Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Arcátlanul szétlopták a romaprogramok pénzét - Farkas Flóri
  2015-11-29 19:28:18, vasárnap
 
  Arcátlanul szétlopták a romaprogramok pénzét - Farkas Flórián nem úszhatja meg a börtönt
2015. október 07. 19:35 - Első Kézből

Szorul a hurok az Orbán Viktor szövetségesének számító roma politikus, Farkas Flórián nyaka körül.

Elnézve az Országos Roma Önkormányzat nevű bűnszervezetet övező botránycunamit, kimondhatjuk, hogy az országos politikánál csak egy mocskosabb és korruptabb közéleti terep volt az elmúlt években, ez pedig a roma politika.

Fiktív szerződések, haveroknak osztogatott kamupozíciók, korrupciógyanús ingatlanvásárlások és autóbérlések, szétlopott pályázati pénzek, eszetlen luxuskiadások, 300 milliós ,,elnöki keret" - felsorolni is nehéz azt az (egyelőre büntetlen) pusztítást, amit az Országos Roma Önkormányzat élén végzett Farkas Flórián, aki amúgy Orbán Viktor egyik legfőbb bizalmasa, tavaly ősz óta miniszterelnöki megbízott.

farkascimlap.png

A most 58 éves Farkas Flórián egészen döbbenetes figurája a magyar közéletnek. A Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnöke, 2002-től a Fidesz parlamenti képviselője. Megszámlálhatatlan mennyiségű rendőrségi és bírósági ügye van, ám a politikának valahogy mindig sikerült kimosnia őt a védhetetlenből. Már 1998-ban vádat emeltek ellene hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt. Azonban a köztársasági elnöktől eljárási kegyelmet kapott, így a bírósági tárgyalás elmaradt. Az eljárás iratait 30 évre titkosították.

Az Országos Cigány Önkormányzatot előbb 1995 és 2003 között, majd 2010 és 2014 decembere között vezette.

Az 5 milliárd forintos nagyságrendű ,,Út a munka világába" nevű program tele van durván korrupciógyanús költésekkel, elképesztő blöffökkel. Farkas Flóriánék abból az EU-s pénzből, amit a leghátrányosabb helyzetűek érdekében kellett volna felhasználniuk, többek között 300 milliós gellérthegyi irodaházat vettek maguknak. Ezt később azzal a ,,bomba" érvvel bírták megindokolni, hogy az új ingatlan közel van a minisztériumokhoz, amelyekkel tárgyalniuk kell. Továbbá: kell a reprezentatív iroda, mert mégsem fogadhatnak egy Strabagot akárhol.

Nem kevésbé korrupciószagú, hogy az ORÖ több mint 22 millió forintért bérelt tíz darab alsó kategóriás Opel Corsát, 6 hónapos időtartamra. Átlagosan havi 320 ezret fizettek az autókért, miközben maximum 100 ezer forintért bármikor találtak volna hasonló színvonalú bérautót. Arról nem beszélve, hogy használt Opel Corsákat 500 ezer forintért már vásárolni is lehet.

A frissen vett székházat egyébként rögtön 21 millióért felújíttatták, 31 millióért pedig irodabútort vettek bele.

Farkas Flórián egy 2013-as ORÖ közgyűlésen nyíltan kimondta, hogy a programhoz kapcsolódó ún. Foglalkoztatási Szövetkezet egyik nem hivatalos célja a cigány politikusok, kisebbségi képviselők álláshoz juttatása. Magyarán hogy a legszegényebbek megsegítésére szánt pénzeket szemrebbenés nélkül a megélhetési roma politikusok feltőkésítésére használják.

Egy veszprémi kft-t például nettó 24,4 millió forintért bíztak meg tagtoborzási feladatokkal, annak ellenére, hogy a toborzást ingyen is vállalták a nemzetiségi önkormányzat megyei elnökei. Ez az összeg véletlenül éppen alulról súrolja azt a 25 milliós határt, ami fölött a törvény szerint már nyílt pályázatot kellene kiírni, és így nehezebb lenne lopni.

