Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vakvágányra terelt rendszerváltozás
  2016-01-30 09:12:37, szombat
 
   
  A vakvágányra terelt rendszerváltozás

Az úgynevezett keleti blokkban sehol nem sikerült ennyire gyatrára a rendszerváltozás, mint nálunk. Már ha volt egyáltalán. A volt kommunisták és KISZ-es utánpótlásuk nem lett se elszámoltatva, se felelősségre vonva. Az elszámoltatás és felelősségre vonás minden egyes kormányváltást követően elmaradt, és egyre mélyül az erkölcsi válság is.

A rendszerváltozás az 1956-os forradalmon és szabadságharcon alapult, és galád módon az 56-ot követő megtorlások elkövetői sem lettek felelősségre vonva, mind ágyban párnák között hagyta itt az árnyékvilágot - kiemelt nyugdíjat élvezve. A kiemelt nyugdíj az 56-os hősöknek nem adatott meg. A még köztünk élők valamennyi kis nyugdíjpótlékot kapnak ugyan, de a nyugdíjuk fele annyi sincs, mint például Biszku Béláé. Talán ő az utolsó mohikán, aki ellen folytak ugyan perek, de az időhúzás inkább jellemző rá, mint az ítélethozatal szándéka.

A rendszerváltozás arról szólt volna, hogy a kommunisták kimennek a politikai hatalomból, átmennek a gazdasági hatalomba. Át is mentek, de négy év múlva visszavették Horn Gyula vezetésével a politikai hatalmat is. Addig is zajlott a nemzeti vagyon fosztogatása, de igazi fordulatot 1995 környékén vett. Nemcsak azt adták már el, ami nem volt lebetonozva, ment a lebetonozott gépsor is.

Magyarországon talán soha nem volt még olyan súlyos maffiatevékenység, mint a kilencvenes években. A tevékenység már az Antall-kormány idején megkezdődött, de tökélyre az 1994-98 közötti MSZP-SZDSZ kormány idején vitték. Horn Gyula volt a kormányfő, Kuncze Gábor volt a belügyminiszter. Horn kijelentette, hogy AMI ITT VAN, AZ MINDEN, CSAK NEM KÖZBIZTONSÁG! Bizony mostanában is sokszor van ilyen érzése a magyar embereknek... Zajlottak fényes nappal is a maffia-leszámolások, mert óriási pénzekről volt szó. A tevékenység tombolása idején úgy hullottak az emberek, mint a legyek. Békés megyében öt vagy hat rendőr halt meg, de az ország más részein is sok volt az áldozat. Bizony sok ártatlan ember is életét vesztette például az Aranykéz utcai robbantásban.

Hogyan jöhetett létre az olajmaffia? Az üzemanyagárak elszabadultak, és a vidék nagy része akkoriban még olajkályhával fűtött, a földgázt később vezették be. Az olajárak elszabadultak, dübörgött az infláció és a Bokros-csomag, a lakosság számára olcsóbbá kellett tenni a fűtőolajat. Ezért aztán elkezdték színezni (szőkíteni) azt az olajat, amit HTO-ként (háztartási olajként) dobtak piacra. A maffia gyorsan rájött erre a rendkívül kedvező lehetőségre, a HTO-t ,,visszaszínezte", és megkezdte a nagykereskedést.

A gyalázatos, soha senki nem tudta még megmondani, hogy mekkora bevételt hozó maffia-tevékenység a kilencvenes években csúcsra volt járatva. Később kedvezményes hitellel lehetővé tették, hogy a vidék is rákapcsolódjon a földgázra úgy, hogy import földgázt kellett hozzá vásárolni. Hazai földgáz ekkor már alig volt, ma meg talán már nincs is. A Horn-kormány feldübörögtette a privatizációt, és eladták a földgázszolgáltatókat úgy, hogy a belterületi vezetékeket ,,elfelejtették" kiszámlázni a külföldi multiknak. Ebből lett a későbbi híres Tocsik-per, ami éveken keresztül zajlott, egészen Tocsik Márta haláláig. A belterületi vezetékeket a lakosság építtette ki, de a pénzt nem ők kapták meg, hanem az önkormányzatok. Az önkormányzatokkal alkudozott Tocsik, hogy minél kevesebbet kelljen a kormánynak fizetnie, vagyis a multik helyett a magyar állam fizette ki a belterületei vezetékek árát.

