Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Már vakaróznak a németek!
  2015-09-01 22:00:34, kedd
 
  Már vakaróznak a németek!


Posted on 2015/09/01 Szerző: Admin


Magyarország ráijesztett a Nyugatra a menekültvonatok elengedésével


A magyar hatóságok elengedték a menekülteket Bécs felé, aztán bekeményítettek. Ezután a menekültügyben addig viszonylag engedékenynek mutatkozó és a kerítést bíráló Ausztria és Németország is hirtelen a szabályok betartása mellett foglalt állást. Mi a franc folyik a Keletinél és az Európai Unióban?
Hétfőn néhány ezer embert felengedtek a Keletiben a müncheni vonatokra a magyar rendőrök, aztán kedden ismét keményebben léptek fel.
Pedig a szabályok nem változtak: nem igaz, hogy a szíriaiak szabadon elhagyhatnák Magyarországot, ehhez schengeni vízum és érvényes útlevél kellene.

Menekültek várakoznak a Keleti Pályaudvar előtt, miután az épületet lezárták a bavándorlók előtt
Egyelőre senki nem adott magyarázatot, miért változott két nap alatt kétszer az eljárás.
Az osztrák kancellár bírált a továbbengedésért, Merkel hirtelen megdicsérte a magyarokat a regisztráció komolyan vételéért.
Merkel szerint érvényes a dublini rendelet, amelynek alapján Magyarország nem engedi tovább a menekülteket.
Senki nem magyarázza el, hogy is van ez
Az országos rendőrfőkapitány a parlament illetékes bizottságai előtt sem tudta, vagy nem akarta megmondani, pontosan mi történt kedden délelőtt a Keleti pályaudvaron, ahonnan a rendőrök kiterelték a müncheni vonatra várakozó menekülteket, majd nagyjából egy órán keresztül szünetelt a vonatforgalom is. A VS.hu is hiába kérdezte a rendőrséget az okokról, cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.
A MÁV azt közölte, hogy ,,hatósági zárás miatt" nem indítottak és fogadtak vonatokat. Nem részletezték, hogy ez mit jelent, ezért csak a jogszabályból tudunk kiindulni: a rendőrségi törvényben szerepel az úgynevezett ,,biztonsági intézkedés", amely egyebek mellett területlezárást és kiürítést jelent, ha arra ,,a személyeket, illetőleg az anyagi javakat közvetlenül fenyegető veszélyhelyzet megszüntetése érdekében" szükség van.
A menekültek körében nagy felháborodást váltott ki, hogy a MÁV eddig gond nélkül kiadta a müncheni jegyeket, annak ellenére, hogy tudták, a rendőrök nem engedik majd felszállni az útlevél és vízum nélkül utazókat, vagy leszállítják őket még a határ előtt. Kedden azonban bejelentették, hogy új szabályok lépnek életbe: egy külön pénztárban, csak ,,személyazonosításra alkalmas igazolvány" birtokában állítanak ki kettőnél több nemzetközi jegyet az Európán kívüli utasoknak.
Ez dupla fordulatot jelent két nap alatt: egészen hétfőig a rendőrség nem engedte tovább Nyugatra a Magyarországon regisztrált menedékkérőket. Korábban már írtunk róla, hogy ez a szabályos eljárás: elvileg mindenkinek Magyarországon kellene megvárnia, amíg elbírálják a kérelmét - akinek pedig nincs érvényes útlevele és schengeni vízuma, az nem léphet be Ausztriába.
A helyzet akkor vált tarthatatlanná, amikor híre ment, hogy Németország, szemben az úgynevezett dublini rendelet előírásaival, nem küldi vissza a szíriai menekülteket azokba az országokba, ahol beléptek az EU-ba. Sőt, még az a később cáfolt hír is elterjedt, hogy Németország különvonatokat küld a menekültekért. Ezek a hírek váltották ki a menedékkérők hétvégi tüntetéseit: azt követelték, hogy engedjék őket továbbmenni Németországba.
Ezután hétfőn a rendőrök egyszer csak eltűntek a pályaudvarról, és úgy tűnt, a magyar hatóságok is azt az utat követik, mint például a görögök, hogy hagyják továbbállni a menekülteket nyugat felé. Cikkünk megjelenéséig senki nem adott magyarázatot arra, hogy ez miért történt. Lehet, hogy ez egy válaszreakció lehetett a kormányt érő nyugati bírálatokra. Mintha azt üzenték volna a mintegy háromezer ember átengedésével: ,,így is csinálhatjuk, de az nem fog nektek tetszeni". De elképzelhető, hogy a magyar hatóságok nem akarták fokozni a feszültséget, útnak indították a vonatot, lesz, ahogy lesz.
A hétfői magyar intézkedés némi zavart okozott Ausztriában: először megállították a vonatot a határon, később azonban mégis továbbengedték, a híradások szerint több száz menekült érkezett meg Bécsbe. Az osztrákok ugyanakkor már hétfőn reggeltől megszigorították az ellenőrzést az autópályán, és vannak további ötleteik is, például a határellenőrzés visszaállítására vagy a katonaság bevetésére. Werner Faymann osztrák kancellár pedig nyilvánosan bírálta Magyarországot, amiért továbbengedi a menekülteket, illetve utalt rá, hogy a dublini rendelet továbbra is érvényben van, egészen addig, amíg le nem cserélik egy jobbra.

