Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A matolcsyzmus alapvetése és boldog karácsonyt nekünk
  2015-12-27 18:39:51, vasárnap
 
  A matolcsyzmus alapvetése és boldog karácsonyt nekünk


Borzalmasan unalmas már, hogy újabb és újabb családtagok neveihez kell hozzászokni. De ez már csak ilyen. Tehetséges barátok, haverok, testvérek, unokatestvérek, gyerekek, vők vezetik ezt az országot. Vagy ha nem is vezetik, ott állnak a saját lábukon, közel ahhoz a tűzhöz, ahol milliárdos döntéseket hoznak. Bármihez nyúlnak, arannyá válik a kezük alatt.
Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: H. A. | 2015. december 24. | Nincs hozzászólás

matolcsy_hivokÉs még mindig nincs karácsony: aláállt, és egy bútorgyár hullott az ölébe Matolcsy Ádámnak, aki Matolcsy György MNB-vezér egyik fia. (A történethez nem tartozik közvetlenül, de azért ideírom: Matolcsy Máté Huba, a másik szépreményű sarj idén tavasszal, a jelenleg az MNB irányítása alatt álló MKB bankhoz került. Hozzáértése, szakmai tapasztalata alapján megkérdőjelezhetetlenül jó helyen van.)

Jelen történetet a 444.hu göngyölítette fel, röviden összefoglalom, mert a töltött káposzta és a bejgli illata már kezdi körbelengeni az életünket, nincs idő mindenre. Szóval az történt, hogy Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám megvette a tekintélyes múltra visszatekintő Balaton Bútorgyárat. Mindezt tette idősebb Matolcsy unokatestvére, Szemerey Tamás bankjának hiteléből. Amely bank a Matolcsy-féle Növekedési Hitelprogramon szedte meg magát. Ez úgy volt továbbá lehetséges, hogy Matolcsy Ádám kisebb cége bekebelezett egy nála tízszer nagyobb vállalatot. Ha nem volna aggályos, hogy Szemerey Tamás egyébként is “saját bankjával finanszírozza a saját érdekeltségébe tartozó (külföldi, cseh cégen keresztül tulajdonolt) cégét, ráadásul az unokatestvére által indított akciós hitelből", akkor is tök jó, hogy Matolcsy Gyuri akciós hitelének kockázatát az állam, vagyis hát a bőkezű adófizető polgárok vállalják, nem?

Apropó állami kockázat, dokumentálódás közben találtam, ez se kapcsolódik ide, dehogyis: “Kunos Péter 1998. október 29. óta Baracskán tölti két évre szóló jogerős szabadságvesztését. Ő volt a vezérigazgatója az Agrobanknak, amely 10 milliárd forintnyi Egzisztencia-hitel nyújtásában vállalt szerepet. A hitelkonstrukció célja az volt, hogy a magyar vállalkozók is kikapirgálhassanak egy kevés gesztenyét a privatizáció kemencéjéből akkor, amikor az MDF-kormány alatt éppen erősen megcsappant a külföldi érdeklődés az eladásra ítélt állami javak iránt. Az E-hitelt kormányrendelet hívta életre, a hitelező maga az állam volt. Folyósítani a Nemzeti Bank folyósította, azaz az E-hitelből privatizált cégek vételárát a Nemzeti Banktól hívhatta le az eladó állami vagyonkezelő. Az Agrobank a szó szűkebb értelmében maga hitelt nem nyújtott, csupán garanciát vállalt a visszafizetésre. Ha a frissen privatizált cég véletlenül megbukott volna, akkor az Agrobank köhögte volna vissza a hitelt. Ha sok ilyen cég bukik meg, az Agrobanknak annyi. Mint ismeretes, a konstrukció vége az lett, hogy a bank elnökét, Kovács Mihályt és vezérigazgatóját, Kunos Pétert elmeszelték." (Magyar Narancs - 1999/15 : Az Agrobank-ügy harmadszor - Az utolsó ítélet előtt)

Kell ennél nemesebb példa a férfiúi princípium beteljesítésére? Aligha lehet csodálatosabb küldetése ennek a drága jó embernek, mint gondoskodni családja biztos lábakon állásáról. Végül is nem élnek egy háztartásban. Akkor mi a probléma? Hát semmi. A szeretet ünnepére, a finom falatokra (olvastam, hogy Magyarországon megszűnt a szegénység!) kalibrált ingerküszöbünkre és a pár napos nemzeti kollektív memóriára való tekintettel, nincs itt semmi látnivaló.

