Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ömlik ki a pénz a külkerbankból, mintha nem lenne holnap
  2016-02-03 17:53:19, szerda
 
   
  Komolyan érdekelne, hogy egy Fidesz szavazó erre mit tudna mondani. Milyen belső disszonancia kell még? Nagyon kérem, hogy egy szavazó segítsen már megérteni, mi az amit én nem látok, és ő igen, vagy fordítva?
Természetesen ezeknek az embereknek börtönbe kell menniük, már csak az a kérdés mikor. (nem a szavazóknak..)
Ugyan már, mi egy bankrablás, egy bank alapításhoz képest?
Itt meg még alapítani sem kellett, csak jó kezekbe adni az irányítást.

*******

Ömlik ki a pénz a külkerbankból, mintha nem lenne holnap

kasnyikm
gazdaság
ma 12:01


Mire gondol az ember, ha elhangzik az, hogy ,,Eximbank"? Talán egy szürke, unalmas kis állami külkereskedelmi bankra.

Hát, ez már a múlté, a mai magyar Eximbank már nem egy külkereskedelmi szakbank, hanem rengeteg adófizetői pénzt elnyelő, még annál is több pénzt a nemzetközi piacról állami garanciával beszívó, és egyre furább, belföldi ügyleteket hitelező bankgömböc lett.

Az Eximbank - illetve a vele együtt Exim brand alatt tevékenykedő Magyar Exporthitel Biztosító, a Mehib - célja az lenne, hogy a külföldre termelő cégeket kedvezményesen hitelezze, és ezzel is egyengesse útjukat a nemzetközi versenyképesség rögös útján, sok más ország eximbankjához hasonlóan. Erre külön törvény is van. Azaz volt.

Az utóbbi időben az Eximbank teljesen nyíltan kezdett hitelezni olyan dolgokat, mint Andy Vajna TV2-vásárlása, vagy Garancsi István CSOK-áremelkedést tökéletes időzítéssel kihasználó Kopaszi-gátas lakópark-projektje, miközben Kuna Tibor cége szervez rendezvényt, a Századvég ad tanácsot és még egy Duna Aszfalthoz kötődő cég is megjelent beszállítóként - azaz megjelentek a bank körül az állam más részeinél máshol már megszokott pénztalicskázó érdekcsoportok.
Gyanús dolgok

Akkor sokan felkapták a fejüket, amikor 2014 nyarán egyszer csak kinevezték az Eximbank vezérigaztó-helyettesének a nagyjából nulla banki tapasztalattal rendelkező Puskás Andrást, aki korábban Rogán Antal helyettese volt az V. kerületben.
Puskás András.

Innentől kezdve tényleg felgyorsultak a dolgok a bank körül. Nem sokkal később, 2014 decemberben leváltották az akkori, világbankos hiteleket letárgyaló vezérigazgatót, Nátrán Rolandot a korábbi MFB-s Urbán Zoltánra. Igaz, ebben szerepet játszhatott egy szövevényes ügy, amiben Nátránék, legalábbis az új vezetés szerint, hátrányos, hűtlen kezelést kimerítő (sőt, a büntető feljelentés szerint ,,bűnszervezetben elkövetett") szerződést kötöttek az Eximbank új, Lánchíd Palotában létesítendő székházáról Nobilis Kristóf Döb-68 nevű cégével. A per egyelőre tart, addig is, a bérleti díjat mindkét helyre fizeti az Eximbank, adófizetői pénzből.

A banknak a jelek szerint már kevés volt a korábbi szerep, tehát hogy kísérgessék a külügyminisztert a keleti nyitás soron következő állomásaira, és a bankokon keresztül pénzeljék a kis exportőrcégeket. Csak jöttek és jöttek a fura gigahitelek:

