Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
“…még az se olyan biztos.”
  2016-01-08 21:56:43, péntek
 
  “...még az se olyan biztos."

Posted on 2016-01-07 by Admin

Megvizsgálják, kinőtt-e a lába


Egy 57 éves, amputált lábú férfi azért nem kapja meg januári rokkantnyugdíját, mert rossz helyre küldtek ki egy határozatot. Amikor a polgár azt tudakolta, miből fizesse albérletének díját, a hivatalban azt ajánlották: kérjen kölcsön.
Amikor megláttam a határozatot, azt hittem, leesek a székről - mondja Horváth Győző kispesti albérle­tében. Az 57 éves férfi aktív időszakában a vendéglátásban ténykedett, szakács volt meg felszolgáló, dolgozott Balatonon is. Sokáig Zuglóban lakott, aztán Csepelre keveredett, mígnem 1992-ben egy vérrög miatt háromszor is csonkolni kellett a bal lábát. Előbb boka fölött, majd térd alatt vágtak le egy darabot, de szükség volt egy harmadik beavatkozásra is. Művégtaggal jár, de otthon inkább mankózik. A műtétek után leszázalékolták, és rendben kapta a rokkantsági nyugdíjat, a 70 ezer forintból a bank 20 ezret levesz kölcsöntartozás miatt. Így marad annyi, amiből az albérlet árát ki tudja fizetni.
- December 10-én kaptam egy levelet a kormányhivataltól - sorolta a férfi -, melyben azt közölték, hogy január 1-jével megszüntetik a rehabilitációs ellátást, ez lett a rokkantnyugdíj új neve. Azért nem kapom meg a pénzt, mert nem jelentem meg felülvizsgálaton.
A november 20-án kelt levélben valóban az áll, hogy a hatóság ,,2015. november 20-i végzésében felhívta az ügyfelet, hogy december 2-án 9.30-kor jelenjen meg az első fokon eljáró rehabilitációs hatóság szakértői bizottságánál". A gond csak az, hogy az ügyfél a végzést nem kapta meg, mert rossz címre küldték az értesítést. Ez a ­rossz cím az állandó lakcím volt, mely Csepelen található. Horváth Győző viszont ott nem található. Igaz, kispesti tartózkodási címén, melyre a nyugdíját is postázták évtizedeken át, minden hivatalos küldeményét pontosan kézhez kapja.

fl
- Amikor december 23-án befáradtam a kormányhivatal óbudai központjába, arról tájékoztattak, hogy ,,a lakcímre és a tartózkodási helyre kiküldött tértivevényes végzések elköltözött jelzéssel visszaérkeztek." De hát ez nem volt igaz. A november 20-i határozatot december 23-án nyomták a kezembe. Amikor rákérdeztem, hogy ha nem kapom meg a januári nyugdíjamat, miből fizessem ki az albérletet, azt felelték: kérjek kölcsön.
Érdekesen alakulnak különben az állam levelezési szokásai, mert a felülvizsgálatra szóló felhívás elhányódott, az ellátás megszüntetéséről szóló papírt viszont fegyelmezetten kiküldték Horváth Győző kispesti címére. Magáról a felülvizsgálatról a kispesti férfi eléggé ingerülten nyilatkozott. - Azt akarják ellenőrizni, hogy valóban rokkant vagyok-e? Mert a szervi bajok miatt leszázalékoltak sokat trükköztek, el akarják csípni a kamu rokkantakat. De hát a papírjaimon ott van, hogy végleges az állapotom. Nem ideiglenesen vágták le a lábam, nincs sok értelme azt vizsgálni, hogy közben kinőtt-e.
Horváth Győző végül ,,kérte az újabb felülvizsgálatra történő beidézését". Azt mondták neki, várjon türelemmel, a lábvizsgálatot már Pesten, a Thököly úton hajtják végre. Ha minden jól megy, nem neki kell majd átbicegnie a Fiumei útra a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságra, hogy újra megkapja letiltott ellátását.
- Megkérdeztem, vajon visszamenőleg megkapom-e - jegyezte meg a rokkant férfi, aki az egyhavi kiesés miatt is könnyen az utcára kerülhet. Azzal ,,biztatták", hogy még az se olyan biztos.
(NOL)
Bal-Rad komm: Akár röhöghetnénk is a történeten! De nem tesszük, mert a 70 ezer forintos “rehabilitációs ellátás"-még ha csak egy lábat kell is nevelgetni belőle-nem tűnik vastag nyugdíjnak. (Bár mostmár 1120 forinttal több lesz az!)
A másik dolog, hogy lehet akármilyen csökkent tudású is egy ügyintéző a gépezetben, azért annyit tudhatna: fölöslegesen küldözgetnek egy csonkolt végtagú embert “bizottság elé"! Az jobbulást megállapítani-szakmai alapon-nem fog! Rosszabbodást jó eséllyel.
e mivel Döbrögisztánban élünk, itt azért csodás esetek előfordulhatnak. Csupán nézőpont kérdése az egész!

