Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lázár János valószínűleg nem mond le, de sarokba szorult, és
  2015-09-20 13:17:29, vasárnap
 
  esetleg komoly "anyagok" vannak jankó nyugat útjairól ????????????

Nyírják csak egymást! Az a jó! Az ellenzék töketlen, ennek a diktatúrának belülről kell összedőlnie:( Ezért drukkolok Simicskának is... Lázár egy takony, de Rogán meg minősíthetetlen (fos keverve hányással)
Egy pofátlanul lobbizó, haveroknak törvényekkel extra nyereségeket, állami megbízásokat többszörös áron juttató, törvényeket megszegő pofátlan ember.
Városa az országban a leginkabb eladósodott, míg az állam az adófizetők pénzéből ki nem fizette egy részét.
Talán abból is látni mennyire hangulat ember, hogy képes a legaljasabb dolgokra, de sokszor meglepően őszinte es beismeri a hibákat.
Összesítve befér orban legaljasabb emberei közé. Nem különbözik Rogán, Szijjártó, L. Simonoktól.
Viktornak van egy fantasztikus képessége: Az embereinek a kiválasztása. Hát, az valami csoda! Mára tényleg sikerült elérnie, hogy összességében agyilag a legsötétebb alakokat találja meg. Ennyi.
Lázár a tökéletes pszichopata archeotípus. Simulékony modorú, mosolygó geci, aki egy pillanat alatt hátadba szúrja a kést, ha úgy jó neki. A többiek is azok, Rogán, Szijjártó (leszámítva a buta parasztokat, mint az L. Simon, vagy Tállai, vagy a szervilis hülyéket, mint Balog Zoltán, illetve Orbánt is leszámítva, aki tényleg küldetéstudatos, gonosz, és tökéletesen zavart, és szeretné, ha szeretnék, ugyanakkor nem néz ki pszichopatának)
Mindenestre ha Lázár beadja a kulcsot, akkor gyakorlatilag Rogán-Habony uralom lesz

***********



Lázár János valószínűleg nem mond le, de sarokba szorult, és ezt magának is köszönheti

szeptember 19., szombat 16:58


Szerdán bekövetkezett, ami ellen Lázár János hónapok óta küzd: a Fidesz-frakció velencei ülésén Orbán Viktor kormányfő kinevezte politikai kabinetfőnöknek Rogán Antal frakcióvezetőt, aki ezentúl a Miniszterelnökségen fog dolgozni. Lázár Miniszterelnökséget vezető miniszternek még azt is el kellett viselnie, hogy Rogán maga jelentette be kinevezését a sajtónak, és nem titkolta felhőtlen jókedvét sem.

Eddig ilyen beosztás nem létezett, és egyelőre egyedül Orbán a tudója, döntése miként alakítja át a szervezetet. A miniszter környezetéből május óta szivárog, hogy ha Orbán beteszi mellé Rogánt, Lázár akár le is mondhat. A csütörtöki kormányinfón a miniszter azt mondta, hétfőig kiderül, mit jelent jogkörök és felelősség tekintetében Rogán belépése, utána mérlegeli a helyzetet. Nehezen hihető, de ha lemond, a Figyelő szerint az üzleti életbe távozhat.
Lázár János még a legutóbb tájékoztatón (MTI/Koszticsák Szilárd)
Lázár János. (MTI/Koszticsák Szilárd)
Habony vs. Lázár

Fideszes információk szerint a kinevezés ötlete Habony Árpád főtanácsadótól, Rogán Antal jóbarátjától származik, aki több formális befolyásra vágyik a Miniszterelnökségen, és miközben Rogán tanácsait tolmácsolja a kormányfő felé, maga inkább a párt körüli média építgetésére koncentrálna. A viszály kevésbé Rogán és Lázár személyes harcáról, inkább a tanácsadó hatalmának terjeszkedéséről szól. Lázár eddig sem nézte jó szemmel, hogy Habony ki-bejárkál a miniszterelnöki dolgozóba.

A források szerint a spin doctor ötlete volt az is, hogy Lázár heti rendszerességgel tartson sajtótájékoztatót a kormányzati intézkedésekről, és kerüljön minél gyakrabban kellemetlen helyzetbe. Befolyása töretlen, Orbán jelentős személyi döntésekben is hallgat rá. Habony Rogánnal és Andy Vajna filmügyi biztossal együtt a legerősebb hatalmi-gazdasági csoportot alkotja az elnök mellett (illetve alatt), és szeretnék visszaszorítani a miniszterek fölötti szuperminiszterként megerősödött Lázárt.