Nem panaszképpen mondom: borzalmasan unalmas már, hogy újabb és újabb családtagok neveihez kell hozzászokni. De ez már csak ilyen. Tehetséges barátok, haverok, testvérek, unokatestvérek, gyerekek, vők vezetik ezt az országot. Vagy ha nem is vezetik, ott állnak a saját lábukon, közel ahhoz a tűzhöz, ahol milliárdos döntéseket hoznak. Bármihez nyúlnak, arannyá válik a kezük alatt. És tényleg mind ott ülnek közel a tűzhöz.

Az asszony, Matolcsyné, akinek nyilván nem dolga, hogy többet keressen hites uránál, Balatonakarattya polgármestere. Matolcsy másik rokona, Matolcsy Szabolcs sikeres üzletember, akinek felesége, Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere. (Véletlen egybeesés lehet, hogy pont itt, Kecskeméten épül a jegybank egyik alapítványának jóvoltából és 15 milliárd forintból Matolcsy egyik unortodox közgazdászképzője.) És akkor itt van még a banktulajdonos unokatestvér, aki a közösből finanszírozza magának a jót, illetve a két, stabil lábon álló ifjú, akik közül az egyiknek most karácsonyra bútorgyárat hozott az Angyalka.

Lánczi András óta tudjuk, hogy ami annak látszik, az valójában nem az: a korrupció gyakorlatilag nemzeti politika, azt pedig nem visszaszorítani kell, hanem ugrabugrálni és farkat csóválni neki, mert a hazai vállalatok, ugye. Nem a karácsony szentségébe akarok belerondítani, végül is teljesen logikusnak tartanám, hogy a következő 60 évben az összes minisztériumnak a Balaton Bútorgyártól kellene közbeszereznie a bőrfoteleket, és hát a várnegyedbe költözést sem lehet a véletlenre bízni.

Az önismétlés kockázatát vállalva mégis meg kell állapítanom: dermesztő ez az egész. Egyfelől az, hogy előbb-utóbb minden a kezükre kerül. Másfelől az, hogy a lenyúlások, eltulajdonítások, az irányított elosztások olyan szinten váltak a napi rutin részéve, hogy lassan már tényleg nem lesz hova hátrálni. Hozzászoktunk, hogy ez van. Hogy úgysem történik semmi. Hogy tudják, hogy pár nap múlva úgyis elfelejtjük. Ezért a közöny dermedésével egyenesen arányosan nő a cinizmus és az elfogadhatatlan léptéke ennek a szomorú rombolásnak.

Úgyhogy most nyújtsa fel a kezét, akinek a karácsonyfa alatt nem lesz egy egész bútorgyár! Amit a Jóisten sem ment meg attól, hogy stratégiai partnerévé váljon a kormánynak, hogy uniós pályázatokkal tömködjék ki, és egy szépen napon a magyar bútoripar Közgépe legyen, ahogy valahol valaki írta.

Hát igen, tulajdonképpen már karácsony van. Már megint nincs itt az ideje a gyújtogatásnak, a törésnek-zúzásnak. Ez van. Úgyhogy kívánjunk szívből jövő boldog karácsonyt minden régi, új és leendő hazai bútorgyár-tulajdonosnak! Megérdemlik. És mi is.

