Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Folytatódik a magyar nyugdíjak szabadrablása?
  2015-07-29 08:01:29, szerda
 
  Folytatódik a magyar nyugdíjak szabadrablása?

Posted on 2015/07/28 Szerző: Admin

A Hírhatár szerkesztősége még 2012-ben elsőként írt arról, hogy ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a határt, és csapolják a magyar TB-kasszát. Főleg az ingyen nyugdíjakért jönnek, de most, hogy ott eszkalálódott a politikai helyzet és gazdaságilag is padlón vannak, még nagyobb a jövés-menés.

Az 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet államközi szerződésre épülő szociális egyezmény, mely a társadalombiztosítási szolgáltatásokat a viszonosság elvén garantálja, még ma is életben van. Az 1963. évi 16. törvényerejű rendelet még ma is hatályos.

Egy olvasói levél segítségével igyekszünk bemutatni a valóságot: miért is olyan kapós a magyar nyugdíj az ukrán nyugdíjasok számára, miért is éri meg akár ,,fiktív" magyarországi lakcímmel rendelkezőként átjönni csupán egy napra, és mindent elintézve angolosan távozni a jó magyar nyugdíjjal?
Erről írt egy orosz-ukrán olvasónk, aki már 35 éve Magyarországon él.

Tisztelt Hírhatár Szerkesztősége!

Larissza vagyok, egy 60 éves orosz-ukrán származású nő, aki 1980-ban kötött házasságom révén költöztem Magyarországra. Mivel a 86 éves édesanyám ott él Ukrajnában ma is, és a kiterjedt rokonságom is, így gyakran hazalátogatok hozzájuk. Most jöttünk vissza a rokonlátogatásból Magyarországra. Úgy gondoltam, beszámolok arról az itt élő embereknek, hogy milyen is a kárpátaljai magyarok helyzete.

Itthon a hírekben mindig azt hallom, hogy nagy a baj, mert hatalmas a nélkülözés ott. Mindig hallom, hogy meg kell segíteni szegény külhoni magyarokat. Hallom milyen gondoskodó a magyar állam: százmilliós segélyeket küld, iskolákat újít fel és támogat milliárdokkal, beiskolázó segélyeket osztogat minden ottani gyereknek 3-35 éves korig, fejenként 25 ezer forintot, sőt az ottani gyerekeket idehozzák üdültetni. Sőt hallom azt is, hogy a háború elől menekülő ukránokat be kell fogadni, mert más az ukrán háborús menekült, mint a szír, vagy az afgán menekült. A kormány azt mondja, az utóbbiakat nem kell befogadni, mert miattuk nagy a terrorveszély, vagy azok csak a jobblét miatt jönnek ide.

Hát, én elmondom, hogy Kárpátalján nincs semmiféle háború, csak ,,banda-háború" van. Egymással rivalizáló csoportok háborúznak egymással, de náluk a pénzekről és piszkos üzletekről van szó, amit nem kellene összekeverni a háborús helyzettel.
Amikor most Ukrajnában jártunk, a rokonokat végiglátogattuk, ott riasztó szegénységet nem is tapasztaltunk. A falusi utcákon ki vannak pakolva asztalokra és padokra a friss zöldségek, gyümölcsök, a friss tehéntej, vagy a sajtok. Cédulákon ott van az ára a portékának. Bárki vásárolhat belőle kedvére, és pénze is van az embereknek megvenni ezeket. Magyarországon én sokkal szegényebbeket látok, és magam is 29 ezer Ft/hó összeget kapok csak az államtól rokkantként, és nagyon sokba kerülnek a gyógyszereim is.

Néhány gondolat arról, hogy ott Ukrajnában mennyi a nyugdíj, mennyi a fizetés, vagy minek mennyi az ára.

Először is azt kell leírnom, hogy most ott kb. 1 hvrinya 12 forint. Ha átlépjük a magyar-ukrán határt, mindjárt ott várnak minket a pénzváltók. Ha 10 ezer forintot beváltunk, azért 820 hrivnyát kapunk.

Nézzünk pár példát, mi mennyibe kerül ott:

Benzin = 20 hrivnya/liter = 240 Ft
Cigi = 12 hrivnya/doboz = 144 Ft
Sör/liter = 10-15 hrivnya = 120-180 Ft
Kenyér/kg = 7 hrivnya = 84 Ft
Paradicsom/kg = 10 hrivnya = 120 Ft

Mennyit keresnek az emberek?

Példaként vegyünk egy olyan általános iskolai tanárt, aki 37 éve dolgozik, most 55 éves - 3.400 hrivnya a havi fizetése. Ez kb. 40 ezer Ft/hó fizetésnek felel meg, na persze ott jóval olcsóbb az élet, mint Magyarországon. Például egy nyugdíj-ügyintéző hivatalnok kb. 2500 hrivnya fizetést kap havonta, egy orvos 2500-3000, a banki dolgozó kb. 2000 hrivnyát. Az emberek életük során általában 30-37 évet dolgoznak. A kismama, ha otthon marad a gyerekkel, ott a GYES 800 hrivnya.

