Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ángyán József: ez egy új-gyarmatosítási folyamat – ami
  2015-12-23 17:39:40, szerda
 
   
  2015. 12. 23. 17:23

földmutyi

Ángyán József: ez egy új-gyarmatosítási folyamat - amit Önnek is tudnia kell a földprivatizációról

Egy feudális, hűbéri birtokadományozó, korrupt rendszer kiépítésének és megszilárdításának, egy zsákmányszerzési folyamatnak vagyunk szemtanúi és elszenvedői. Ez is része és egyik állomása annak a gyorsuló és ma megállíthatatlannak tűnő új-gyarmatosítási folyamatnak, amelynek törvényszerű és előrelátható végső következménye a vidéki térségek kiürülése, a helyi közösségek felbomlása, valamint a nagyvárosok környéki nyomornegyedek kialakulása. Ángyán József professzor gyűjtötte pontokba az Orbán-kormány földprivatizációjával kapcsolatos legfontosabb fogalmakat.

Ahhoz, hogy a jelenleg zajló intézményesített földrablást, illetőleg annak az egész magyar társadalmat érintő veszélyeit, fenyegetéseit megértsük, érdemes egy kicsit a dolgok mögé nézni. Ebben nyújt segítséget Ángyán József részletes, hiánypótló értekezése, amelyből most egy rövid összefoglalót közlünk. (Ángyán József ,,Állami földprivatizáció - intézményesített földrablás - 2015." című publikációja teljes egészében IDE KATTINTVA érhető el).

Egyébiránt, egyáltalán nem igényel agrárdiplomát az, hogy számunkra is világossá váljon, milyen hazugságok mentén folytatja le Magyarország megválasztott kormánya az utolsó, még nemzeti tulajdonban lévő termőföldagyon kijátszását, és hogy annak milyen súlyos - és már rövid távú - következményei lesznek (majdnem...) minden magyar állampolgár számára.
Mi az alapvető probléma?

"A nemzetek modern kori biztonsága ma már nem csak a honvédelem állapotától, sokkal inkább attól függ, hogy kinek a kezében vannak azok a természeti erőforrások és rendszerek, amelyekkel a környezet és az alapellátások - az élelem-, az ivóvíz- és energiaellátás - biztonsága megteremthető. Ezek között is kiemelt szerepet játszik az élelmezési és élelmiszer-biztonság megteremtésének alapeszköze, egyben a nemzeti szuverenitás egyik legfontosabb megtestesítője, a termőföld".

Ángyán József arra figyelmeztet, hogy az értékesítés helyett inkább gyarapítani kellene az állami földvagyont - amely cél egyébiránt szerepelt az Orbán-kormány 2010-es ígéretei között is. Ezzel szemben Magyarországon államilag támogatott földspekuláció, intézményesített földrablás zajlik, így a földügy a helyi közösségek, valamint a spekuláns tőke érdekei összeütközésének egyik legdurvább terepévé válik, ami az egész társadalom élelmezési biztonságát végveszélybe sodorja.

S bár - főleg a magyar "tömegtájékoztatásnak" köszönhetően - talán ez fel sem merül bennünk, de a fenti a definíció egy gyarmati sorban lévő, harmadik világbeli országot fest le.

Ángyán József: Az állami földek ,,értékesítéséről" hozott döntéssel az ország vezetése súlyos határkőhöz érkezett.
Mi a földspekuláció alapja?

"A magánvagyonok gyarapításának legegyszerűbb módja a mások - általában a közösségek - által felhalmozott értékek és kasszák megrablása. Első számú forrása tehát a nemzet generációk hosszú során felhalmozott vagyona, melynek kezelését a saját államára bízta".

Ángyán József szerint három tényező motiválja a modern kori földprivatizációt:

- a pénzügyi érdekkörök tudatos felkészülése a várható élelmiszer-kereslet növekedésre, népesség-robbanásra;

- az európai uniós agrártámogatások megszerzése;

- az EU nyugati és keleti tagországainak földárbeli különbségei, amelyek elképesztő extraprofit ígéretét hordozzák.

Mi volt az eredeti néppárti alapkoncepció?

"A 2010-es országgyűlési választásokat megelőzően a Fidesz és szövetségesei azt hirdették, hogy olyan nemzetbiztonsági stratégiai területeken, mint amilyen pl. az élelmiszer-gazdaság az államnak tulajdont kell szereznie, és ennek jegyében a földpiac aktív szereplőjeként fel kell vásárolnia az eladásra felkínált földterületeket".