http://www.balrad.com/2016/01/07/meg-az-se-olyan-biztos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felülvizsgálatra, rokkantnyugdíját, felülvizsgálaton, nyugdíjfolyósító, megszüntetéséről, döbrögisztánban, előfordulhatnak, leszázalékoltak, leszázalékolták, kölcsöntartozás, lábvizsgálatot, rehabilitációs, rokkantnyugdíj, kormányhivatal, vendéglátásban, visszaérkeztek, fegyelmezetten, tájékoztattak, megvizsgálják, bizottságánál, tértivevényes, megállapítani, rosszabbodást, visszamenőleg, igazgatóságra, beavatkozásra, megkérdeztem, tartózkodási, nyilatkozott, albérletének, küldözgetnek, megszüntetik, röhöghetnénk, ideiglenesen, fölöslegesen, elköltözött, székről –, vendéglátásban ténykedett, vérrög miatt, harmadik beavatkozásra, műtétek után, rokkantsági nyugdíjat, albérlet árát, kormányhivataltól –, férfi –, rehabilitációs ellátást, november 20-án, hatóság „, első fokon, gond csak, állandó lakcím, kormányhivatal óbudai, Horváth Győző, Sokáig Zuglóban, Nyugdíjfolyósító Igazgatóságra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy gondolat  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Paul Éluard - És egy mosoly  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Robin Wight pitypang szobra  Tanmese  Különleges  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  képre írva  Nem kell hozzá fürdőruhás  Alvó cicák  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Krisztinától  Robert Merle tollából  Jan Twardowski - Siessünk  Bornyi Veronika haiku verse  Az ember  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Horváth Szilvia tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Dóró Sándor: Embernek maradni  Alvó kislány  Előfordul, hogy  A felvilágosodás...  Márai Sándor tollából  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Robert Merle tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  képre írva  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Szép estét  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tavaszi este  Jázmin  Facebookon kaptam  Szép estét  Jó nap volt  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Latinovits Zoltán tollából  Ott van  Sorsunk miatt...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
székről &#8211, vendéglátásban ténykedett, vérrög miatt, harmadik beavatkozásra, műtétek után, rokkantsági nyugdíjat, albérlet árát, kormányhivataltól &#8211, férfi &#8211, rehabilitációs ellátást, november 20-án, hatóság &#8222, első fokon, gond csak, állandó lakcím, kormányhivatal óbudai, tartózkodási helyre, november 20-i, januári nyugdíjamat, állam levelezési, felülvizsgálatra szóló, ellátás megszüntetéséről, kispesti férfi, szervi bajok, kamu rokkantakat, újabb felülvizsgálatra, rokkant férfi, egyhavi kiesés, utcára kerülhet, lábat kell, másik dolog, csonkolt végtagú, felülvizsgálatra, rokkantnyugdíját, felülvizsgálaton, nyugdíjfolyósító, megszüntetéséről, döbrögisztánban, előfordulhatnak, leszázalékoltak, leszázalékolták, kölcsöntartozás, lábvizsgálatot, rehabilitációs, rokkantnyugdíj, kormányhivatal, vendéglátásban, visszaérkeztek, fegyelmezetten, tájékoztattak, megvizsgálják, bizottságánál, tértivevényes, megállapítani, rosszabbodást, visszamenőleg, igazgatóságra, beavatkozásra, megkérdeztem, tartózkodási, nyilatkozott, albérletének, küldözgetnek, megszüntetik, röhöghetnénk, ideiglenesen, fölöslegesen, elköltözött, rokkantsági, művégtaggal, rákérdeztem, felszolgáló, küldeményét, időszakában, évtizedeken, nyugdíjamat, központjába, határozatot, rokkantakat, papírjaimon, elhányódott, ellenőrizni, átbicegnie, trükköztek, befáradtam, albérletet, türelemmel, beidézését, végzésében, keveredett, értesítést, levelezési, ténykedett, gépezetben, akármilyen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.