Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hatalmas pofon Vajnáéknak: Fonyóék nevükre vették a TV2-t, ó
  2015-10-20 18:50:28, kedd
 
   
  Hatalmas pofon Vajnáéknak: Fonyóék nevükre vették a TV2-t, óriási per lesz

- Csütörtök óta megy a találgatás, hogy most akkor kié is a TV2.

- Aznap Andy Vajna bejelentette, hogy megvette a csatornacsaládot Yvonne Dederick és Simon Zsolt cégvezetőktől.

- Két órával később Fonyó Károly - Simicska Lajos üzlettársa - cége, a Megapolis Média jelezte: ők már kedden éltek opciós jogukkal, és övék a tévé.

- Megvannak az ügy kulcsdokumentumai. Már a 2013-as vásárlásnál Simicskáék voltak a háttérben

A történet 2013. decemberének derekán kezdődik. A német tulajdonos Pro7Sat1 ekkor eladja a TV2-t üzemeltető MTM-SBS Zrt.-t a menedzsment két tagjának, a vezérigazgató Simon Zsoltnak, és Yvonne Dedercik pénzügyi igazgatónak, aki később ügyvezetője lett a televíziónak. A tranzakcióra maga az eladó ad hitelt.

Két vevő van ekkor: Dederick cége, a CCA Vízió Kft. és Simon cége, a D6D Kft. A kettőből tevődik össze a tévé vagyonát kezelő CCA-D6D Kft, amit december 16-án jegyeznek be. Ez már kettejük közös vállalata. Ez alá tartoznak a tévét üzemeltető cégek, a TV-HU1 Kft. és a TV-CEE Kft.

Egy héttel később, karácsony előestéjén Simon és Dederick nyilatkozatot írnak alá a Fonyó Károly tulajdonában lévő Megapolis Média Zrt.-vel arról, hogy 500-500 ezer forintért átruházzák a D6D-ben illetve a CCA-ban lévő üzletrészüket egy előre meg nem határozott dátum időpontjában. (Az üzletrészek 100%-ban tartalmazzák a tagsági jogokat is.) Hogy mekkora a vételár, azt egyelőre nem tudni.

Ezekben a hetekben rengeteget cikkezett a sajtó arról, hogy Simicskáék állnak a TV2 átvétele mögött, és most ez utólag bizonyítottnak tekinthető.

A történet 2013. decemberének derekán kezdődik. A német tulajdonos Pro7Sat1 ekkor eladja a TV2-t üzemeltető MTM-SBS Zrt.-t a menedzsment két tagjának, a vezérigazgató Simon Zsoltnak, és Yvonne Dedercik pénzügyi igazgatónak, aki később ügyvezetője lett a televíziónak. A tranzakcióra maga az eladó ad hitelt.

Két vevő van ekkor: Dederick cége, a CCA Vízió Kft. és Simon cége, a D6D Kft. A kettőből tevődik össze a tévé vagyonát kezelő CCA-D6D Kft, amit december 16-án jegyeznek be. Ez már kettejük közös vállalata. Ez alá tartoznak a tévét üzemeltető cégek, a TV-HU1 Kft. és a TV-CEE Kft.

Egy héttel később, karácsony előestéjén Simon és Dederick nyilatkozatot írnak alá a Fonyó Károly tulajdonában lévő Megapolis Média Zrt.-vel arról, hogy 500-500 ezer forintért átruházzák a D6D-ben illetve a CCA-ban lévő üzletrészüket egy előre meg nem határozott dátum időpontjában. (Az üzletrészek 100%-ban tartalmazzák a tagsági jogokat is.) Hogy mekkora a vételár, azt egyelőre nem tudni.

Ezekben a hetekben rengeteget cikkezett a sajtó arról, hogy Simicskáék állnak a TV2 átvétele mögött, és most ez utólag bizonyítottnak tekinthető. Akkor arról szóltak a hírek, hogy Simicskáék segítik a vevőket a szükséges önrészek kifizetésében.

