Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lázár János valószínűleg nem mond le, de sarokba szorult, és
  2015-09-20 13:17:29, vasárnap
 
   
  esetleg komoly "anyagok" vannak jankó nyugat útjairól ????????????

Nyírják csak egymást! Az a jó! Az ellenzék töketlen, ennek a diktatúrának belülről kell összedőlnie:( Ezért drukkolok Simicskának is... Lázár egy takony, de Rogán meg minősíthetetlen (fos keverve hányással)
Egy pofátlanul lobbizó, haveroknak törvényekkel extra nyereségeket, állami megbízásokat többszörös áron juttató, törvényeket megszegő pofátlan ember.
Városa az országban a leginkabb eladósodott, míg az állam az adófizetők pénzéből ki nem fizette egy részét.
Talán abból is látni mennyire hangulat ember, hogy képes a legaljasabb dolgokra, de sokszor meglepően őszinte es beismeri a hibákat.
Összesítve befér orban legaljasabb emberei közé. Nem különbözik Rogán, Szijjártó, L. Simonoktól.
Viktornak van egy fantasztikus képessége: Az embereinek a kiválasztása. Hát, az valami csoda! Mára tényleg sikerült elérnie, hogy összességében agyilag a legsötétebb alakokat találja meg. Ennyi.
Lázár a tökéletes pszichopata archeotípus. Simulékony modorú, mosolygó geci, aki egy pillanat alatt hátadba szúrja a kést, ha úgy jó neki. A többiek is azok, Rogán, Szijjártó (leszámítva a buta parasztokat, mint az L. Simon, vagy Tállai, vagy a szervilis hülyéket, mint Balog Zoltán, illetve Orbánt is leszámítva, aki tényleg küldetéstudatos, gonosz, és tökéletesen zavart, és szeretné, ha szeretnék, ugyanakkor nem néz ki pszichopatának)
Mindenestre ha Lázár beadja a kulcsot, akkor gyakorlatilag Rogán-Habony uralom lesz

***********Lázár János valószínűleg nem mond le, de sarokba szorult, és ezt magának is köszönheti

szeptember 19., szombat 16:58


Szerdán bekövetkezett, ami ellen Lázár János hónapok óta küzd: a Fidesz-frakció velencei ülésén Orbán Viktor kormányfő kinevezte politikai kabinetfőnöknek Rogán Antal frakcióvezetőt, aki ezentúl a Miniszterelnökségen fog dolgozni. Lázár Miniszterelnökséget vezető miniszternek még azt is el kellett viselnie, hogy Rogán maga jelentette be kinevezését a sajtónak, és nem titkolta felhőtlen jókedvét sem.

Eddig ilyen beosztás nem létezett, és egyelőre egyedül Orbán a tudója, döntése miként alakítja át a szervezetet. A miniszter környezetéből május óta szivárog, hogy ha Orbán beteszi mellé Rogánt, Lázár akár le is mondhat. A csütörtöki kormányinfón a miniszter azt mondta, hétfőig kiderül, mit jelent jogkörök és felelősség tekintetében Rogán belépése, utána mérlegeli a helyzetet. Nehezen hihető, de ha lemond, a Figyelő szerint az üzleti életbe távozhat.
Lázár János még a legutóbb tájékoztatón (MTI/Koszticsák Szilárd)
Lázár János. (MTI/Koszticsák Szilárd)
Habony vs. Lázár

Fideszes információk szerint a kinevezés ötlete Habony Árpád főtanácsadótól, Rogán Antal jóbarátjától származik, aki több formális befolyásra vágyik a Miniszterelnökségen, és miközben Rogán tanácsait tolmácsolja a kormányfő felé, maga inkább a párt körüli média építgetésére koncentrálna. A viszály kevésbé Rogán és Lázár személyes harcáról, inkább a tanácsadó hatalmának terjeszkedéséről szól. Lázár eddig sem nézte jó szemmel, hogy Habony ki-bejárkál a miniszterelnöki dolgozóba.

A források szerint a spin doctor ötlete volt az is, hogy Lázár heti rendszerességgel tartson sajtótájékoztatót a kormányzati intézkedésekről, és kerüljön minél gyakrabban kellemetlen helyzetbe. Befolyása töretlen, Orbán jelentős személyi döntésekben is hallgat rá. Habony Rogánnal és Andy Vajna filmügyi biztossal együtt a legerősebb hatalmi-gazdasági csoportot alkotja az elnök mellett (illetve alatt), és szeretnék visszaszorítani a miniszterek fölötti szuperminiszterként megerősödött Lázárt.