11 milliárd forint (35 millió euró) egy diósgyőri vasműre egy szlovákiai szír üzletembernek, Aksam Barakatnak, amiből a mostani helyzet szerint nem lesz semmi. (Bejelentés: 2015. április.)
A 9,2 milliárd forintos közvetlen állami támogatáson túl nagyjából harmincmilliárd forintos hitel a Kárpáti László agrárvállalkozó Tisza-TK Projekt Kft-jének egy óriási gabonafeldolgozó üzemre Tiszapüspökiben. (Bejelentés: 2015. július.)
Ismeretlen összegű hitel az időközben Csányi Sándor befolyása alá került egykori Olajterv, ma már OT Industries százhalombattai gumifeldolgozó üzemére - azóta az ötlet, legalábbis ebben a formájában, kútba esett. (2015. január.)
6,7 milliárd forint (21 millió euró) Andy Vajna kormánymegbízott-kaszinókedvezményezettnek, hogy meg tudja vásárolni a TV2 tévécsatornát. Ez csak 2015 decemberben derült ki.
16 milliárd forint (52 millió euró) Garancsi István Market Építőjének Kopaszi-gáti építkezésére (ezt nem jelentették be, sőt, a pletykák szerint az Eximbanknál és a Marketnél is meg voltak lepődve).

Ami Vajna és Garancsi beruházásait illeti, azok nem csak azért furák, mert hát mégiscsak a miniszterelnök folyamatosan a kedvükre módosított jobszabályokkal és milliárdokkal jutalmazott barátairól van szó, hanem azért is, mert

egy tévécsatorna-vásárlásnak vagy egy budapesti lakópark-építésnek a világon semmi köze nincs az exporthoz.

Korábban nem is adhatott volna ilyen hitelt az Eximban, egészen 2014 szeptemberéig, amikor is módosították az Eximbankot szabályozó törvényt (a sok fura dolgot tartalmazó költségvetési salátatörvény módosításának részeként). Bekerült az Exim által folyósítható hitelek közé a ,,nemzetközi versenyképességet javító befektetés", ami lehetővé tette, hogy belföldi cég exporthoz nem kapcsolódó beruházásait is finanszírozzák. Ahogy a törvény fogalmaz, akkor, ha az OECD módszertana szerint ,,számszerűsíthető előny" mutatható ki az adott cégnél a finanszírozott fejlesztési beruházással, ami aztán segíti a nemzetközi piacra lépést.

Ezek miatt a megkötések miatt Vajna és Garancsi beruházásai tényleg csak akkor férnek bele az Exim által finanszírozható körbe, ha a jogszabályt az értelmezhetetlenségig feszítjük.

Az is fura, hogy az Eximbank kötvényeit 2012 és 2014 megvásárló nemzetközi befektetők nem tudhattak arról, hogy nem exportcélú beruházásokat is finanszírozni fognak. Persze ha ezekkel valami gond lesz, akkor nem kell félniük a befektetőknek, egyszerűen csak aktiválódni fog a magyar kormány kezességvállalása. Azaz ha Vajna vagy Garancsi projektjei elbuknak, vagy valami miatt nem teljesítenek, azt a magyar adófizetők fogják kifizetni.

És még csak ez után jött a rejtélyes 10+6 milliárd forintos kockázati alapról szóló pályázat, amit a Forbes által hallott piaci vélemények szerint nem másra írtak ki, mint Rogán Antal első feleségének férje (és így a miniszterelnöki kabinetminiszter első gyerekét is nevelő) Gubicza Ágoston cégére, a GB & Partnersre. Az Eximbank azóta is titkolja a pályázat végeredményét, a szokatlanul szűk határidőre bravúros választ adtak. A Kölcsényi és Némethi Ügyvédi Iroda egyébként írd és mondd

százhatvanmillió (160 000 000 ;-)) forint

értékben adott tanácsot a kockázati tőkealap felállításához. Ez a cég dolgozott az V. kerületnek is, amikor Rogán volt a polgármester, Puskás pedig az alpolgármester.

De a jelek szerint csorog a pénz kormányközelbe egyébként is. Például a Századvég azzal nyitotta az évet, hogy nyert egy-egy - a szokásos eleganciával a 25 milliós értékhatárt éppen hogy alulról súroló - közbeszerzést az Exim-csoportnál: egy 24,4 milliósat a Mehib-nél, valamint egy 24,2 milliósat az Eximbanknál. Erről a Figyelő azt írta, hogy különös, miért kell az exportfinanszírozáshoz az országban valószínűleg mindenkinél jobban értő Eximbank helyett az ezen a területen semmilyen tapasztalattal nem bíró Századvégtől tanácsot kérni?