Nyilatkozat az átruházásról Simon és Fonyó cége között. Ugyanilyen köttetett Dederick esetében is.

A tulajdonosok 2014. júniusában - nem sokkal a Fidesz újabb nagy választási győzelme után, de még bőven azelőtt, hogy a szélesebb közvélemény számára láthatóvá válna az Orbán-Simicska törés - elkezdik a cégcsoport átszervezését. Az üzemeltető cégeket a TV2 Média Csoport Kft.-be olvasztják be. Ennek a társaságnak a kizárólagos tulajdonosa a CCA-D6D Korlátolt Felelősségű Társaság, amelyet 50-50 százalékban tulajdonol Simon és Dederick két említett cége.

A történet 2014. október 20-án folytatódik.

A birtokunkban lévő dokumentumok szerint Yvonne Dederick és Simon Zsolt ekkor saját maguknak értékesítik névértéken, 250 ezer forintért a CCA és a D6D tulajdonában álló üzletrészeket, így közvetlenül válnak a CCA-D6D Kft. tulajdonosaivá.

Erre magyarázat lehet, hogy így próbálják kiüresíteni a Megapolis vételi jogát. Ezt a feltételezést hallottuk pénteken Simicska környezetéből is.

2014. november 7-én a CCA-D6D helyét a cégnyilvántartásban egy új vagyonkezelő cég, a TV2 Media Group Holdings Kft. veszi át. Az üzemeltető cég immáron ezen vagyonkezelő alá tartozik.

Már 2014. decemberében puhatolózó tárgyalások kezdődnek Dederick, Simon illetve Vajna cége, a Magyar Broadcasting Kft. között az adás-vételről. Az adás-vétel tárgya nem a CCA-D6D jogutódja, a TV Media Group Holdings Kft., hanem az alá tartozó üzemeltető cég, a TV2 Média Csoport Kft. Ennek oka lehet, hogy a jogfolytonosság itt már nem, vagy nem egyértelműen mutatható ki azokkal a cégekkel, amikre az opciós szerződések vonatkoznak.

2015 második fél évétől egyre többet cikkeznek arról, hogy Vajna rámegy a TV2-re. Mi is már nyáron írtunk erről.

Nyilván tisztában vannak ezzel Simicskáék is, de kivárnak az utolsó pillanatig.

2015. október 13-án Fonyóék ügyvédje, Nagy Ajtony Csaba aláírja az üzletrészek átruházásáról szóló nyilatkozatokat. Október 15-én Vajna és a Simon-Dederick páros bejelentik, hogy megköttetett a deal, és a TV2 Média Csoport Kft.-t megvette a Magyar Broadcasting. (A csomag része egymásik vagyonkezelő cég, a CEE Broadcasting is, amit a beolvasztás idején hoznak létre). Közlik azt is, hogy a szerződést az eddigi hitelt nyújtó Pro7Sat1 is szignálta. Két órával később a Megapolis Média Zrt. közleményt ad ki, hogy ők viszont már két nappal korábban megvették a holdingcéget, és mivel annak vezetői jogtalanul adták el az hozzájuk tartozó üzemeltetőt, kirúgják őket a vagyonkezelőből.

Fonyóék előbb értek a cégbíróságra

Jogilag a történet messze nem egyértelmű, de hogy ebből masszív pereskedés lesz, az tuti. Fonyóék feltehetően azzal érvelnek majd, hogy velük szemben nem hatályos a D6D és Simon, illetve a CCA és Dederick közti szerződés. Ellenük szólhat viszont, hogy a nyilatkozatban nincs szó arról, hogy az opció a cégek jogutódjaira, vagyonelemeire minden variálástól függetlenül is vonatkozik. Persze mivel csak az üzletrész átruházásáról szóló nyilatkozat ismert, az eredeti adás-vételi szerződés nem, nehéz biztosat állítani.

Ugyanakkor nagyon fontos fejlemény, hogy hétfőn Fonyóék kezdeményezték a cégbíróságon tulajdonjoguk bejegyzését a holdingcégben.