Az olajszőkítésre maffiahálózat szerveződött, a szállítást többnyire vasúti vagonokkal oldották meg. A 66 olajvagon történetéről ITT !

A maffia tevékenységének felülvizsgálatára parlamenti bizottság alakult az első Orbán-kormány idején, Pallag László kisgazda politikus vezetésével. Az olajakták összeálltak, készült vagy kétezer oldalnyi vizsgálati anyag. A bizottság a munkáját befejezte, de a parlament elé már nem kerülhettek a dokumentumok, mert az első Orbán-kormány blokkolta, 2000-ben 85 évre titkosították. A titokgazda akkor oldhatná fel a titkosítást, amikor szükségét látja. A furcsa ebben a történetben az, hogy a bizottság munkáját az blokkolta, akinek része volt a létrejöttében. Az olajmaffiáról az egyik teleregény elérhető ITT !

A másik nagy sikerű maffia-akció a kárpótlási jegyekkel zajlott. Amivel sajnos nem a károsultak jártak jól, hanem az ügyeskedők. Akárcsak a napjainkban zajló állami tulajdonú termőföldek megvásárlási lehetőségével. Nyernek a Fidesz belső körei, a haverok, a rokonok, a szomszédok. A feleségek visszaveszik a lánykori nevüket, és azon vásárolnak be. A magyar kistermelők, akik ,,csak" megélni szerettek volna a termőföld hasznából, nem tudnak beleszólni a nagyok játékába, mert nekik nincs pénzük. Az offshore lovagok és a hatalom körül settenkedők megint mindent visznek!

2012-ben jelent meg a hvg.hu-n az egyik ingatlankínálat: ,,Szerény 2000 négyzetméteren terül el ez az elképesztő tóparti villa Texas államban. Olajbáró lakta egészen a közelmúltig, ám most nyilván megszorult (vagy megunta) és túladna rajta. Az árcédulán 19,9 millió dollár áll. Flower Mound falucskában nem is olyan rossz ár ez." A magyar hatóságok nem cuppantak rá erre a hírre sem...

A 3000 milliárd forint magán-nyugdíjpénztári pénzt a második Orbán-kormány államosította úgy, hogy a pénz tulajdonosainak még csak igazolást sem adott arról, mennyi pénzt vont el tőlük. Ami még borzolta a kedélyeket az utóbbi időben, az a brókerbotrányok sorozata. A kár 600 milliárd forint körül van, egyelőre a kormány sikerrel kommunikálja a történteket a közmédiában. Napjainkban a migránsáradattal kapcsolatos problémák mindent felülírnak, a közmédia sikerrel manipulálja a közvéleményt. Minél durvább dolgok fordulnak elő, annál jobban nő a kormány népszerűsége.

