Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Életveszély a MÁV-on: „Ha most leütlek, mi történne?
  2015-07-29 13:39:23, szerda
 
  A “beváltott" ígéret!


Posted on 2015/07/29 Szerző: Admin

Életveszély a MÁV-on: ,,Ha most leütlek, mi történne? Semmi"


Nem tudok vezetni, de egészen tavalyig elvoltam a vonatozással. Akkor történt az, aminek hatására eldöntöttem, hogy a saját jól felfogott érdekemben, az elemi biztonságom miatt lemondok erről az élményről.
Én is a rettegett szegedi vonattal tartottam Pest felé, egy kecskeméti író-olvasó találkozóról. Ez volt az utolsó járat aznap, alig voltak az egész vonaton. Egy olyan kupét választottam, amiben ketten azért már helyet foglaltak, mert pár éve egyszer egy egész banda rohant le, mikor Pécsről utaztam szintén igen későn. Ki akartak fosztani, ezt közölték is velem, de mivel pénz nem volt nálam, beérték az üveg borommal, még nagyokat röhögtek is. Szerencsére elég részegek voltak mindahányan, valószínűleg csak brahiból próbálkoztak, egy ujjal nem értek hozzám. Azóta mindenesetre egyedül nem szívesen ültem sötétben vonaton.
Most egy fiatalember és egy idős néni ült a kupéban. A néni sok csomaggal utazott, nagy, nehéz cekkerekkel. Eleinte zavart, hogy annyi helyet elfoglalnak a nem túl esztétikus táskák, de később ezeknek köszönhettem a menekülésem. Emellett a néni semmi vizet nem zavart, ellentétben a fiatalemberrel, aki hosszú időn át fixírozott.
De hát melyik nőnek nem volt még ilyesmiben része?
Gondoltam, egy vonatos bámuló nem oszt, nem szoroz. Telt-múlt az idő, ki kellett menjek a mosdóba. Megkértem a nénit, nézzen rá a kisbőröndömre, melyben a fellépő ruháim lapultak, és elindultam. Nos, a férfi jött utánam. A vagon végében, a mosdó előtt elém furakodott, agresszíven. Ekkor már éreztem, gáz lesz. Volt már részem egyszer korábban támadásban, amiből a lélekjelenlétem és a folyamatos, váratlan kommunikáció mentett meg, hát most is ezzel próbálkoztam.
,,Ha nagyon sürgős, menjen előre" - mosolyogtam rá a fickóra. ,,Nem sürgős" - mordult vissza, és nem mozdult. Kezdtem nagyon félni. ,,Nem szívunk el egy cigit? - jutott hirtelen az eszembe egy kapcsolódási pont - utálom, hogy ilyen béna, nem-dohányzó vonatok ezek." A csel bejött, kért a cigiből, rágyújtottunk a tilosban. Végig remegtem, és az időhúzásra játszottam, hátha jön a kalauz.
Amint a szál végére értünk, újra megkínáltam, közben végig beszéltem hozzá. Vakkantgatva felelgetett, de már oldódott a légkör. Fel is tűnt a kalauz. Kétségbeesett pillantást vetettem rá, reméltem, már csak a cigaretta miatt kitör majd a balhé. Nem tört. A férfi ugyanis ráüvöltött a kalauzra: ,,Na, tűnés!" - és a kezével egyértelmű mozdulatot tett. A kalauz elinalt. Megint elszorult a torkom, láttam, semmiféle segítségre nem számíthatok. ,,Ha most leütlek - közölte szokatlan nyíltsággal a csávó -, mi történne? Semmi. Maximum még egy DNS-vizsgálat."
