Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ország, ahol tényleg voltak gázkamrák a világháború idejé
  2015-11-06 21:38:27, péntek
 
  Az ország, ahol tényleg voltak gázkamrák a világháború idején, és faji alapon választották ki a "szerencsés nyerteseket"

A második világháború alatt mintegy 60 ezer ember vett részt az amerikai hadsereg által végrehajtott vegyifegyver-kísérletekben. Bár az amerikai védelmi minisztérium korábban már elismerte, hogy valóban zajlottak ilyen tesztek a háború alatt, csak nemrég derült ki, hogy a katonákat faji alapon válogatták szét. Az embertelen kísérletek gyakran egész életükre kiható egészségkárosodást okoztak a tesztalanyoknak.




Színesbőrűeket a frontvonalba!

Amikor a tisztek a gázkamrába vezették a katonákat, senki sem panaszkodott. Néhány másodperc múlva csöveken keresztül a mustárgáz és egy hasonló vegyület, a hólyaghúzó harci gáz keverékéből álló gázfelhőt engedtek rájuk. "Úgy érezted magad, mintha égnél. A srácok sikoltozni és üvöltözni kezdtek, és megpróbáltak kitörni a kamrából. Néhányan el is ájultak. Amikor végre kiengedtek minket, a fiúk már nagyon rossz bőrben voltak" - emlékszik vissza a 93 éves Rollins Edwards a megpróbáltatásokra.

Edwards egyike volt annak a második világháború alatt az amerikai hadseregbe besorozott 60 ezer katonának, akiket arra választottak ki, hogy egy szigorúan titkos projekt keretein belül a harci gázok katonákra gyakorolt hatását teszteljék.



Edwards 1945-ben, fiatal katonaként a Fülöp-szigeteken

Bár a Pentagon 1991-ben elismerte, hogy valóban hajtottak végre ilyen kísérleteket a második világháború alatt, hivatalosan eddig még senki sem ismerte be, hogy a kísérleti alanyokat faji alapon válogatták szét. 2008-ban Susan Smith, az Albertai Egyetem kutatója tárt fel részleteket a faji alapon végzett tesztekről, de tanulmánya nem kapott túlzottan nagy médiafigyelmet.

Mint írta, a Puerto Rico-ikat annak reményében tesztelték, hogy megtalálják a harci gázokra legjobban reagáló katonákat, akiket aztán az első vonalakba küldhetnek a fehérek helyett. A kísérletek során a fehér alanyok képezték a kontrollcsoportot. Az ő reakcióikat tekintették "normálisnak", amelyeket összehasonlítottak a kisebbségi csoportok eredményeivel.



A második világháború alatt Panamában végrehajtott harcigázgyakorlat

Van, akit a harcigáztesztek a hírhedt tuskegee-i szifiliszkísérletre emlékeztetnek, amelynek során az amerikai kormány által megbízott tudósok - ígéretük ellenére - nem részesítették megfelelő egészségügyi kezelésben a kísérletbe bevont alabamai néger földműveseket, hogy így tanulmányozhassák a szifilisz élettani hatásait.

Saját japán származású állampolgáraikat sem kímélték

Mint azonban az amerikai National Public Radio médiavállalat nemrég folytatott kutatásából kiderült, a tesztek nemcsak feketéket és Puerto Rico-ikat, hanem japán származású amerikaiakat is érintettek. Utóbbiak bevonásával azt szerették volna megvizsgálni, milyen hatással lehet a harci gázok bevetése az ellenséges japán erőkre.



Fekete katonák védőfelszerelésben gyakorlatoznak az 1940-es évek elején a hírhedt marylandi Edgewood Arsenalban készült képen

A kísérletek a legnagyobb titokban zajlottak, és természetesen semmi nyomuk nem maradt a tesztalanyok katonai nyilvántartási dokumentumaiban. Az érintettek nem részesültek orvosi kezelésben, és ha nem akarták megkockáztatni, hogy katonai börtönbe kerüljenek, vagy elbocsássák őket a hadseregtől, titokban kellett tartaniuk, hogy min mentek keresztül.