Az ottani nyugdíjak 1000-1500 hrivnya közöttiek átlagosan. Az én anyukám 86 éves, ő könyvelőként dolgozott és most 1240 hrivnya a nyugdíja, 14.880 forint összegnek felel meg, de ebből ott meg lehet élni. Például egy nyugdíjas labor-orvos ismerősünknek 1050 hrivnya a nyugdíja, 12.600 forint.

Ahhoz, hogy ők Magyarországon igényeljék a nyugdíjat, csak egy magyarországi bejelentett lakcím kell, és igazolás, hogy Ukrajnában lemondanak a nyugdíjról - az persze az ukrán államnál marad örökre. Ezután a végzettségüknek és a szakmájuknak megfelelően kiszámolt magyar nyugdíjuk kb. a tízszerese, mint az otthoni ukrán nyugdíjuk. Hát, ezért élnek tömegesen ezzel a lehetőséggel, mert az ingyen magyar nyugdíjukból főúri módon élnek - az egész családjukat Magyarország tarja el, ebből az egy nyugdíjból dúskál az egész család odahaza Ukrajnában.

Az itteni szomszédomhoz is az ukrán szülők, mint nyugdíjas házaspár, be vannak jelentve, de csak a nyugdíjuk miatt, és a két öreg 19.000 hrivnya/hó összegnek megfelelő nyugdíjat kap, 230 ezer forintot havonta. Ez olyan rengeteg pénz nekik, hogy fel sem tudják otthon élni Ukrajnában, így rengeteg megtakarított pénzük van a magyar nyugdíjukból.

Az én férjem 48 éve megállás nélkül dolgozik, most már csak minimálbért keres, mert már azt mondják neki, örüljön, hogy még dolgozhat. Jövőre megy nyugdíjba, de ő nem fog annyi nyugdíjat se kapni a majdnem 50 évnyi munka után, mint ezek a potyaleső ukrán nyugdíjasok ingyen a magyar államtól. Én meg 60 évesen rokkantként csak sóvárgok majd, mert nyugdíjam sem lesz, mert régóta rokkant vagyok, és a 29 ezer Ft/hó rokkant ellátást kapom majd nyugdíj helyett életem végéig.

Én nem értem, hogy miért tűri el a magyar nép, hogy innen ingyen talicskázzák ki a nyugdíjakat az ukránok? A 45 millió ukrán lakos egyharmada nyugdíjas. Mi lesz, ha mind sorban állnak majd az ingyen magyar nyugdíjakért? Itt minket azzal riogatnak, hogy nem lesz nyugdíjunk, és hogy mennyire forráshiányos a nyugdíjkasszánk. Akkor miért adjuk boldog-boldogtalan ukránoknak azt a rengeteg pénzt? Azoknak meg nem akarunk adni nyugdíjat, akik magyarként itt rokkantak bele a rengeteg munkába. A fiatalokkal akarja eltartatni a rokkant szülőt az állam, miközben itt a rokkantak a megrokkanásuk előtt az államnak átlag 30 éven át fizették a járulékot.

A fiatal magyar járulékfizetőknek kell eltartani a vadidegen ukrán nyugdíjasokat is, akik ide soha egy forint járulékot sem fizettek. Hát, ne csodálkozzon a magyar állam, ha innen minden járulékfizető elmenekül! A magyar nyugdíjasokat akkor ki fogja eltartani, ha az ukránok kiürítik a nyugdíjkasszát, a járulékfizetőink meg lelépnek külföldre? Felháborító, hogy erre miért nem gondol a kormány, és miért nem szünteti meg az ukrán nyugdíjasok ingyen magyar nyugdíját? Miféle politikai akarat lehet ennyire fontos, hogy a saját népét riogatja a kormány, hogy az alaptörvény már nem garantálja a nyugdíjasok szociális biztonságát, az idegeneknek meg két kézzel osztogatja ajándékba a magyarok nyugdíját?
(Név és cím a szerkesztőségben)
(hirhatar9
Bal-Rad komm: Nos, a Bal-Rad lakcímkártya-segítség ügyében kénytelen volt több idős kárpátaljai KETTŐS (magyar-ukrán) állampolgárságú ember segítségkérését visszautasítani, pontosan azért, mert nem hadkötelezettekről, nem férfiakról volt szó, és mert fölmerült a gyanú-vagy be is vallottan az volt a cél...Nem lettünk megdicsérve!
Ráadásul egyre többen kérik a segítségünket állampolgársági ügyben is-KIMONDOTTAN NYUGDÍJ MIATT! Ilyen esetekben NEM TUDUNK SEGÍTENI! (Volt már ráadásul példa arra is, hogy AKIN SEGÍTETTÜNK, később igénylőket TOBORZOTT PÉNZÉRT!)
A Nemzeti Ügyek Kormánya lélekvadász akciói meglehetősen sok kárt okoznak! Ráadásul az ominózus szerződés felmondása csak formális dolog már, hiszen a dolog Kijevvel már a Libásék-qrmánykodása idején elő lett készítve, le lett tárgyalva. Döbrögiéknek csak alá kellene írni!


