Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Igen, ez diktatúra
  2016-01-18 18:51:52, hétfő
 
   
  Igen, ez diktatúra

Igen, itt diktatúra van. Ahol az alkotmánybíróságot a kormány irányítja, a médiát a kormány eteti, a legfőbb ügyészt, a bírói kar egy részét a kormány mozgatja, ha minden önállóságot bedarálnak, mindent központosítanak, az utolsó falusi iskolától a legnagyobb egyetemig mindenhol pártkatonák vannak, a sportszövetségek vezetésétől a különféle művészeti ágak irányításáig mindenhol a kormány emberei vannak, ha félteni kell az állásunkat azért, mert ki merjük mondani a véleményünket, akkor ott diktatúra van.
Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Edgar | 2016. január 18. | Nincs hozzászólás
A Nagy Testvér figyel téged...

A Nagy Testvér figyel téged...

Olvasom Gajdics Ottó cikkét a Magyar Időkben. Szellemesnek, ironikusnak szánhatta a szerző, de nem az. Nem ironikus, hanem végtelenül, rémületesen cinikus. Ijesztő. Mint minden, ami ebben az országban történik jó ideje.

A kormány legújabb, a demokrácia és a szabadságjogok utolsó morzsáját is felszámoló lépéséről van szó: a terrorveszélyre hivatkozva bevezethető, minden kontroll nélküli szükségállapot alaptörvénybe történő beemeléséről. Arról, hogy gyakorlatilag egyetlen ember, a miniszterelnök engedély és ellenőrzés nélkül kihirdetheti és bármeddig életben tarthatja a mindannyiunk alapvető jogait korlátozó állapotot.

Gajdics Ottó ezért ágál és szellemkedik. Védi a védhetetlent egy olyan lapban, amely lapot a közpénzekkel ellenőrizetlenül kitömött Századvég birtokol. Tehát amely lapot a kormány pénzel. Vagy a Fidesz. Teljesen mindegy.

Magyarországra nem a terrorveszély a jellemző. Soha nem is volt, nem is lesz. Nem vagyunk fontos ország a terroristák számára, más számára sem. Csak a magunk számára vagyunk fontosak. Egy hét alatt több áldozata van a közlekedési baleseteknek, mint ahányan terrortámadásnak esnek áldozatul száz év alatt. Többen halnak meg egy év alatt azért, mert nem jutnak megfelelő orvosi ellátáshoz, mert nincs pénz kiváltani a gyógyszereket, mint ahányan valaha is terrortámadásban meghalnak ebben az országban. A szegénység, a nyomor, az alultápláltság, a reménytelenség nagyobb pusztítást végez, mint a terroristák. Semmi nincs, ami indokolná az új intézkedést.

“Mert ha hazánkban tombol a diktatúra, ugyan mi szüksége van alkotmánymódosításra Orbán Viktornak ahhoz, hogy terrorveszélyre hivatkozva betiltson ellenzéki médiatermékeket, megszüntessen jogvédő civil szervezeteket, továbbá betörhessen magánlakásokba, és elhalaszthassa a választásokat, mint ahogy azt a Gréczy Zsolt nevezetű Gyurcsány-klón vizionálja?" (Gajdics Ottó)

Gajdics Ottónak üzenem: nem az alkotmányt akarja módosítani a kormány. Alkotmány már régen nincs. Formálisan sem. Az általuk összebuherált, mindenben a kormány céljait szolgáló alaptörvényt akarják módosítani. Ezt illene tudnia egy Századvég-fizette alkalmazottnak.

Igen, diktatúra van. Egy Orbán Viktor vezette szekta diktatúrája. És igen, szüksége van Orbán Viktornak arra, hogy megtegye ezt az utolsó lépést. Minden törekvés ellenére még mindig nem sikerült kézi vezérlésre kapcsolni a bíróságokat. Működnek ellenzéki médiatermékek, hiába véreztette ki a hatalom ezeket a szerkesztőségeket, hiába nem jutnak reklámbevételekhez. Újságírók dolgoznak nevetséges fizetésért, vagy akár ingyen. Meggyőződésből. Működnek közösségi portálok, blogok. Civilek hajlandóak a zsebükbe nyúlni és összeadni a pénzt azért, hogy működhessenek, hogy maradjon hangja a józan észnek, hogy a demokrácia és a szabadság ne hallgasson el teljesen. Ez az, ami ellen nincs megoldása a totális hatalomra törő kormánynak. Ahogy működnek civil szervezetek annak ellenére, hogy minden létező módon igyekszik a kormánymédia lejáratni, földbe döngölni, megsemmisíteni azokat, akik bármi módon kritikát fogalmaznak meg. Elég, ha csak a rászorulókon segítenek, mert ezzel azt kommunikálják: vannak rászorulók. A hímzőkörök, horgászegyesületek nem veszélyesek, de a társadalmi problémákra rámutató szervezetek igen.