A Figyelő értesülései szerint feltűnt az üzleti sikereit Istentől származtató Kuna Tibor is az Exim körül, az államtól idén 12 milliárdot betakarító PR-cége, a Young & Partners szervezi a bank rendezvényeit. Igaz, ennek hivatalosan semmi nyoma (ennek a 125 millió forintos közbeszerzésnek például nincs hivatalos eredménye egyelőre), csak a Young & Partners oldalán látható az Eximbank a referenciák között.

De nyert közbeszerzést az Exim csoporttól a Humansoft kft. is, 23,9 millió forintért szereztek be eszközöket, illetve 23,2 millióért bővítték a központi adattárolási infrastruktúrát. A Humansoft a 4ig Nyrt. - korábban Freesoft - tulajdonában áll, aminek számos fura tulajdonosi-cégvezetői összefonódása van. A legnagyobb tulajdonosa Fehér István, aki a Provital tulajdonosaként sorozatos közpénz-nyerő, de jelentős tulajdonos a Tief Terra is, amely több szálon kötődik a Szíjj László-féle Duna-Aszfalt csoporthoz. A Humansoft egyébként a közpénzkereső szerint csak 2015-ben 17 közbeszerzést nyert el, 210 milliárd forint értékben.

Egyszóval egyre vaskosabb csatornákban folyik ki a pénz a bankból.

De hogyan vált ez lehetségessé?
Külkergömböc

Korábban ahhoz lehettünk szokva, hogy az MFB, azaz a Magyar Fejlesztési Bank adja a gyanús állami hiteleket, bár ezekre sokan talán már nem is emlékeznek (nem teljes lista: Rác fürdő, sávolyi motoGP-pálya, gödi golfpálya, pápai húsüzem, szolnoki papírgyár, adonyi magtárbázis, győri Quaestor-beruházás, Malévba öntött vagyonok - mindegyik elsüllyedt adófizetői milliárdokat hagyott maga után). Annyira az MFB diktálta az iramot az állami bankvilágban, hogy egészen 2011-ig az MFB alá volt beszervezve az Exim.

De aztán a Fidesz-korszakban kihúzták az MFB alól a külkerbankot, előbb a Matolcsy-féle Nemzetgazdasági Minisztérium, majd a Szijjártó-féle Külügyminisztérium lett a fölérendelt szerv. (Ekkor keveredett bele az Eximbank a Quaestor-ügybe, amikor kiderült, hogy a tulajdonosi jogokat megtestesítő, piacképtelen Exim-részvényeket Tarsoly Csaba csaló cégénél tartotta a Szijjártó-féle külügyminisztérium - hogy miért, arra továbbra sincs józanul elfogadható magyarázat.)

De ekkorra már hihetetlen tempóban szívták be a forrásokat.

Így alakult a két nagy állami bank mérlege az utóbbi években:
Millió forintban. Balra az Eximbank, jobbra az MFB, fent a forrásai, lent az eszközei, 2008 és 2014 között. (Forrás: MNB.)

A fenti két ábrán azt látjuk leegyszerűsítve, hogy honnan van pénze (források), és mire költi ezt a pénzt (eszközök) a két állami bank.

Az rögtön látszik, hogy az MFB egy sokrétűbb cégcsoport, és sokkal több értékpapír és közvetlenül birtokolt vagyon van a konszolidált mérlegében, mint a lényegében csak hitelezéssel foglalkozó Eximbanknak. De az utóbbi bődületes tempóban nő.

Miből nőtt ekkorára az Eximbank? Mint a felső, a bank forrásait követő grafikonból, azon belül is a zöld sávból látszik, a bank kötvényadósságai ugrottak meg egészen durván. Az Exim ugyanis három komoly devizakötvényt bocsátott ki:

2012 végén 500 millió dollárt (éves kamat: 5,5 százalék, lejárat: 2018),
2013 őszén 400 millió eurót (éves kamat: 2,12 százalék, lejárat: 2019),
2014 őszén megint 500 millió dollárt (éves kamat: 4 százalék, lejárat: 2020).