anyó
Gyorsan visszakozott a német szövetségi kormány is. Angela Merkel kancellár hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: egy belső vita vezetett ahhoz a félreértéshez, hogy minden szíriai Németországba mehet. ,,Ez azonban nem felel meg a jogi helyzetnek, és ezt már a magyar kormánynak is elmondtuk - akik most azzal a jelenséggel küzdenek, hogy sok szíriai azt mondja: engedjetek minket végre Németországba!"
Merkel kifejezetten megdicsérte Magyarországot, hogy itt - más államokkal ellentétben - teljeskörűen regisztrálják a menedékkérőket. A kancellár szerint nem igaz, hogy el lehetne térni a dublini rendelet alkalmazásától, hiszen ,,erre nincs semmilyen jogalap". Nem válaszolt viszont egyértelműen arra a kérdésre, hogy mi történik, ha befutnak a vonatok Magyarországról. Merkel csak azt mondta: magas az elismerési aránya a polgárháborús övezetből érkezőknek, de ez nem jelenti azt, hogy máshol alacsony lenne. ,,Ez egy európai közösség, talán érdemes erre újra emlékeztetni magunkat" - mondta a kancellár.
A németek már elkülönítik a balkáni bevándorlókat
Kedden megnyitották Németországban az első befogadóállomást, ahol csak nyugat-balkáni menedékkérőket helyeznek el.
A bajorországi Ingolstadt mellett fekvő Manchingban egy üres laktanyában alakítottak ki szállást 500 embernek. A térségben rövidesen még két ilyen létesítmény lesz, ezekben összesen 1500 nyugat-balkáni menedékkérőt tudnak elszállásolni.
Emilia Müller, a bajor kormány munka- és családügyi, szociális és társadalmi integrációs ügyekért felelős államminisztere a központ megnyitóján nagyobb szolidaritást sürgetett a többi tartománytól.
,,Bajorország egyedül nem bírja a rohamot" - mondta a miniszter. Amennyiben nem érkezik segítség, a müncheni vezetésnek meg kell fontolnia a határok még fokozottabb ellenőrzését - tette hozzá.
A bajor miniszter az Európai Uniótól is több szolidaritást sürgetett. Azt mondta, hogy az uniós menekültügyi rendszer ,,nem működik".
,,Magyarország éppen ezt mutatja be" - jegyezte meg a bajor konzervatív CSU politikusa a ZDF országos közszolgálati televízió hírportáljának beszámolója szerint.
A nyugat-balkáni kérelmezőket azért helyezik el elkülönítve, hogy gyorsított eljárásban, legfeljebb 6 hét alatt elbírálják kérelmüket, és az elutasítás után a lehető leggyorsabban visszajuttassák őket hazájukba.
Ez nemcsak a bajor, hanem a szövetségi kormánynak is az egyik legfőbb törekvése. Úgy vélik, a német menekültügyi ellátórendszer terheit csak a nyugat-balkáni kérelmezők arányának gyors és nagymértékű csökkentésével lehet enyhíteni.
Jelenleg a nyugat-balkániak alkotják a menedékkérők legnagyobb csoportját, mintegy 40 százalékát, és körükben a 0,5 százalékot sem éri el az elfogadott kérelmek aránya, azaz a menekültügyi rendszeren keresztül szinte senki nem szerez közülük jogot arra, hogy Németországban maradhasson.
(vs)
Bal-Rad komm: Már néhány német fejes is a fejét vakarássza, pedig még csak alig két vonat futott be! De már mintha kezdenék egyes “landführerek" belátni, hogy törököt fognak. Így aztán előkapták a talonból a régi jól bevált módszert. Befut a vonat, a válogató meg ott áll, és szelektál. Persze a “selejt" az irány vissza! De hová is? Hát ahol ELŐSZÖR REGISZTRÁLTÁK! Azaz Magyarországra! Jól rá ijesztett qrmányunk...Nyugat-Európára? Dehogy-dehogy! Ránk, magyarokra! Csak még nem fogtuk fel! Eljön annak is az ideje! Hamarosan!