És igen, szükség van arra, hogy az eddigieknél is jobban befolyásolni lehessen, vagy akár meg lehessen gátolni a választásokat. Nincs többsége a Fidesznek, ahogy soha nem is volt. Átrajzolt választási térképek vannak, mesterségesen létrehozott kamupártok, átírt választási törvények, szószékről agitáló papok, pár mázsa fával lefizetett nyomorultak, buszokkal hurcolt békemenetesek vannak. De lehetséges, hogy ez is kevés lesz. Akkor is, ha a most ismert ellenzéki pártok súlytalanok. Azt nem zárhatja ki senki, hogy a látszólag semmiből felbukkan egy új párt, egy új ember, aki képes tömegeket megmozdítani. Minden hazugság ellenére sok az elégedetlen ember. Pártoktól függetlenül.

Nem az ellenzéki pártok veszélyesek. Az emberek, a polgárok, az elégedetlen civilek a veszélyesek. Ők többen vannak, mint a szektahívők. Sokkal többen. Nem Gréczytől, nem Gyurcsánytól fél Orbán. Tőlem fél, Kovácsnétól fél, Nagy Zoltántól, Kis Bélától, a szomszédomtól, a szomszédos iskola pedagógusaitól, a pedagógus tanítványainak szüleitől, az ápolónőktől, a buszsofőröktől, a tescópénztárosoktól fél. Joggal, okkal.

Nem Gréczy Zsolt és nem Gyurcsány, Szigetvári, Schiffer száját akarja befogni. Nem érdemes és őket egyébként is védi a mentelmi jog. De nincs is akkora súlya a szavaiknak, nincs akkora bázisuk, ami veszélyes lehetne. A mi szánkat akarja befogni. Mert hiába az üvöltő propaganda, nincs olyan erő, amely el tudná nyomni ezeket a hangokat.

Igen, itt diktatúra van. Ahol az alkotmánybíróságot a kormány irányítja, a médiát a kormány eteti, a legfőbb ügyészt, a bírói kar egy részét a kormány mozgatja, ha minden önállóságot bedarálnak, mindent központosítanak, az utolsó falusi iskolától a legnagyobb egyetemig mindenhol pártkatonák vannak, a sportszövetségek vezetésétől a különféle művészeti ágak irányításáig mindenhol a kormány emberei vannak, ha félteni kell az állásunkat azért, mert ki merjük mondani a véleményünket, akkor ott diktatúra van. Ha politikusok nyíltan fenyegethetnek meg civil szervezeteket, zsarolhatnak önkormányzati választásokon közösségeket, a teljes államapparátust meg tudják mozdítani, ha el akarnak hallgattatni valakit - akkor ott diktatúra van.

Nem totális diktatúra. Éppen ezért kell az új törvény, hogy totális lehessen.

Meg kell tudni gátolni azt, hogy veszíthessen a Fidesz a választáson, de ami sokkal reálisabb veszély: időben meg kell állítani a civil elégedetlenséget. Mert minden törekvés ellenére vannak - és többségben vannak - a gondolkodó emberek. Akiknek kevés azt mondani, hogy jön az ellenség, a migránsok lerohannak, a terroristák kiirtanak, az Unió elveszi a nemzeti identitásunkat. Vannak, akik nem veszik be ezt a populista, mocskos hazugsághalmot és európai polgárok akarnak maradni. Vannak, akik nem hiszik el, hogy normális dolog az ebben az országban, hogy milliárdos stadionok épülnek, a rokonok-barátok visznek mindent, a földektől a trafikokon keresztül a közvilágításig, miközben rokkantakat, időseket, hajléktalanokat rúgnak bele a szakadékba.

Ha elég nagyra duzzad az elégedetlenség, ha elég ember meri felemelni a hangját, akkor elvész a mostani előnye a kormánynak. Elmúlik a félelem. Mindenkit nem lehet meghurcolni, minden tanárt nem lehet kirúgni, minden orvost és nővért nem lehet lejáratni, minden civilt lehetetlenné tenni. A média nem kézből etetett részét nem lehet elhallgattatni, az internetet nem lehet korlátozni.