Farkasék 24,4 millió forint értékben kértek informatikai fejlesztéseket egy bizonyos Stark Consulting Kft.-től. Ezt a céget nem sokkal korábban, 2013 decemberében alapították, hét hónappal később pedig már fel is számolták. Az Indexnek nyilatkozó informatikai szakember döbbenetesnek tartja az összeget. Mint mondta: ,,ez a feladat három embernek legfeljebb néhány heti munkáját igényli. És ez egy nagyon nagyvonalú becslés."

A Híd a Munkához projekt vezetője Winkler Gábor. Ő a megvalósíthatósági tanulmány szerint félállásban látja el a feladatát, és ezért 1,2 millió forintos havi bért kap. A dokumentum szerint az asszisztensnek is fejenként legalább 450 ezret irányoztak elő havonta, de még az adminisztrátor is 350 ezret kap.

De nincs vége: az Index derítette ki, hogy az Országos Roma Önkormányzat egy 2011-es határozatban döntött arról, hogy az ORÖ mindenkori működési támogatásainak 10 százaléka az úgynevezett elnöki keret alapját képezze. Az elnök pedig félévente köteles beszámolni a közgyűlésnek a keret felhasználásáról. Nos, Farkas Flórián a rendelet 2011 és 2014 között egyetlen egyszer sem számolt be a közgyűlésnek arról, mire költötte a pénzt. Pedig nem kis összegről van szó: az ORÖ jegyzőkönyveiből kiderül, hogy az említett időszakban az elnöki keret felhasználható összege összesen 287 354 700 Ft volt.

Farkas Flórián, a sokszorosan büntetett előéletű szélhámos cirka 287 millióval egyáltalán nem tud elszámolni, további százmilliókat pedig sokszorosan túlárazott luxuskiadásokra költött, amelyeken nyilván zsíros biznisz volt kivitelezőnek és megrendelőnek egyaránt. Mindezt abból a pénzből, amit az Európai Unió a tartósan munkanélküliek foglalkoztatásának elősegítésére adott. A hűtlen kezelés egyszerűen tagadhatatlan, a világ bármelyik tisztességes bírósága letöltendőre ítélte volna már Farkas Flóriánt.

A Nyugati Fény nagyon decens és visszafogott kérdései:

Mi a bánatos francot csinál az Állami Számvevőszék, amelynek feladata lenne ellenőrizni a közpénzből működő szervezetek könyvelését, gazdálkodását?

Mi a bánatos francot csinál a NAV, a saját belső botrányainak kezelgetését leszámítva?

Mi a bánatos francot csinál a Polt Péter vezette ügyészség hónapok óta? Mi ez a látványos teszetoszáskodás? Ha ellenzéki szereplő vagy, koholt vádakkal is meghurcolnak, de ha a brancshoz tartozol, a legnyilvánvalóbb lopásaidat is elsikálják?

Mit szól a bicskanyitogató korrupcióhoz Orbán Viktor, aki szövetségre lépett a Lungo Drommal, sőt egyenesen miniszterelnöki biztossá nevezte ki Farkas Flóriánt?

És nem utolsósorban: mit szólnak a tisztességes roma állampolgárok, hogy a nevükben ténykedő korrupt vezetők a legaljasabb módon pont az ő támogatásukra szánt pénzeket lopják el, költik eszelős luxusra? Testvéreim, mikor zavarjátok el a pokolba a nyakatokról a saját élősködőiteket?

Zuschlag János 70 millió forintért 6 év letöltendőt kapott. Ha lesz valaha demokrácia ebben az országban, Farkas Flóriánnak és bűntársainak nincs annyi éve hátra az életéből, amennyit jól őrzött magáncellák hűvösében kell majd töltenie.