https://balrad.wordpress.com/2015/09/01/mar-vakaroznak-a-nemetek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszaállítására, továbbengedésért, rendőrfőkapitány, megszigorították, befogadóállomást, bekeményítettek, területlezárást, visszajuttassák, határellenőrzés, menekültvonatok, magyarországról, államminisztere, továbbengedték, alkalmazásától, magyarországot, veszélyhelyzet, magyarországon, menedékkérőket, különvonatokat, németországban, ellátórendszer, csökkentésével, hírportáljának, magyarországra, tarthatatlanná, menekültügyben, megjelenéséig, németországba, pályaudvarról, vonatforgalom, megállították, regisztrálják, menekültekért, jogszabályból, válaszreakció, bejelentették, menekültvonatok elengedésével, magyar hatóságok, menekülteket Bécs, menekültügyben addig, kerítést bíráló, szabályok betartása, franc folyik, müncheni vonatokra, magyar rendőrök, szíriaiak szabadon, épületet lezárták, bavándorlók előtt, osztrák kancellár, regisztráció komolyan, dublini rendelet, országos rendőrfőkapitány, Európai Unióban, Keleti Pályaudvar, Werner Faymann, Angela Merkel, Emilia Müller, Európai Uniótól, ELŐSZÖR REGISZTRÁLTÁK, Azaz Magyarországra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  Akik bántanak téged  Alvó cicák  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Erdőn  Tavaszi kép  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Sose bánj semmit  Jó éjszakát  Png fotel  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét kedves látogatóimna...  Garai Gábor - Takarítás  A Megváltó szolgálatában  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Soha ne kedvezz...  Radikális szeretet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  képre írva  Png kislány  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png virág  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Lóhere  Minden harmadik...  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Paul David Tripp Április 20  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Lóhere  Csak a fogyatkozás látható  Sokan azt tartják  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogy lehet megtartani  Adakozás  képre írva  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alvó cicák  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Bounty krémes  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Alvó cicák  Erdőn  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád 
Bejegyzés Címkék
menekültvonatok elengedésével, magyar hatóságok, menekülteket Bécs, menekültügyben addig, kerítést bíráló, szabályok betartása, franc folyik, müncheni vonatokra, magyar rendőrök, szíriaiak szabadon, épületet lezárták, bavándorlók előtt, osztrák kancellár, regisztráció komolyan, dublini rendelet, országos rendőrfőkapitány, parlament illetékes, rendőrök kiterelték, müncheni vonatra, órán keresztül, jogszabályból tudunk, rendőrségi törvényben, úgynevezett &#8222, anyagi javakat, menekültek körében, müncheni jegyeket, határ előtt, külön pénztárban, szabályos eljárás, kérelmét &#8211, helyzet akkor, úgynevezett dublini, szíriai menekülteket, hírek váltották, menedékkérők hétvégi, rendőrök egyszer, utat követik, menekülteket nyugat, válaszreakció lehetett, mintegy háromezer, hétfői magyar, híradások szerint, osztrákok ugyanakkor, határellenőrzés visszaállítására, katonaság bevetésére, német szövetségi, belső vita, jogi helyzetnek, magyar kormánynak, jelenséggel küzdenek, kancellár szerint, vonatok Magyarországról, elismerési aránya, polgárháborús övezetből, európai közösség, balkáni bevándorlókat, első befogadóállomást, bajorországi Ingolstadt, üres laktanyában, térségben rövidesen, bajor kormány, központ megnyitóján, többi tartománytól, müncheni vezetésnek, bajor miniszter, uniós menekültügyi, bajor konzervatív, nyugat-balkáni kérelmezőket, elutasítás után, lehető leggyorsabban, szövetségi kormánynak, egyik legfőbb, német menekültügyi, nyugat-balkáni kérelmezők, nyugat-balkániak alkotják, menedékkérők legnagyobb, elfogadott kérelmek, menekültügyi rendszeren, fejét vakarássza, irány vissza, visszaállítására, továbbengedésért, rendőrfőkapitány, megszigorították, befogadóállomást, bekeményítettek, területlezárást, visszajuttassák, határellenőrzés, menekültvonatok, magyarországról, államminisztere, továbbengedték, alkalmazásától, magyarországot, veszélyhelyzet, magyarországon, menedékkérőket, különvonatokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.