H. A.

http://gepnarancs.hu/2015/12/a-matolcsyzmus-alapvetese-es-boldog-karacsonyt-nekun k/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: eltulajdonítások, ingerküszöbünkre, hitelkonstrukció, banánköztársaság, balatonakarattya, vezérigazgatóját, minisztériumnak, visszafizetésre, kormányrendelet, beteljesítésére, vezérigazgatója, elfogadhatatlan, visszaszorítani, alapítványának, érdekeltségébe, unokatestvérek, dokumentálódás, hitelprogramon, tulajdonképpen, közbeszereznie, gyújtogatásnak, magyarországon, banktulajdonos, tulajdonosnak, unokatestvére, összefoglalom, belerondítani, polgármestere, csodálatosabb, finanszírozza, gyakorlatilag, pályázatokkal, visszatekintő, göngyölítette, hozzászoktunk, folyósította, matolcsyzmus alapvetése, saját lábukon, kezük alatt, bútorgyár hullott, ölébe Matolcsy, másik szépreményű, töltött káposzta, bejgli illata, tekintélyes múltra, nála tízszer, saját érdekeltségébe, unokatestvére által, bőkezű adófizető, hitelkonstrukció célja, magyar vállalkozók, kevés gesztenyét, Matolcsy Ádámnak, Matolcsy György MNB-vezér, Matolcsy Máté Huba, Matolcsy György, Matolcsy Ádám, Balaton Bútorgyárat, Szemerey Tamás, Matolcsy-féle Növekedési Hitelprogramon, Matolcsy Gyuri, Kunos Péter, Nemzeti Bank, Nemzeti Banktól, Kovács Mihályt, Kunos Pétert, Magyar Narancs, Matolcsy Szabolcs, Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét, Lánczi András, Balaton Bútorgyártól,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Magamnak  Alvó cica  James Allen  Andrássy Réka - A bolond Böske  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jó éjszakát  Előfordul, hogy  jó reggelt  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  jó reggelt  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Borzasztó  Egy gondolat  Vannak emberek  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Bársony székben  Szabó T. Anna - Pitypang  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A hagyma antibakteriális hatás...  Otthon  Eduardo Sacheri gondolata  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét kedves látogatóimn...  Bornyi Veronika haiku verse  Esterházy Péterre emlékezünk  Spenót fasírttal  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Töröld le  képre írva  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Márai Sándor tollából  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Pitypang szökőkút  Jan Twardowski - Siessünk  "Ez egy csoda"  Alvó cica  Csend  Borzasztó  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Jan Twardowski - Siessünk  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szép estét  Tavaszi este  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  A Magyar Költészet napja alkal...  A Magyar Költészet napja alkal...  Különleges  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szabó T. Anna - Pitypang  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo... 
Bejegyzés Címkék
matolcsyzmus alapvetése, saját lábukon, kezük alatt, bútorgyár hullott, ölébe Matolcsy, másik szépreményű, töltött káposzta, bejgli illata, tekintélyes múltra, nála tízszer, saját érdekeltségébe, unokatestvére által, bőkezű adófizető, hitelkonstrukció célja, magyar vállalkozók, kevés gesztenyét, privatizáció kemencéjéből, külföldi érdeklődés, eladásra ítélt, hitelező maga, állam volt, eladó állami, frissen privatizált, konstrukció vége, bank elnökét, utolsó ítélet, férfiúi princípium, szeretet ünnepére, finom falatokra, jegybank egyik, banktulajdonos unokatestvér, közösből finanszírozza, egyiknek most, korrupció gyakorlatilag, hazai vállalatok, karácsony szentségébe, összes minisztériumnak, várnegyedbe költözést, véletlenre bízni, önismétlés kockázatát, kezükre kerül, irányított elosztások, napi rutin, közöny dermedésével, elfogadhatatlan léptéke, szomorú rombolásnak, karácsonyfa alatt, egész bútorgyár, szépen napon, magyar bútoripar, eltulajdonítások, ingerküszöbünkre, hitelkonstrukció, banánköztársaság, balatonakarattya, vezérigazgatóját, minisztériumnak, visszafizetésre, kormányrendelet, beteljesítésére, vezérigazgatója, elfogadhatatlan, visszaszorítani, alapítványának, érdekeltségébe, unokatestvérek, dokumentálódás, hitelprogramon, tulajdonképpen, közbeszereznie, gyújtogatásnak, magyarországon, banktulajdonos, tulajdonosnak, unokatestvére, összefoglalom, belerondítani, polgármestere, csodálatosabb, finanszírozza, gyakorlatilag, pályázatokkal, visszatekintő, göngyölítette, hozzászoktunk, folyósította, matolcsyzmus, ugrabugrálni, kemencéjéből, privatizáció, unokatestvér, vagyonkezelő, bekebelezett, dermedésével, egzisztencia, bútorgyártól, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.