Elmondta, hogy aznap szabadult a szegedi Csillagból, és a DNS-vizsgálat emlegetése után világos lett, hogy valószínűleg nem kis értékű rablás miatt élvezte a műintézet vendégszeretetét. Bólogattam tovább, mint akit felhúztak, kedvesen válaszolgattam. Addig-meddig, míg egyszerűen a bizalmába fogadott, és szóval tartott csaknem a Nyugati pályaudvarig. Közeledvén azért végig a menekülésen pörgött az agyam. Ő már felvetette, hogy nálam aludna, és a jövőt majd holnap meglátjuk. Telefonálni nem mertem, ötletem nem volt. Visszamentünk a kupéba, és virágnyelven próbáltam a néninek küldeni az S.O.S. jeleket. Értett belőle. Amikor a vonat fékezni kezdett, én mentem ki először. A néni gyorsan utánam nyomult, húzva-vonva a súlyos és hatalmas cuccokat, amik így közém és a férfi közé kerültek. Még meg sem állt a vonat, a néni intett, nyomás. Futottam, mint a lőtt nyúl, szinte vakon. Kint nem láttam egy taxit sem, de a 4-6-os épp indulni készült. Elértem. A sokk otthon jött ki rajtam, egész éjjel sírtam. A barátaim jól leszidtak, és azóta valaki mindig hoz-visz az ilyen fellépéseken.
De valahogy nem normális, hogy Európa közepén rettegni kelljen annak, aki el akar jutni A-ból B-be. Mindennaposak a rablások, bevett trükk, hogy a csomagtartóban lévő bőröndöt lekapják a csomagtartóból, és a tolvaj már inal is. (Nem igaz, hogy a visszatérő szarkákat nem lehetne lekapcsolni.)
A nemzetközi vonalak is megérnek egy misét. Két éve Berlinbe mentem így. Egymagam foglaltam le egy hálófülkét, de már eleve közölte a kocsikalauz, hogy ne aludjak mélyen, hiszen lopnak. Az még csak hagyján, hogy menet közben kigyulladt a vagonunk, és a puszta közepén leszállítottak minket az éjjeli Csehországban. De az már nincs rendben, hogy közben láttuk, hogyan dolgoznak a fosztogatók. És a személyzet semmit nem csinált. (Azon sem csodálkoznék, ha ebben a buliban sokan benne lennének.)
Azt sem fogom soha elfelejteni, amikor egyszer, mivel nem volt jegyem, a kalauz felajánlotta, hogy a wc-ben rendezhetjük a számlát, és taszigálni kezdett. Végül közös megegyezéssel (iszonyúan sikítoztam) a leszállítás mellett döntöttünk.
Azt már kezdjük megszokni, hogy állandóak a késések, hogy a turisták által is kedvelt balatoni járat az ország szégyene, hogy négy és fél óra alatt lehet levergődni mondjuk Tapolcára, és a vonalon nincs egy büfékocsi, egy mozgóbüfé (bár legalább már bemondják a Nyugatiban, hogy vigyünk elég folyadékot a hőguta ellen), hogy a mosdók katasztrofális állapotban vannak, hogy boldog lehet, aki a megvett helyjegye helyét valóban megtalálja, és el is foglalhatja. (Egyik ismerősöm szerint az a szerencse, hogy sínek vannak, mert anélkül még el is tévednének... )
De az, hogy már nemcsak pokolian kiszámíthatatlan és kényelmetlen az egész vonatosdi, hanem kimondottan életveszélyes, az ellen tényleg valamit tenni kellene. Tudom, nincs pénz semmire, de szerintem igenis szükség lenne biztonsági személyzetre - főleg az éjszakai járatokon...
(hir24)
Bal-Rad komm: “Két hét alatt RENDET TESZÜNK!"-mondta 292 héttel ezelőtt Sintér Satya! Hát bizony AZÓTA sokat változott a MÁV-on is a helyzet! Alaposan megdrágultak a jegyek!


