Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A mezszponzor Strabag cége bontja Garancsi klubjának stadion
  2016-01-31 11:03:10, vasárnap
 
   
  2016. január 23. szombat
A mezszponzor Strabag cége bontja Garancsi klubjának stadionját

videoton-stadionbontas

Bár a munkálatok már december közepén elindultak, csak december 30-án kötöttek szerződést a Strabag-leányvállalat STR Építő Kft.-vel a székesfehérvári Sóstói Stadion bontására, nettó 148 millió forint értékben. Orbán Viktor egyik kedvenc csapatáról és kedvenc oligarchájának a klubjáról van szó, ahol már évekkel korábban ígérték az új, 14 ezer férőhelyes stadiont. A városban úgy vélik, a csúszásban nagy szerepet játszott az is, hogy az Orbán család vállalkozása sikertelenül próbálkozott hulladékfeldolgozó létesítésével a közeli Gánton. A költségek gyorsan nőnek, a kezdetben becsült 9 milliárd helyett ma már 15 milliárdot terveznek elkölteni. Igaz, most már ,,teljes városrészi rehabilitációról" beszélnek a projekt kapcsán.

Január 18-án jelent meg az eredménye a Közbeszerzési Értesítőben annak a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásnak, amelyet a Sóstói Stadion bontására írt ki a tulajdonos székesfehérvári önkormányzat. Ezek szerint nettó 148 388 409 forintért az STR Építő Kft. végezheti el a munkálatokat.

Vagyis Garancsi István klubja, a Videoton jelenlegi stadionja (bár a futballcsapat csak bérlője az arénának) háromnegyedének az elbontását; a főlelátó ugyanis a helyén marad, csak átalakítják, míg a többi, földlelátóra épült részek tűnnek el.

Ki épít, kinek és kinek a pénzén?

Az állam milliárdokat költ a stadionokra - puffogunk évek óta. És valóban közpénz megy egy elvileg magáncégek fenntartotta üzlet infrastruktúrájára, de a viszonyok jóval bonyolultabbak. Ez növelheti a korrupciós kockázatot, az átláthatóság pedig szinte megvalósíthatatlan.

A székesfehérvári stadionberuházás esetében induljunk ki onnan, hogy a Videoton arénájáról beszélünk. A Videoton egy futballvállalkozás, ami Garancsi István cégeinek a tulajdonában van. A stadion azonban nem az övé, hanem Székesfehérvár városáé. Pontosabban csak 2014 szeptembere óta a városé, mert előtte a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonában lévő Székesfehérvár Városgondnokság Kft. birtokolta. A Videoton pedig ettől a cégtől bérelte.

Másfél éve - éppen azért, hogy a város felhasználhassa a beruházásra szánt állami támogatást - a kft. térítésmentesen átadta az önkormányzatnak az 1,2 milliárd forint értékre becsült ingatlant. A magáncég által bérelt önkormányzati tulajdonú létesítményt tehát állami pénzen építik újjá; úgy, hogy a munkálatok beruházás-lebonyolítója, hivatalos közbeszerzési tanácsadója és műszaki ellenőre a vonatkozó kormányhatározatok értelmében az állami tulajdonú, többek között sportberuházások lebonyolításával foglalkozó BMSK Zrt.

Kihirdettek a bontással kapcsolatban egy másik eredményt is: szintén hirdetmény nélküli eljárásban a Bontás- és Kotrástechnika Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte el 23 298 750 forintért a lelátó 750 vasbeton elemének bontására szóló megbízást. Utóbbi céggel január 4-én írta alá a szerződést az önkormányzati tulajdonú Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.

Sajtótudósítások szerint már december közepén elkezdték a bontást a fehérvári stadionban; a hírekből az derül ki, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. kezdte meg az előkészületeket, a tényleges bontás januártól áprilisig tart majd.

A bontás során egyébként nem egyszerűen sittet csinálnak a futballstadionból: a műanyagszékeket szétdobják a város több pályája között, a gyepszőnyeg az Ikarus-pályára kerül, a lelátó darabjait a MÁV Előre (itt futballozott Orbán Viktor egykor) közeli stadionjába szállítják.