A miniszterelnök belső körben azzal magyarázza a változtatást, hogy a politikai kormányzás (Lázár) és a kommunikáció (Rogán) különválasztásával hatékonyabban működik majd a Miniszterelnökség, de ennél valószínűleg többről van szó. Orbánról közismert, hogy szereti versenyeztetni embereit, így próbálja őket motiválni, egyszersmind megakadályozni hogy a fejére nőjenek. Valami ilyesmi történhet most is, de maga Lázár is sokat tett azért, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerüljön.

-
Túltolva

Lázár 2012 közepe óta vezeti a Miniszterelnökséget, azóta hozzá került az összes fontosabb terület az uniós források elosztásától a későbbi paksi szerződésig. Orbán korábban senkinek nem adott még ekkora hatalmat. Lázár feladata lett keresztülverni az intézkedéseket az adminisztráción és működtetni a rendszert, Orbán kimondottan biztatta is, hogy vállalja az ebből adódó konfliktusokat. Lázár egyáltalán nem félt használni hatalmát, de mostanra alaposan túltolta a biciklit.

Frakcióvezetőként ő ütötte ki egykori mentorát, Navracsics Tibort a néhai kancellária, a közigazgatási minisztérium éléről.
Csányi Sándor leuzsorásozására mindenki emlékszik. Azóta is tart a jó személyes viszony.
Tarlós Istvánnal is sikerült jóban lennie: a főváros uniós támogatásáért vívott harcban egy állathoz hasonlította a főpolgármestert.
Pokorni Zoltánnak azt üzente: aki őt és a vezetést támadja, ,,magát végzi ki". Ez mondjuk bejött: Pokorni fülét-farkát behúzta.
Schmidt Máriát a Sorsok háza projekt finanszírozásának visszatartásával szívatta.
Mészáros Lőrincnek egy tavaszi Index-interjúban jelezte, hogy mint mindenkinek, neki is el kell tudni számolni vagyonával.

Idővel már nem csak Habonyék suttogták a kormányfő fölébe, hogy vissza kellene vágni hatalmából. 2010-ben még úgy tűnt, Orbánék mindent elkövetnek, hogy megtörjék Csányi Sándor gazdasági erejét és politikai befolyását. Azóta fordult a világ, és Simicska Lajos kenyértörése óta nagy a béke a bankár és a miniszterelnök között - azóta mintha Csányinak nagyobb hatása lenne a kormányfő döntéseire, és ez nagyon rosszul jön Lázárnak. A miniszter állítólag az utolsó pillanatig bízott abban, hogy sikerült valahogy elsimítani az Orbán-Simicska konkfliktust, sőt tenni is próbált az ügyért. Lázár utólag is mutatott némi lojalitást Simicska felé, amit a Fideszben kevesen tehetnek meg: még akkor is hosszan nyilatkozott például a Hír TV-nek, amikor a pártban már tiltólistára tették a Simicska-médiát.

Nem becsülte meg kevés szövetségesét sem, nyáron például durván nekiment még legbizalmasabb államtitkárának, L. Simon Lászlónak is. Ismerői szerint a konfliktuskeresés Lázár személyiségéből fakad, de a végeredményt tekintve ez szinte mindegy: túl sok ellensége lett, kevés szövetségese maradt. A kormányból egyedül Trócsányi László igazságügyi miniszter számít egyértelműen Lázár-barátnak, őt maga a miniszter ajánlotta Orbán figyelmébe.
Rogán viheti a kommunikációt

Nyáron Lázár mindent megtett, hogy megfordítsa a meccset. Miközben fegyelmezetten vitte a pártpolitikát, kritizált is. Egy (nem nyilvános) szekszárdi fórumon például az államigazgatás és az adórendszer katasztrofális állapotára panaszkodott, máskor ellent is mondott Orbán véleményének.

Több baráti interjút vállalt, mint korábban: Bayer Zsoltnál megpróbálta felcsillantani az ,,emberarcú Lázárt", a Napi Gazdaságnak pedig arról beszélt, hogy Orbán bízik benne, Rogánból pedig milyen kitűnő miniszter lehetne - persze valamely más tárca élén. Igyekezett fenntartni a ,,pótolhatatlanság" látszatát és erőt mutatni, de úgy fest, későn ébredt.
Lázár János (Fotó: Botos Tamás)


Döntő csapást jelentett számára, hogy Rogánék felülkerekedtek rajta az állami reklámpénzért felelős Nemzeti Kommunikációs Hivatal felállítása során. Az NKH formálisan Lázár felügyelete alatt jött létre, ő tette meg az élére Nobilis Mártont. De a kedvezményezett három konzorcium kiválasztásakor már nem tudta érvényesíteni akaratát.

