Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyarország kiemelt célpont
  2015-09-18 08:27:20, péntek
 
   
  2015. szeptember 17. csütörtök 05:45 2015. 09. 17. 15:52


Magyarország kiemelt célpont

Az utolsó pillanatban vagyunk, Európa végre rádöbbenhetne, hogy meg kell védenie a tengeri és a szárazföldi határait - jelentette ki a Magyar Időknek adott interjújában Horváth József. A polgári elhárítás, valamint a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese úgy véli, Magyarország az iszlám szélsőségesek kiemelt célpontja, hiszen Franciaország mellett hazánkban él a legnagyobb zsidó közösség.

- Csatlakozik azokhoz a véleményekhez, amelyek szerint a fizikai határzár nem jó megoldás, de az összes többi rosszabb ennél?
- A kormány nem tehetett mást, nem volt alternatívája. Azt látom, hogy Európa felült egy puskaporos hordóra, az unió meghatározó vezetői pedig maguk gyujtották meg a kanócot. Biztos vagyok ugyanis abban, hogy ezeknek az országoknak a titkosszolgálatai - hasonlóan a magyaréhoz - tájékoztatták a kormányukat a tudomásukra jutott információkról. A nyugati politikusok rövid távú céljaik, érdekeik miatt azonban nem merték meghozni azokat a döntéseket, amelyeket Orbán Viktor. A magyar kormány bizonyos szempontból kockázatos lépést tett, de az elmúlt napok reakciói, az európai országok pánikra utaló lépései azt igazolják vissza, hogy megfelelő döntések születtek. Amit még fontosnak tartok, hogy a kormány nem kapkodott. Kereste a megoldást európai szinten, de látható volt, hogy semmiféle pozitív visszajelzés nem érkezett az EU-ból.

- Fogalmazzunk úgy, eleinte szinte kizárólag negatív visszajelzések érkeztek. Németországot pedig inkább a zavaros kommunikáció jellemezte, bár végül ideiglenesen lezárta az osztrák határát.
- Nekem ez az egész történet borzasztóan furcsa. Angela Merkel kancellári pályafutását szemlélve példa nélküli módon egymással ellentétes nyilatkozatokat tett a migráció ügyében. Ennek az lehet az oka, hogy Németország hetvenéves fóbiái még mindig működnek, és egyszerűen fél kimondani, hogy a német állampolgárok biztonsága előrébb való, mint a menekülteknek titulált emberek befogadása. Érdekes például, hogy Merkel nyilatkozataival szemben milyen véleményeket fogalmaztak meg a bajor politikusok, akik lényegesen reálisabban mérték fel a kialakult helyzetet.

- Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója úgy fogalmazott, hogy Európát megtámadták, a kontinens a létéért küzd. Nem tartja túlzónak ezt az állítást?
- Nem. Ez egy tökéletes helyzetleírás. Hozzátenném, hogy Európa asztalára kiraktak egy fegyvert, amelyet néha a fejéhez tart, és orosz rulettet játszik. Rendkívül veszélyes ez a magatartás. A nyugati országok immunrendszere a jelek szerint lényegesen alacsonyabb szinten működik, mint a keleti régióé. A visegrádi országok - amelyek negyven éven át orosz megszállás alatt voltak - sokkal érzékenyebben reagáltak erre a problémára. Ismétlem magam, de fontos körülménynek tartom, hogy a nyugati, erős titkosszolgálatok ugyanúgy tájékoztatták kormányaikat a veszélyekről, mint nálunk. Amikor több százezer jól táplált, egészséges, katonakorú, háborúkat megjárt férfi jelenik meg Európában, az már önmagában komoly veszélyhelyzet. A különböző szervezett bűnözői körök, amelyek sokszor nemzetiségi, vallási alapon is szerveződnek, most kimeríthetetlen utánpótláshoz jutottak. Azoknak a férfiaknak, akik harcoltak a szír polgárháborúban, részt vettek az iraki háborúban, illetve a líbiai eseményekben, Nyugat-Európa nagyon lágy célpont lett. Nem hihetjük azt, hogy az Iszlám Állam - amely egyébként a médiát rendkívül jól kezeli - ezt a migránsfolyamot nem használta, használja ki.