A cégjogi szabályozás alapján a kérelmezett tulajdonjog-bejegyzés viszsamenőlegesen, csütörtöktől hatályos, tehát éppen attól naptól, amikor Vajnáék bejelentették a vásárlást.

Fonyóék benyújtották az alapító okiratot és minden egyebet, ami egy ilyen változásbejegyzési eljáráshoz szükséges. Ez arra utal, hogy biztosak az igazukban, és tényleg szeretnék kenyértörésig vinni az ügyet. Az sem véletlen, hogy gyorsan cselekedtek. Ha Simonék, a vagyonkezelő képviselőiként, bármilyen indokkal elindítottak volna egy változásbejegyzési eljárást - létrehoznak kamuból egy új fióktelepet mondjuk -, akkor annak az eljárásnak a jogerős lezárásáig nem lehetett volna újabbat elindítani. Ez hónapokig is eltarthatott volna, és Simonék nyugodtan lezárhatták volna az üzletet Vajnáékkal. Ezt Simicskáék nem hagyhatták.

Ez viszont így hatalmas pofon lehet Vajnáéknak.

A Vajnáék által bejelentett átadás-átvétel nem zárult le. Csomó minden hátra lenne még: hatósági engedélyeztetés, feltehetően kifizetések, eszközök átvétele, stb. A cégbírósági bejegyzés elindításával Fonyóék viszont ténylegesen is irányíthatják a vagyonkezelőt, döntéseket hozhatnak, képviselhetik a céget. A bíróság ilyenkor csak formai vizsgálatot végez ugyanis, a tényleges tulajdoni viszonyokat nem köteles ellenőrizni.

Ez az állapot pedig könnyen elbizonytalaníthatja a Vajna-üzlet lehetséges finanszírozóit. (Róluk amúgy keveset tudunk: korábban arról írt a vs.hu, hogy egy osztrák tulajdonú magyarországi bank is a hitelezők között lehet.) Ők okkal lehetnek óvatosak ilyen helyzetben, hiszen sok milliárdról van szó. Ebben a helyzetben az sem egyértelmű, hogy a kormány engedélyezi-e a nagy kereskedelmi tévéknek a terjesztési díj beszedését, ami jövőre 6-8 milliárd forintot hozna a TV2-nek. Ehhez még idén rendeletet kellene módosítania a kormánynak.

Óvatos nyilatkozatok

Az érintettek nyilatkozataiból is az érződik, hogy a felek nagyon óvatosak az ügy lehetséges jogi vonzatai miatt. Látszólag mindkét oldal magabiztosan állítja, hogy ő a nyerő, de valójában nagyon megválogatják a szavaikat. Az ügy kipattanása óta Dederick és Simon egyetlen interjút adtak, azt is a saját tévéjüknek. Ott például a vezetők arra kérdésre, hogy volt-e elővásárlási joga a Megapolisnak, azt válaszolják, hogy ha lenne, arra azért emlékeznének. Nem csak az állítás trükkös, de a kérdés is. Elővásárlási jogról itt nincs szó ugyanis. Az ügy mögött egy opciós vagy halasztott hatályú szerződés lehet, ami teljesen mást jelent, másrészt Simonék még így sem tagadják egyértelműen a korábbi megállapodást. Azt is mondják, nem igaz, hogy a Megapolis megvette volna a TV2 Media Group Holdings Kft-t. A szó legszorosabb értelmében ez az állítás is megáll, hiszen nekik eredetileg nem erre a cégre volt opciójuk. Más kérdés, hogy Fonyóék időközben kezdeményezték a cég átvételét a bíróságon.

