Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
BUKJANAK eGYÜTT!!
  2015-10-01 18:25:08, csütörtök
 
 
Orbán Viktornak katasztrófa lenne Merkel bukása

Kovács András2015.09.30. 13:01

Magyarország számára katasztrofális lenne, ha Angela Merkel belebukna a mostani menekültkrízisbe - mondták az Origónak a német-magyar kapcsolatokra rálátó forrásaink. Az Orbán-kormányban bíznak abban, hogy a kancellár úrrá lesz a feszültségeken, és túléli a válságot. Hallottunk azonban olyan véleményt is, miszerint Merkel egy éven belül már nem lesz Németország vezetője.


Teljesen egyértelmű, hogy a magyar kormánynak jelenleg lényegesen jobbak a kapcsolatai Bajorországgal, mint a német szövetségi kormánnyal - fogalmazott az Origónak egy, a német-magyar kapcsolatokra rálátó forrásunk.
Erőteljes bírálatok

Angela Merkel nagyon erőteljes bírálatokat kapott a saját pártján belül is a menekültkérdés kezelése miatt. Ilyen mértékű bírálatokra nem volt példa az elmúlt egy évtizedben, amióta Németország élén áll.

Angela Merkel nehéz helyzetbe lavírozta magát
Forrás: MTI/EPA/DPA/Uwe Anspach
Órákon át bírálták

Korábban az Origo is beszámolt arról, hogy a Kereszténydemokrata Unióban a legtöbben úgy vélik: jelezni kellene, hogy Németország nem tud mindenkit befogadni. A kancellárt az egyik frakcióülésen órákon át bírálták a képviselők. Az általános vélekedés szerint végzetes hiba volt Merkel részéről, hogy szeptember elején beengedte a Magyarországról elindult menedékkérőket, és ezzel hozzájárult a dublini szabályok hatályon kívül helyezéséhez.
Szigorítanak a németek
Újabb menekültügyi szigorításon dolgozik a német kormány, a tervek szerint kiterjesztik a határokra az úgynevezett repülőtéri eljárást, amelyben 48 óra alatt elbírálják, hogy a belépésre jelentkezők jogosultak-e menedékjogi kérelem benyújtására - írta szerdai számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Korábban arról döntött a német kormány, hogy a menekültügyi eljárásról és a menedékkérők ellátásáról szóló törvényt módosító javaslatok az eljárások felgyorsítását, a menekültügyi rendszerbe védelemre nem szoruló embereket vonzó úgynevezett rossz ösztönzők kiküszöbölését, a tartományok pénzügyi terheinek enyhítését, a menekültek jobb integrációját és a menedékre nem jogosult kérelmezők gyorsabb hazatelepítését szolgálják.
Megbukik?

Egyáltalán nem lehet kizárni, hogy Angela Merkel egy éven belül már nem lesz Németország kancellárja - mondta másik forrásunk. Szerinte nagyon nagy hibát követett el a kancellár azzal, hogy nem fogalmazott egyértelműen a menekültek befogadásáról, és folyamatosan változtatta a véleményét. Ennek a legújabb fejleménye, hogy a Die Presse szerint a Németország és Ausztria között közlekedő különvonatok a következő napokban leállhatnak. Később cáfolták a hírt.

A menekültkrízis Németországban is megváltoztatta a választók véleményét
Forrás: AFP/Kay Nietfeld
Mélyrepülés

Merkel hibáit már a közvélemény-kutatások is visszaigazolták. 40 százalék alá zuhant a politikus vezette Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) támogatottsága - derült ki az INSA legfrissebb felméréséből. A menekültválság a radikális - és menekültügyben szigorú lépéseket javasló - Alternatíva Németországnak pártnak használt, amely már 6 százalékon áll, így bejutna a német parlamentbe, ha most lennének a választások.
A PÁRTOK TÁMOGATOTTSÁGÁNAK VÁLTOZÁS NÉMETORSZÁGBAN (2015.01-2015.09.) | Create infographics