Összesen tehát mai értéken 412 milliárd forintnyi devizaadósságot halmozott fel a bank egészen rövid idő alatt, a pénzt külföldi befektetők adták össze. Ezek között volt olyan kötvény, a 2013-as, aminek a hitelminősítése AAA, azaz jobb, mint a továbbra is bóvli magyar államé. Ez úgy lehetséges, hogy a Világbank alá tartozó MIGA is beszállt az ügyletbe, az eurókötvények garantálásával. Ez hatalmas sikere volt akkor a magyar gazdaságpolitikának, és az akkor még Nátrán Roland vezette Eximnek.

Nem csak a kötvényeket tolta lelkesen az Eximbank, hanem kapta is tőkét a magyar adófizetőktől. 2013 és 2014 között 36,6 milliárd forinttal nőtt a bank tőkéje, ami elég durva, hiszen korábban éveken át 16-18 milliárd forint volt a tőke. És azóta két évben is kapott 20 milliárd forintos tőkeemelést az államtól, azaz tőlünk. Most már közelíti a százmilliárd forintot az Eximbank tőkéje, ennyi pénzből már lehet rendesen hitelezni. (Összevetésül, a sokkal több dologgal foglalkozó Budapest Bank tőkéje 2014-ben nagyjából ekkora, 113 milliárd forint volt.)
Millió forint. Forrás: Eximbank, költségvetés, Magyar Közlöny.

A kötvényekből bevont forrásokból már 2014-ben is nagyobb hitelállományt tolt ki az Eximbank, mint a korábban sokkal-sokkal nagyobb - 2011-ben még majdnem hatszor annyit hitelező -, de évek óta szűkülő MFB.
Forrás: MNB.

Az MFB 2011 óta 42 százalékkal kevesebbet hitelez (819 milliárd helyett csak 480 milliárdot), és annak is egy kis része, nagyjából 158 milliárd van klasszikus fejlesztési banki hitelprogramban. Eközben az Exim 3,5-szeresére növelte hitelezését 2014 végére (144 milliárd helyett 504 milliárdra), de a bank vezérigazgatója ősszel arról beszélt, hogy most, 2016 elején már 776 milliárd körül lehetnek.

Az Exim hitelállományának nagy része egyébként bankoknak továbbadott hitel (főleg az exportélénkítési hitelprogram keretében), de a bank 139 milliárddal közvetlenül finanszírozza az ügyfeleit. Az Exim szerint ebből 90 milliárd forintot feldolgozóipari cégek kaptak 2014 végén, egy 30 milliárdos része pedig ,,külföldi" (ez lehet magyar cégek külföldi leányvállalatainak, vagy államközi együttműködés keretében utalt hitelek, esetleg máshonnan megörökölt hitel). A hitelportfólió minősége egyébként - papíron legalábbis - parádés, mindössze 7-8 milliárd forintot tart számon a bank kétes vagy rossz hitelként.

Az Eximbank felfúvódásában szerepet játszhat, hogy a magyar gazdaság exportfüggősége sokat fokozódott az utóbbi években, így nagyobb lehet az Eximbank szerepe, egyre több cég akar és tud élni az exportélénkítési devizahitelekkel. De az is egyértelmű, hogy az Exim fúvódásában tavaly már nem csak exportáló cégeknek, hanem az abszolút belföldre termelő cégeknek adott hitelek játszhatták a főszerepet.

És hogyan érintette mindez az adófizetőt? Már az utóbbi években átutalt tíz-húsz-negyven milliárdos feltőkésítésen túl. Nem mondhatni, hogy jól:
Millió forintban. Forrás: MNB.

A 2009-2012-es évi átlag 2 milliárd után 2014-ben már 4 milliárdot emésztett fel a bank működési költsége, de emellett rendszeresen rontotta a bank eredményét néhány milliárdos ,,egyéb" eredmény is. Így hiába nőtt jelentősen - a kihelyezett hitelekkel párhuzamosan - a bank kamatbevétele, 6-ról 10 milliárdra, üzletileg mégis veszteséges lett az állami bank.

Ez az egymilliárdos üzleti veszteség egyébként önmagában nem lenne probléma. Az MFB például 2010, 2011 és 2012-ben összesen 81,6 milliárd forintot vesztett. És az Eximnek egyébként sem a pénzügyileg eredményes működés az elsődleges feladata, hanem az, hogy az export élénküljön, hiszen ennek lehetnek még pozitívabb járulékos hatásai.