Nálunk még az is megesett, hogy az unió által a korrupcióval kapcsolatos felmérés elvégzésére adott több mint kétmilliárd forintot is ellopták. Az offshore lovagok (adóparadicsomokban jegyeztetik be a cégeiket és Magyarországon nem fizetnek adót!) és a maffia tevékenység továbbra is nagy divat. A magyar társadalom lassan minden lehetőségből kiszorul. A pályázatokat és a támogatási pénzeket a haverok kapják. A kártyalapok előre le vannak osztva. Már az sem biztos, hogy talpon tud maradni a magyar társadalom. ,,A termőföld, az ivóvíz megőrzése és az élelmiszer-termelő képesség fenntartása az erőforrások szűkössé válásával ma már nemzetbiztonsági ügy, egyre inkább stratégiai fontosságúvá válik, emellett spekulációs célú befektetések célpontjává is lett. Európában a termőföld iránti hajsza fő hajtóereje a területalapú agrártámogatás rendszere, valamint a nyugat-európai és a kelet-európai termőföldárak közötti óriási különbség." (Részlet az Országvesztés törvényesített földrablással című írásból) A termőföldet meg sem kell művelni, 2020-ig akkor is jár rá a 70 ezer forint/év/hektár uniós támogatás! Nincs alkotmányos védelem alatt a föld, a víz, az egészségügy és a nyugdíj!

2012-ben jelent meg a hvg.hu-n az egyik ingatlankínálat: ,,Szerény 2000 négyzetméteren terül el ez az elképesztő tóparti villa Texas államban. Olajbáró lakta egészen a közelmúltig, ám most nyilván megszorult (vagy megunta) és túladna rajta. Az árcédulán 19,9 millió dollár áll. Flower Mound falucskában nem is olyan rossz ár ez." A magyar hatóságok nem cuppantak rá erre a hírre sem...

A rendszerváltozást régebben viccesen úgy értékelték, hogy Kimentek a tankok, bejöttek a bankok! Egy ideig mosolyogtunk rajta, aztán egyre jobban arcunkra fagyott a mosoly, főleg a devizát sose látott devizahitelezés kapcsán. Az elszámoltatás és felelősségre vonás ígéretével nyert kétharmados parlamenti többséggel választást a Fidesz, de az is elmaradt. Volt ugyan talán két vagy három kormánymegbízott, aki foglalkozott ímmel-ámmal a kérdéssel, és okozott több mint kétmilliárd forint kiadást, de ennél több nem történt. A szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak! Mára már az igaz szó és a bizalom lett a legnagyobb hiánycikk!

A jövedelemhiány az oka mindennek, a hatalom jövedelmileg is, emberileg is elszakadt a társadalomtól. Az idén már 360 milliárd forintot pocsékolnak el a közmunkára, ahelyett, hogy értéket előállító munkahelyeket hoznának létre. Az élelmiszer-ipart kellene visszaállítani, mert a jelenlegi helyzet katasztrofális. Feketén állítják elő koszos sufnikban az élelmiszert, lebuknak, kifizetik a bírságot, kitakarítanak, és folytatják ott, ahol abbahagyták. Ezen a lehetetlen állapoton kell változtatni, és közmunka helyett helyzetbe hozni az élelmiszer-feldolgozást. Az átkosban Csabán volt jelentős munkahellyel baromfifeldolgozó, hűtőház, nagy kapacitású konzervgyár, húsfeldolgozó, tejipar. Vajon miért nincs erre akarat?

A könnyűipar tönkretétele már külön rémtörténet, mondhatnák úgy is, hogy hab a tortára. Ha nem lopták volna el a tortát is...

Békéscsaba, 2016. január 29.

Anton

Emlékeztető: ,,A jegybank összes kiadása és vesztesége a magyar adófizetőket, összes nyeresége a jegybankot illeti. Több mint ezer dolgozójának óriási fizetéseit, jutalmait, prémiumát is a jövedelemhez alig jutóktól vonják el. A minimálbért illetően is kullogunk a szomszédok után, még akkor is, ha jövőre öt százalékkal emelik. A kormány szlogenje szerint Magyarország jobban teljesít, de az az igazság, hogy Románia, Szlovákia és leginkább Csehország jobban, és le is hagytak bennünket. A nagy arcból vissza kell venni, és fel kell végre tárni a valós problémákat, vagyis beszélni kell a társadalom helyzetéről, és már sok helyen az ellehetetlenüléséről." (Részlet A magyarok egyharmada már nélkülöz című írásból)