Rövid stadiontörténet

A Sóstói Stadion történetének legemlékezetesebb napja azoknak is meglehet, akik nem szeretik a focit: 1985. május 8-án, a Real Madrid elleni UEFA-kupa-döntő (0-3) első mérkőzését 30 ezren látták a helyszínen, szó szerint lógtak az emberek, például a nagy világítóoszlopokon.

A pályát a jelenlegire csak kicsit emlékeztető állapotában 1967-ben vette birtokba az akkor még VT Vasas néven játszó klub. A főlelátóval szembeni, jellegzetes karéjt 1975-ben építették - jó sok föld odahordásával -, világítást 1978-ban kapott, 82-ben is modernizálták.

Majd az első Orbán-kormány alatt elindult és torzó maradt stadionrekonstrukciós program részeként már 2002-05 között elbontották a régi főlelátót és 3,5 milliárd forintból megépült a mostani tribün.

Ezt most nem bontják el, csak új tetőt és homlokzatot kap, valamint még luxusosabb VIP-részt. A Videoton stadionja a mostanihoz hasonlóan 14 ezer férőhelyes lesz, és minden lelátórésze fedett lesz. UEFA IV-es besorolású lesz az aréna, ami azt jelenti, hogy Bajnokok Ligája-csoportmeccseket és válogatott mérkőzéseket is játszhatnak majd itt.

Csak összeállt a Strabag-Olajfa-Fidesz koalíció

A bontást végző STR Építő neve elsőre nem mindenkinek ismerős, de a Strabag leányvállalatáról van szó - két tulajdonosa közül az egyik a Strabag-MLL, a másik a szintén Strabag-cég Számító- és Ügyviteli Központ Kft.

A Strabagot nem szokták a Fideszhez kapcsolni, sőt, 2010 előtt kifejezetten tele volt állami megbízásokkal, például a sztrádaépítések során. Az osztrák hátterű cég valamelyest visszaszorult a közbeszerzések terén az elmúlt évben, de még mindig fontos szerepet tölt be a helyzetbe hozott, magyar tulajdonú építőipari vállalkozások mellett.

Amikor 2012-ben az ellenzéki pártok tiltakoztak amiatt, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a Közgép állami megbízásai miatt vizsgálódik, Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő így vágott vissza:

,,Összeállt a Strabagot Védő Koalíció. Mondhatnánk, egy Strabag Olajfa Koalíció létrejöttének lehetünk tanúi. Az MSZP, az LMP, és a DK a legképtelenebb vádakat találják ki a Strabag legnagyobb konkurenciája, a magyar tulajdonú Közgép ellen."

A bökkenő csak ott volt - és ez már témánk szempontjából is lényeges -, hogy a Videoton futballcsapata épp aznap mutatta be új mezét, amin a felcsúti futballakadémia mellett ott szerepelt a Strabag neve is. A cég akkor kötött szponzorációs megállapodást az építőiparba azóta szintén beszállt Garancsi István klubjával, amiről a tulaj néhány héttel később így nyilatkozott:

,,A Strabag nemzetközi cég. Elköteleztük magunkat a nemzetközi szereplés mellett, így a céljaink közösek."

A Strabag jelenleg is kiemelt támogató - a gyémántfokozatú szponzor Mol és a szintén kiemelt Market Zrt. mellett. Az Olajfát emlegető Selmeczi Gabriellát pedig az sem zavarta, hogy a közleménye napján játszott labdarúgó-Szuperkupa-döntőn is nagyon jól megfértek egymás mellett a Videoton-stadionban a Közgép és a Strabag reklámtáblái.

A Videotonnak nyújtott Strabag-támogatás mértékéről nem tudni pontos adatokat.

Veszteni is tudni kell

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásnak három - a kiíró által meghívott - résztvevője szokott lenni, ez így volt ebben az esetben is.