https://balrad.wordpress.com/2015/07/28/folytatodik-a-magyar-nyugdijak-szabadrabl asa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szolgáltatásokat, járulékfizetőink, szerkesztőségben, végzettségüknek, állampolgársági, visszautasítani, segítségkérését, végiglátogattuk, állampolgárságú, nyugdíjkasszánk, magyarországon, magyarországra, szerkesztősége, nyugdíjkasszát, rendelkezőként, szegényebbeket, szabadrablása, magyarországi, megrokkanásuk, eszkalálódott, megtakarított, segítségünket, tapasztaltunk, hazalátogatok, forráshiányos, ismerősünknek, szomszédomhoz, nyugdíjasokat, szabadrablasa, terrorveszély, milliárdokkal, járulékfizető, qrmánykodása, lakcímkártya, csodálkozzon, magyarország, magyar nyugdíjak, magyar TB-kasszát, ingyen nyugdíjakért, politikai helyzet, viszonosság elvén, olvasói levél, magyar nyugdíj, ukrán nyugdíjasok, orosz-ukrán olvasónk, kiterjedt rokonságom, rokonlátogatásból Magyarországra, kárpátaljai magyarok, hírekben mindig, magyar állam, ottani gyerekeket, háború elől, Tisztelt Hírhatár Szerkesztősége, NYUGDÍJ MIATT, TUDUNK SEGÍTENI, AKIN SEGÍTETTÜNK, TOBORZOTT PÉNZÉRT, Nemzeti Ügyek Kormánya,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Nem kell hozzá fürdőruhás  Robin Wight pitypang szobra  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  ajándék, mellyel meglepem  Jó nap volt  Bornyi Veronika haiku verse  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Bársony székben  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  különleges  Márai Sándor tollából  Különleges  A gyulladáscsökkentő és csonte...  A sorsod  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  "Ez egy csoda"  A Magyar Költészet napja alkal...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Azért kaptad  Azért kaptad  Dóró Sándor: Embernek maradni  Ismeretlen: Ikarusz monda  Magamnak  Alvó kislány  Ismeretlen: Ikarusz monda  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  ajándék, mellyel meglepem  Jó nap volt  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Van néhány kérdés, amin gondol...  Az ember emlékekből áll  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép estét  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Müller Péter tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Előfordul, hogy  Egy tavasz  Alvó cica  Minden tavaszból őrizz..  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Sorsunk miatt...  "Ez egy csoda"  Töröld le  Esterházy Péterre emlékezünk  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  A hagyma antibakteriális hatás...  Borzasztó  képre írva  Andrássy Réka - A bolond Böske  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Zilahy Lajos gondolata  Kedvenc felismerésem az imádsá...  "Ez egy csoda"  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu... 
Bejegyzés Címkék
magyar nyugdíjak, magyar TB-kasszát, ingyen nyugdíjakért, politikai helyzet, viszonosság elvén, olvasói levél, magyar nyugdíj, ukrán nyugdíjasok, orosz-ukrán olvasónk, kiterjedt rokonságom, rokonlátogatásból Magyarországra, kárpátaljai magyarok, hírekben mindig, magyar állam, ottani gyerekeket, háború elől, ukrán háborús, afgán menekült, jobblét miatt, háborús helyzettel, rokonokat végiglátogattuk, falusi utcákon, friss zöldségek, friss tehéntej, embereknek megvenni, államtól rokkantként, magyar-ukrán határt, olyan általános, havi fizetése, nyugdíj-ügyintéző hivatalnok, orvos 2500-3000, banki dolgozó, emberek életük, ottani nyugdíjak, nyugdíjas labor-orvos, magyarországi bejelentett, nyugdíjról &#8211, ukrán államnál, szakmájuknak megfelelően, otthoni ukrán, ingyen magyar, egész családjukat, egész család, itteni szomszédomhoz, ukrán szülők, nyugdíjuk miatt, magyar nyugdíjukból, potyaleső ukrán, magyar államtól, rengeteg pénzt, rengeteg munkába, fiatalokkal akarja, rokkant szülőt, megrokkanásuk előtt, államnak átlag, fiatal magyar, vadidegen ukrán, forint járulékot, magyar nyugdíjasokat, ukránok kiürítik, saját népét, nyugdíjasok szociális, magyarok nyugdíját, segítségünket állampolgársági, ominózus szerződés, dolog Kijevvel, szolgáltatásokat, járulékfizetőink, szerkesztőségben, végzettségüknek, állampolgársági, visszautasítani, segítségkérését, végiglátogattuk, állampolgárságú, nyugdíjkasszánk, magyarországon, magyarországra, szerkesztősége, nyugdíjkasszát, rendelkezőként, szegényebbeket, szabadrablása, magyarországi, megrokkanásuk, eszkalálódott, megtakarított, segítségünket, tapasztaltunk, hazalátogatok, forráshiányos, ismerősünknek, szomszédomhoz, nyugdíjasokat, szabadrablasa, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 809
  • e Hónap: 4554
  • e Év: 158050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.