Szijjártó Péter külügyminiszter és Rogán Antal körei kaptak helyet a 25 milliárdos pénzalap mellett. Miniszterelnökségi források szerint Szijjártó régi barátja, a Young & Partners és a Trinity Communications konzorciumát vezető üzletember, Kuna Tibor és Lázár között olyan rossz a viszony, hogy Lázár sokáig a tender kihirdetését is meg akarta akadályozni. Kuna kommunikációs és PR-cégei azóta nem dolgoznak a Miniszterelnökségnek, hogy Lázár 2012 nyarán átvette a csúcsminisztérium irányítását.

Lázár egyik nagy félelme, hogy Rogán előrelépésével az NKH komplett felügyelete, és minden kommunikációs feladat a leköszönő frakcióvezetőhöz kerülhet. A kommunikáció átengedésével pedig előállhat olyan helyzet is, hogy a minisztrernek Rogán Habony üzeneteit kell közvetítenie a kormányinfókon. És akkor tegyük oda emellé, hogy Andy Vajna nemsokára magáévá teszi a TV2-t, amivel Habony és köre - akik folyamatosan terjeszkednek a médiában - óriási kommunikációs felülethez jutnak majd.
Légüres tér

Egyik közvetlen munkatársa szerint Lázár attól tart, hogy ebben a felállásban miniszterként ,,olyan emberekért kéne felelősséget vállalnia, akikért nem tud, és nem is akar". A kormányfő kabinetfőnöke pozíció ráadásul arra is utal, hogy Rogán a Miniszterelnökségen közvetlenül Orbán mellett dolgozik majd, rajta keresztül vezet az út a miniszterelnökhöz. ,,Nem akar Rogánnál időpontot kérni a főnökhöz" - magyarázta a félelmeket egy közeli munkatárs.

Lázár jelenleg a Fidesz alelnöke is, bár a pártbéli szokásjog szerint miniszterként erről a pozíciójáról le kell mondania a következő, novemberben esedékes tisztújító kongresszuson. Az viszont nem életszerű, hogy ha távozik a kormányból, meg tudja tartani pártbéli tisztségét, azaz könnyen a politikai senkiföldjén találhatja magát. Hódmezővásárhelyen és környékén befolyása ugyan megingathatatlan, de onnét aligha vezet visszaút az országos politikába. És nagyon nem utolsó szempont, hogy Orbánnak most nagy szüksége van Lázárra, hogy egybentartsa a rendszert; alighanem kisebbfajta árulásként élné meg, ha legfontosabb minisztere ebben a kritikus időszakban hagyná el a hajót.

Korábban egyértelműen azt szivárogtatták Lázár környezetéből, hogy ha Rogán jön, ő megy. Most már az az üzenet: minden attól függ, Orbán pontosan milyen formában képzel el kettejük szereposztását. A miniszter az utóbbi napokban ,,puhított" üzeneteket közvetít a Miniszterelnökség munkatársai felé, hogy Rogán érkezésével is meg tudja őrizni tekintélyét és hatalmát beoszottjai felett. Ez nem mindegy egy ekkora szervezet esetében: Lázár kinevezése óta a 160 fős állomány tízszeresére nőtt.

A beletörődésre utal, hogy Lázár a csütörtöki kormányinfón azt is mondta: őt “nem is érdekli a személyes sorsa, csak a kormányzás jobbá tétele", ahogy árulkodóan hangzott az is, amikor kiemelte, hogy “én egy politikai közösség tagja vagyok, annak vezetői határozzák meg posztomat." Minden abba az irányba mutat tehát, hogy nincs igazi választás: Lázár valószínűleg elfogadja az új helyzetet, és marad.

Egyetlen igazi érv szól ez ellen, az viszont nagyon erős: ez maga Lázár János. Egyik beosztottja azt mondta róla például, hogy a döntés azon is múlhat, milyen kedvében ébred hétfőn. És tényleg: amikor Lázárról esik szó, minden kollégája és párttársa ugyanazt a két dolgot emeli ki: óriási munkabírása van és végtelenül kiszámíthatatlan.