A két vesztes közül az egyik a Székesfehérvár meghatározó, magyar tulajdonú vállalkozásához, a Fehér Cégcsoporthoz (elsősorban az ablaküzeme révén ismert) tartozó Fehérép Kft., a másik pedig az Útéppark Kft. volt. Az utóbbi az érdekesebb, mert ügyvezetőjén és egyik tulajdonosán, Nemes Károlyon keresztül kötődik a szintén székesfehérvári Roneko Kft.-hez, amelynek Nemes Károly - Nemes Ferenccel együtt - a tulajdonosa.

Nemes Ferenc ismert szereplője tulajdonosi oldalon a magyar focinak, tagja volt az MLSZ elnökségének, sőt, Csányi Sándor érkezése előtt néhány hónapig ideiglenesen irányította is a futballszövetséget.

A Roneko a 2000-es években kisebbségi tulajdonosa volt a Videotont fenntartó Fehérvár FC Kft.-nek. A vállalkozás az utóbbi időben többször nyert el közbeszerzési eljárásokon (Ajkán, Dunaújvárosban és Tatabányán) stadionvilágítási munkákat - az Elios Zrt.-vel közösen.

A kisebb bontási megbízást elnyerő Bontás- és Kotrástechnika Kft.-ről kevesebbet tudni, azt azonban igen, hogy tavaly ősszel már megnyerte a megbízást, de ugyancsak a Közbeszerzési Hatóság honlapján található adatok szerint nem kötöttek vele szerződést,

,,...tekintettel arra, hogy a nyertes ajánlattevő, valamint a nyertes ajánlatot követő legkedvezőbb ajánlatot tevő ajánlattevő a szerződés megkötésétől visszalépett"

A ,,szabadon kialakított eljárásban" részt vett a Strabag MLL is, és a győztes ajánlat nettó 164 millió forintról szólt. A most kihirdetett hirdetmény nélküli eljárást pont azért lehetett megtartani, mert eredménytelen volt az előző eljárás.

Hogy lett a kilencből tizenöt?

Bár általában kapkodjuk a fejünket, hogy kis túlzással minden héten bejelentenek egy új stadionberuházást, a fehérvári történet is bizonyítja, hogy a kormány még Orbán Viktor hobbijával kapcsolatban is komoly hatékonysági gondokkal küzd.

A Sóstói Stadion fejlesztését még 2013. augusztus 19-én jelentette be a kihelyezett kormányülés után a város polgármestere, Cser-Palkovics András és Orbán Viktor. A város honlapjának beszámolója szerint

,,a miniszterelnök emellett szólt arról is, hogy támogatja a tervek elkészítését egy új, többfunkciós jégcsarnok megépítéséről, valamint a Sóstói Stadion fejlesztésének lehető leggyorsabb kivitelezéséről"

A polgármester pedig arról beszélt, hogy az előkészületek felgyorsításával már jövő év közepén, vagyis 2014-ben megindulhatna az építkezés.

Ennek megfelelően a kormány 1922/2013 (XII.11.) határozata kilencmilliárd forintot biztosított két évre 2014-15-re a beruházásra, egy rendelettel pedig nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánította azt. Az összeg első fele, 4,5 milliárd forint bele is került a 2013-as költségvetésbe.

Székesfehérvár közgyűlése is tárgyalta a beruházást, és ekkor Vígh László kormánybiztostól az hangzott el, hogy 2016 elejére készülhet el a stadion.

Amikor majdnem egy évvel később, 2014 novemberében bemutatták a látványterveket, kiderült hogy egy teljesen fedett, a mostani befogadóképességgel megegyező, 14 ezres stadion épül; ekkor már 2016 végére ígérték a befejezést, Cser-Palkovics polgármester szavai szerint a stadion melletti sóstói természetvédelmi terület is megújul majd, egy későbbi nyilatkozata szerint ,,teljes városrészi rehabilitáció valósul meg".

Így 2015 szeptemberére ígérte a bontás megkezdését.