A kísérleteknek három típusuk volt. Az egyikben folyékony mustárgázvegyületet öntöttek a tesztalanyok bőrére, emellett előfordult, hogy az érintetteket a szabadban, szimulált harc közben tették ki a harci gázok hatásainak, és volt, hogy a már említett kamrákba engedték be a veszélyes anyagokat.

Befőttesüvegbe gyűjtött bőrdarabok

A csendes-óceáni hadszíntéren található szigetekéhez hasonló éghajlata miatt kiválasztott panamai San José szigetén több mint 100 kísérlet zajlott a második világháború alatt. A tesztek egyik Puerto Rico-i születésű alanya, a 95 éves Juan Lopez Negron elmondta, hogy őt és társait kiküldték a dzsungelbe, majd amerikai katonai repülőkről mustárgázt szórtak szét a területen. "Nekünk volt egyenruhánk, amely megvédett minket, az állatoknak viszont nem. Minden nyúl meghalt" - emlékezett vissza Negron.

A mustárgáz másodperceken belül kárt okoz a DNS-ben, fájdalmas vízhólyagok és égési sérülések keletkeznek tőle a bőrön, egyes esetekben pedig életveszélyes betegségek, többek között asztma, leukémia, bőrrák és tüdőtágulás kialakulásához is hozzájárulhat.

Edwards elmondta, hogy a vegyületek gyakorlatilag lenyúzták a bőrt a kezéről. Az ellenszegülés azonban elképzelhetetlen volt, különösen egy fekete katona számára. Edwards folyamatosan vakarja a lábait és a kezeit, és még 70 évvel később is gyakran jelentkeznek kiütések a bőrének azokon a részein, amelyek megsérültek a kísérletek következtében. Az egykori katona egy befőttesüvegbe gyűjti a lepattogzott bőrdarabokat, hogy bebizonyítsa az embereknek, milyen borzalmakat volt kénytelen átélni.



Edwards karja és az összegyűjtött bőrdarabok

Voltak azonban, akik Edwardstól eltérően nem szerettek beszélni megpróbáltatásaikról. Egy alkalommal a tizenéves David Bessho a nappali egyik falán díszelgő elismeréséről kérdezte apját, Louis Besshót. A többi közül kilógó emléklap az apa vegyifegyver-kísérletekben való részvételéről szólt. A kitüntetéshez egy hosszú listát is csatoltak, amelyen a teszteken részt vevők neveit sorolták fel.

Louis Bessho neve a dokumentum tizedik oldalán tűnt fel, ám innentől kezdve feltűnően sok lett a hasonló hangzású név: Tanamachi, Kawasaki, Higashi, Sasaki. Egymás után több mint 36 japán származású amerikait soroltak fel a listán. Louis Bessho aznap este mondta el fiának, hogy az amerikaiak arra voltak kíváncsiak, milyen hatással vannak a japánokra a harci gázok.



A bal oldali képen Louis Bessho 1969-ben. Mellette japán-amerikai katonáknak, többek között Besshónak kiadott, katonai parancsokat tartalmazó dokumentum 1944-ből

Az amerikai védelmi minisztérium által az 1990-es években nyilvánosságra hozott anyagokból kiderült, hogy az amerikaiak a mustárgáz japánok ellen történő bevetését tervezték. Azzal számoltak, hogy bevetésével akár 5 millió embert is megölhetnek.

Egy japán származású amerikai özvegy, Susan Matsumoto elmondta, hogy 2004-ben elhunyt férje, Tom azért fogadta el a kísérletekben való részvételt, mert úgy gondolta, így bebizonyíthatja, hogy rendes amerikai állampolgár. Az özvegy hozzátette, hogy a háború alatt FBI-ügynökök látogatták meg a családot, és arra kényszerítették őket, hogy égessék el japán könyveiket és lemezeiket, így bizonyítva, hogy lojálisak új hazájukhoz. Később egy arkansasi internálótáborba hurcolták őket.

Férje ennek ellenére szerette Amerikát. Az országhoz való viszonyára jellemző, hogy feleségétől egy alkalommal megkérdezte: "Hol találsz még egy ilyen helyet, ahol ennyire szabad lehetsz?"...