Most még. Ezért kell a teljességgel indokolatlan, a nem létező terrorveszélytől megvédeni hazudott törvény.

Hogy mindent, amit most még nem lehet megtenni, azt holnaptól lehessen. Az internetet korlátozni, határokat lezárni, lapokat és weboldalakat betiltani, embereket letartóztatni, meghurcolni, a félelem tökéletes és teljes hatalmát kiterjeszteni.

Ez a tét.

A HŐKÖLÉS NÉPE

Ez a hőkölő harcok népe
S mosti lapulása is rávall,
Hogy az úri kiméletlenség
Rásuhintott szíjostorával.

Mindig ilyen volt: apró kánok
Révén minden igának barma,
Sohse harcolt még harcot végig,
Csak léhán és gyáván kavarta.

Erőt mutattak, erőt látott,
Vertnek született, nem verőnek.
Önerejét feledte mindig,
Sohse szegzett erőt erőnek.

Betyár urai így nevelték,
Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
S ki egyszer rugott a magyarba,
Szinte kedvet kap a rugáshoz.

Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha néhányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák.

Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet,
Adna neki csak egy dárdányi,
Úri, kis kiméletlenséget.

Hogy néhány maradt sereghajtó
Törötten, fogyva azt ne vallja:
Ezért a népért ugyis is mindegy,
Ebsorsot akar, hát - akarja.

