görög népszavazás, amerikai pénzügyi, tárgyalások folytatása, gazdasági növekedés, kezelhető államadósság, euróövezeten belül&#8221, leegyszerűsített, pénzügyminiszter, vállalhatatlanná, eredménytelennek, adósságelengedés, rádiócsatornának, külügyminiszter, csúcstalálkozót, adósságteherrel, miniszterelnök, nyilatkozataik, tisztségviselő, elutasításához, megállapodásra, kötelezettsége, csúcstalálkozó, vélekedésekkel, intézkedéseket, tanácskozásra, magatartással, szempontjából, euróövezetnek, valutaalappal, franciaország, létfontosságú, adósságválság, tagállamainak, megvitatására, várakozásokat, költségvetési, reformprogram, euróövezetből, elengedésével, tárgyalófelet, euróövezetben, elengedésében, javaslatokkal, államadósság, egyengetésre, euróövezeten, álláspontját, dominanciájú, görögországi, indoklásként, eredményének, hitelezőinek, dijsselbloem, pillanatának, történetében, tisztségéről, kikerülnének, léptetésével, felszólalása, fenntartható, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 493
  • e Hét: 2753
  • e Hónap: 19546
  • e Év: 152463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.