Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
KILÁTÁSTALANSág!!!
  2016-02-02 18:49:33, kedd
 
 

15 érv amellett, hogy az emberek miért mennek el Nyugatra


Érces János, 2016. február 02., 14:51
Privátbankár


Szinte mindenki ismer olyat, aki külföldön él, ha meghallgatjuk őket, kiderül, számos nyomós oka van annak, hogy távoztak. A főbb okok, hogy itt alacsonyak a bérek, az alacsony jövedelműeknek esélyük sincs megtakarítani, előre lépni, a főbb rendszerek, mint a nyugdíj, az oktatás vagy az egészségügy rossz állapotban vannak és javulás nem látszik. (Jegyzet.)

1. Az a bizonyos óriási bérkülönbség

Nyugat-Európában négyszer-ötször akkorák is lehetnek a bérek, mint itthon, és igaz ugyan, hogy magasabbak az árak is, de nem annyival, csak átlagosan másfél-kétszeresek. (Nézze meg grafikonunkat.) A lakhatás és az élelmiszer különösen húzós, de ha azokon sikerül spórolni, magasabb lehet az életszínvonal és főleg többet lehet megtakarítani.

2. Mindent a gazdagoknak

A jelenlegi kormányzat, melynek megváltozására jelenleg kevés esély látszik, eddig szinte mindent a jómódúak, magas jövedelműek kedvéért csinált, az alacsony jövedelműek helyzete romlott, a középen levőké jó, ha szinten maradt. (Lásd az egy kulcsosnak nevezett adó és a legalacsonyabb jövedelmek nulla adójának megszüntetése, végtörlesztés, amiben csak a jól szituáltak tudtak részt venni, és még napestig lehetne sorolni.)

Ebben a politikában semmi változás nem látszik már öt éve, tehát ha nem a társadalom magasabb jövedelmű 10 vagy 20 százalékába tartozol, nem jók a kilátásaid kormányzati oldalról.

3. Ne halj bele a várólistákba

Magyarországon annyira vacak és csak egyre romlik az egészségügy helyzete, annyira menekülnek a jó szakemberek, hogy ha nincs sok pénzed magánorvosokra, magánklinikára, lehet, hogy egy kórházi fertőzésbe, műhibába vagy egy végtelen várólistába fogsz belehalni értelmetlenül. (Lásd itt a már ma is borzasztó halálozási statisztikákat.)

4. Lesz-e nyugdíj?

Nyugdíj lehet, hogy nem lesz, mert nem lesz, aki megtermelje. Kevesen vannak és jórészt elmennek a fiatalok, nincs munkáskéz, bevándorlók sem jönnek, akik jönnek, azokat vagy bezárják, vagy kitoloncolják. Megtakarítani az emberek többsége nem tud eleget, mert keveset keres.

Kortól függően jó pár tízezer forintot kellene havonta eltenni, megfelelő pozitív reálkamattal, hogy saját magunk fizessük a nyjugdíjas életünket. Ráadásul az állam a magánnyugdíjpénztárak államosításával újra bebizonyította, hogy hosszú távra tervezni itt ostobaság.

Oda kéne tehát menni, ahová a fiatalok mennek - igen, öngerjesztő folyamat lehet, minél többen mennek, annál többen menni fognak.

5. Szürkegazdaság, mininyugdíj

Alacsony a béred, feketén dolgozol, minimálbérre vagy bejelentve, vagy társadalom-biztosítási szempontból a minimálbérnek is csak egy részét figyelembe vevő kényszervállalkozásban melózol (például EVA, KATA)? A nyugdíjrendszer ugyan nagyon valószínű, hogy változni fog a következő 10-20-30 évben, de ha figyelembe veszik az alacsony fizetésed, végképp csak alamizsnára számíthatsz.

Érdemes olyan országot keresni, ahol még a pohármosót vagy a takarítónőt is rendesen bejelentik, legrosszabb esetben a nyugati minimálnyugdíjból is jól meg tudsz majd élni valahol Kelet-Európában vagy Délen - remélik sokan.

6. Nem lehetsz beteg, nem nyaralhatsz

A magyar dolgozók nagy része annyira kiszolgáltatott, hogy el sem mer menni betegállományba vagy nyaralni, vagy nem engedik el. Másnak nincs pénze arra, hogy valóban kikapcsolódjon, szabadsága idején is dolgozik vagy otthon barkácsol, lakásfelújít, fusizik. Más szabadsága alatt is az okostelefonon vagy a laptopon lóg és szolgálja főnökeit.

Orvosok szerint egészségünk érdekében évente legalább két egybefüggő hétre, olyan szabadságot kéne kivennünk, ami teljes környezetváltozást és kikapcsolódást biztosít. Külföldön, például a németeknél a szabadság szent, egész tartományokban áll meg az élet, a dolgozókat akkor is elküldik, ha nem akarnak szabadságra menni, gyárak állnak le, az emberek három-négy hétre is el tudnak menni.