Ady Endre

Edgar Swan

http://gepnarancs.hu/2016/01/igen-ez-diktatura/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: terrorveszélytől, terrortámadásban, ellenőrizetlenül, sportszövetségek, banánköztársaság, elégedetlenséget, terrortámadásnak, államapparátust, terrorveszélyre, hajléktalanokat, központosítanak, médiatermékeket, kiméletlenséget, buszsofőröktől, identitásunkat, pedagógusaitól, tanítványainak, hazugsághalmot, meggyőződésből, elhalaszthassa, magyarországra, magánlakásokba, reménytelenség, alultápláltság, alkalmazottnak, elhallgattatni, szükségállapot, megsemmisíteni, miniszterelnök, elégedetlenség, közvilágításig, szabadságjogok, fenyegethetnek, alaptörvénybe, szervezeteket, önkormányzati, kormány irányítja, kormány eteti, legfőbb ügyészt, kormány mozgatja, utolsó falusi, legnagyobb egyetemig, sportszövetségek vezetésétől, különféle művészeti, kormány emberei, állásunkat azért, országban történik, kormány legújabb, szabadságjogok utolsó, terrorveszélyre hivatkozva, miniszterelnök engedély, mindannyiunk alapvető, Nagy Testvér, Olvasom Gajdics Ottó, Magyar Időkben, Gajdics Ottó, Orbán Viktornak, Gréczy Zsolt, Gajdics Ottónak, Orbán Viktor, Nagy Zoltántól, HŐKÖLÉS NÉPE, Edgar Swan,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.01. 09:31 Koronavírus - ORFK: biztosított az ingázók átkelése az osztrák-magyar határ...
04.01. 09:31 Tévéshow lesz az Eurovíziós Dalfesztivál helyett
04.01. 09:31 Az AutoWallis Jaguar és Land Rover autókat értékesít Magyarországon
04.01. 09:31 Tovább forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm
04.01. 09:21 Koronavírus - Szakértő: több országban is összefogtak a pártok a járvány mi...
04.01. 09:21 Megújul a Bajnát és Gyermelyt összekötő út
04.01. 09:21 Koronavírus - Majdnem 860 ezer a fertőzöttek száma a világban
04.01. 09:11 Koronavírus - Felszállt az Egyesült Államokba orvosi felszerelést szállító ...
04.01. 09:11 BUX: 33 131,97 pont, -0,01 százalék a nyitáskor
04.01. 09:11 Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
2. Titkok, melyeket nem vihete...  Csöndes eső  Nő virágok közt  Búcsút int ma ismét egy hónap ...  Nyuszi sapkában  Krókuszok  Dsida Jenő: Egyszerű vers a ke...  Elfogadta a védekezésről szóló...  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Kávézó nő  Jöjjetek énhozzám mindnyájan ...  Gerbera koszorú  A koronavírus-járvány első püs...  Elfogadta a védekezésről szóló...  Facebookon kaptam  A királyság és a szenvedés  A Tottenham védője tabletekkel...  Szép napot kívánok!  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: Egyszerű vers a ke...  Útravaló – 2020. március...  Rózsa csokor  Koronavírus Magyarországon: 40...  4 éve  Harmónia......  Facebookon kaptam  20 éve volt a magyar premierje  Esti kép  Járvány idején 2020 évben  Edgar Allan Poe versei  A szauna áldásos hatásai  Sexy nők  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heti beszámoló és értékelés 20...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Facebookon kaptam  Csodák csodája  Békebeli ropogós kifli  Vízcseppes rózsa  Naplemente  Mindent tönkreteszünk  Rózsák kosárban  Bezártságodban üljön melléd az...  Rózsa csokor  Png nő  Pio atyától szentíráshoz hason...  Pablényné Piroska: Virtuális ...  Képmás Zenekar is csatlakozott...  Amikor gyenge vagy  Gondolat........  Lusta lángos  Orchidea  Szép napot kívánok mindenkinek...  Facebookon kaptam  Rózsa csokor  Facebookon kaptam  Rózsák kosárban  Ez a legfinomabb házi kenyér!  Kölyök cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Jónak lenni jó...........  Gyakori kézmosás után hasznos ...  Csókay András a rendkívüli páp...  Tavaszi kép  Kávézó nő  Néha állj meg egy percre!  Bezártságodban üljön melléd az...  Kellemes teázást!  kedd esti szentmise Déva 03.3...  Betty Boop  Isten megszegte a kijárási til...  Ne félj, csak higgy Jézus  Kislány virágok közt  4 éve  Imádság  A hit kapuja: Az élet létrejöt...  Harmónia......  Mai harmónia kártyám  Békebeli ropogós kifli  Gerbera koszorú  Facebookon kaptam  Lusta lángos  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Isten megszegte a kijárási til...  Naplemente  Mai harmónia kártyám  3. Titkok, melyeket nem vihete...  Aranyosi Ervin: Újjászületés  Jézus szenvedésének hangulata ...  Szikora Róberttel imáról, otth...  Png nő  Facebookon kaptam  Sárga rózsák  BRFK Facebook oldalán „M...  Facebookon kaptam  5. nagyböjti hét kedd 03.31  Máris megvan az olimpia új idő...  Gerbera koszorú 
Bejegyzés Címkék
kormány irányítja, kormány eteti, legfőbb ügyészt, kormány mozgatja, utolsó falusi, legnagyobb egyetemig, sportszövetségek vezetésétől, különféle művészeti, kormány emberei, állásunkat azért, országban történik, kormány legújabb, szabadságjogok utolsó, terrorveszélyre hivatkozva, miniszterelnök engedély, mindannyiunk alapvető, olyan lapban, közpénzekkel ellenőrizetlenül, kormány pénzel, terroristák számára, magunk számára, közlekedési baleseteknek, reménytelenség nagyobb, alkotmányt akarja, általuk összebuherált, kormány céljait, utolsó lépést, hatalom ezeket, zsebükbe nyúlni, pénzt azért, józan észnek, totális hatalomra, kormánymédia lejáratni, rászorulókon segítenek, társadalmi problémákra, most ismert, látszólag semmiből, elégedetlen ember, ellenzéki pártok, elégedetlen civilek, szomszédos iskola, pedagógus tanítványainak, üvöltő propaganda, teljes államapparátust, civil elégedetlenséget, gondolkodó emberek, migránsok lerohannak, terroristák kiirtanak, nemzeti identitásunkat, rokonok-barátok visznek, trafikokon keresztül, mostani előnye, teljességgel indokolatlan, internetet korlátozni, félelem tökéletes, hőkölő harcok, szánalmas népet, népért ugyis, terrorveszélytől, terrortámadásban, ellenőrizetlenül, sportszövetségek, banánköztársaság, elégedetlenséget, terrortámadásnak, államapparátust, terrorveszélyre, hajléktalanokat, központosítanak, médiatermékeket, kiméletlenséget, buszsofőröktől, identitásunkat, pedagógusaitól, tanítványainak, hazugsághalmot, meggyőződésből, elhalaszthassa, magyarországra, magánlakásokba, reménytelenség, alultápláltság, alkalmazottnak, elhallgattatni, szükségállapot, megsemmisíteni, miniszterelnök, elégedetlenség, közvilágításig, szabadságjogok, fenyegethetnek, alaptörvénybe, szervezeteket, önkormányzati, működhessenek, választásokon, békemenetesek, mesterségesen, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 5598
  • e Hónap: 522
  • e Év: 231540
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.