Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
OLAJOZOTT pOFÁRAESÉSEK
  2015-10-12 20:42:10, hétfő
 
 
2015. október 11., vasárnap


OLAJOZOTT POFÁRAESÉSEK


A nemzetközi olajtőzsdék ugrása ellenére a GKI Energiakutató belföldön nem számít az üzemanyagár további emelkedésére.
A forinterősödés ugyanis jó esetben kiolthatja a külföldről ránk nehezedő áremelési nyomást, írják a kutatók.
Rosszabb esetben meg nem, esetleg a forint nem is fog erősödni, horribile dictu akár gyengülhet is.
Ezt egyszer már eljátszottuk a Kádár-rendszerben is - ott sem jött be.
Olyan ez, mint a legelőn sétáló liba, lehet belőle sült, lehet töpörtyű, de lehet belőle Pedigree Pal is, a csillagok szerencsétlen együttállása esetén.
Mindenesetre, ha újra kezdeném az életem, kutató szeretnék lenni a GKI-nál, ennél jobban tán' már csak brit tudós szeretnék lenni...

Hogy az olajárral mi lesz, az a jövő zenéje, az ilyen idegnyugtató dumákra meg nem vagyok vevő, hiszen láttam én már nemcsak, hogy karón varjút, de éjjeliőrt nappal meghalni is.
Az olajár alakulása tenger dologtól függ, kezdve a közel-kelti torzsalkodás kimenetelén, folytatva Putyin álmán, és befejezve a klímaváltozás idei hozadékán, úgyhogy azért én nem lennék annyira nyugodt, mint a GKI kutatói, akiknek szakértelmét egy pillanatra sem vonom kétségbe.
Csak éppen az a helyzet, hogy a számításba veendő változók száma annyira megnövekedett, hogy a dolguk egyáltalán nem könnyű.

Bár mindig vannak váteszek, akik megjövendölik az eseményeket, de manapság nemigen él olyan, aki meg tudná jövendölni, hogy mi lesz a hatása a szénhidrogén-kitermelésre a Volkswagen konszern és a többi autógyártó ingatag helyzetének.
Ugyancsak kiszámíthatatlan az arab országok és Irán mozgása, az amerikai elnökválasztás hatása a gazdaságra, és így tovább.
Mindenesetre anyukám azt verte a púpomba, hogy ne élj illúziókban fiam, légy optimista, de készülj fel a legrosszabb változatra, ami jelen esetben az energiahordozók ugrásszerű drágulása lenne.

A mi világunkat ugyanis a szénhidrogének hajtják, ha emelkedik az áruk, akkor emelkedik a kenyér ára, mert emelkedik a munkagépek üzemeltetési költsége a földeken, emelkedik a szállítási költség, a termény szárításának költsége, a malmok energiaköltsége.
Emelkedik a liszt szállítási költsége, a pék üzemeltetési költségei, a kenyér szállítási költsége, a bolt energiaszámlája - csak az állami sarc marad az egekben, jobb esetben, mert lehet, hogy a sztratoszféráig fogják emelniaz ÁFÁ-t...

És akkor még léteznek egyéb külpolitikai tényezők is, például Ukrajna helyzete.
Ha az ukránok a télen átlényegülnek hóemberré, az igen könnyen elindíthat egy migrációs hullámot arrólfelől is, aztán a Sejt válogathatja a drótkerítésénél, hogy ki a Kovács Jóska, meg ki a Bogdan Hmelnyickíj...
De itt van a horvát probléma is.
Éppen jó úton haladunk, hogy az évezredes horvát-magyar kapcsolatokat évszázadokra tönkrevágjuk, mert a Nagy Haidekker képtelen kompromisszumokra, ő csak vezényelni szeret.
Elsődleges célja - úgy tűnik - a visegrádi négyek feletti irányítás átvétele, majd jöhet a távolabbi cél: az Európa feletti uralom megszerzése.

Persze illúziókban él, a politikus súlyát ugyanis nem a pofája nagysága, hanem a mögötte álló gazdasági-katonai hatalom adja, és ez akkor is így van, ha öles plakátokon hirdeti, hogy ő akkora nagy politikus, hogy ahol másnak már a feje kezdődik, neki ott még mindig csak segge van.
Szóval, nem olyan egyszerű az élet, mint amilyennek a stadionok bánatos népe képzeli.

Most, hogy legyőztük a profi villanyszerelők és a hivatásos kőművesek válogatottját, a csapat az öltözőben boldogan ünnepelte a győzelmet, szurkolótábora meg a kommentekben anyázta őket, mert cigány mulatóst énekeltek örömükben, ahelyett, hogy virágénekeket hajlítgattak volna, de legalábbis a Romantikus Erőszak színvonalas zenéjét favorizálták volna.
De hát mit is lehet várni abban az országban, ahol a kormány a legcsekélyebb visszhang nélkül a pofánkba szórhatta "elszámolását" a magán-nyugdíjpénztárak háromezer milliárdjának eltüntetéséről.
Bölcs népünk ezt úgy kezelte, mint mikor a részeg Lajkó megkettyinti a kamionparkoló szépét.
Istenem, hát részeges, nincs ebben semmi meglepő - a kormány meg tolvaj, ezt is tudtuk - nemdebár?

