Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Litvinenko ügy és orosz párttámogatási vizsgálat – a
  2016-01-23 21:32:44, szombat
 
   
  hidfo.ru 2016.01.22. 15:49
A Litvinenko ügy és orosz párttámogatási vizsgálat - avagy mi történik Moldovában?

2014 novemberében a moldáv GDP 15%-át kitevő több mint 1 milliárd dollárnyi összeg tűnt el az ország három bankjából. A bankok tulajdonosi szerkezetébe off-shore hátterű brit strómanok által fedezett cégek vásárolták be magukat, és hálózati körükbe tartozó - ugyancsak off-shore háttérkörnyezettel rendelkező -, csak papíron létező brit, amerikai és hongkongi bejegyzésű cégeknek tolták ki az összeget kölcsönök formájában. Ezt követően a pénznek nyoma veszett. Az illegális tranzakciók nagyságrendjének hatására a moldáv gazdaság az összeomlás szélére jutott.

A botrány hullámainak elsimítására a moldáv parlament megbízta a Kroll Inc. nemzetközi jogosultsággal rendelkező cégvizsgáló ügynökséget, hogy a Moldáv Nemzeti Bank adatai és a céghálózaton belüli kapcsolatok alapján készítsen jelentést az ügyről. A Kroll Inc. a pénzügyi bűncselekmény központi szereplőjének Ilan Shor izraeli-moldáv állampolgárt nevezte meg. Short a hatóságok rövid házi őrizet után szabadon engedték, és egyéb üzleti tevékenységei mellett jelenleg Orhei város vezető tisztségviselői posztját tölti be. Az üggyel kapcsolatban a liberáldemokrata párt volt vezetője és ex-miniszterelnök Vlad Filat, és több egymást sorozatosan követő EU-párti kormánykoalíció számos tagja is személyesen érintett kenőpénzek révén.

Az EU-alapok által Moldáviának fejlesztési programokra juttatott összegek a korrupt politikai elit zsebében tűnnek el. A társadalmi-szociális szféra megreformálására szánt pénzügyi támogatás léggé vált, és ezt Jose Luis Guerrero, az Európa Tanács eddigi moldáviai képviselője is elismerte. Guerrero szerint az EU által juttatott összegek ellenére “nem lehet azt állítani, hogy reformfolyamatok mennének végbe". Ez az eredmény azért volt borítékolható, mert a szociális szféra megreformálását a rendvédelmi-politikai szféra megreformálása - amelyben Soros György magyar kapcsolata, Mizsei Kálmán központi szerepet játszott - előzte meg és az abban elültetett korrupciós mechanizmus-minták szolgáltak irányadóként.

A lakosság elszegényedése, a korrupció, és a pénzmosással kapcsolatos bűncselekmények foka olyan mértékű, hogy az embereknek elege lett a korrupt hatalmi elit és az azt markában tartó Ilan Shor féle oligarchakör irányításából. Az országban 2015 közepe óta ötször kellett miniszterelnököt (és ezzel együtt kormányt) cserélni, szeptember végétől kezdve pedig állandósultak a különböző intenzitású kormányellenes tüntetések. Ez a moldáv belpolitikai rendszer instabil szerkezeti felállása miatt mostanra robbanás közeli állapotot idézett elő. Január 20-án a tüntetők betörtek a parlamentbe, és a kormány, a köztársasági elnök, a parlament szóvivője és a legfőbb ügyész leváltását, a parlament feloszlatását és előrehozott választások kiírását követelték. A kormány az éjszaka leple alatt a moldáv elnök jelenlétében perceken belül lerendezett szűkkörű “ceremónia" kereteiben került beiktatásra. A tüntetések folytatódnak.

A legutóbbi moldáv parlamenti választások nem a győztesként befutó szocialista párt (PSRM) kormányalapításával végződtek. Helyette a második helyen végzett EU párti liberáldemokraták (PLDM) alakíthatták meg demokrata (PDM) és liberális (PL) koalíciós partnereik segítségével a kabinetet. Moldávia belpolitikai szerkezetében a parlamenti képviselők választanak elnököt, aki aztán kijelöli a kormányalakítással megbízott miniszterelnök személyét. Az ellenzék, a PSRM, PCRM és a független képviselők többségi aránya egy instabil belpolitikai patthelyzetet eredményezett. Ennek ellenére az EU integráció felé való orientálódásban elkötelezett moldáv elnök, Nicolae Timofti nem hajlandó a többségi választók akaratát kifejező kormánykoalíció megalakítására megbízást adni, mert a PSRM és a PCRM mostanra kifejezetten EU-integráció ellenes álláspontot képvisel.

