Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Letisztul végre az európai politika?
  2015-07-29 20:56:04, szerda
 
  Vajon mit mond a mi nagyszerű ellenzékünk? Az ún. "baloldali" befogadná talán az összes Európában lévőt és az úton lévőket is, gondolom. Az ún. "szélsőjobb" pedig gyakorlatilag semmit. Nem fogja össze a Gárdákat, a tenni akaró civileket, pont akkor lett néppárt, amikor kemény ellenzéknek kellene lennie. Így legalább meg(ki)ismertük...

**************************,,,


hidfo.ru 2015.07.29. 17:07


Az otthon erőt ad: Letisztul végre az európai politika?

A brit kormány rendkívüli találkozót hívott össze, miután kétezer illegális bevándorló rohanta meg a Franciaországból Angliába induló vonatokat a Calaisban kezdődő csatorna-alagúton.

A migránsok Calais területén próbáltak meg bejutni az Anglia felé induló vonatokra, és a bevándorló-helyzet mostanra olyan méreteket öltött, hogy az Anglia és Franciaország közti vonatközlekedés ellehetetlenül miatta. Észak-Franciaország és Délkelet-Anglia tömegközlekedésén kaotikus állapotok uralkodnak, és az utakon is komoly torlódások alakulnak ki a migránsok tömegei miatt. A brit kormányra fokozott nyomás nehezedik, emiatt a napokban bejelentették, hogy további 9 millió eurót különítenek el a vasúti csomópontok biztonságának szavatolására. Az Egyesült Királyság az utóbbi hónapok során közel 4 millió euróval támogatta a csomópont biztonsági őrizetét, mivel a csatorna-alagutat kezelő Eurotunnel vállalat azzal vádolta a brit kormányt, hogy nem tesz elegendő ellenintézkedést a helyzet normalizálása érdekében.

Nem csak a tömegközlekedést bonyolító cégek részéről éri kritika a kormányt, hanem a közvélemény is egyre inkább ellenük fordul. Sokan arra hívják fel a figyelmet, hogy ebben a helyzetben már a kormány önmagában fellépése nem elég, ehelyett Franciaországra kellene fokozott nyomást gyakoroljon, hogy saját területein radikálisabb fellépést mutasson a népvándorlással szemben.

A francia és brit kormány folyamatos egyeztetéseket folytat a helyzet kezeléséről, és jelenleg kialakulóban van egy olyan megegyezés, miszerint az afrikai migránsokat egyszerűen visszaküldik Afrikába. Arról azonban nincs egyetértés, hogy mindezt hogyan valósítsák meg. A közvélemény radikális fellépést vár el, de a kormányok nem akarnak erőszakos deportálás jellegű akciókat végrehajtani, mert sokan továbbra is ragaszkodnának a multikulturalizmus sikerességének látszatához.

A helyzet mostanra odáig fajult, hogy Calais környékén több, spontán kialakult menekülttábor működik, ahol évek alatt összegyűltek az illegális bevándorlók. Elgettósodott területek alakultak ki, mert továbbutazni nem tudnak, személyes irataik nincsenek, letelepedni nem tudnak, a kormány pedig nem meri erővel felszámolni a spontán kialakult migráns-gettókat. Az itt összegyűlt bevándorlók időnként egy-kétezres tömegben megindulnak a csatorna-alagút bejárata felé, és megpróbálnak betörni a vonatállomásra. Szerdán történt egy újabb ilyen tömeges betörési kísérlet, melynek során egy bevándorló is életét vesztette.

A brit kormány mindeddig nagyon elővigyázatos volt annak kapcsán, hogy ne a franciákat okolja a kialakult helyzetért. A választók részéről azonban egyre nő a nyomás, és ha a kormány nem, az ellenzék minden bizonnyal kihasználja az adódó lehetőséget. A UKIP (brit függetlenségpárt) nyilvánosan is kijelentette, hogy Franciaország felelős a népvándorlás miatt kialakult közlekedési káoszért. Nigel Farage szerint a brit hadsereg kellene beavatkozzon még a határ francia oldalán, ahol a francia hatóságokkal közösen kellene ellenőrizzék az Anglia területére induló vonatokat.

Franciaország és az Egyesült Királyság mostanra egy sor megállapodást kötött, ami meghatározza, milyen protokoll mentén működhet a brit határőrség Franciaország területén, ez ugyanis mindennapi kérdéssé vált. Egyelőre a határőrség gyűjti össze az ezerszámra érkező migránsokat, és visszaviszik őket a csatorna-alagút vonatállomásai körül kialakult menekülttáborokba. A helyzet azonban egyre éleződik; a migránsok egy része többszöri, egyre elkeseredettebb próbálkozásokat tesz arra, hogy bejusson az Angliába induló vonatokra, így a tettlegességtől sem riadnak vissza. Hétfő éjjel újabb betörési kísérlet történt, melynek során több mint kétezren ostromolták meg a vonatállomás körüli kerítést. Eközben a lakosság egyre inkább követeli a kormány radikális fellépését, ami a spontán menekülttáborok hadsereg általi felszámolását és a migránsok tömeges deportálását jelentené.