Kapcsolódó cikkek

Garancsihoz köthető cégek nyerték a legtöbb közbeszerzést tavaly - itt a toplista

Dől a közpénz Garancsi természetjáróihoz, több mint egymillió forint jut a kékkör minden kilométerére

Nagy György és Garancsi István is részesülnek az offshore gázbizniszből

Hogyan lett a 8-ból 50 milliárd forint? - Így kúsztak az egekbe a vizes-vb költségei

Természetvédelmi terület mellett terjeszkedik az Orbán-család hulladékhasznosító cége

Közben nemcsak a határidő tolódott, hanem az összeg is jelentősen megugrott: az 1285/2015. (IV.30) kormányhatározat ugyanis különösebb indoklás nélkül 2017-es befejezést, és már 11 milliárd forintot rendelt a beruházáshoz - és ne feledjük, a Sóstói Stadion esetében nem új aréna épül, hanem háromnegyed részben újul meg a meglévő létesítmény.

A tavaly áprilisi kormányhatározat pedig újabb célokat és összegeket csapott hozzá az eddigiekhez: 3,85 milliárd forintot rendeltek a szomszédos természetvédelmi terület megújítására és a város másik felében található Vidámparki Csónakázótó rendbetételére - vagyis összesen 14,85 milliárd forintot stadionfejlesztésre és a stadion környékének csinosítására.

A szkeptikusok szerint bár jól hangzik a szomszédos - és évtizedek óta érintetlen - Sóstó rekultivációja, a hivatkozás nem szól másról, mint hogy újabb összegeket költenek a stadionra.

Egy meghiúsult beruházás

Az összegek nőttek, de még a bontási munkálatokra sem írták ki a közbeszerzést.

Székesfehérváron széles körben elfogadott vélekedés, hogy a csúszás szoros korrelációt mutat a Gánton ekkor történtekkel: 2015 elején kiderült, hogy az Orbán család érdekeltségébe tartozó Nehéz Kő Kft. a várostól 25 kilométerre található Gánt és Zámoly határában, a tulajdonában álló volt kavicsbánya területén évi több tízezer tonna anyag kezelésére alkalmas hulladékfeldolgozót szeretne létesíteni. Erről az Átlátszó is részletesen írt.

Ez azonban a helyiek ellenállásába ütközött, így Orbán Győző 2015 júliusában elállt a beruházástól. A közvélekedés szerint az építkezés során fel nem használt bontási törmelék ide került volna, ha létrejön a feldolgozó.

De nem jött létre, és 2015 júniusában Székesfehérvár kiírta a közbeszerzési eljárást a bontásra, aminek 2016. január elejére értünk a végére. Hogy a tervek szerint áprilisban induló építkezés során ki lesz a kivitelező, még kérdéses, de a csapat környéke tele van építőipari cégekkel.

A Market már felépítette a Fradi stadionját, referenciája van, ezzel együtt még a NER-ben is meglepő lenne, ha Garancsi István egyik cége felépíthetne egy stadiont a klubjának - állami pénzből.

Ajándék stadionnak

Azt Székesfehérváron is tudják, hogy a stadionnál jobb helye is lenne a majdnem 15 milliárd forintnak. A Videoton futballcsapata megnyerte az előző bajnokságot, azonban nemcsak a Bajnokok Ligájából pottyant ki, hanem az új szezonban kieső helyen is állt egy ideig az NB I.-ben, míg most éppen harmadik.

Stadionügyben ennél is nagyobb gond, hogy az átlagos nézőszáma az előző szezonban nem érte el a 3500-at, vagyis az új stadion befogadóképességének negyedét, de 6000-nél többen egyszer sem voltak Sóstón.

Ez az új bajnokságban még sanyarúbban alakult, 1300-as átlaggal és 5000-es csúccsal. Az azonban Fehérváron is egyértelmű: egy 15 milliárdos ajándékot nem lehet visszautasítani.