A legutóbbi parlamenti választások 2014-ben zajlottak, és kizárólag csak az EU tagság mellett direkt kampányoló, vagy azt retorikában legalább látszólag elfogadó pártok indulhattak a parlamenti helyekért. Ennek eredményeként a “Mi Pártunk" elnevezésű patrióta kereszténydemokrata formáció nem indulhatott a választásokon, mert kifejezetten az Eurázsiai Vámunióval való szövetség mellett szállt síkra.

A tüntetők a hatalmi pozícióba protokollárisan 2018-ig bebetonozott, a kisebbségi választói akaratot képviselő EU integrációs párti formáció leváltását igyekeznek ezért elérni, egy előrehozott választás kikényszerítésével. Egy ilyen választáson az összes 2015 október - 2016 január közötti közvélemény-kutatás eredménye az Eurázsiai Vámunióhoz való csatlakozást képviselő pártok több mint 60%-os többségi szavazatszerzését mutatta ki. Ha egy ilyen összetételű parlament választaná meg a 2016 tavaszán esedékes parlamenti szavazáson a moldáv elnököt, akkor az új elnök, és az általa kinevezett új moldáv kabinet eurázsiai orientáltsága borítékolható. Ezért a tüntetők célja a parlament feloszlatása, és az előrehozott választások mihamarabbi újbóli kiírása. Ha ezt sikerül elérniük, akkor Moldávia külpolitikai orientáltsága 180 fokos fordulatot vesz, a Transznisztria-Moldávia konfliktus jelentőségét veszti, és egy intenzíven lefolytatott ukrán békemechanizmussal párhuzamosan az egész térségben nagyfokú stabilizációs folyamat veszi kezdetét, amelyben az atlanti blokk és az EU csak marginális szereplőként nyilvánul meg.

Ezért óriási a csend a nyugati liberális médiák körében a moldáv lakosság elszegényedésének okán kirobbant tüntetésekkel kapcsolatban, mert az ahhoz vezető eseményekben a nyugatbarát moldáv korrupt hatalmi elit Nagy-Britannia és Egyesült Államok területén bejegyzett céghálózatokkal operáló tevékenysége meghatározó. Ezért a nyugati híroldalak a moldáv eseményekkel egy időben, azokat teljesen partvonalra helyezve, a legszélesebb spektrumon veszik elő a Litvinyenko-ügyet (bizonyíték nélkül) brit-orosz vonatkozásban, és az európai politikai szervezetek orosz támogatottságának kérdését (szintén bizonyíték nélkül) az USA-orosz vonalon. Ez nem más mint a figyelem teljes elterelését szolgáló “gumicsont" témák bedobása a köztudatba. Közben Soros György spekuláns az EU összeomlás szélére kerülését hangsúlyozó egyidejű nyilatkozata - amelyet teljes körben közöltek a médiumok - szintén ennek a manővernek a része. Soros így akarja biztosítani moldáv pozícióit, és rávenni az EU-vezetését a lakosság kisebbsége által támogatott EU és nyugatbarát pártformációk melletti kiállásra.

A nyugat párti hatalmi elit nyomására közben a moldáv hatóságok kitiltották az országból a lakosság arányához mérten igen jelentős létszámúnak mondható több tízezres tüntetésekről tudósító televíziós csoportokat, így nehéz a tüntetések folyamatáról reális képet vázolni.

Míg 2013-2014 fordulóján a kijevi Majdan az egész európai-atlanti médiát lefedő intenzív támogatottságot kapott, a nyugati blokkot több szempontból is igen kellemetlenül érintő moldáv tüntetéssorozat csak rövid, pár mondatos, kép nélküli tudósításokban merül ki, vagy egyáltalán nem szerepel a híroldalakon, pedig az egész régió sorsát eldönthető folyamatról van szó, amely ma még számos kimenetelű végjáték lehetőségét tartogatja.

Az egyik lehetőség a már említett előrehozott választás kiírása, amely normális, befolyásoltságtól mentes keretek között az eurázsiai integráció irányába való elmozdulással jár és nagyban hozzájárul a térség stabilizálásához.