A miniszterelnök belső körben azzal magyarázza a változtatást, hogy a politikai kormányzás (Lázár) és a kommunikáció (Rogán) különválasztásával hatékonyabban működik majd a Miniszterelnökség, de ennél valószínűleg többről van szó. Orbánról közismert, hogy szereti versenyeztetni embereit, így próbálja őket motiválni, egyszersmind megakadályozni hogy a fejére nőjenek. Valami ilyesmi történhet most is, de maga Lázár is sokat tett azért, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerüljön.

-
Túltolva

Lázár 2012 közepe óta vezeti a Miniszterelnökséget, azóta hozzá került az összes fontosabb terület az uniós források elosztásától a későbbi paksi szerződésig. Orbán korábban senkinek nem adott még ekkora hatalmat. Lázár feladata lett keresztülverni az intézkedéseket az adminisztráción és működtetni a rendszert, Orbán kimondottan biztatta is, hogy vállalja az ebből adódó konfliktusokat. Lázár egyáltalán nem félt használni hatalmát, de mostanra alaposan túltolta a biciklit.

Frakcióvezetőként ő ütötte ki egykori mentorát, Navracsics Tibort a néhai kancellária, a közigazgatási minisztérium éléről.
Csányi Sándor leuzsorásozására mindenki emlékszik. Azóta is tart a jó személyes viszony.
Tarlós Istvánnal is sikerült jóban lennie: a főváros uniós támogatásáért vívott harcban egy állathoz hasonlította a főpolgármestert.
Pokorni Zoltánnak azt üzente: aki őt és a vezetést támadja, ,,magát végzi ki". Ez mondjuk bejött: Pokorni fülét-farkát behúzta.
Schmidt Máriát a Sorsok háza projekt finanszírozásának visszatartásával szívatta.
Mészáros Lőrincnek egy tavaszi Index-interjúban jelezte, hogy mint mindenkinek, neki is el kell tudni számolni vagyonával.

Idővel már nem csak Habonyék suttogták a kormányfő fölébe, hogy vissza kellene vágni hatalmából. 2010-ben még úgy tűnt, Orbánék mindent elkövetnek, hogy megtörjék Csányi Sándor gazdasági erejét és politikai befolyását. Azóta fordult a világ, és Simicska Lajos kenyértörése óta nagy a béke a bankár és a miniszterelnök között - azóta mintha Csányinak nagyobb hatása lenne a kormányfő döntéseire, és ez nagyon rosszul jön Lázárnak. A miniszter állítólag az utolsó pillanatig bízott abban, hogy sikerült valahogy elsimítani az Orbán-Simicska konkfliktust, sőt tenni is próbált az ügyért. Lázár utólag is mutatott némi lojalitást Simicska felé, amit a Fideszben kevesen tehetnek meg: még akkor is hosszan nyilatkozott például a Hír TV-nek, amikor a pártban már tiltólistára tették a Simicska-médiát.

Nem becsülte meg kevés szövetségesét sem, nyáron például durván nekiment még legbizalmasabb államtitkárának, L. Simon Lászlónak is. Ismerői szerint a konfliktuskeresés Lázár személyiségéből fakad, de a végeredményt tekintve ez szinte mindegy: túl sok ellensége lett, kevés szövetségese maradt. A kormányból egyedül Trócsányi László igazságügyi miniszter számít egyértelműen Lázár-barátnak, őt maga a miniszter ajánlotta Orbán figyelmébe.
Rogán viheti a kommunikációt

Nyáron Lázár mindent megtett, hogy megfordítsa a meccset. Miközben fegyelmezetten vitte a pártpolitikát, kritizált is. Egy (nem nyilvános) szekszárdi fórumon például az államigazgatás és az adórendszer katasztrofális állapotára panaszkodott, máskor ellent is mondott Orbán véleményének.

