Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hamarosan robban a magyar nyugdjíbomba
  2015-09-01 22:22:42, kedd
 
  Hamarosan robban a magyar nyugdjíbomba



A Népszabadság számításai szerint 2,4 millió munkavállaló úgy vághat majd neki a nyugdíjaséveinek, hogy semmilyen megtakarítása nem lesz. Ez az ingatag tb-finanszírozás miatt katasztrófát okozhat. A nyugdíjcélú megtakarítások ma az időskori járandóság két százalékát teszik ki.
Több millió munkavállaló majdani nyugdíjasévei csak abban az esetben telhetnek viszonylagos nyugalomban, ha az állam változatlan formában fenntartja a mostani rendszert. Erre annak fényében relatíve kevés az esély, hogy 40 év munkaviszony után lehet, hogy a férfiak is nyugdíjba mehetnek. Ez esetben a nyugdíjkassza nem tudja - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavaival élve - ugyanazt a minőségű szolgáltatást nyújtani, magyarán a járandóság csökkenni fog, amire azonban sem a mai, sem a majdani nyugdíjasok nincsenek felkészülve.
A magyarországi nyugdíjasok havi járandóságának 86 százalékát az állami nyugdíj teszi ki, 12 százalékot pedig az, hogy a nyugdíj mellett is dolgoznak. Mindössze két százalék a bármiféle nyugdíjcélú megtakarítás - hivatkozik az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár az OECD adataira. Ez azt jelenti, hogy egy nyugdíjas, ha már nem tud vagy nem akar dolgozni, semmilyen érzékelhető mértékű nyugdíj-kiegészítésben nem részesül. Vagyis akinek van, az se sok.
Ennél is aggasztóbb, hogy hány embernek van egyáltalán megtakarítása.
Az Aegon nyugdíj-megtakarítási szokásokat vizsgáló kutatása szerint a magyar munkavállalók kevesebb mint fele rendelkezik rendszeres megtakarítással. A megtakarítási index Magyarországon 5,1 százalék, míg a 6,7 százalékos, egyébként sem túl acélos nemzetközi átlagot csak a magasabb jövedelműek tudják produkálni.
A Népszabadság számításai szerint több mint 2,4 millióra tehető azok száma, akik nem tesznek félre nyugdíjra. Az alacsony keresetűek esetében inkább az a hátráltató, hogy nincs miből félretenni.
A teljes munkavállalói kört nézve azonban elég tragikus a helyzet: 2,46 millió fő a teljes, 4,25 millió szja-bevalló közül semmilyen nyugdíjcélú megtakarítással nem rendelkezik.
A nyugdíjpénztárak - és az élet- és a speciális nyugdíjbiztosítást ajánló biztosítók - így nem véletlenül riogatnak időskori szegénységgel. Ha az aktív korúak sem kezdenek el távlatokban gondolkodni, nem csak a legelesettebbek fognak nyomorogni a nyugdíjaséveik alatt.
Az Aegon szerint azokat kellene minél előbb bevonni a rendszeres megtakarítók körébe, akik fontolgatják ugyan az öngondoskodást, de egyelőre nem léptek. A kutatás szerint az aktív korú lakosság több mint 30 százaléka fontolgatja az anyagi felkészülést az időskorra, s állításuk szerint ezt a kört kellene a szándék után a cselekvés útjára terelni.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “...több mint 2,4 millióra tehető azok száma, akik nem tesznek félre nyugdíjra. Az alacsony keresetűek esetében inkább az a hátráltató, hogy nincs miből félretenni..."-a 4,26 milliónyi aktív korúak közül!
Van mondjuk miből takarékoskodnia és öreg napjaira félretenni a rablóelitnek és udvartartásának! Annak, amely a magyar nyugdíjrendszert tápláló MAGYAR GAZDASÁGOT a fundamentumáig lebontotta, szétverte, ellopta, bagóért kiárusította.
A 4,25 milliónyi aktívkorú lakosságból ha kivonjuk a 2,46 millió TAKARÉKOSKODNI NEM KÉPES honfitársunkat, akkor marad kb. 1,8 millió olyan aktívkorú, akiknek 5,1 százaléka MOST IS KÉPES takarékoskodni. Ez nem egészen 92 ezer ember. Ha őket kivonjuk az 1 800 ezerből, akkor 920 ezer olyan aktívkorút kapunk eredményként, akiknek kb. 30 százaléka TERVEZI, hogy spórolni fog. Nem egészen 280 ezer fő! Ha ők valóban tudnak majd takarékoskodni, akkor a “magyar kolónia" maximum FÉLMILLIÓ nyugdíjasa nem fog nyomorogni!
Hiszen “...- Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavaival élve - ugyanazt a minőségű szolgáltatást nyújtani, magyarán a járandóság csökkenni fog, amire azonban sem a mai, sem a majdani nyugdíjasok nincsenek felkészülve..."