- Mégis mintha a terrorveszélyt nem vennék komolyan az unióban. A Charlie Hebdo szerkesztőségénél történt mészárlás után ez meglehetősen érthetetlen. Mekkora ez a veszély?
- Az illegális bevándorlók csomagjainak átvizsgálásához senkinek, semmilyen lehetősége nem volt. Nem tudhatjuk, hogy hány, puzzle-ként összerakható pokolgépet rejtettek a hátizsákjaik. Nem tudhatjuk, hány fiola lapult a csomagokban, amelyek tömeges mérgezést okozhatnak.

- A balliberális sajtóban ezt egyszerűen rémhírkeltésnek minősítik, és azt hangoztatják, hogy itt éppen a terror, a háború elől menekülő emberek tömegéről van szó.
- Ha a felvételeket megnézzük, akkor jól látható, hogy ezeknek az embereknek a nagy része jól táplált férfi, döntő többségük esetében tehát nem beszélhetünk legyengült szervezetű menekült személyekről. Okostelefonnal, bankkártyákkal, készpénzzel, vagyis tökéletesen felkészítve érkeznek. A havala rendszere működik, tehát a pénz útját sem tudjuk követni, ami a terrorellenes harc egyik alapja. Azzal, hogy a készpénzt nyom nélkül képesek földrészeken átutaztatva két telefonhívással kézbe adni, megágyazunk a terrornak. Hatalmas összegek vándorolnak ezzel a módszerrel. A másik: többször jártam például Afganisztánban, tisztában vagyok az ottani állapotokkal. Egyáltalán nem életszerű tehát, hogy ezek az emberek bankkártyákat használva utaznak keresztül a fél világon, és tudják, hogy melyik országban mi a hivatalos pénznem, abból éppen mennyi szükséges a költségek fedezésére.

- Reális esély van terrorcselekmények végrehajtására?
- Lehet, hogy nem most, hanem a következő években, amikor ezek az emberek beilleszkednek a társadalomba, csatlakoznak különböző muszlim közösségekhez, amelyeken keresztül adott esetben megkaphatják azokat a motivációkat, amelyekkel fel tudják őket használni terrorcselekmények végrehajtására. És ha már szóba kerültek a franciaországi események: nem volt véletlen, hogy éppen ott hajtották végre ezeket a támadásokat. Ezekről ideje nyíltan beszélni. Európában ugyanis az egyik legnagyobb zsidó közösség Franciaországban él, a másik Magyarországon. Tudjuk, hogy az iszlám szélsőségesek kiemelt célpontjai között vannak a zsidó vallási szent helyek. Magyarország szerintem egyike a kiemelt célpontoknak. A kormány pedig felelősséggel tartozik az állampolgárai biztonságáért.

- A nemzetbiztonsági szakértők szerint az, ami a határokon zajlik, csupán a kezdet...
- Európa kinyitott egy olyan szelepet, amelyet rettenetesen nehéz lesz visszazárni még akkor is, ha az unió felébred, és megvédi a határait az illegális bevándorlókkal szemben. El fog indulni a családegyesítési folyamat. Azokhoz a százezrekhez, milliókhoz ugyanis, akik már itt vannak, előbb-utóbb csatlakozik majd a családjuk is. Az ottani családmodell pedig nem apa, anya meg egy-két gyermek. Mivel itt nem beszélhetünk a személyek kilétét igazoló dokumentumokról, előfordulhat, hogy egy személyre akár egy tucat úgymond ,,családtag" is rácsatlakozik majd az előttünk álló években.

- A hírek szerint azonban jelenleg is milliók tartanak Európa felé, tehát a népvándorlás intenzitása is nőni fog. A kerítés mellett a rendőrökön kívül már a katonák is szolgálatot teljesítenek. Lőparancs nélkül feltartóztatható egy komolyabb tömeg?
- Ne felejtsük el, hogy a Magyar Honvédségnek ezen a területen komoly tapasztalatai vannak. A balkáni missziókban ugyanis alapvetően ilyen problémák megoldására kaptak kiképzést: határbiztosításra, tüntető csoportok szétválasztására, illetve agresszívan fellépő csoportok kezelésére éles fegyver nélkül. Az persze nyilvánvaló, hogy nagy nyomás van a rendvédelmi erőkön, amelyek eddig megfelelően teljesítették a feladataikat.