http://nyugatifeny.blog.hu/2015/10/07/arcatlanul_szetloptak_a_romaprogramok_penze t_farkas_florian_nem_uszhatja_meg_a_bortont
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: teszetoszáskodás, jegyzőkönyveiből, felhasználásáról, legnyilvánvalóbb, szövetségesének, foglalkoztatási, leghátrányosabb, korrupciógyanús, miniszterelnöki, legszegényebbek, bicskanyitogató, feltőkésítésére, luxuskiadásokra, védhetetlenből, élősködőiteket, botránycunamit, önkormányzatot, munkanélküliek, felhasználható, korrupciószagú, bűnszervezetet, asszisztensnek, adminisztrátor, felhasználniuk, támogatásainak, fejlesztéseket, megrendelőnek, állampolgárok, elősegítésére, luxuskiadások, kivitelezőnek, reprezentatív, megsegítésére, felújíttatták, százmilliókat, támogatásukra, romaprogramok pénzét, országos politikánál, elmúlt években, roma politika, magyar közéletnek, politikának valahogy, számviteli fegyelem, köztársasági elnöktől, bírósági tárgyalás, eljárás iratait, munka világába”, leghátrányosabb helyzetűek, reprezentatív iroda, frissen vett, programhoz kapcsolódó, cigány politikusok, Farkas Flóri, Farkas Flórián, Első Kézből, Orbán Viktor, Országos Roma Önkormányzat, Lungo Drom, Országos Cigány Önkormányzatot, Farkas Flóriánék, Opel Corsát, Opel Corsákat, Foglalkoztatási Szövetkezet, Stark Consulting Kft, Winkler Gábor, Európai Unió, Farkas Flóriánt, Nyugati Fény, Állami Számvevőszék, Polt Péter, Lungo Drommal, Zuschlag János, Farkas Flóriánnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  különleges  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Sorsunk miatt...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  40 felett  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó nap volt  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 14  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Ott van  Martin Buber, A haszidim meséi  Mindig lesz olyan  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  40 felett  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Egy barátság története  Sorsunk miatt...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 13  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember  Szép estét kedves látogatóimna...  Bornyi Veronika haiku verse  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Esterházy Péterre emlékezünk  Azért kaptad  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Szívek  40 felett  Előfordul, hogy  Jó éjszakát  Ma van a magyar költészet napj...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 12  Szeretem ujjad karcsuságait,  James Allen  Andrássy Réka - A bolond Böske 
Bejegyzés Címkék
romaprogramok pénzét, országos politikánál, elmúlt években, roma politika, magyar közéletnek, politikának valahogy, számviteli fegyelem, köztársasági elnöktől, bírósági tárgyalás, eljárás iratait, munka világába&#8221, leghátrányosabb helyzetűek, reprezentatív iroda, frissen vett, programhoz kapcsolódó, cigány politikusok, legszegényebbek megsegítésére, megélhetési roma, veszprémi kft-t, toborzást ingyen, nemzetiségi önkormányzat, összeg véletlenül, törvény szerint, bizonyos Stark, feladat három, nagyon nagyvonalú, dokumentum szerint, 2011-es határozatban, úgynevezett elnöki, elnök pedig, keret felhasználásáról, rendelet 2011, közgyűlésnek arról, említett időszakban, elnöki keret, sokszorosan büntetett, tartósan munkanélküliek, hűtlen kezelés, világ bármelyik, bánatos francot, közpénzből működő, saját belső, látványos teszetoszáskodás, brancshoz tartozol, legnyilvánvalóbb lopásaidat, bicskanyitogató korrupcióhoz, tisztességes roma, nevükben ténykedő, legaljasabb módon, saját élősködőiteket, teszetoszáskodás, jegyzőkönyveiből, felhasználásáról, legnyilvánvalóbb, szövetségesének, foglalkoztatási, leghátrányosabb, korrupciógyanús, miniszterelnöki, legszegényebbek, bicskanyitogató, feltőkésítésére, luxuskiadásokra, védhetetlenből, élősködőiteket, botránycunamit, önkormányzatot, munkanélküliek, felhasználható, korrupciószagú, bűnszervezetet, asszisztensnek, adminisztrátor, felhasználniuk, támogatásainak, fejlesztéseket, megrendelőnek, állampolgárok, elősegítésére, luxuskiadások, kivitelezőnek, reprezentatív, megsegítésére, felújíttatták, százmilliókat, támogatásukra, döbbenetesnek, tagadhatatlan, romaprogramok, titkosították, gazdálkodását, meghurcolnak, önkormányzat, visszafogott, közgyűlésnek, kezelgetését, köztársasági, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.