Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tóta W.: A Tiborcz fiú esete Orbán Rasival
  2015-08-13 14:31:23, csütörtök
 
  Tóta W.: A Tiborcz fiú esete Orbán Rasival

2013. július 31., szerda, 10:26 Utolsó frissítés: 2013. július 31., szerda, 11:22

Tóta W. Árpád Szerző:


A történet tanulsága az, hogyan szaródik itt el mindene annak is, aki a legtöbbet nyerte. Hogy a gyereke esküvője se lehet már más, mint ízléstelenség.



Fotó: Tumblr / zeroz3ro
Pedig minden adott egy szép történethez: van csinos leány, jóképű udvarló, fiatalok még, nem tehetnek semmiről, nem tapad még a kezükhöz sikkasztás, hűtlen kezelés, fapofával kamerába mondott nyilvánvaló hazugságok, épp túl vannak az egyetemen. Ásó, kapa, nagyharang, nincs okunk haragudni rájuk.

De hát a kedves papa úgy döntött, hogy jól jön most ez a kis színes neki, hogy megmutassa az emberi oldalát. Orbán Viktor időnként beöltözik családapának, civilnek, hogy ne csak a vértől csatakos szabadságharcost lássuk, hanem az érző szívű magánembert is, a sertészsírtól csöpögőt, aki éppen kolbászt tölt, mert azt is tud.

Innentől viszont szabad préda, amit a Blikknek lead. És ezektől az önkéntelen továbbgondolásoktól lesz hidegrázósan szociografikus az egész jelenet. Nem szokatlan: az uraságok házasodása régóta a magyar irodalom nyersanyaga.
Az én kis falum

Van ez a két jóravaló, a huszonegyedik századi, európai jólétben lubickoló modern fiatal, akiknek megvan a saját zenéjük - azt majd a tanya végében hallgathatják a pajtában - és ahelyett, hogy baráti körben, csendben összeházasodnának, kapnak a nyakukba cigányzenekart és olyan pereputtyot, amilyet egyikünk sem szeretne az esküvőjén látni. Fuj, belegondolni is rossz, ahogy szegény Ráhelt vakkomondoros büdös prosztók viszik menyasszonytáncra, és szegénynek tűrnie kell, mert ebből a vircsaftból van a torta, meg a borjú és a birkapörkölt. Nem beszélve arról, amikor a kisgazdatagozat lövöldözni kezd, Semjén Zsolt meg kiszagolja a spanglit, és szalad árulkodni.

És mindennek Felcsúton kell megtörténnie, ahova a papa újabban már stadiont is lop magának építtet az ország felvirágoztatása érdekében, meg nagylelkűen felajánl hatezer négyzetmétert a házi focicsapatának a saját földjéből, ami így izé... lett neki a szorgalmas szabadságharc közben valahogy. Bérből és fizetésből vette a falut. Magyar ember kétharmaddal nem lop, csak szerez.

És akkor belenyilatkozza a Blikkbe, hogy hát a mi kis családi portánkon nem férne el ekkora lagzi, azért lesz a srác szüleinél... pedig elférne, apa, csak te az egész kertet elfoglaltad a hülye terepasztaloddal, mert nem vagy hajlandó megtanulni a Hattrick kezelését. És a szóhasználat: ,,férjhez adja", meg ,,áldását adta a frigyre"! Áldását baszki! Hát hiszen nem történhet ebben az országban semmi, ha ő nem akarja.

Orbán Viktor csinált hírt a lánya esküvőjéből, úgyhogy abban sincs kivetnivaló, ha kivesézzük a vőlegényt. Rendes srácnak tűnik, bizonyára kiérdemelte a közgépes igazgatósági tagságot is teljesítményével és képességeivel. Reméljük, szeretni fogja ezt a lyányt, már csak a család földbérlete miatt is erősen ajánlott. Mert nem lehet nem észrevenni, hogy az új arisztokrácia párosodik a szemünk láttára, az országot elfoglaló család a vazallusékkal, akiket az örömapa saját kezével tömött ki földmutyival, közgépmutyival, meg ami még a kezébe került. ,,Jól működő gazdaságuk van", mondja Orbán a leendő vejéről - hát vicces is lenne, ha rosszul működne, amikor egy telefonba kerül, hogy jól működjön.

Eleve így jöttek össze, könnyű elképzelni a love storyt, meg tök romantikus is: szia, a faterom éppen a te fateroddal zsíroz le egy zsebszerződést. Akkor járunk?
Úri muri

Tisztelt ünneplők, mind tudjuk, hogy az ifjú pár eddig is az élet napos oldalán járt. Kívánjuk nekik, hogy ne pont a házasságuk változtasson ezen, sőt az igazságtétel után is megtalálják boldogságukat, ha szerényebb körülmények között is. Ez az esküvő viszont egy nap vezeklés lesz az eddigi vidámságért. Minden pillanata az érdemtelenségről, a kellemetlen emberekről és a gyanúról fog szólni, az arisztokratikus áthallásokról. Arról, mennyire ciki királyságot játszani a műanyag Versailles-ban, messzire bűzlő piszkos pénzen.

Sajtó nem lesz jelen, vécéfotózástól nem kell tartani, legfeljebb elképzeljük majd innen a távolból azt a vécét, amit biztosan nem kellene amúgy szégyellni: van ott elég asszony, hogy takarítsa.