Semmi meglepő.
Viszont nem kell fizetni majd egy sor illetéket, melyek alapvetően az államigazgatási eljárások költségeire adnának fedezetet, de a jóságos király most elengedi.
Tulajdonképpen felháborító, ahogy ez a banda hülyének néz mindenkit.
Az államigazgatásnak költségei vannak, ezeket fizetni kell, vagy illetékből, vagy adókból, de ingyen leves sincs és ingyen gépkocsi-átírás sincs, így aztán majd az is fizeti a költségeit, aki még villamoson sem ült életében, nemhogy autója lett volna.

Nem is tudom, hol kellene ezt a dolgot kezdeni, talán a kisiskolásoknál, hogy ők már értsenek egyet-mást a demokratikus állam működéséből, az állam és polgára viszonyából, a közös pénzek összeszedésének és elköltésének szabályaiból, a közterhek viseléséből és a magánérdekekből.
Hogy tudják, hogy a politikus a mi pénzünkkel játszik, és semmiféle felhatalmazása nincs arra, hogy azt a sajátjaként költse...
Mint ahogy arra sem, hogy a nőket a mai politikai élet megpróbáltatásainak elviselésétől távol tartsa, merthogy mit kapott anno szegény Lamperth Mónika.

De ez már egy másik téma...


http://www.pupublogja.hu/2015/10/olajozott-pofaraesesek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiszámíthatatlan, nyugdíjpénztárak, sztratoszféráig, drótkerítésénél, energiaszámlája, villanyszerelők, összeszedésének, energiaköltsége, államigazgatási, magánérdekekből, kisiskolásoknál, energiahordozók, szénhidrogének, forinterősödés, felhatalmazása, elnökválasztás, tulajdonképpen, szurkolótábora, eltüntetéséről, energiakutató, elviselésétől, legcsekélyebb, klímaváltozás, kapcsolatokat, virágénekeket, milliárdjának, átlényegülnek, szerencsétlen, megnövekedett, válogatottját, kamionparkoló, megjövendölik, mindenesetre, szénhidrogén, hajlítgattak, szabályaiból, nemzetközi olajtőzsdék, üzemanyagár további, forinterősödés ugyanis, külföldről ránk, legelőn sétáló, csillagok szerencsétlen, ilyen idegnyugtató, olajár alakulása, közel-kelti torzsalkodás, klímaváltozás idei, számításba veendő, dolguk egyáltalán, többi autógyártó, arab országok, amerikai elnökválasztás, legrosszabb változatra, OLAJOZOTT POFÁRAESÉSEK, Pedigree Pal, Kovács Jóska, Bogdan Hmelnyickíj…, Nagy Haidekker, Romantikus Erőszak, Lamperth Mónika,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Különleges  Zilahy Lajos gondolata  Müller Péter tollából  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Erdei gyöngyvirág  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Otthon  Paul David Tripp Április 12  Önmaga ellenére  Borzasztó  Facebookon kaptam  Szívek  Esterházy Péterre emlékezünk  jó reggelt  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az ember  Latinovits Zoltán tollából  James Allen  József Attila - Kopogtatás nél...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Horváth Szilvia tollából  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  jó reggelt  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Magamnak  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jánosházy György: Fogd a kezem  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Mindig lesz olyan  Önmaga ellenére  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Szeretem ujjad karcsuságait,  Szép estét kedves látogatóimna...  Walter Chrysler mondta  képre írva  A pitypang legendája  Borzasztó  Anyámról való emlékek  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A sorsod  Facebookon kaptam  Töröld le 
Bejegyzés Címkék
nemzetközi olajtőzsdék, üzemanyagár további, forinterősödés ugyanis, külföldről ránk, legelőn sétáló, csillagok szerencsétlen, ilyen idegnyugtató, olajár alakulása, közel-kelti torzsalkodás, klímaváltozás idei, számításba veendő, dolguk egyáltalán, többi autógyártó, arab országok, amerikai elnökválasztás, legrosszabb változatra, energiahordozók ugrásszerű, szénhidrogének hajtják, munkagépek üzemeltetési, szállítási költség, termény szárításának, malmok energiaköltsége, liszt szállítási, kenyér szállítási, bolt energiaszámlája, állami sarc, sztratoszféráig fogják, télen átlényegülnek, igen könnyen, migrációs hullámot, horvát probléma, évezredes horvát-magyar, visegrádi négyek, politikus súlyát, pofája nagysága, mögötte álló, feje kezdődik, stadionok bánatos, profi villanyszerelők, hivatásos kőművesek, öltözőben boldogan, kommentekben anyázta, legcsekélyebb visszhang, pofánkba szórhatta, részeg Lajkó, kamionparkoló szépét, államigazgatási eljárások, jóságos király, banda hülyének, államigazgatásnak költségei, dolgot kezdeni, demokratikus állam, közös pénzek, közterhek viseléséből, sajátjaként költse, másik téma&#8230, kiszámíthatatlan, nyugdíjpénztárak, sztratoszféráig, drótkerítésénél, energiaszámlája, villanyszerelők, összeszedésének, energiaköltsége, államigazgatási, magánérdekekből, kisiskolásoknál, energiahordozók, szénhidrogének, forinterősödés, felhatalmazása, elnökválasztás, tulajdonképpen, szurkolótábora, eltüntetéséről, energiakutató, elviselésétől, legcsekélyebb, klímaváltozás, kapcsolatokat, virágénekeket, milliárdjának, átlényegülnek, szerencsétlen, megnövekedett, válogatottját, kamionparkoló, megjövendölik, mindenesetre, szénhidrogén, hajlítgattak, szabályaiból, elszámolását, eljátszottuk, idegnyugtató, pofaraesesek, emelkedésére, kitermelésre, üzemeltetési, külpolitikai, pofáraesések, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.