Az itthoni haveri üzletek finanszírozására viszont bárhonnan nézzük, nincs mentség. Főleg azért, mert ha az egész beomlik, akkor végül az adófizetők fognak fizetni.


http://444.hu/2016/02/03/bibliai-leptekekben-omlik-ki-a-penz-a-kulkerbankbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: százhatvanmillió, devizahitelekkel, exportélénkítési, kötvényadósságai, kabinetminiszter, gabonafeldolgozó, finanszírozására, külügyminisztert, kormánymegbízott, számszerűsíthető, harmincmilliárd, leegyszerűsítve, agrárvállalkozó, devizaadósságot, hitelminősítése, bűnszervezetben, hitelprogramban, exportőrcégeket, vezérigazgatója, külkereskedelmi, jobszabályokkal, feldolgozóipari, miniszterelnöki, versenyképesség, infrastruktúrát, tulajdonosaként, finanszírozható, százhalombattai, nemzetgazdasági, tiszapüspökiben, közbeszerzésnek, exportfüggősége, tapasztalattal, feltőkésítésen, beszállítóként, vezérigazgatót, szavazó segítsen, embereknek börtönbe, bank alapításhoz, külkereskedelmi szakbank, nemzetközi piacról, vele együtt, külföldre termelő, nemzetközi versenyképesség, utóbbi időben, bank körül, nagyjából nulla, korábbi MFB-s, büntető feljelentés, bérleti díjat, jelek szerint, korábbi szerep, Magyar Exporthitel Biztosító, Andy Vajna TV2-vásárlása, Garancsi István CSOK-áremelkedést, Kuna Tibor, Duna Aszfalthoz, Puskás Andrást, Rogán Antal, Puskás András, Nátrán Rolandot, MFB-s Urbán Zoltánra, Lánchíd Palotában, Nobilis Kristóf Döb-68, Aksam Barakatnak, Kárpáti László, Tisza-TK Projekt Kft-jének, Csányi Sándor, Andy Vajna, Garancsi István Market Építőjének Kopaszi-gáti, Gubicza Ágoston, Némethi Ügyvédi Iroda, Fehér István, Tief Terra, Szíjj László-féle Duna-Aszfalt, Magyar Fejlesztési Bank, Matolcsy-féle Nemzetgazdasági Minisztérium, Szijjártó-féle Külügyminisztérium, Exim-részvényeket Tarsoly Csaba, Nátrán Roland, Budapest Bank, Magyar Közlöny,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
03.28. 13:02 Koronavírus - A Benelux államokban nőtt a vírusfertőzöttek és a betegségben...
03.28. 13:01 Koronavírus - Karácsony: az egészségügyiek tiszteletére fehér díszvilágítás...
03.28. 12:51 Az interneten nyílt meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon
03.28. 12:41 A Barcelona legkevesebb 18 millióért elengedheti Braithwaite-et
03.28. 12:12 Koronavírus - MSZP: hozzon létre béralapot a kormány!
03.28. 12:11 Koronavírus - LMP: kapjanak bővebb tájékoztatást az önkormányzatok!
03.28. 12:11 NHL - A nagykövet szerint az USA hálás Oroszországnak Ovecskinért
03.28. 11:42 Ismét zavartalan a forgalom az M3-as autópályán
03.28. 11:41 Koronavírus - Csehországban bevezetik az intelligens karantént
03.28. 11:21 Koronavírus - Izraelben tovább nőtt a fertőzöttek száma, de csökkent a növe...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Kijárási korlátozást jelentett...  Szent Rita Nagy kilenced 2020...  Kijárási korlátozást jelentett...  Tulipánok pillangóval  Napi áhítat - Dr. Erdő Péter b...  Kellemes délutánt kívánok  Kislány fest  Március 27-én, pénteken 18 óra...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nő az ablaknál  Szépen kérlek .....  Isten ígérete  Távoktatás.......  A Puskás Aréna nyerte az Év st...  Szép mai napot.........  Szép Ernő idézet  Lélekgyöngy.......  Korlátozást rendelnek el Magya...  Facebookon kaptam  Becsüljük meg az öregeinket  Harmónia......  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kézmosás fontosságáról.........  Ne féljetek!  A nap gondolata  Mosolygós , szép napot kívánok...  Kellemes délutánt ! ..........  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Szép mai napot.........  