Csepregi Botond

http://atlatszo.hu/2016/01/23/a-mezszponzor-strabag-cege-bontja-garancsi-klubjana k-stadionjat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: székesfehérváron, kormányhatározat, csoportmeccseket, kormánybiztostól, felgyorsításával, lebonyolításával, sportberuházások, természetvédelmi, városgondnoksága, rehabilitációról, sajtótudósítások, stadionberuházás, székesfehérvári, kivitelezéséről, visszautasítani, stadiontörténet, háromnegyedének, nemzetgazdasági, műanyagszékeket, sztrádaépítések, önkormányzatnak, felhasználhassa, vállalkozásához, futballakadémia, városgondnokság, előkészületeket, gyémántfokozatú, látványterveket, térítésmentesen, székesfehérvár, közbeszerzések, rendbetételére, fejlesztésének, költségvetésbe, dunaújvárosban, érdekeltségébe, mezszponzor Strabag, székesfehérvári Sóstói, csúszásban nagy, közeli Gánton, költségek gyorsan, kezdetben becsült, projekt kapcsán, hirdetmény nélküli, tulajdonos székesfehérvári, futballcsapat csak, főlelátó ugyanis, helyén marad, állam milliárdokat, stadionokra –, elvileg magáncégek, viszonyok jóval, Strabag-leányvállalat STR Építő Kft, Sóstói Stadion, Orbán Viktor, Közbeszerzési Értesítőben, Építő Kft, Vagyis Garancsi István, Garancsi István, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Székesfehérvár Városgondnokság Kft, BMSK Zrt, Kotrástechnika Építőipari Kereskedelmi, Szolgáltató Kft, Székesfehérvár Városgondnoksága Kft, Real Madrid, UEFA IV-es, Bajnokok Ligája-csoportmeccseket, Strabag-cég Számító-, Ügyviteli Központ Kft, Európai Csalás Elleni Hivatal, Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő, Strabagot Védő Koalíció, Strabag Olajfa Koalíció, Market Zrt, Selmeczi Gabriellát, Fehér Cégcsoporthoz, Fehérép Kft, Útéppark Kft, Nemes Károlyon, Roneko Kft, Nemes Károly, Nemes Ferenccel, Nemes Ferenc, Csányi Sándor, Fehérvár FC Kft, Elios Zrt, Kotrástechnika Kft, Közbeszerzési Hatóság, Strabag MLL, Cser-Palkovics András, Vígh László, Nagy György, Vidámparki Csónakázótó, Nehéz Kő Kft, Orbán Győző, Bajnokok Ligájából, Csepregi Botond,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.05. 23:22 A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az ola...
12.05. 22:42 Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt úgy véli, jó elnöke lett volna a...
12.05. 22:32 Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
12.05. 21:32 Premier League - Menesztették az Everton edzőjét
12.05. 21:23 Női kosárlabda EK - Csoportelső lett a Szekszárd
12.05. 21:23 Jégkorong Erste Liga - Debrecenben győzött a Csíkszereda
12.05. 21:22 Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohu...
12.05. 20:42 Rövidpályás úszó-Eb - A csütörtöki eredmények
12.05. 20:32 Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egye...
12.05. 20:32 Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Felállítjuk a kis fenyőfát , ...  Hiányzol  Jó reggelt  Karácsonyi gömbök  Mikulás virágok  Retro karácsonyi lapok  Facebookon kaptam Krisztina...  Facebookon kaptam  Téli kép  Facebookon kaptam  Téli kép  Szèp estét kedves látogat...  Barátság  Deres rózsa  Barátság  Téli kép  Vidám, szép napot kívánok ! .....  Ötvenen túl  Barátság  Nő hegedűvel  Verona  EMLÉKKÖNYV Mi volt elmúlt, De...  Facebookon kaptam  Szèp estét  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Karácsonyi díszek  Hóember  Karácsony  Téli este  Színes füst  Karácsony éjjelén  Mai harmónia kártyám  Trojka  Domonkos Jolán versei  Ajándék......  