http://444.hu/2015/09/19/lazar-a-kiszamithatatlan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megingathatatlan, visszatartásával, rendszerességgel, kiszámíthatatlan, kiszamithatatlan, leuzsorásozására, pótolhatatlanság, terjeszkedéséről, frakcióvezetőhöz, kiválasztásakor, kabinetfőnöknek, személyiségéből, küldetéstudatos, visszaszorítani, felülkerekedtek, államtitkárának, miniszterelnöki, kedvezményezett, intézkedésekről, külügyminiszter, minősíthetetlen, főpolgármestert, adminisztráción, konfliktusokat, miniszterelnök, pszichopatának, frakcióvezetőt, kormányinfókon, főtanácsadótól, versenyeztetni, fegyelmezetten, katasztrofális, felcsillantani, államigazgatás, szivárogtatták, keresztülverni, ellenzék töketlen, diktatúrának belülről, pofátlanul lobbizó, leginkabb eladósodott, adófizetők pénzéből, legaljasabb dolgokra, fantasztikus képessége, valami csoda, legsötétebb alakokat, tökéletes pszichopata, pillanat alatt, buta parasztokat, szervilis hülyéket, miniszter környezetéből, csütörtöki kormányinfón, üzleti életbe, Lázár János, Balog Zoltán, Orbán Viktor, Rogán Antal, Lázár Miniszterelnökséget, Koszticsák Szilárd, Habony Árpád, Habony Rogánnal, Andy Vajna, Navracsics Tibort, Csányi Sándor, Tarlós Istvánnal, Pokorni Zoltánnak, Schmidt Máriát, Mészáros Lőrincnek, Simicska Lajos, Simon Lászlónak, Trócsányi László, Nyáron Lázár, Bayer Zsoltnál, Napi Gazdaságnak, Botos Tamás, Nemzeti Kommunikációs Hivatal, Nobilis Mártont, Szijjártó Péter, Trinity Communications, Kuna Tibor, Rogán Habony,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jó éjszakát  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép estét  Márai Sándor tollából  Kertem  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Szívek  Szép estét kedves látogatóimna...  Jan Twardowski - Siessünk  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Az ember  Spenót fasírttal  különleges  Nagy és kis csodák  Baranyi Ferenc - N i n c s  Magamnak  Martin Buber, A haszidim meséi  Jázmin  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Szép álmokat!  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Anyák napjára  Zilahy Lajos gondolata  Emlékezz  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Szép estét  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Szabó T. Anna - Pitypang  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Segíts neki dicsérni Téged  Van néhány kérdés, amin gondol...  "Ez egy csoda"  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
ellenzék töketlen, diktatúrának belülről, pofátlanul lobbizó, leginkabb eladósodott, adófizetők pénzéből, legaljasabb dolgokra, fantasztikus képessége, valami csoda, legsötétebb alakokat, tökéletes pszichopata, pillanat alatt, buta parasztokat, szervilis hülyéket, miniszter környezetéből, csütörtöki kormányinfón, üzleti életbe, legutóbb tájékoztatón, kinevezés ötlete, kormányfő felé, párt körüli, viszály kevésbé, tanácsadó hatalmának, miniszterelnöki dolgozóba, források szerint, spin doctor, kormányzati intézkedésekről, legerősebb hatalmi-gazdasági, elnök mellett, miniszterek fölötti, miniszterelnök belső, politikai kormányzás, fejére nőjenek, összes fontosabb, uniós források, későbbi paksi, ebből adódó, néhai kancellária, közigazgatási minisztérium, főváros uniós, állathoz hasonlította, vezetést támadja, tavaszi Index-interjúban, kormányfő fölébe, miniszterelnök között, kormányfő döntéseire, miniszter állítólag, utolsó pillanatig, konfliktuskeresés Lázár, végeredményt tekintve, kormányból egyedül, miniszter ajánlotta, adórendszer katasztrofális, állami reklámpénzért, élére Nobilis, kedvezményezett három, tender kihirdetését, csúcsminisztérium irányítását, leköszönő frakcióvezetőhöz, kommunikáció átengedésével, minisztrernek Rogán, felállásban miniszterként, kormányfő kabinetfőnöke, közeli munkatárs, pártbéli szokásjog, politikai senkiföldjén, országos politikába, kritikus időszakban, utóbbi napokban, ekkora szervezet, beletörődésre utal, személyes sorsa, kormányzás jobbá, politikai közösség, irányba mutat, viszont nagyon, döntés azon, megingathatatlan, visszatartásával, rendszerességgel, kiszámíthatatlan, kiszamithatatlan, leuzsorásozására, pótolhatatlanság, terjeszkedéséről, frakcióvezetőhöz, kiválasztásakor, kabinetfőnöknek, személyiségéből, küldetéstudatos, visszaszorítani, felülkerekedtek, államtitkárának, miniszterelnöki, kedvezményezett, intézkedésekről, külügyminiszter, minősíthetetlen, főpolgármestert, adminisztráción, konfliktusokat, miniszterelnök, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.