Több baráti interjút vállalt, mint korábban: Bayer Zsoltnál megpróbálta felcsillantani az ,,emberarcú Lázárt", a Napi Gazdaságnak pedig arról beszélt, hogy Orbán bízik benne, Rogánból pedig milyen kitűnő miniszter lehetne - persze valamely más tárca élén. Igyekezett fenntartni a ,,pótolhatatlanság" látszatát és erőt mutatni, de úgy fest, későn ébredt.
Lázár János (Fotó: Botos Tamás)


Döntő csapást jelentett számára, hogy Rogánék felülkerekedtek rajta az állami reklámpénzért felelős Nemzeti Kommunikációs Hivatal felállítása során. Az NKH formálisan Lázár felügyelete alatt jött létre, ő tette meg az élére Nobilis Mártont. De a kedvezményezett három konzorcium kiválasztásakor már nem tudta érvényesíteni akaratát.

Szijjártó Péter külügyminiszter és Rogán Antal körei kaptak helyet a 25 milliárdos pénzalap mellett. Miniszterelnökségi források szerint Szijjártó régi barátja, a Young & Partners és a Trinity Communications konzorciumát vezető üzletember, Kuna Tibor és Lázár között olyan rossz a viszony, hogy Lázár sokáig a tender kihirdetését is meg akarta akadályozni. Kuna kommunikációs és PR-cégei azóta nem dolgoznak a Miniszterelnökségnek, hogy Lázár 2012 nyarán átvette a csúcsminisztérium irányítását.

Lázár egyik nagy félelme, hogy Rogán előrelépésével az NKH komplett felügyelete, és minden kommunikációs feladat a leköszönő frakcióvezetőhöz kerülhet. A kommunikáció átengedésével pedig előállhat olyan helyzet is, hogy a minisztrernek Rogán Habony üzeneteit kell közvetítenie a kormányinfókon. És akkor tegyük oda emellé, hogy Andy Vajna nemsokára magáévá teszi a TV2-t, amivel Habony és köre - akik folyamatosan terjeszkednek a médiában - óriási kommunikációs felülethez jutnak majd.
Légüres tér

Egyik közvetlen munkatársa szerint Lázár attól tart, hogy ebben a felállásban miniszterként ,,olyan emberekért kéne felelősséget vállalnia, akikért nem tud, és nem is akar". A kormányfő kabinetfőnöke pozíció ráadásul arra is utal, hogy Rogán a Miniszterelnökségen közvetlenül Orbán mellett dolgozik majd, rajta keresztül vezet az út a miniszterelnökhöz. ,,Nem akar Rogánnál időpontot kérni a főnökhöz" - magyarázta a félelmeket egy közeli munkatárs.

Lázár jelenleg a Fidesz alelnöke is, bár a pártbéli szokásjog szerint miniszterként erről a pozíciójáról le kell mondania a következő, novemberben esedékes tisztújító kongresszuson. Az viszont nem életszerű, hogy ha távozik a kormányból, meg tudja tartani pártbéli tisztségét, azaz könnyen a politikai senkiföldjén találhatja magát. Hódmezővásárhelyen és környékén befolyása ugyan megingathatatlan, de onnét aligha vezet visszaút az országos politikába. És nagyon nem utolsó szempont, hogy Orbánnak most nagy szüksége van Lázárra, hogy egybentartsa a rendszert; alighanem kisebbfajta árulásként élné meg, ha legfontosabb minisztere ebben a kritikus időszakban hagyná el a hajót.

Korábban egyértelműen azt szivárogtatták Lázár környezetéből, hogy ha Rogán jön, ő megy. Most már az az üzenet: minden attól függ, Orbán pontosan milyen formában képzel el kettejük szereposztását. A miniszter az utóbbi napokban ,,puhított" üzeneteket közvetít a Miniszterelnökség munkatársai felé, hogy Rogán érkezésével is meg tudja őrizni tekintélyét és hatalmát beoszottjai felett. Ez nem mindegy egy ekkora szervezet esetében: Lázár kinevezése óta a 160 fős állomány tízszeresére nőtt.

A beletörődésre utal, hogy Lázár a csütörtöki kormányinfón azt is mondta: őt “nem is érdekli a személyes sorsa, csak a kormányzás jobbá tétele", ahogy árulkodóan hangzott az is, amikor kiemelte, hogy “én egy politikai közösség tagja vagyok, annak vezetői határozzák meg posztomat." Minden abba az irányba mutat tehát, hogy nincs igazi választás: Lázár valószínűleg elfogadja az új helyzetet, és marad.