Fonyó is vigyáz a szavaira: az Indexnek adott pénteki nyilatkozatában például elismerte ugyan, hogy fizettek a tévéért, nem is keveset, de az idézett részletekből egyáltalán nem következik, hogy a Megapolis a keddi vétel során tette le a pénzt az asztalra. Lehet, hogy már az opciós szerződés megkötésekor tették letétbe vagy fizették ki a hivatkozott összeget.

via 444.hu

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/12105719_4432265658847 15_6182051906569959601_n.jpg?oh=8109f5a8d95ee5d1615fe1010df70753&oe=56CD3C7D
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyilatkozataiból, csatornacsaládot, vagyonkezelőből, engedélyeztetés, nyilatkozatában, nyilatkozatokat, jogfolytonosság, vagyonelemeire, bizonyítottnak, kezdeményezték, tulajdonosaivá, képviselőiként, nyilatkozatban, finanszírozóit, vagyonkezelőt, képviselhetik, vezérigazgató, üzletrészüket, elindításával, nyilatkozatot, átruházásáról, magyarországi, üzletrészeket, feltételezést, környezetéből, cégvezetőktől, kifizetésében, átszervezését, irányíthatják, megállapodást, bejelentették, megválogatják, kenyértörésig, tulajdonjoguk, holdingcégben, nyilatkozatok, csatornacsaládot Yvonne, 2013-as vásárlásnál, történet 2013, német tulajdonos, vezérigazgató Simon, tranzakcióra maga, kettőből tevődik, tévé vagyonát, tévét üzemeltető, héttel később, üzletrészek 100%-ban, tagsági jogokat, hetekben rengeteget, sajtó arról, szükséges önrészek, átruházásról Simon, Aznap Andy Vajna, Yvonne Dederick, Simon Zsolt, Fonyó Károly, Simicska Lajos, Megapolis Média, MTM-SBS Zrt, Simon Zsoltnak, Yvonne Dedercik, Vízió Kft, CCA-D6D Kft, TV-HU1 Kft, TV-CEE Kft, Megapolis Média Zrt, Média Csoport Kft, CCA-D6D Korlátolt Felelősségű Társaság, Media Group Holdings Kft, Magyar Broadcasting Kft, Nagy Ajtony Csaba, Magyar Broadcasting, Media Group Holdings Kft-t,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
03.29. 18:02 Elhunyt Jurij Bondarev szovjet-orosz író
03.29. 17:32 Koronavírus - Holtan találták a németországi Hessen tartomány pénzügyminisz...
03.29. 17:22 Koronavírus - Elhunyt Patrick Devedjian volt francia miniszter
03.29. 16:32 Párizs 2024 - Estanguet: felül kell vizsgálni az olimpiai terveket
03.29. 16:02 Gázolás miatt kerülővel közlekednek a vonatok Budapest és Pécs között
03.29. 15:51 Elhunyt az Atlético Madrid legendája
03.29. 15:41 Jelentős lehűlésre kell készülni
03.29. 15:21 Ötmillió forintnyi vágott dohányt találtak két járműben a vállaji határátke...
03.29. 14:32 Koronavírus - Romániában először ugrott 300 fölé az egy nap alatt regisztrá...
03.29. 14:31 Koronavírus - Dömötör Csaba: a kormány telefonon is tájékoztat a kijárási k...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Idősávos kijárási korlátozás  Facebookon kaptam  Ezüst párák fátyolában álmodó ...  Csak , mert nem mondunk ki dol...  Szép napot  Vihogó zebrák  Szép napot kedves barátaim ! ....  Facebookon kaptam  Gondolat........  Róka virágok közt  Piros rózsa  Almaillat  A nap gondolata  Facebookon kaptam  Egy nőnek kell, hogy  Png virág  Szentmise közvetítés nagyböjt ...  Soha, soha ne érd be kevesebbe...  Járvány, Félelem...avagy Kiút ...  4. nagyböjti hét szombat esti ...  4. nagyböjti hét szombat  Szép francia kép  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Életben maradás  Tavaszi csokor kalappal  cicák  Szép francia kép  Nő kalapban a mezőn  Facebookon kaptam  Korlátozást rendelnek el Magya...  Csak , mert nem mondunk ki dol...  