7. Fasizálódunk

Az ország (sőt tulajdonképpen egész Kelet-Európa) egyre szélsőségesebb, sokak szerint fasizálódik: a lakosság kétharmada már csak jobb híján is a szélsőjobbra és az attól csak csekély mértékben különböző ideológiájú kormánypártra szavaz.

A csapból és a köztelevízióból is kirekesztő, fenyegető, megkülönböztető, megbélyegző, lenéző, antidemokratikus eszmék folynak, az emberiességet, szolidaritást szinte teljesen kiirtották a társadalom nagy részéből. Olvasói hozzászólásokat olvasni rosszabb, mint egy horrorfilm.

Állandóan ellenségeket keresnek és találnak. Liberálisok, kisebbségek, külföldiek, másként gondolkodók, ellenzékiek stb. ellen uszítanak, valamit mindig találnak, nem tudhatod, nem te leszel-e a következő kiszemelt csoport tagja. Hergelik vele a társadalom nagy részét. Ha ez így megy tovább, előbb-utóbb vér fog folyni. Egyszer még agyoncsaphatnak az utcán, mert színesbőrűvel sétálsz, vagy villamos elé lökhetnek, mert ellenzéki lapot olvasol.

8. Rosszul teljesítünk a Pisa-teszten

Az oktatás eléggé egybehangzó vélemények szerint szintén leépülőben, nem mi mondjuk, ezt mutatja például a nemzetközi standard, a Pisa-teszt. (Például itt volt róla szó.) Ha gyereked van, vagy szeretnél, és azt akarod, hogy modern, versenyképes oktatást kapjon, inkább menj innét Nyugatabbra.

9. Lakáshoz jutni, de miből?

Bár a három gyerekeseknek most nagyot ígértek a 10+10 millió forinttal, sok alacsony keresetű embernek esélye sincs lakáshoz jutni, hitelhez önerőt félretenni. Főleg, ha eleve albérletben lakik, amire elmegy a fizetése komoly hányada.

Az átlag alatti fizetésekbe egyszerűen nincsen Magyarországon belekalkulálva ennek a költsége, mint ahogy a havi több tízezer forintot is elérő egyetemi tandíj vagy egy magánklinika, vagy egy fontos, várakozás nélküli műtét csúszópénze, más nagyobb rendkívüli kiadás sem. A továbblépés esélye nulla közeli.

10. Bürokráciacsökkentés? Hol?

A sok ígérgetés ellenére alig javul a bürokrácia, az egy ablakos ügyintézés alól mindig vannak kivételek, amiért az több ablakossá képes alakulni, vagy ugyanahhoz az egy ablakhoz kell visszajárni újra és újra, akár hetekig is.

11. A munkanélküliség réme

A közgazdászok szerint az utóbbi idő gazdasági fellendülését elsősorban az EU-támogatások okozták, amelyek azonban egyszeriek, így elapadásukkal a gazdaság is vissza fog esni pár éven belül. A potenciális növekedésünk, azaz a rendkívüli tételektől megtisztított növekedési lehetőségünk nagyon csekély.

Ez újra növelheti a munkanélküliséget és ronthatja az életszínvonalat. A munkanélküli-ellátást annyira megcsonkították, hogy az éhenhaláshoz sem elég. Ha pedig valaki közmunkára kényszerül vagy sokáig munkanélküli marad, egy életre megbélyegeződhet, mint használhatatlan ember.

12. Elüldözött cégek és vállalkozók

Sikeres vállalkozóink húznak cégestül Nyugat-Európába vagy Amerikába, mert itt nem biztonságos: valamilyen ürüggyel elvehetik a céged vagy a piacod, rád szabadíthatják az adóhivatalt vagy a többi hatóságot, különadóval lehetetleníthetnek el. Ha a multimilliomosnak, nagytőkésnek kívül tágasabb, milyen törődést várjon az egyszerű ember?

Aki tőkés mégis itt marad, nem akar vagy nem mer beruházni, hitelt felvenni, a megvalósuló beruházások jórészt nem termelőek (például stadionok). Ez előbb-utóbb csúnyán visszaüthet a gazdaságra, vagy talán már vissza is ütött.

13. Állandó sikerpropaganda

Lassan mindenhonnét ugyanaz a kormányzati sikerpropaganda és állami hírügynökségi hírfolyam (vagy a bulvár) ömlik. Csak a kormánypárti sajtót finanszírozzák állami hirdetésekkel. Eközben a független sajtónak, bár még létezik, alig van pénze igényeset alkotni és nem mindenhová jut el.

14. Korrupció, hát az nincs

Mindenki tudja, hogy velejéig korrupt a magyar társadalom és politikai osztály, ezek is lopnak, azok is lopnak, hivatalosan mégsem létezik a korrupció. Trafikmutyi, kaszinómutyi, ilyen mutyi, olyan mutyi... A törvényeket is a haveroknak írják, lex ilyen haver, lex olyan haver, hosszú listákat lehet róluk írni, van, aki meg is teszi (Ténytár).

Kevesen gondolnak bele abba, mennyibe kerül ez nekünk és mennyivel lehetne jobban élni, ha ez nem lenne. De aki igen, azoknak borzasztóan irritáló és magalázó, hogy miközben becsületesen dolgoznak, mások röhögnek a markukba és élősködnek rajtuk.