Megvan a módja annak, hogy egy főúri menyegző ne keltsen túl nagy ellenérzéseket. Ezek a következők: a) az útonállás évszázadokkal korábban történt, és az arisztokrata család időközben bizonyította hasznosságát, ld. európai királyságok; b) a káprázatos gazdagságot vitathatatlan és könyvelésileg érthető siker alapozta meg: Britney vagy Bill Gates lagzijában senki se kérdezi, miből van a bejgli; c) titokban tartjuk az egészet, nem rendezünk hét országra szóló mulatságot, ami miatt a légteret is le kell zárni, és nem dicsekszünk vele a sajtónak, legfeljebb utólag megjegyezzük, hogy ez is megvolt.

Orbán Viktor lányának lagziját csak az utóbbi menthette volna meg. De a verkli nem tud megállni: ára van a zsebre tett falunak, egyebek mellett az, hogy Papa Doc lerángatja a mocskos világába a gyereke esküvőjét is, aztán keserűen tapasztalják, hogy kevesen örülnek velük, amikor a zsebre tett falut esküvőhöz díszítik.


http://hvg.hu/w/20130731_A_Tiborcz_fiu_esete_Orban_Rasival
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: teljesítményével, szabadságharcost, felvirágoztatása, érdemtelenségről, terepasztaloddal, belenyilatkozza, kisgazdatagozat, arisztokratikus, szociografikus, zsebszerződést, cigányzenekart, közgépmutyival, vécéfotózástól, ellenérzéseket, focicsapatának, képességeivel, szabadságharc, sertészsírtól, négyzetmétert, áthallásokról, ízléstelenség, vakkomondoros, évszázadokkal, hallgathatják, huszonegyedik, arisztokrácia, vazallusékkal, könyvelésileg, boldogságukat, vitathatatlan, igazgatósági, hasznosságát, megjegyezzük, hidegrázósan, kétharmaddal, belegondolni, történet tanulsága, legtöbbet nyerte, gyereke esküvője, szép történethez, kezükhöz sikkasztás, kedves papa, emberi oldalát, vértől csatakos, érző szívű, sertészsírtól csöpögőt, egész jelenet, uraságok házasodása, magyar irodalom, huszonegyedik századi, saját zenéjük, tanya végében, Tóta, Orbán Rasival, Árpád Szerző, Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Bill Gates, Papa Doc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy maradéktalanul uralt világ  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png csokor  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Png kislány  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Soha ne kedvezz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Julian Brass gondolata  Nevem  Png ház  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Mindig jusson idő nevetni  Nevem  Nevem  Szép estét  Adakozás  Mindig jusson idő nevetni  Minden harmadik...  Png fotel  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tanuld meg ezt a versemet  Fekete István - Akác  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kerüld el az evangélium örömén...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Akarat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Irgalom és ítélet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png virág  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Örülök, hogy látlak!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Popper Péter szavai  Hiányzik  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png cica  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Png cica  Kerüld el az evangélium örömén...  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Popper Péter szavai  Éretlen vers  Kaffka_Margit  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A sors  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... 
Bejegyzés Címkék
történet tanulsága, legtöbbet nyerte, gyereke esküvője, szép történethez, kezükhöz sikkasztás, kedves papa, emberi oldalát, vértől csatakos, érző szívű, sertészsírtól csöpögőt, egész jelenet, uraságok házasodása, magyar irodalom, huszonegyedik századi, saját zenéjük, tanya végében, pajtában &#8211, nyakukba cigányzenekart, esküvőjén látni, kisgazdatagozat lövöldözni, papa újabban, ország felvirágoztatása, házi focicsapatának, saját földjéből, szorgalmas szabadságharc, srác szüleinél, egész kertet, hülye terepasztaloddal, országban semmi, lánya esküvőjéből, közgépes igazgatósági, család földbérlete, szemünk láttára, országot elfoglaló, örömapa saját, kezébe került, leendő vejéről, telefonba kerül, love storyt, faterom éppen, élet napos, házasságuk változtasson, igazságtétel után, esküvő viszont, eddigi vidámságért, kellemetlen emberekről, arisztokratikus áthallásokról, műanyag Versailles-ban, módja annak, főúri menyegző, útonállás évszázadokkal, arisztokrata család, káprázatos gazdagságot, utóbbi menthette, zsebre tett, mocskos világába, gyereke esküvőjét, teljesítményével, szabadságharcost, felvirágoztatása, érdemtelenségről, terepasztaloddal, belenyilatkozza, kisgazdatagozat, arisztokratikus, szociografikus, zsebszerződést, cigányzenekart, közgépmutyival, vécéfotózástól, ellenérzéseket, focicsapatának, képességeivel, szabadságharc, sertészsírtól, négyzetmétert, áthallásokról, ízléstelenség, vakkomondoros, évszázadokkal, hallgathatják, huszonegyedik, arisztokrácia, vazallusékkal, könyvelésileg, boldogságukat, vitathatatlan, igazgatósági, hasznosságát, megjegyezzük, hidegrázósan, kétharmaddal, belegondolni, földmutyival, tapasztalják, megtörténnie, szóhasználat, birkapörkölt, családapának, arisztokrata, igazságtétel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1652
  • e Hét: 4754
  • e Hónap: 15865
  • e Év: 169361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.