Ángyán József beismeri, ő is ennek tudatában vállalt államtitkári szerepet a második Orbán-kormányban. Ekkor még maga a miniszterelnök is többször nyilvánosan hangoztatta, hogy ,,földet nem eladunk, hanem veszünk".

Mikor jött el a gyökeres fordulat?

"A Kormány azonban - bizonyára nem egy akkor született ötlettől vezérelve, a minden figyelmet elterelő és kormányzati kommunikációs eszközökkel folyamatosan fenntartott feszültséggel kísért menekültválság kibontakozására időzítve, megelőző ,,nemzeti konzultáció" vagy külön országgyűlési felhatalmazás nélkül - 2015 augusztusában úgy döntött, hogy az év végéig dobra veri a tulajdonában lévő mezőgazdasági területek túlnyomó többségét. Ráadásul az így befolyó pénzt - a Nemzeti Földalapról szóló törvény utasítása ellenére és az Alkotmány Bíróság által alaptörvény-ellenesnek minősített módon - nem rendelte egyértelműen termőföldvásárlásra fordítani".

A professzor emlékeztet arra a rendkívül gyors és látványos törvényhozási folyamatra, melynek következményeként megvalósulhatott a földprivatizáció, megkezdődhettek az árverések, és amely bizonyítja, hogy azt - a kormány-közeli haszonélvezőivel - a háttérben hosszasan egyeztethették, részletesen előkészíthették.

Jakab István, a Magosz elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke 2015. június 30-án szólalt fel az Országgyűlésben a földprivatizáció mellett, majd az Orbán-kormány a ,,kezdeményezést mérlegelve" augusztus végén már döntést is hozott az állami földek értékesítéséről. Szeptember 21-én a ,,Földet a gazdáknak!" programra hivatkozó kormányhatározatot adott ki a végrehajtáshoz szükséges intézkedésekről, amelyben a lebonyolítás végrehajtásának végső határidejeként az év végét jelölte meg. Ebbe még az is belefért, hogy december 15-én a Polgári Törvénykönyvet is módosították, csak azért, hogy az új bérleti díjakkal, a korábbi baráti földbárónak, Simicska Lajosnak keresztbe tegyenek.

Kormányzati hazugságok a földrablással kapcsolatban.

"Az állami földek ,,értékesítéséről" hozott döntéssel az ország vezetése súlyos határkőhöz érkezett. Az előzetes társadalmi egyeztetés és országgyűlési felhatalmazás nélkül meghozott döntés nem ,,csak" erkölcsi, hanem alkotmányos, jogi aggályokat is felvet, hiszen az Alaptörvény a földet, a vizet, a természeti kincseinket közös nemzeti örökségünkként alkotmányos védelemben részesíti".

Tekintsük át ezeket az aggályokat! Mit mond, mivel is indokolja a lépést a Kormány, és mi az igazság?

- A Kormány ,,a külföldiektől igyekszik ily módon megvédeni a magyar földet". Ez volt talán az első indok, ami azonban ma már kezd kikopni a központi kommunikációból. S nemcsak azért, mert alapjaiban mond ellent önmagának, de földet is vásárolnak külföldiek az árveréseken.

- Nem igaz, hogy csak ,,helyben lakó, magyar gazdák" vehetnek állami földet. Hiszen akár 70-80 kilométeres átmérőjű körzetből is érkezhetnek vevők, másrészt az uniós szabályoknak, valamint a földforgalmi törvénynek megfelelően a "magyar" nem lehet feltétel.

- A "földműves" több mint egy gazda, hiszen úgy juthat földterülethez, hogy még csak nem is kell a földet művelnie, elég ha szerepel a földművesek listáján; mint például Mészáros Lőrinc gázszerelő, építési nagyvállalkozó. Ehhez magyar vagy tagállami állampolgársággal kell rendelkeznie, el kell végeznie(?) egy tanfolyamot, illetve legalább három éve Magyarországon folytatott mezőgazdasági tevékenységet kell tudni igazolnia (vö.: Mészáros Lőrinc).

- Félrevezető az a kijelentés, hogy ,,kicsike kis, elszórt földdarabokról" van csupán szó. Az összesen 52 ezer darab meghirdetett földrészletből ugyan 41 ezer darab valóban 3 hektár alatti, ám ezek összterülete nem éri el a meghirdetett összes terület 20 százalékát, 80 ezer hektárt sem. A fennmaradó 11 ezer darab földrészletet azonban a volt állami gazdaságok jó minőségű és nagy kiterjedésű - átlagosan mintegy 35 hektáros - földjei teszik ki, de vannak köztük több száz hektáros, egybefüggő és egyben meghirdetett táblák, birtoktestek is. A kormányzati propaganda ez utóbbi nagy birtoktestekről nem beszél.