Egyetlen igazi érv szól ez ellen, az viszont nagyon erős: ez maga Lázár János. Egyik beosztottja azt mondta róla például, hogy a döntés azon is múlhat, milyen kedvében ébred hétfőn. És tényleg: amikor Lázárról esik szó, minden kollégája és párttársa ugyanazt a két dolgot emeli ki: óriási munkabírása van és végtelenül kiszámíthatatlan.


http://444.hu/2015/09/19/lazar-a-kiszamithatatlan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megingathatatlan, visszatartásával, rendszerességgel, kiszámíthatatlan, kiszamithatatlan, leuzsorásozására, pótolhatatlanság, terjeszkedéséről, frakcióvezetőhöz, kiválasztásakor, kabinetfőnöknek, személyiségéből, küldetéstudatos, visszaszorítani, felülkerekedtek, államtitkárának, miniszterelnöki, kedvezményezett, intézkedésekről, külügyminiszter, minősíthetetlen, főpolgármestert, adminisztráción, konfliktusokat, miniszterelnök, pszichopatának, frakcióvezetőt, kormányinfókon, főtanácsadótól, versenyeztetni, fegyelmezetten, katasztrofális, felcsillantani, államigazgatás, szivárogtatták, keresztülverni, ellenzék töketlen, diktatúrának belülről, pofátlanul lobbizó, leginkabb eladósodott, adófizetők pénzéből, legaljasabb dolgokra, fantasztikus képessége, valami csoda, legsötétebb alakokat, tökéletes pszichopata, pillanat alatt, buta parasztokat, szervilis hülyéket, miniszter környezetéből, csütörtöki kormányinfón, üzleti életbe, Lázár János, Balog Zoltán, Orbán Viktor, Rogán Antal, Lázár Miniszterelnökséget, Koszticsák Szilárd, Habony Árpád, Habony Rogánnal, Andy Vajna, Navracsics Tibort, Csányi Sándor, Tarlós Istvánnal, Pokorni Zoltánnak, Schmidt Máriát, Mészáros Lőrincnek, Simicska Lajos, Simon Lászlónak, Trócsányi László, Nyáron Lázár, Bayer Zsoltnál, Napi Gazdaságnak, Botos Tamás, Nemzeti Kommunikációs Hivatal, Nobilis Mártont, Szijjártó Péter, Trinity Communications, Kuna Tibor, Rogán Habony,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
09.21. 14:52 Műszaki mentés miatt újra lezárták az M3-ast Füzesabonynál
09.21. 14:52 Szalmonella-gyanúval 54 gyereket kezelnek debreceni kórházakban
09.21. 14:22 Október első hétvégéjén rendezik meg az Európai Madármegfigyelő Napokat
09.21. 14:02 Szervátiusz Klára színes fotóiból nyílik kiállítás Budapesten
09.21. 14:02 Magyar Kupa - A címvédő Fehérvár hátrányból búcsúztatta harmadosztályú elle...
09.21. 14:02 Újabb akciót tartott a rendőrség az illegális gyorsulási versenyek visszasz...
09.21. 14:01 Birkózó-vb - Veréb István vasárnap a vigaszágon küzdhet tovább
09.21. 13:52 Felavatták a 90 éve született Kocsis Sándor szobrát a Groupama Arénánál
09.21. 13:51 Olasz miniszterelnök: a visegrádi országok nem segítenek Olaszországnak a m...
09.21. 13:32 Szingapúri Nagydíj - A harmadik szabadedzésen Leclerc volt a leggyorsabb
Tudjátok ?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
még több kérdés
Blog Címkék
56-os diáklányok emlékére  Rezsi Bözsi  Facebookon kaptam  Éhe a betűnek  Nyár  Megigazulás  Facebookon kaptam  Túlzott napozás  56-os diáklányok emlékére  Harmónia......  Lengyel fiúkar az egri bazilik...  Facebookon kaptam  Káldi György. biblia fordító  Szempillantás  Festett ajak  Mozartról  Most szépül meg... Most szépül...  Lelki értelemben vett gazdagsá...  Őszi kép  Várakozó  Egyedül a viselkedést lehet ,s...  Biblia könyvei  Nyomkeresés  A szeretet határai..  Őszi kép  Az ember nem olyan hatalmas, h...  Png macik  Happy weekend  Szív, rózsák és egy állatka  Túlzott napozás  A szeretet határai..  Őszi csokor  Virág kompozició  Facebookon kaptam  A szeretet határai..  