https://balrad.wordpress.com/2015/09/01/a-horthy-korszak-a-jovo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyugdíjaséveinek, nyugdíjpénztárak, nyugdíjrendszert, udvartartásának, takarékoskodnia, nemzetgazdasági, megtakarítással, legelesettebbek, nyugdíjpénztár, öngondoskodást, megtakarítások, kiegészítésben, takarékoskodni, magyarországon, járandóságának, fundamentumáig, nyugdíjaséveik, honfitársunkat, szegénységgel, szolgáltatást, megtakarítási, megtakarítása, munkavállalók, munkavállalói, magyarországi, nyugdíjasévei, nyugdíjkassza, finanszírozás, viszonylagos, munkavállaló, felkészülést, nyugdjíbomba, katasztrófát, népszabadság, megtakarítás, megtakarítók, magyar nyugdjíbomba, ingatag tb-finanszírozás, nyugdíjcélú megtakarítások, időskori járandóság, esetben telhetnek, állam változatlan, mostani rendszert, minőségű szolgáltatást, járandóság csökkenni, majdani nyugdíjasok, magyarországi nyugdíjasok, állami nyugdíj, nyugdíj mellett, bármiféle nyugdíjcélú, magyar munkavállalók, megtakarítási index, Varga Mihály, Önkéntes Nyugdíjpénztár, MAGYAR GAZDASÁGOT, TAKARÉKOSKODNI NEM KÉPES, MOST IS KÉPES,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idő  Lóhere  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Neked tudnod kell  Png virág  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Adakozás  Őrizkednünk kell...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  Nevem  Akarat  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png cica  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Erdőn  Png férfi  Tanuld meg ezt a versemet  Kaffka_Margit  Png csokor  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sokan azt tartják  Erdőn  Ne kapaszkodj magasabbra,  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Annuska bar...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Zilahy Lajos gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mi lenne ha  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyi telefonál  Reménység és erő Krisztustól e...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyon különös  Mai harmónia kártyám  Esti kép  Szívem  Png férfi  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Egy hatékony szolga  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fekete István - Akác  Nevem  Alázat  Nagyi telefonál  Irgalom és ítélet  Png férfi  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Az engedelmesség miért nem vál...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A sors  Zilahy Lajos gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  képre írva  A tömeg, a Mester, a módszer, ... 
Bejegyzés Címkék
magyar nyugdjíbomba, ingatag tb-finanszírozás, nyugdíjcélú megtakarítások, időskori járandóság, esetben telhetnek, állam változatlan, mostani rendszert, minőségű szolgáltatást, járandóság csökkenni, majdani nyugdíjasok, magyarországi nyugdíjasok, állami nyugdíj, nyugdíj mellett, bármiféle nyugdíjcélú, magyar munkavállalók, megtakarítási index, magasabb jövedelműek, alacsony keresetűek, teljes munkavállalói, nyugdíjpénztárak &#8211, aktív korúak, legelesettebbek fognak, nyugdíjaséveik alatt, rendszeres megtakarítók, kutatás szerint, aktív korú, anyagi felkészülést, kört kellene, szándék után, cselekvés útjára, magyar nyugdíjrendszert, fundamentumáig lebontotta, nyugdíjaséveinek, nyugdíjpénztárak, nyugdíjrendszert, udvartartásának, takarékoskodnia, nemzetgazdasági, megtakarítással, legelesettebbek, nyugdíjpénztár, öngondoskodást, megtakarítások, kiegészítésben, takarékoskodni, magyarországon, járandóságának, fundamentumáig, nyugdíjaséveik, honfitársunkat, szegénységgel, szolgáltatást, megtakarítási, megtakarítása, munkavállalók, munkavállalói, magyarországi, nyugdíjasévei, nyugdíjkassza, finanszírozás, viszonylagos, munkavállaló, felkészülést, nyugdjíbomba, katasztrófát, népszabadság, megtakarítás, megtakarítók, rablóelitnek, munkaviszony, fontolgatják, kiárusította, eredményként, rendelkezik, fontolgatja, nyugdíjcélú, gondolkodni, távlatokban, jövedelműek, nyugalomban, felkészülve, lakosságból, nyugdíjasok, változatlan, érzékelhető, százalékot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2145
  • e Hét: 5247
  • e Hónap: 16358
  • e Év: 169854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.