Másik lehetőség, hogy a hatalmi elit teljes brutalitást alkalmaz a tüntetőkkel szemben, amely egy kétélű fegyver, mert a nyugati demokrácia emberi jogokat emlegető és diktatúraellenes jelszavai mellett az ilyen hallgatólagosan támogatott műveletek az atlanti blokk politikai hiteltelenségére fokozottan világítanak rá, és ez a negatív kampány minden későbbi nyugati politikai törekvést nagyban hátráltatni fog.

A harmadik és legveszélyesebb variáció az, amelyben a belső elit nyugati közreműködéssel provokációs művelet keretében egy Transznisztria elleni fegyveres kampánnyal próbálja meg átmenteni a hatalmát, a belső problémákról ideiglenesen elterelve a lakosság figyelmét. Egy ilyen forgatókönyv esetén - amelyben nagy eséllyel Románia is résztvevő féllé válik - olyan fokú térségi destabilizáció következne be, amelyben hazánk is érintett lehet.

http://www.hidfo.ru/2016/01/a-litvinenko-ugy-es-orosz-parttamogatasi-vizsgalat-av agy-mi-tortenik-moldovaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnököt, diktatúraellenes, hiteltelenségére, reformfolyamatok, liberáldemokrata, megreformálására, stabilizálásához, nagyságrendjének, megreformálását, protokollárisan, tüntetéssorozat, bűncselekmények, orientálódásban, hallgatólagosan, támogatottságot, legveszélyesebb, kormánykoalíció, céghálózatokkal, tisztségviselői, közreműködéssel, kormányellenes, destabilizáció, miniszterelnök, tudósításokban, megreformálása, transznisztria, parttamogatasi, jogosultsággal, megalakítására, elszegényedése, párttámogatási, borítékolható, kellemetlenül, orientáltsága, patthelyzetet, irányításából, ország három, bankok tulajdonosi, összeget kölcsönök, pénznek nyoma, illegális tranzakciók, moldáv gazdaság, összeomlás szélére, botrány hullámainak, moldáv parlament, céghálózaton belüli, pénzügyi bűncselekmény, hatóságok rövid, üggyel kapcsolatban, liberáldemokrata párt, korrupt politikai, eredmény azért, Kroll Inc, Moldáv Nemzeti Bank, Ilan Shor, Vlad Filat, Jose Luis Guerrero, Európa Tanács, Soros György, Mizsei Kálmán, Nicolae Timofti, Eurázsiai Vámunióval, Eurázsiai Vámunióhoz, Egyesült Államok, Közben Soros György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.10. 12:32 Az augusztus 8-9-i hétvégén lehetnek az atlétikai országos bajnokságok
04.10. 12:31 Húsvét - Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei
04.10. 12:31 Koronavírus - Országszerte korlátozó intézkedéseket vezettek be a polgármes...
04.10. 12:31 Koronavírus - Szijjártó: határon túli magyar közösségeket is támogat védőes...
04.10. 12:11 Varsó ismét követeli Moszkvától a szmolenszki géproncs azonnali visszaadásá...
04.10. 12:01 Koronavírus - Operatív törzs: a kijárási korlátozások továbbra is érvényben...
04.10. 12:01 Koronavírus - A németek többsége hajlandó okostelefon-alkalmazással is küzd...
04.10. 11:51 Koronavírus - Tisztifőorvos: nagyobb mértékben nőtt a fertőzöttek és az elh...
04.10. 11:31 Pályázatot hirdet a Muzsikál az Erdő Alapítvány
04.10. 11:31 Coronavirus - Orbán: la ora actuală, arma cea mai puternică este stăpânirea...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Keresztút Kertváros utcáin 201...  Kellemes délutánt  Virágzó fa  Isten bajnoka Pio atya - Dévai...  Kellemes délutánt kívánok  Szentmise Nagyszerda este 04.0...  Húsvét  fejlesztés alatt  Egyre többen szegik meg a kijá...  Ibolyák pohárban  SzKirián: Húsvét  Koloszár Zsófia: húsvét  Krúdy Gyula: Asszonyom (részle...  Húsvét  Az alacsony káliumszint jelei  Kellemes délutánt kívánok  fejlesztés alatt  Szentmise az utolsó vacsora em...  Nagyszerda szentmise Csíksomly...  Nyuszi csokorral  Különös húsvét!  Facebookon kaptam  Bánattól megterhelt szívvel  fejlesztés alatt  Áldott Húsvéti készülődést!  Falusi "Szentgyörgyök"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszer talán majd mégis vége ...  