A szélsőséges helyzet hatására az európai kormányok szembe kell nézzenek azzal a ténnyel, hogy a multikulturalizmus ideológiája többé nem fenntartható, a lakosság elementáris erejű nyomásgyakorlása mindinkább összeroppantja a kormányok ideológia-alapú bevándorlás-politikáját. Vannak olyan európai kormányok, melyek ezt akadálynak és problémának tekintik; a britek és franciák egyelőre láthatóan próbálják elkerülni a radikális megoldásokat. Vannak azonban olyan európai kormányok, melyek kezdik felismerni a helyzet adta lehetőséget; a lakosság elementáris erejű elvárásai nekik nem feltétlen leküzdendő probléma; sokkal inkább egy lehetőséget jelentenek arra, hogy a kormány újra legitimálja önmagát, és a nép akarata előtt meghajolva újraépítse támogatottságát.

A bevándorlás-probléma ebből a szempontból egy mérföldkő az európai politikában; a kormányok megtapasztalják az otthon erejét, és elkezdik felismerni, hogy stabil kormányzás csakis a nép támogatásával elképzelhető. A migráns probléma letisztítja az ellentéteket, és színvallásra kényszerít valamennyi pártot arra vonatkozóan, hogy kinek az oldalán állnak; a nép oldalán foglalnak állást, vagy inkább a társadalom ellenében próbálnák fenntartani hatalmukat?

http://hidfo.ru/2015/07/az-otthon-erot-ad-letisztul-vegre-az-europai-politika/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: franciaországból, nyomásgyakorlása, ellenintézkedést, tömegközlekedést, függetlenségpárt, tettlegességtől, népvándorlással, megtapasztalják, menekülttáborok, támogatottságát, vonatközlekedés, franciaországra, próbálkozásokat, elkeseredettebb, ellehetetlenül, egyeztetéseket, összeroppantja, ragaszkodnának, sikerességének, vonatállomásra, vonatállomásai, elővigyázatos, franciaország, normalizálása, elgettósodott, biztonságának, támogatásával, bejelentették, felszámolását, szavatolására, menekülttábor, megállapodást, gyakorlatilag, végrehajtani, továbbutazni, megoldásokat, összes Európában, úton lévőket, tenni akaró, otthon erőt, európai politika, brit kormány, migránsok Calais, migránsok tömegei, brit kormányra, napokban bejelentették, vasúti csomópontok, utóbbi hónapok, csomópont biztonsági, csatorna-alagutat kezelő, brit kormányt, helyzet normalizálása, Franciaországból Angliába, Egyesült Királyság, Nigel Farage,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Garai Gábor - Takarítás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png kislány  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Az engedelmesség miért nem vál...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png cica  Png virág  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Ne kapaszkodj magasabbra,  Csak a fogyatkozás látható  Png kislány  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az engedelmesség miért nem vál...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szívem tiéd  Esti kép  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  képre írva  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png férfi  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Akarat  Fehér virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kellemes délutánt kívánok  A sors  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem méltó hozzád  Csak a fogyatkozás látható  Popper Péter szavai  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Fekete-erdő desszert  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Akarat  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Sokan azt tartják  Png kutya  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
összes Európában, úton lévőket, tenni akaró, otthon erőt, európai politika, brit kormány, migránsok Calais, migránsok tömegei, brit kormányra, napokban bejelentették, vasúti csomópontok, utóbbi hónapok, csomópont biztonsági, csatorna-alagutat kezelő, brit kormányt, helyzet normalizálása, tömegközlekedést bonyolító, kormány önmagában, népvándorlással szemben, helyzet kezeléséről, olyan megegyezés, afrikai migránsokat, közvélemény radikális, helyzet mostanra, illegális bevándorlók, kormány pedig, spontán kialakult, csatorna-alagút bejárata, újabb ilyen, franciákat okolja, kialakult helyzetért, választók részéről, ellenzék minden, adódó lehetőséget, népvándorlás miatt, brit hadsereg, határ francia, francia hatóságokkal, brit határőrség, határőrség gyűjti, ezerszámra érkező, csatorna-alagút vonatállomásai, helyzet azonban, része többszöri, vonatállomás körüli, lakosság egyre, kormány radikális, spontán menekülttáborok, migránsok tömeges, szélsőséges helyzet, európai kormányok, lakosság elementáris, kormányok ideológia-alapú, radikális megoldásokat, helyzet adta, lehetőséget jelentenek, kormány újra, európai politikában, kormányok megtapasztalják, otthon erejét, migráns probléma, oldalán állnak, társadalom ellenében, franciaországból, nyomásgyakorlása, ellenintézkedést, tömegközlekedést, függetlenségpárt, tettlegességtől, népvándorlással, megtapasztalják, menekülttáborok, támogatottságát, vonatközlekedés, franciaországra, próbálkozásokat, elkeseredettebb, ellehetetlenül, egyeztetéseket, összeroppantja, ragaszkodnának, sikerességének, vonatállomásra, vonatállomásai, elővigyázatos, franciaország, normalizálása, elgettósodott, biztonságának, támogatásával, bejelentették, felszámolását, szavatolására, menekülttábor, megállapodást, gyakorlatilag, végrehajtani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 2956
  • e Hónap: 14067
  • e Év: 167563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.