A kancellár népszerűsége nem csak párttársai körében, de a választók között is rohamosan csökken: A TNS közvélemény-kutató intézet a Der Spiegelnek készített felmérésében kimutatta, hogy a kancellár már csak a negyedik a legnépszerűbb politikusok ranglistáján, a második helyről esett a negyedik helyre. Más felmérések szerint Merkel népszerűsége kétéves távlatban is mélypontra süllyedt, a jelenlegi kormányzati ciklusban most a legalacsonyabb a támogatottsága.
Nem lesz szakadás

Bár Bajorország és Orbán Viktor között a kapcsolatok a magyar kormányfő első miniszterelnöksége óta kiválóak, ez nem jelenti azt, hogy Budapestnek el kellene felejtkeznie Berlinről. A mostani helyzetben az egyensúlyozás a legfontosabb dolog, amit egyébként a magyar kormány elmúlt hetekben tett nyilatkozatai is visszaigazolnak: eltűntek a merkeli politikát élesen bíráló mondatok.

Orbán Viktor és a bajorországi CSU között nagyon jók a kapcsolatok
Forrás: MTI/AP/DPA/Nicolas Armer

A magyar kormányban portálunk értesülései szerint nem számítanak arra, hogy a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) és a CDU között addig fajulnának a viták, hogy a pártszövetség felbomoljon. Az tény, hogy a CSU önállóan is képes lenne az ötszázalékos parlamenti küszöb átlépésére, amit a tavalyi európai parlamenti választáson is teljesített. Azonban a pártnak egyelőre nincsen olyan infrastruktúrája, ami elég lenne arra, hogy az összes választókerületben induljon egy parlamenti megmérettetésen.
Félelem

Éppen azért mert a magyar kabinetben nem számítanak arra, hogy a CDU és a CSU szakít egymással a menekültválság miatt, továbbra is abban bíznak, hogy Merkel képes lesz kijavítani a mostani hibáit. A kancellár már sokszor volt nehéz helyzetben, és a következő választásokig még két év van hátra, addig még sokat változhat a pártok támogatottsága.

Sigmar Gabriel és Frank-Walter Steinmeier, a német baloldal vezetői. Ha nyernének, nehéz idők jönnének Orbánékra
Forrás: AFP/Maurizio Gambarini

Óriási gondba kerülne a magyar kormány és a magyar gazdaság is, ha Angela Merkel megbukna, és egy vörös-zöld koalíció kerülne hatalomra - mondta az egyik kormányzati szereplő az Origónak. Egyelőre a CDU-n belül nincs reális kihívója a kancellárnak, ezért távozása minden bizonnyal előkészítené pártja vereségét a következő választáson. Ez katasztrofális lenne az Orbán-kormánynak, mivel a német baloldal a kabinet egyik legélesebb kritikusának számít az európai porondon - fogalmazott a forrásunk.
A baloldalra figyelt

Forrásunk arra is felhívta a figyelmet, hogy Merkel vélhetően azért tett a menekültek felé pozitív nyilatkozatokat, mert tisztában van azzal, hogy a mérsékelt baloldali szavazatok nélkül nincs esélye a választások megnyerésére. Ha Orbán Viktorhoz hasonlóan kommunikált volna, azzal a teljes német baloldali szavazóbázist, valamint az ott élő bevándorlók tömegeit is végleg elidegenítette volna magától.