http://www.sokkaljobb.hu/content/a-vakv%C3%A1g%C3%A1nyra-terelt-rendszerv%C3%A1lt oz%C3%A1s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, nemzetbiztonsági, kormánymegbízott, migránsáradattal, brókerbotrányok, tulajdonosainak, belügyminiszter, tevékenységének, nagykereskedést, nyugdíjpénztári, ingatlankínálat, devizahitelezés, nyugdíjpótlékot, szabadságharcon, feldübörögtette, magyarországon, jövedelemhiány, kormányváltást, négyzetméteren, olajszőkítésre, rákapcsolódjon, önkormányzatok, agrártámogatás, katasztrofális, visszaszínezte, törvényesített, visszaállítani, kitakarítanak, ítélethozatal, elszámoltatás, olajmaffiáról, termőföldárak, elfelejtették, üzemanyagárak, olajkályhával, elszabadultak, vakvágányra terelt, úgynevezett keleti, volt kommunisták, erkölcsi válság, 1956-os forradalmon, 56-ot követő, árnyékvilágot –, kiemelt nyugdíj, 56-os hősöknek, nyugdíjuk fele, utolsó mohikán, időhúzás inkább, ítélethozatal szándéka, rendszerváltozás arról, kommunisták kimennek, politikai hatalomból, Biszku Béláé, Horn Gyula, Kuncze Gábor, CSAK NEM KÖZBIZTONSÁG, Tocsik Márta, Pallag László, Flower Mound, Részlet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.07. 22:09 Koronavírus - Záhonyi polgármester: folyamatosan érkeznek a hazafelé tartó ...
04.07. 22:08 Krónika 13. rész (területfejlesztés, napirend után)
04.07. 22:05 Nem folytatódik az olasz kosárlabda-bajnokság
04.07. 22:04 Koronavírus - Trump felmentette a Pentagon belső ellenőrzésének vezetőjét
04.07. 22:04 Koronvírus - Az amerikai elnök az Egészségügyi Világszervezetet bírálja
04.07. 22:04 Ifj. Lomnici Zoltán: külső támadás érte a forintot
04.07. 22:04 Koronavírus - AM-államtitkár: az idén is biztosított a magyar emberek élelm...
04.07. 22:04 Koronavírus - ITM-államtitkár: a kormány segítséget ad, hogy a vállalkozáso...
04.07. 22:03 Koronavírus - Inforádió - Palkovics: az akcióterv végrehajtása közös ügyünk
04.07. 21:53 Koronavírus - Tízezer fölött a halottak száma Franciaországban, lassult, de...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Tavaszi fények Enyhe fénnyel ...  Kellemes délutánt kívánok  Pihenő nyuszik  Ingyenes lesz a közterületi pa...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Biztonság  Nyuszi tojásokkal  Nagykedd 04.07 - Utolsó vacsor...  Nyugalmas Húsvétvárást mindenk...  „Végül csak a szeretet m...  Facebookon kaptam  Facebook  Rózsa csokor  Magasan áll a Golgota ormán...  Facebookon kaptam  Biztonság  Ferenc pápa: Nagyhéten család...  Nyuszi a kerítésnél  „Ellenszél volt”  Mai harmónia kártyám  Kellemes délutáni pihenést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Húsvét  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Facebookon kaptam  Robot szerelem  Mai harmónia kártyám  530 éve  Húsvét  Ferenc pápa: A szegényekhez va...  Útravaló – 2020. április...  Kellemes délutánt  Felfelé törő  Png kislány  Karantén Passió 2020.04.05  Png nő  Facebookon kaptam  Felfújom  Újdonságokkal bővül az ÉletMen...  Virágvasárnap  Ha látnád kimennél??????  Jó éjszakát  Pihenő nyuszik  A mi Getszemánink  Ne félj! Tárd szélesre a kapuk...  Önmaga számára teremtette Iste...  Szèp estét kedves látogat...  