- A kerítés miatt új útvonalakat is használnak majd a migránsok. Mi lehet a megoldás? Miként lehet megvédeni Európát?
- Az unió végre rádöbbenhetne, hogy meg kell védenie a tengeri és a szárazföldi határait. Ennek érdekében a migrációs problémát ki kell tolni a közel-keleti válságrégióba, ahol szűrőpontok felállítására van szükség. Fontos lenne Görögország megsegítése, hiszen tagolt tengerpartja, szigetvilága nagyon megnehezíti a határvédelmet. Az ,,arab tavasz" után Európa nem tehet úgy, mint az előkelő idegen. A Közel-Kelet destabilizált térségeiben meg kell találni azokat a stabilitási pontokat, amelyeken keresztül az Iszlám Államot vissza lehet szorítani, és meg lehet teremteni a biztonságos lét reményét, illetve a normális élet feltételeit Szíriában, Irakban és Líbiában is. A kérdés hosszú távú rendezésébe fontos lenne bevonni Oroszországot is. Az orosz-ukrán konfliktusra most nem térnék ki, mert az nagyon messze vezetne, de az Iszlám Állam nyomulása szempontjából egybeesnek az orosz és az uniós érdekek.

- Ön vezető tisztségben volt a polgári és a katonai titkosszolgálatnál is. Ebben a helyzetben a szolgálatok mit tudnak tenni? Papírok, regisztráció nélkül érkező emberek sokasága halad át az országon. Hogyan lehet kiszűrni a nemzetbiztonsági szempontból kockázatot jelentő személyeket?
- Szakmailag ekkora tömegek kezelése teljesen új helyzetet jelent. Nem szeretnék a partvonalon kívülről be-
kiabálni, de a jelenlegi körülmények közepette az unión belül működő szolgálatok közti információcserét fel kell gyorsítani. Az EU-n belül egymásra vagyunk utalva. Hosszú évek munkája lesz a migránstömeg feltérképezése. Elérkezhet persze a kritikus pont, amikor már kezelhetetlenné válik a helyzet.

- Hol tartunk most?
- Az utolsó pillanatban vagyunk.