http://www.origo.hu/itthon/20150929-orban-viktor-angela-merkel-migransok-baloldal .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: infrastruktúrája, menekültkrízisbe, visszaigazolnak, visszaigazolták, megmérettetésen, nyilatkozatokat, hazatelepítését, magyarországról, feszültségeken, menekültválság, menekültügyben, németországnak, bajorországgal, menekültkérdés, megváltoztatta, támogatottsága, kiküszöbölését, legalacsonyabb, felgyorsítását, menedékkérőket, németországban, menekültkrízis, katasztrofális, elidegenítette, nyilatkozatai, befogadásáról, integrációját, választásokig, pártszövetség, egyensúlyozás, frakcióülésen, kapcsolatokra, szavazóbázist, legnépszerűbb, kiterjesztik, benyújtására, mostani menekültkrízisbe, kancellár úrrá, éven belül, magyar kormánynak, kapcsolatai Bajorországgal, német szövetségi, saját pártján, menekültkérdés kezelése, egyik frakcióülésen, általános vélekedés, dublini szabályok, német kormány, tervek szerint, úgynevezett repülőtéri, belépésre jelentkezők, menekültügyi eljárásról, Orbán Viktornak, Kovács András2015, Angela Merkel, Kereszténydemokrata Unióban, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Német Kereszténydemokrata Unió, Alternatíva Németországnak, PÁRTOK TÁMOGATOTTSÁGÁNAK VÁLTOZÁS NÉMETORSZÁGBAN, Orbán Viktor, Nicolas Armer, Keresztényszociális Unió, Sigmar Gabriel, Frank-Walter Steinmeier, Maurizio Gambarini, Orbán Viktorhoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Anyák napjára  Spenót fasírttal  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  képre írva  Gebhardt Nóra versei II.  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Magamnak  képre írva  Mindent de mindent visszakap  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szívek  Emlékezz  Facebookon kaptam  Szép estét  Jan Twardowski - Siessünk  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A pitypang legendája  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Tavaszi este  Különleges  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Esterházy Péterre emlékezünk  40 felett  Pitypang szökőkút  Töröld le  Szép estét kedves látogatóimna...  Töröld le  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Egy tavasz  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szép estét kedves látogatóimn...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jó éjszakát  Borzasztó  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép álmokat!  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Minden tavaszból őrizz..  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Különleges  Önmaga ellenére  Az ember emlékekből áll  Ismeretlen: Ikarusz monda  Ma van a magyar költészet napj...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Bársony székben  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam Krisztinától  Isten hűségének mértéke  képre írva  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Hamvas Béla  Erdei gyöngyvirág  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  James Allen  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép estét kedves látogatóimna...  A Magyar Költészet napja alkal...  Vannak emberek  Szép estét  Szeretem ujjad karcsuságait,  Szép estét kedves látogatóimn...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Nem kell hozzá fürdőruhás  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
mostani menekültkrízisbe, kancellár úrrá, éven belül, magyar kormánynak, kapcsolatai Bajorországgal, német szövetségi, saját pártján, menekültkérdés kezelése, egyik frakcióülésen, általános vélekedés, dublini szabályok, német kormány, tervek szerint, úgynevezett repülőtéri, belépésre jelentkezők, menekültügyi eljárásról, menedékkérők ellátásáról, eljárások felgyorsítását, menekültügyi rendszerbe, tartományok pénzügyi, menekültek jobb, kancellár azzal, menekültek befogadásáról, legújabb fejleménye, következő napokban, menekültkrízis Németországban, választók véleményét, politikus vezette, radikális &#8211, német parlamentbe, kancellár népszerűsége, választók között, legnépszerűbb politikusok, második helyről, negyedik helyre, jelenlegi kormányzati, magyar kormányfő, mostani helyzetben, legfontosabb dolog, magyar kormány, merkeli politikát, magyar kormányban, pártszövetség felbomoljon, ötszázalékos parlamenti, tavalyi európai, pártnak egyelőre, parlamenti megmérettetésen, magyar kabinetben, menekültválság miatt, mostani hibáit, következő választásokig, pártok támogatottsága, német baloldal, magyar gazdaság, vörös-zöld koalíció, egyik kormányzati, következő választáson, kabinet egyik, európai porondon, baloldalra figyelt, menekültek felé, mérsékelt baloldali, választások megnyerésére, teljes német, infrastruktúrája, menekültkrízisbe, visszaigazolnak, visszaigazolták, megmérettetésen, nyilatkozatokat, hazatelepítését, magyarországról, feszültségeken, menekültválság, menekültügyben, németországnak, bajorországgal, menekültkérdés, megváltoztatta, támogatottsága, kiküszöbölését, legalacsonyabb, felgyorsítását, menedékkérőket, németországban, menekültkrízis, katasztrofális, elidegenítette, nyilatkozatai, befogadásáról, integrációját, választásokig, pártszövetség, egyensúlyozás, frakcióülésen, kapcsolatokra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.