Téli kép  Facebookon kaptam  Havas a táj, és kislány táncol...  Téli kép  Hiányzol  Png nő  Csodás napot  Karácsonyi gömbök  Barátság  Karácsonyi keret  Rózsa fa  Csikszerda koncert templomunkb...  Barátság  Facebookon kaptam  Téli kép  Angyalom  Kellemes délutánt kívánok!  Facebookon kaptam  Karácsony  Gyerekek anno télen  Advent 2  Ülj le egy percre.....  Pablényi Istvánné, Piroska: K...  Szabadi Lívia: A várakozás ide...  Ajándék......  Soha ne próbálj senkit változá...  Ajándék......  Én vagyok a hit  Karácsonyi gömbök  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szèp estét kedves látogat...  Facebookon kaptam  Betty Boop táncol  Karácsonyi keret  Az emberek a sötétben mihez ke...  Évszakok  Facebookon kaptam  Bárány számlálás  Kesztyű  Kellemes kávézást!  Karácsonyi keret  Téli kép  Szabadi Lívia: A várakozás ide...  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Az Örök Király . . .  Gyerekek anno télen  Karácsonyi díszek  ...akiket az igazságért üldözn...  Facebookon kaptam  Betty Boop táncol  Csoki tojások  Karácsonyfa  Évszakok  Facebookon kaptam  Naplemente  Sexy nő  Karjaidban  Facebookon kaptam  Karácsonyi díszek  Kellemes hetet  Retro karácsonyi lapok  Retro karácsonyi lapok  Csoki tojások  Barátság  Boldog hetet 
Bejegyzés Címkék
mezszponzor Strabag, székesfehérvári Sóstói, csúszásban nagy, közeli Gánton, költségek gyorsan, kezdetben becsült, projekt kapcsán, hirdetmény nélküli, tulajdonos székesfehérvári, futballcsapat csak, főlelátó ugyanis, helyén marad, állam milliárdokat, stadionokra &#8211, elvileg magáncégek, viszonyok jóval, korrupciós kockázatot, átláthatóság pedig, székesfehérvári stadionberuházás, stadion azonban, cégtől bérelte, város felhasználhassa, beruházásra szánt, magáncég által, állami tulajdonú, bontással kapcsolatban, másik eredményt, önkormányzati tulajdonú, fehérvári stadionban, tényleges bontás, bontás során, műanyagszékeket szétdobják, város több, lelátó darabjait, jelenlegire csak, főlelátóval szembeni, első Orbán-kormány, régi főlelátót, mostani tribün, mostanihoz hasonlóan, bontást végző, szintén Strabag-cég, sztrádaépítések során, osztrák hátterű, közbeszerzések terén, elmúlt évben, helyzetbe hozott, ellenzéki pártok, legképtelenebb vádakat, magyar tulajdonú, bökkenő csak, felcsúti futballakadémia, építőiparba azóta, tulaj néhány, nemzetközi szereplés, céljaink közösek, gyémántfokozatú szponzor, szintén kiemelt, közleménye napján, kiíró által, ablaküzeme révén, másik pedig, szintén székesfehérvári, magyar focinak, 2000-es években, utóbbi időben, kisebb bontási, nyertes ajánlattevő, nyertes ajánlatot, szerződés megkötésétől, győztes ajánlat, most kihirdetett, előző eljárás, kilencből tizenöt, fehérvári történet, kihelyezett kormányülés, város polgármestere, város honlapjának, miniszterelnök emellett, tervek elkészítését, polgármester pedig, előkészületek felgyorsításával, kormány 1922, rendelettel pedig, összeg első, 2013-as költségvetésbe, évvel később, teljesen fedett, stadion melletti, későbbi nyilatkozata, bontás megkezdését, legtöbb közbeszerzést, közpénz Garancsi, kékkör minden, offshore gázbizniszből, vizes-vb költségei, határidő tolódott, beruházáshoz &#8211, meglévő létesítmény, tavaly áprilisi, szomszédos természetvédelmi, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1296
  • e Hét: 3296
  • e Hónap: 16137
  • e Év: 463385
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.