15. Szűnni nem akaró rosszkedv

A magyarok híresen rosszkedvűek, elégedetlenek, nagyon sok ember hangulata pocsék, ami az alacsony bérekkel, létbizonytalansággal, kilátástalansággal, az eddig elmondott tényezőkkel függhet össze. Sokan elégedetlenségüket agresszivitással vezetik le vagy szélsőséges ideológiákat kezdenek vallani. Nagyon rossz ilyen környezetben élni.


http://privatbankar.hu/makro/15-erv-amellett-hogy-az-emberek-miert-mennek-el-nyug atra-289998
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: agresszivitással, megbélyegeződhet, antidemokratikus, sikerpropaganda, betegállományba, államosításával, használhatatlan, nyugdíjrendszer, hozzászólásokat, megcsonkították, agyoncsaphatnak, köztelevízióból, kiszolgáltatott, munkanélküliség, megkülönböztető, életszínvonalat, magánorvosokra, jövedelműeknek, kikapcsolódjon, magyarországon, kikapcsolódást, szélsőségesebb, statisztikákat, tulajdonképpen, tartományokban, finanszírozzák, magánklinikára, szabadíthatják, bebizonyította, megváltozására, szürkegazdaság, belekalkulálva, legalacsonyabb, fellendülését, hirdetésekkel, grafikonunkat, emberek miért, főbb okok, alacsony jövedelműeknek, főbb rendszerek, oktatás vagy, egészségügy rossz, élelmiszer különösen, jelenlegi kormányzat, alacsony jövedelműek, középen levőké, legalacsonyabb jövedelmek, politikában semmi, társadalom magasabb, kilátásaid kormányzati, egészségügy helyzete, kórházi fertőzésbe, Érces János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem kell ide békemenet  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Imádkozás Krisztus értelméért  Isteni zsebkendők  Nem mindegy  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Hernádkak  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Por  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az embernek fiatal korában van  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Őri István - Dal az életről  Az élet  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  A Mindenható Istenben bízva  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Imádkozás Krisztus értelméért  Üdvözöllek az oldalamon  Az élet  Facebookon kaptam  Kezdet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Dóró Sándor: Tétova lét  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Tavaszról álmodom,  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Alvó cica  Keresd azt a valakit,...  Evan Esar tollából  Esti kép  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Ibolya  Ne feledjük: a föld jóval több...  Meghitt estéken . . .  Alvó baby  Házi botox  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ez a miénk!  Kezdet  Március 15 emlékére virágba bo...  Nem kell ide békemenet  Csendes éjszakán  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Müller Péter tollából  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Szent Pio atya! 
Bejegyzés Címkék
emberek miért, főbb okok, alacsony jövedelműeknek, főbb rendszerek, oktatás vagy, egészségügy rossz, élelmiszer különösen, jelenlegi kormányzat, alacsony jövedelműek, középen levőké, legalacsonyabb jövedelmek, politikában semmi, társadalom magasabb, kilátásaid kormányzati, egészségügy helyzete, kórházi fertőzésbe, végtelen várólistába, emberek többsége, nyjugdíjas életünket, fiatalok mennek, részét figyelembe, nyugdíjrendszer ugyan, következő 10-20-30, alacsony fizetésed, pohármosót vagy, nyugati minimálnyugdíjból, magyar dolgozók, okostelefonon vagy, szabadság szent, dolgozókat akkor, emberek három-négy, lakosság kétharmada, attól csak, társadalom nagy, következő kiszemelt, oktatás eléggé, nemzetközi standard, három gyerekeseknek, 10+10 millió, fizetése komoly, átlag alatti, havi több, továbblépés esélye, több ablakossá, munkanélküliség réme, közgazdászok szerint, potenciális növekedésünk, rendkívüli tételektől, életre megbélyegeződhet, céged vagy, adóhivatalt vagy, többi hatóságot, egyszerű ember, megvalósuló beruházások, kormányzati sikerpropaganda, kormánypárti sajtót, független sajtónak, magyar társadalom, haveroknak írják, magyarok híresen, alacsony bérekkel, eddig elmondott, agresszivitással, megbélyegeződhet, antidemokratikus, sikerpropaganda, betegállományba, államosításával, használhatatlan, nyugdíjrendszer, hozzászólásokat, megcsonkították, agyoncsaphatnak, köztelevízióból, kiszolgáltatott, munkanélküliség, megkülönböztető, életszínvonalat, magánorvosokra, jövedelműeknek, kikapcsolódjon, magyarországon, kikapcsolódást, szélsőségesebb, statisztikákat, tulajdonképpen, tartományokban, finanszírozzák, magánklinikára, szabadíthatják, bebizonyította, megváltozására, szürkegazdaság, belekalkulálva, legalacsonyabb, fellendülését, hirdetésekkel, grafikonunkat, megtisztított, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 40
  • e Hét: 1698
  • e Hónap: 18491
  • e Év: 151408
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.