Sárga rózsa  Kislány kalapban  Png macik  Festett ajak  Harmonia kártya után......  Boldoggá az tehet, aki boldogt...  Gősi Vali : Bájoló  Megnyitották a XIII. Ars Sacra...  Szekér virágokkal  Facebookon kaptam  Kardvirágok  Virágok kosárban  Őszi levelek vázában  Őszi ajtódísz  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Rezsi Bözsi  Az ősz mosolya  Heinrich Heine : Búcsú  Rózsa üvegben  Hallo  Facebookon kaptam  Őszi levelek  Reménység-bizonyosság  Kellemes hétvégét  Png nő  Harmónia......  Csak tedd, amit jónak látsz!  Rózsa csokor vázában  Fényvédő  Az ősz mosolya  Vigyázz magadra, fiam! Tudd, h...  Szèp estét kedves látogat...  Zöld alma arc  Őszi kép  Vidám borsók  Fényvédő  Egyedül a viselkedést lehet ,s...  Facebookon kaptam  Elhunyt Konrád György 87 éves ...  Lila rózsa  Útravaló – 2019. szeptem...  Hallo  Állatok, hárman is  Facebookon kaptam  Tanítsd meg a gyermeknek, hogy...  Állatok, hárman is  Boldog ember  Fényvédő  Harmonia kártya után......  Kislány cicával  Uszályos menyasszonyi ruha , c...  Facebookon kaptam  Csokor vázában  Kislány kalapban  A szerencse kis angyala  Facebookon kaptam  Most szépül meg... Most szépül...  Alma nyelv  Narancs család  2019.09.14 Nyitott templomok n...  Igazi nő vagy  Cicusok a cipőkben  Nézd, csodáld! 
Bejegyzés Címkék
ellenzék töketlen, diktatúrának belülről, pofátlanul lobbizó, leginkabb eladósodott, adófizetők pénzéből, legaljasabb dolgokra, fantasztikus képessége, valami csoda, legsötétebb alakokat, tökéletes pszichopata, pillanat alatt, buta parasztokat, szervilis hülyéket, miniszter környezetéből, csütörtöki kormányinfón, üzleti életbe, legutóbb tájékoztatón, kinevezés ötlete, kormányfő felé, párt körüli, viszály kevésbé, tanácsadó hatalmának, miniszterelnöki dolgozóba, források szerint, spin doctor, kormányzati intézkedésekről, legerősebb hatalmi-gazdasági, elnök mellett, miniszterek fölötti, miniszterelnök belső, politikai kormányzás, fejére nőjenek, összes fontosabb, uniós források, későbbi paksi, ebből adódó, néhai kancellária, közigazgatási minisztérium, főváros uniós, állathoz hasonlította, vezetést támadja, tavaszi Index-interjúban, kormányfő fölébe, miniszterelnök között, kormányfő döntéseire, miniszter állítólag, utolsó pillanatig, konfliktuskeresés Lázár, végeredményt tekintve, kormányból egyedül, miniszter ajánlotta, adórendszer katasztrofális, állami reklámpénzért, élére Nobilis, kedvezményezett három, tender kihirdetését, csúcsminisztérium irányítását, leköszönő frakcióvezetőhöz, kommunikáció átengedésével, minisztrernek Rogán, felállásban miniszterként, kormányfő kabinetfőnöke, közeli munkatárs, pártbéli szokásjog, politikai senkiföldjén, országos politikába, kritikus időszakban, utóbbi napokban, ekkora szervezet, beletörődésre utal, személyes sorsa, kormányzás jobbá, politikai közösség, irányba mutat, viszont nagyon, döntés azon, megingathatatlan, visszatartásával, rendszerességgel, kiszámíthatatlan, kiszamithatatlan, leuzsorásozására, pótolhatatlanság, terjeszkedéséről, frakcióvezetőhöz, kiválasztásakor, kabinetfőnöknek, személyiségéből, küldetéstudatos, visszaszorítani, felülkerekedtek, államtitkárának, miniszterelnöki, kedvezményezett, intézkedésekről, külügyminiszter, minősíthetetlen, főpolgármestert, adminisztráción, konfliktusokat, miniszterelnök, , ,
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 854
  • e Hét: 10344
  • e Hónap: 28883
  • e Év: 343716
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.