Facebookon kaptam  Kellemes teázást!  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Keresztút Kertváros utcáin 201...  fejlesztés alatt  Házi krémes  Facebookon kaptam  Idén is több százan vettek rés...  Keresztút Kertváros utcáin 201...  Nyuszi csokorral  Ki vagy te  Tavaszi kép  Ferenc pápa katekézise: 04.08  Túrótorta sütés nélkül  Tavaszi kép  Minden orvosságnál  Virágzó fa  Nyuszi tojásokkal  fejlesztés alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Krizma szentelési szentmise Ka...  Nyuszi tojásokkal  Hatékony kollagénbomba (arcmas...  Korhatár nélkül  Adjunk új esélyt minden napnak...  SzKirián: Húsvét  A test némán is árulkodik a vi...  fejlesztés alatt  Húsvét  A test némán is árulkodik a vi...  Nyári emlékek  Rózsaszín virág  Hatékony kollagénbomba (arcmas...  Jeremiás próféta siralmai  Tavaszi kép  A járványban elhunyt Teréz any...  fejlesztés alatt  Húsvét előtt  Egyre többen szegik meg a kijá...  fejlesztés alatt  Facebookon kaptam  fejlesztés alatt  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Tavaszi virágok  Lila káposzta magas vérnyomás ...  fejlesztés alatt  Facebookon kaptam  Nagyszerda esti szentmise Vesz...  Tavaszi ajtódísz  10. Hittanóra: Hiszek a test f...  Facebookon kaptam  Húsvét előtt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Szentmise az utolsó vacsora em...  Hímes tojás ragyogd  Kávézó nő  Húsvét  Ki vagy te  Mona Lisa pihen  Facebookon kaptam  Boldog Ünnepi készülődést!  SzKirián: Húsvét  Adjunk új esélyt minden napnak...  Ibolyák pohárban  Png nő  A kereszt mindig felemel ̵...  Egyszerű arctisztítás (arcpako...  Húsvét  Kutya meleg van 
Bejegyzés Címkék
ország három, bankok tulajdonosi, összeget kölcsönök, pénznek nyoma, illegális tranzakciók, moldáv gazdaság, összeomlás szélére, botrány hullámainak, moldáv parlament, céghálózaton belüli, pénzügyi bűncselekmény, hatóságok rövid, üggyel kapcsolatban, liberáldemokrata párt, korrupt politikai, eredmény azért, szociális szféra, abban elültetett, lakosság elszegényedése, pénzmosással kapcsolatos, embereknek elege, korrupt hatalmi, országban 2015, különböző intenzitású, moldáv belpolitikai, tüntetők betörtek, köztársasági elnök, parlament szóvivője, legfőbb ügyész, parlament feloszlatását, éjszaka leple, moldáv elnök, tüntetések folytatódnak, legutóbbi moldáv, győztesként befutó, második helyen, parlamenti képviselők, független képviselők, instabil belpolitikai, többségi választók, legutóbbi parlamenti, parlamenti helyekért, hatalmi pozícióba, kisebbségi választói, előrehozott választás, ilyen választáson, összes 2015, ilyen összetételű, 2016 tavaszán, moldáv elnököt, általa kinevezett, tüntetők célja, parlament feloszlatása, előrehozott választások, intenzíven lefolytatott, egész térségben, atlanti blokk, nyugati liberális, moldáv lakosság, ahhoz vezető, nyugatbarát moldáv, nyugati híroldalak, moldáv eseményekkel, legszélesebb spektrumon, európai politikai, figyelem teljes, médiumok &#8211, lakosság kisebbsége, nyugat párti, moldáv hatóságok, lakosság arányához, tüntetések folyamatáról, kijevi Majdan, egész európai-atlanti, nyugati blokkot, egész régió, egyik lehetőség, eurázsiai integráció, térség stabilizálásához, hatalmi elit, tüntetőkkel szemben, kétélű fegyver, nyugati demokrácia, ilyen hallgatólagosan, negatív kampány, belső elit, belső problémákról, lakosság figyelmét, ilyen forgatókönyv, miniszterelnököt, diktatúraellenes, hiteltelenségére, reformfolyamatok, liberáldemokrata, megreformálására, stabilizálásához, nagyságrendjének, megreformálását, protokollárisan, tüntetéssorozat, bűncselekmények, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 684
  • e Hét: 8380
  • e Hónap: 15612
  • e Év: 246630
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.