(Múlt-kor nyomán)

https://m.kuruc.info/r/6/144944/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elképzelhetetlen, internálótáborba, állampolgáraikat, tesztalanyoknak, harcigáztesztek, dokumentumaiban, bebizonyíthatja, kényszerítették, színesbőrűeket, nyilvánosságra, befőttesüvegbe, gyakorlatoznak, megkockáztatni, nyilvántartási, kialakulásához, médiafigyelmet, természetesen, kísérleteknek, összegyűjtött, következtében, ellenszegülés, elismeréséről, kitüntetéshez, részesítették, hozzájárulhat, emlékeztetnek, földműveseket, másodperceken, médiavállalat, életveszélyes, eredményeivel, gyakorlatilag, részvételéről, kísérletekben, kísérleteket, kiválasztott, világháború idején, második világháború, amerikai hadsereg, amerikai védelmi, háború alatt, katonákat faji, embertelen kísérletek, gázkamrába vezették, hasonló vegyület, hólyaghúzó harci, srácok sikoltozni, amerikai hadseregbe, szigorúan titkos, harci gázok, kísérleti alanyokat, faji alapon, Rollins Edwards, Susan Smith, Albertai Egyetem, Puerto Rico-ikat, National Public Radio, Edgewood Arsenalban, Puerto Rico-i, Juan Lopez Negron, David Bessho, Louis Besshót, Louis Bessho, Susan Matsumoto,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Makszim Gorkij gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Zilahy Lajos gondolata  Png kutya  Egy bizonyos határt  Nagyon különös  Szívem  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png nő  Facebookon kaptam  Png lepke  Reménység és erő Krisztustól e...  Kellemes délutánt kívánok  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png cica  Adakozás  Png ház  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png lepke  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Éretlen vers  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  Jó éjszakát  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Alázat  Tavaszi kép  Png virág  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Erdőn  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Akarat  Németh László tollából  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png nő  Szép estét  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy hatékony szolga  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nagyon különös  Png nő  Egy maradéktalanul uralt világ  Png csokor  Reggel van  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Radikális szeretet  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  s immár én is felragyogva, ért...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png kislány  Png férfi  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
világháború idején, második világháború, amerikai hadsereg, amerikai védelmi, háború alatt, katonákat faji, embertelen kísérletek, gázkamrába vezették, hasonló vegyület, hólyaghúzó harci, srácok sikoltozni, amerikai hadseregbe, szigorúan titkos, harci gázok, kísérleti alanyokat, faji alapon, harci gázokra, első vonalakba, fehérek helyett, kísérletek során, fehér alanyok, kisebbségi csoportok, hírhedt tuskegee-i, amerikai kormány, kísérletbe bevont, szifilisz élettani, amerikai National, tesztek nemcsak, ellenséges japán, 1940-es évek, hírhedt marylandi, legnagyobb titokban, tesztalanyok katonai, kísérleteknek három, egyikben folyékony, tesztalanyok bőrére, veszélyes anyagokat, csendes-óceáni hadszíntéren, tesztek egyik, állatoknak viszont, mustárgáz másodperceken, vegyületek gyakorlatilag, ellenszegülés azonban, fekete katona, bőrének azokon, kísérletek következtében, egykori katona, befőttesüvegbe gyűjti, lepattogzott bőrdarabokat, összegyűjtött bőrdarabok, tizenéves David, nappali egyik, többi közül, hosszú listát, teszteken részt, dokumentum tizedik, hasonló hangzású, amerikaiak arra, 1990-es években, mustárgáz japánok, japán származású, kísérletekben való, özvegy hozzátette, arkansasi internálótáborba, országhoz való, alkalommal megkérdezte, ilyen helyet, elképzelhetetlen, internálótáborba, állampolgáraikat, tesztalanyoknak, harcigáztesztek, dokumentumaiban, bebizonyíthatja, kényszerítették, színesbőrűeket, nyilvánosságra, befőttesüvegbe, gyakorlatoznak, megkockáztatni, nyilvántartási, kialakulásához, médiafigyelmet, természetesen, kísérleteknek, összegyűjtött, következtében, ellenszegülés, elismeréséről, kitüntetéshez, részesítették, hozzájárulhat, emlékeztetnek, földműveseket, másodperceken, médiavállalat, életveszélyes, eredményeivel, gyakorlatilag, részvételéről, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.