A feltámadt Krisztusban való h...  Terv  A.J. Christian idézet  Székely János: Ne feledkezzünk...  Facebookon kaptam  Kék és sárga rózsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Te és én........  Te és én........  Otthonról végezhető keresztúti...  Kellemes délutánt ! ..........  Facebookon kaptam  Az ember  Kellemes teázást!  Csak , mert nem mondunk ki dol...  Orchidea  Kis unikornis........  Jó éjszakát  Harmónia......  Pályázat 2020  Lélekgyöngy.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó kívánságom !  Szentmise közvetítés nagyböjt ...  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Az ember  Szép Ernő idézet  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Lila virág  Harmónia......  Lelkiatyának Pio atya írt leve...  Facebookon kaptam  Istenre való várakozás  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Korlátozást rendelnek el Magya...  Az élet nem mindig igazságos  Erre vártam  Facebookon kaptam  Nő tulipán csokorral  Facebookon kaptam  Harmónia......  Nem tudom megállítani a hullám...  Facebookon kaptam  Harmónia......  Pályázat 2020  Rózsaszín rózsa  Becsüljük meg az öregeinket  Az életben  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Esti kép  Pályázat 2020  Facebookon kaptam  Virágos csendélet  Facebookon kaptam Krisztina ba...  4. nagyböjti hét péntek  Lelkiatyának Pio atya írt leve...  A nap gondolata  Betty Boop  Hervadó virágszál . . .  Apa, fe(lel)j  A nap gondolata 
Bejegyzés Címkék
szavazó segítsen, embereknek börtönbe, bank alapításhoz, külkereskedelmi szakbank, nemzetközi piacról, vele együtt, külföldre termelő, nemzetközi versenyképesség, utóbbi időben, bank körül, nagyjából nulla, korábbi MFB-s, büntető feljelentés, bérleti díjat, jelek szerint, korábbi szerep, keleti nyitás, bankokon keresztül, fura gigahitelek, diósgyőri vasműre, szlovákiai szír, mostani helyzet, óriási gabonafeldolgozó, időközben Csányi, pletykák szerint, miniszterelnök folyamatosan, kedvükre módosított, világon semmi, törvény fogalmaz, adott cégnél, finanszírozott fejlesztési, nemzetközi piacra, megkötések miatt, magyar kormány, magyar adófizetők, rejtélyes 10+6, miniszterelnöki kabinetminiszter, pályázat végeredményét, szokatlanul szűk, kockázati tőkealap, pénz kormányközelbe, szokásos eleganciával, országban valószínűleg, területen semmilyen, üzleti sikereit, államtól idén, bank rendezvényeit, referenciák között, központi adattárolási, legnagyobb tulajdonosa, közpénzkereső szerint, gyanús állami, állami bankvilágban, fölérendelt szerv, tulajdonosi jogokat, utóbbi években, rögtön látszik, sokrétűbb cégcsoport, konszolidált mérlegében, lényegében csak, utóbbi bődületes, bank forrásait, zöld sávból, bank kötvényadósságai, bank egészen, pénzt külföldi, eurókötvények garantálásával, kötvényeket tolta, magyar adófizetőktől, bank tőkéje, százmilliárd forintot, sokkal több, kötvényekből bevont, korábban sokkal-sokkal, bank vezérigazgatója, exportélénkítési hitelprogram, hitelportfólió minősége, bank kétes, magyar gazdaság, exportélénkítési devizahitelekkel, abszolút belföldre, bank működési, bank eredményét, kihelyezett hitelekkel, bank kamatbevétele, állami bank, egymilliárdos üzleti, pénzügyileg eredményes, elsődleges feladata, export élénküljön, itthoni haveri, egész beomlik, adófizetők fognak, százhatvanmillió, devizahitelekkel, exportélénkítési, kötvényadósságai, kabinetminiszter, gabonafeldolgozó, finanszírozására, , ,
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 921
  • e Hét: 12567
  • e Hónap: 44153
  • e Év: 225044
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.