https://balrad.wordpress.com/2015/07/29/a-bevaltott-igeret/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiszámíthatatlan, vendégszeretetét, lélekjelenlétem, katasztrofális, válaszolgattam, leszállítottak, fiatalemberrel, csomagtartóból, csomagtartóban, életveszélyes, megegyezéssel, visszamentünk, mindennaposak, kétségbeesett, csehországban, rágyújtottunk, kisbőröndömre, csodálkoznék, vakkantgatva, pályaudvarig, virágnyelven, fellépéseken, vonatozással, próbálkoztam, rendezhetjük, valószínűleg, találkozóról, próbálkoztak, kényelmetlen, kommunikáció, megdrágultak, személyzetre, választottam, mindenesetre, kapcsolódási, köszönhettem, elemi biztonságom, rettegett szegedi, kecskeméti író-olvasó, utolsó járat, egész vonaton, olyan kupét, egész banda, üveg borommal, idős néni, néni semmi, vonatos bámuló, fellépő ruháim, férfi jött, vagon végében, mosdó előtt, kapcsolódási pont, A-ból B-be, RENDET TESZÜNK, Sintér Satya,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Müller Péter tollából  Márai Sándor tollából  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  különleges  A sorsod  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Az ember emlékekből áll  Horváth Szilvia tollából  Nem kell hozzá fürdőruhás  Pitypang szökőkút  Egyszerű  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Reményik Sándor: Pierrot &...  Gebhardt Nóra versei II.  Szívek  Pitypang szökőkút  "Ez egy csoda"  Jó nap volt  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Tanmese  Esterházy Péterre emlékezünk  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Különleges  39 ígéret  Vidámság  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Otthon  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Ott van  különleges  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Megígért békesség  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam Krisztinától  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Minden tavaszból őrizz..  Egyszerű  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Különleges  Annyira tisztelem a szabadságo...  Paul David Tripp Április 13  Azért kaptad  39 ígéret  képre írva  Szeretem ujjad karcsuságait,  jó reggelt  Andrássy Réka - A bolond Böske  Esterházy Péterre emlékezünk  A felvilágosodás...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
elemi biztonságom, rettegett szegedi, kecskeméti író-olvasó, utolsó járat, egész vonaton, olyan kupét, egész banda, üveg borommal, idős néni, néni semmi, vonatos bámuló, fellépő ruháim, férfi jött, vagon végében, mosdó előtt, kapcsolódási pont, csel bejött, időhúzásra játszottam, szál végére, cigaretta miatt, férfi ugyanis, kezével egyértelmű, kalauz elinalt, csávó &#8211, szegedi Csillagból, műintézet vendégszeretetét, bizalmába fogadott, menekülésen pörgött, jövőt majd, néninek küldeni, vonat fékezni, néni gyorsan, férfi közé, néni intett, lőtt nyúl, sokk otthon, ilyen fellépéseken, csomagtartóban lévő, visszatérő szarkákat, nemzetközi vonalak, puszta közepén, éjjeli Csehországban, személyzet semmit, buliban sokan, kalauz felajánlotta, wc-ben rendezhetjük, leszállítás mellett, turisták által, ország szégyene, vonalon nincs, hőguta ellen, mosdók katasztrofális, megvett helyjegye, egész vonatosdi, ellen tényleg, éjszakai járatokon&#8230, kiszámíthatatlan, vendégszeretetét, lélekjelenlétem, katasztrofális, válaszolgattam, leszállítottak, fiatalemberrel, csomagtartóból, csomagtartóban, életveszélyes, megegyezéssel, visszamentünk, mindennaposak, kétségbeesett, csehországban, rágyújtottunk, kisbőröndömre, csodálkoznék, vakkantgatva, pályaudvarig, virágnyelven, fellépéseken, vonatozással, próbálkoztam, rendezhetjük, valószínűleg, találkozóról, próbálkoztak, kényelmetlen, kommunikáció, megdrágultak, személyzetre, választottam, mindenesetre, kapcsolódási, köszönhettem, felajánlotta, agresszíven, megkínáltam, felelgetett, szerencsére, nyíltsággal, számíthatok, menekülésen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.