Nő az ablaknál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavi rózsa  A legrosszabb állapot  Kellemes délutánt ! ..........  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rózsaszín rózsák  Tavaszi kép  Gondolat........  Szép napot kedves barátaim ! ....  Facebookon kaptam Krisztina ba...  A.J. Christian idézet  Szép napos tavasz, kedves kike...  Apostoli hitvallás  Szép estét  Facebookon kaptam  A Te szavad lélek és élet  Kellemes kávézást  Van úgy, hogy  Szèp estét kedves látogat...  Titkok, melyeket nem vihetek m...  Facebookon kaptam  A nap gondolata  Óraátállítás.....  Tulipánok  Örüljünk a jó időnek, a nyíló ...  Png csokor  Örüljünk a jó időnek, a nyíló ...  Tavaszi virágok  Orchidea  Mai harmónia kártyám  Adjatok, adjatok!  Orchidea  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kopogtatsz az ajtón  Tavaszvárás  Rózsaszín rózsák  Keresztút és szentmise nagyböj...  Facebookon kaptam  4. nagyböjti hét szombat esti ...  Szívemben ott lapul a békesség  Kellemes délutánt  Ferenc pápa rendkívüli Urbi et...  Szép francia kép  cicák  Naplemente  Posertube  Megalázkodás Isten előtt  Naplemente  Korlátozást rendelnek el Magya...  4. nagyböjti hét szombat esti ...  Szentmise online közvetítése 0...  4. nagyböjti hét szombat esti ...  Megalázkodás Isten előtt  Titkok, melyeket nem vihetek m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kökény  Facebookon kaptam  Titkok, melyeket nem vihetek m...  A legrosszabb állapot  Süni vízparton  Nő tulipán csokorral  Szép napot 
Bejegyzés Címkék
csatornacsaládot Yvonne, 2013-as vásárlásnál, történet 2013, német tulajdonos, vezérigazgató Simon, tranzakcióra maga, kettőből tevődik, tévé vagyonát, tévét üzemeltető, héttel később, üzletrészek 100%-ban, tagsági jogokat, hetekben rengeteget, sajtó arról, szükséges önrészek, átruházásról Simon, tulajdonosok 2014, szélesebb közvélemény, cégcsoport átszervezését, üzemeltető cégeket, kizárólagos tulajdonosa, történet 2014, birtokunkban lévő, feltételezést hallottuk, adás-vétel tárgya, opciós szerződések, utolsó pillanatig, üzletrészek átruházásáról, csomag része, beolvasztás idején, eddigi hitelt, hozzájuk tartozó, történet messze, nyilatkozatban nincs, cégek jogutódjaira, üzletrész átruházásáról, eredeti adás-vételi, cégbíróságon tulajdonjoguk, cégjogi szabályozás, alapító okiratot, vagyonkezelő képviselőiként, jogerős lezárásáig, üzletet Vajnáékkal, cégbírósági bejegyzés, bíróság ilyenkor, tényleges tulajdoni, állapot pedig, osztrák tulajdonú, hitelezők között, kormány engedélyezi-e, nagy kereskedelmi, érintettek nyilatkozataiból, felek nagyon, saját tévéjüknek, vezetők arra, állítás trükkös, opciós vagy, korábbi megállapodást, cégre volt, idézett részletekből, keddi vétel, opciós szerződés, hivatkozott összeget, nyilatkozataiból, csatornacsaládot, vagyonkezelőből, engedélyeztetés, nyilatkozatában, nyilatkozatokat, jogfolytonosság, vagyonelemeire, bizonyítottnak, kezdeményezték, tulajdonosaivá, képviselőiként, nyilatkozatban, finanszírozóit, vagyonkezelőt, képviselhetik, vezérigazgató, üzletrészüket, elindításával, nyilatkozatot, átruházásáról, magyarországi, üzletrészeket, feltételezést, környezetéből, cégvezetőktől, kifizetésében, átszervezését, irányíthatják, megállapodást, bejelentették, megválogatják, kenyértörésig, , ,
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1159
  • e Hét: 1159
  • e Hónap: 46210
  • e Év: 227101
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.