Facebookon kaptam  Nyuszi csokorral  Aggodalom  Facebookon kaptam  Tulipán csokor  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Santa Marta Mass, Pope Francis...  Hintázó kislány  Mindíg  Jó reggelt  szellemileg is ott van  Imádság  Kislány csokorral  Rózsaszín rózsa  Te győzöl Uram! – Keresz...  Pio atya mélyen és feltétlenül...  Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt  Útravaló – 2020. április...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Emmauszi tanítványok  A tükör  De la Salle Szent János áldozó...  Mindenkinek van egy küldetése ...  Egészségügyi Világnap  Miért jó Istennel kapcsolatba ...  Bízzunk a szeretet világformál...  Petis Járvány megszűnése  Virágok csészében  Bozsó Imre - A bezártság  Fekete István: Nincs az a viha...  Újdonságokkal bővül az ÉletMen...  Kirakós  Nyíló piros eózsa  Mindig szükségem  Png nő  Posertube  Happy easter  Facebookon kaptam  Kislány nyuszikkal  Facebookon kaptam  Orbók Ildikó fotója – Pe...  Aktuális 8.  Nő sárkányt ereget  Png nő  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Mai napi mosoly! 
Bejegyzés Címkék
vakvágányra terelt, úgynevezett keleti, volt kommunisták, erkölcsi válság, 1956-os forradalmon, 56-ot követő, árnyékvilágot &#8211, kiemelt nyugdíj, 56-os hősöknek, nyugdíjuk fele, utolsó mohikán, időhúzás inkább, ítélethozatal szándéka, rendszerváltozás arról, kommunisták kimennek, politikai hatalomból, gazdasági hatalomba, politikai hatalmat, nemzeti vagyon, lebetonozott gépsor, kilencvenes években, 1994-98 közötti, magyar embereknek&#8230, tevékenység tombolása, üzemanyagárak elszabadultak, vidék nagy, földgázt később, olajárak elszabadultak, lakosság számára, maffia gyorsan, rendkívül kedvező, belterületi vezetékeket, külföldi multiknak, későbbi híres, lakosság építtette, önkormányzatokkal alkudozott, kormánynak fizetnie, multik helyett, magyar állam, belterületei vezetékek, olajszőkítésre maffiahálózat, szállítást többnyire, maffia tevékenységének, első Orbán-kormány, olajakták összeálltak, munkáját befejezte, titokgazda akkor, furcsa ebben, bizottság munkáját, egyik teleregény, másik nagy, kárpótlási jegyekkel, károsultak jártak, napjainkban zajló, feleségek visszaveszik, lánykori nevüket, magyar kistermelők, termőföld hasznából, nagyok játékába, offshore lovagok, hatalom körül, egyik ingatlankínálat, elképesztő tóparti, magyar hatóságok, hírre sem&#8230, 3000 milliárd, második Orbán-kormány, pénz tulajdonosainak, utóbbi időben, kormány sikerrel, migránsáradattal kapcsolatos, közmédia sikerrel, kormány népszerűsége, unió által, korrupcióval kapcsolatos, maffia tevékenység, magyar társadalom, támogatási pénzeket, haverok kapják, kártyalapok előre, ivóvíz megőrzése, erőforrások szűkössé, termőföld iránti, területalapú agrártámogatás, kelet-európai termőföldárak, rendszerváltozást régebben, ideig mosolyogtunk, devizát sose, tettek nincsenek, bizalom lett, legnagyobb hiánycikk, hatalom jövedelmileg, élelmiszer-ipart kellene, jelenlegi helyzet, lehetetlen állapoton, átkosban Csabán, könnyűipar tönkretétele, tortát is&#8230, jegybank összes, magyar adófizetőket, jegybankot illeti, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 159
  • e Hét: 4769
  • e Hónap: 12001
  • e Év: 243019
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.