- Rendkívül átlátszó az a földbérleti díjemelés lehetőségét megteremtő törvénymódosító indítvány is, amelyet a közbeszéd csak Lex Simicskaként ismer. Elvégre 2015-ig egyáltalán nem zavarta az Orbán-kormányt, hogy a "piszkos tizenkettő" pofátlanul alacsony áron bérli a termőföldet.

- Teljességgel valószínűtlen, hogy a nem a földspekuláció és a nagybirtok, hanem a családi gazdaságok földalapját gyarapítja ezzel a kormány. Ezt támasztja alá, hogy a licitálásokon a tőkeerő számít, és hogy nincs családon, érdekeltségen vagy településen belüli összeszámítási kötelezettség sem, így lehet tulajdonos az anya, az apa, az informatikus fiú-, és a műkörmös leánygyermek.

- Nem igaz, hogy a "20 éves elidegenítési tilalom és állami visszavásárlási jog" kikötés elég biztosítékot jelent egy kormányhatározatban, amit egyik hétről a másikra, egyik kormányülésről a másikra, bármiféle egyeztetés vagy parlamenti felhatalmazás nélkül könnyedén meg lehet változtatni (lásd pl. a ,,magyar" jelző egyszerű törlése a földprivatizációs kormányhatározatból).

- Az állami bevételekre apelláló, költségvetési érv sem állja meg a helyét, hiszen az akcióval alig keletkezik érdemi költségvetési bevétel, mert az állam ad pénzt a vásárláshoz a Magyar Fejlesztési Bank rendkívül kedvezményes hitelein keresztül.