http://magyaridok.hu/belfold/magyarorszag-kiemelt-celpont-17995/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: családegyesítési, nemzetbiztonsági, franciaországban, nyilatkozataival, feltartóztatható, információcserét, szétválasztására, kezelhetetlenné, titkosszolgálat, átvizsgálásához, nyilatkozatokat, dokumentumokról, rémhírkeltésnek, kimeríthetetlen, migránsfolyamot, telefonhívással, polgárháborúban, bevándorlókkal, beilleszkednek, visszajelzések, bankkártyákkal, okostelefonnal, terrorveszélyt, afganisztánban, végrehajtására, veszélyhelyzet, franciaországi, immunrendszere, magyarországon, információkról, feltérképezése, szempontjából, tájékoztatták, tapasztalatai, rácsatlakozik, érzékenyebben, utolsó pillanatban, szárazföldi határait, polgári elhárítás, katonai titkosszolgálat, iszlám szélsőségesek, legnagyobb zsidó, fizikai határzár, összes többi, puskaporos hordóra, unió meghatározó, titkosszolgálatai –, magyaréhoz –, tudomásukra jutott, nyugati politikusok, magyar kormány, elmúlt napok, Magyar Időknek, Horváth József, Orbán Viktor, Angela Merkel, Földi László, Információs Hivatal, Iszlám Állam, Charlie Hebdo, Magyar Honvédségnek, Iszlám Államot,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Lecke a vadludaktól  Tekintet  Gyors ebéd  Kellemes napot kívánok  Hiányzol  Kötelesség  A nyár lassan tovaszáll A nyár...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Kun Magdolna: Az utolsó harmad  Facebookon kaptam  Maradjatok énbennem, és én tib...  Facebookon kaptam  Rövid hétvége  Facebookon kaptam  Maradjatok énbennem, és én tib...  Facebookon kaptam  Mindaz, amit a világ akarhat t...  Facebookon kaptam  Mert az élet, ha megunta a nya...  Facebookon kaptam  A Dudás-per  Lelki béke  Váci Mihály: Hegedű  Az ember először a fiatalságáh...  Facebookon kaptam  Lassan rájövök,...  Jó éjszakát !  Szép estét ! ......  Békés - szép estét kívánok !  1072 az új fertőzött, elhunyt ...  Málnakrémleves  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az élet esős idők sorozata  Mindaz, amit a világ akarhat t...  Rövid hétvége  Őszülő  Facebookon kaptam  Az élet esős idők sorozata  Facebookon kaptam  Sárga rigó  A természet szeme  Az ember hülyeségekre képes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mici mackó  A hazugság lényege  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Úgy lesz  A természet szeme  Távollét  göngyölt hús  Ott leszek.......  A Nyár szépségeiből jó lenne v...  Istenem add, hogy tudjak megpi...  Vándor vagyok - e Földön . . ...  Kun Magdolna: Anyám  Jó éjszakát !  Tanítvány  Szabó M. Gita: A maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Harmonia.......  Mai harmónia kártyám  Cselekedd Isten akaratát!  Szupertáplálékok, melyekkel nö...  Erdei házikó  Aranyosi Ervin: Legyen az élet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindaz, amit a világ akarhat t...  Nyár vége felé  Szeretlek  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Közelség  Őszi kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanítvány  Váci Mihály: Hegedű  Kellemes délutáni pihenést  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdei házikó  Pásztorgém  Facebookon kaptam  A képzelet szárnyán  Nagy igazság!!!!!!  Facebookon kaptam  A természet szeme  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradjatok énbennem, és én tib...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fecskék 
Bejegyzés Címkék
utolsó pillanatban, szárazföldi határait, polgári elhárítás, katonai titkosszolgálat, iszlám szélsőségesek, legnagyobb zsidó, fizikai határzár, összes többi, puskaporos hordóra, unió meghatározó, titkosszolgálatai &#8211, magyaréhoz &#8211, tudomásukra jutott, nyugati politikusok, magyar kormány, elmúlt napok, európai országok, megoldást európai, zavaros kommunikáció, osztrák határát, egész történet, migráció ügyében, német állampolgárok, menekülteknek titulált, bajor politikusok, kialakult helyzetet, létéért küzd, tökéletes helyzetleírás, fejéhez tart, nyugati országok, jelek szerint, keleti régióé, visegrádi országok, különböző szervezett, szír polgárháborúban, iraki háborúban, líbiai eseményekben, médiát rendkívül, illegális bevándorlók, balliberális sajtóban, háború elől, felvételeket megnézzük, nagy része, havala rendszere, pénz útját, terrorellenes harc, készpénzt nyom, ottani állapotokkal, emberek bankkártyákat, hivatalos pénznem, költségek fedezésére, következő években, emberek beilleszkednek, franciaországi események, egyik legnagyobb, másik Magyarországon, zsidó vallási, kiemelt célpontoknak, kormány pedig, állampolgárai biztonságáért, nemzetbiztonsági szakértők, határokon zajlik, olyan szelepet, unió felébred, illegális bevándorlókkal, családegyesítési folyamat, ottani családmodell, személyek kilétét, személyre akár, tucat úgymond, előttünk álló, hírek szerint, népvándorlás intenzitása, kerítés mellett, rendőrökön kívül, komolyabb tömeg, területen komoly, balkáni missziókban, persze nyilvánvaló, rendvédelmi erőkön, kerítés miatt, unió végre, migrációs problémát, közel-keleti válságrégióba, előkelő idegen, stabilitási pontokat, normális élet, kérdés hosszú, nagyon messze, uniós érdekek, nemzetbiztonsági szempontból, partvonalon kívülről, jelenlegi körülmények, unión belül, migránstömeg feltérképezése, kritikus pont, családegyesítési, nemzetbiztonsági, franciaországban, nyilatkozataival, feltartóztatható, , ,
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 15
  • e Hét: 661
  • e Hónap: 13262
  • e Év: 305633
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.