http://alfahir.hu/angyan_jozsef_ez_egy_uj_gyarmatositasi_folyamat_amit_onnek_is_t udnia_kell_a_foldprivatizaciorol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megvalósulhatott, földprivatizáció, haszonélvezőivel, intézményesített, zsákmányszerzési, agrártámogatások, összeütközésének, birtokadományozó, nemzetbiztonsági, értékesítéséről, törvénymódosító, megkezdődhettek, birtoktestekről, megteremtésének, kibontakozására, országgyűlésben, visszavásárlási, intézkedésekről, kommunikációból, végrehajtásának, földterületeket, előkészíthették, nyomornegyedek, menekültválság, határidejeként, egyeztethették, örökségünkként, magyarországon, törvénykönyvet, nagyvállalkozó, végrehajtáshoz, földterülethez, termőföldagyon, földdarabokról, következményei, földrészletből, új-gyarmatosítási folyamat, zsákmányszerzési folyamatnak, vidéki térségek, helyi közösségek, nagyvárosok környéki, jelenleg zajló, egész magyar, dolgok mögé, rövid összefoglalót, alapvető probléma, nemzetek modern, honvédelem állapotától, kezében vannak, természeti erőforrások, alapellátások –, nemzeti szuverenitás, Ángyán József, Nemzeti Földalapról, Alkotmány Bíróság, Jakab István, Polgári Törvénykönyvet, Simicska Lajosnak, Mészáros Lőrinc, Magyar Fejlesztési Bank,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.17. 22:16 Három amerikai nagyváros repülőterein bevezetik a kínai Vuhanból érkező uta...
01.17. 22:06 Férfi kézilabda Eb - Ismét kikapott a svéd válogatott
01.17. 22:06 Gimnáziumi vezetők: legkorábban 2021 szeptemberében lépjen hatályba az új N...
01.17. 21:46 Illegális bevándorlás - Bakondi: egyre több szír embercsempészt fognak el a...
01.17. 21:07 Gyöngyöspatai iskolaügy - Rétvári: Soros György által támogatott alapítvány...
01.17. 21:07 Hollik István: nem őszinte az Európai Néppárt
01.17. 21:06 Az ukrán elnök ad még egy esélyt a miniszterelnöknek
01.17. 21:06 Férfi kézilabda Eb - Gulyás István: a félénk hozzáállással volt bajunk
01.17. 21:06 Nemzetközi zenei díjat nyert a Harmed ez Eurosonicon
01.17. 21:06 Visszahívta a Rossmann az enerBIO Szójapelyhet
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti ima  Kellemes délutáni pihenést  Png nő  A nagyberényi smaragdfák  Hófehérré válhattok  Legyen békesség!  Oszd meg mindened . . .  Mosoly  1. évközi hét csütörtök 01.16  Kellemes délutáni pihenést  Rózsaszín rózsa  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  A természet ereje  Nasi délutánra  Ki ismerte meg Istent?  Vízcseppes rózsa  Én is ott leszek  Png nő  Png cica  Vízcseppes rózsák  Nő virágokkal  Csontritkulás - káros szokások  Járomba hajtott fejjel lehetet...  he Lonely Shepherd - André Rie...  Nasi délutánra  Véget ért a hátfájdalmak kora!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha?  Facebookon kaptam Krisztina...  Facebookon kaptam  Budai Zolka: Égve égek  Boríték  Karbantartás  Alvó cica  Ferenc pápa katekézise: Legyün...  Téli kép  Facebookon kaptam  Húsvétig tart a karácsony! ...  Téli képek  Png nő  Facebookon kaptam Krisztina...  Ferenc pápa katekézise: Legyün...  Zenerózsa  Lufi  A nagyberényi smaragdfák  Png nő  Szülinapra  Nő rózsával  Szülinapra  Jó éjszakát kívánok!  Hófehérré válhattok  Legyen békesség!  A vihar  Téli png táj  El Kazovszkij Ikerhattyúja.  Szép estét  Kezünk titkokról árulkodik  Wieslawa Dudkowiak - ACCORDION...  Facebookon kaptam  Lufi  Facebookon kaptam  ...aztán a hó, megint a hó  Facebookon kaptam Krisztina...  Kutya és cica kávézik  Isten hangja megköveteli a lél...  Png nő  Szülinapra  Facebookon kaptam  Weöres Sándor: A társ  Nő kalapban  Facebookon kaptam  Png nő  Png nő  Png nő  Magányos fenyő  Nő rózsával  Facebookon kaptam  Csészék sütikkel  Szép estét  Wieslawa Dudkowiak - ACCORDION...  Krókuszok hóban  Az alázatosság útja  Fehér cica  Wieslawa Dudkowiak - ACCORDION...  Legyen békesség!  he Lonely Shepherd - André Rie...  Kérded, hogy vagyok?  Png rózsa csokor  Köszöntelek nálam!  Nő rózsával  Facebookon kaptam  Pilinszky János : Te győzz le  Egész testeddel kövesd a jót!  Rajzos téli kép  Facebookon kaptam  Téli kép hó nélkül  Az olajfalevél és kivonata gyó...  Magányos fenyő 
Bejegyzés Címkék
új-gyarmatosítási folyamat, zsákmányszerzési folyamatnak, vidéki térségek, helyi közösségek, nagyvárosok környéki, jelenleg zajló, egész magyar, dolgok mögé, rövid összefoglalót, alapvető probléma, nemzetek modern, honvédelem állapotától, kezében vannak, természeti erőforrások, alapellátások &#8211, nemzeti szuverenitás, értékesítés helyett, állami földvagyont, spekuláns tőke, egész társadalom, gyarmati sorban, állami földek, ország vezetése, földspekuláció alapja, magánvagyonok gyarapításának, mások &#8211, közösségek &#8211, nemzet generációk, saját államára, modern kori, pénzügyi érdekkörök, európai uniós, eredeti néppárti, 2010-es országgyűlési, államnak tulajdont, földpiac aktív, eladásra felkínált, második Orbán-kormányban, gyökeres fordulat, akkor született, minden figyelmet, tulajdonában lévő, professzor emlékeztet, rendkívül gyors, kormány-közeli haszonélvezőivel, háttérben hosszasan, földprivatizáció mellett, végrehajtáshoz szükséges, lebonyolítás végrehajtásának, korábbi baráti, földrablással kapcsolatban, előzetes társadalmi, természeti kincseinket, külföldiektől igyekszik, magyar földet&#8221, első indok, központi kommunikációból, uniós szabályoknak, földforgalmi törvénynek, földet művelnie, földművesek listáján, meghirdetett összes, volt állami, kormányzati propaganda, közbeszéd csak, családi gazdaságok, tőkeerő számít, informatikus fiú-, műkörmös leánygyermek, állami bevételekre, akcióval alig, megvalósulhatott, földprivatizáció, haszonélvezőivel, intézményesített, zsákmányszerzési, agrártámogatások, összeütközésének, birtokadományozó, nemzetbiztonsági, értékesítéséről, törvénymódosító, megkezdődhettek, birtoktestekről, megteremtésének, kibontakozására, országgyűlésben, visszavásárlási, intézkedésekről, kommunikációból, végrehajtásának, földterületeket, előkészíthették, nyomornegyedek, menekültválság, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 533
  • e Hét: 18777
  • e Hónap: 56916
  • e Év: 56916
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.