Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy csapatban egy jobbikos és Köves Slomó rabbi
  2016-02-07 10:32:33, vasárnap
 
 
Egy csapatban egy jobbikos és Köves Slomó rabbi
MTI2016.01.14. 15:48

Megtartotta alakuló ülését csütörtökön a Parlamentben az Olimpiai Pályázati Bizottság - Olimpiai Védnökök Testülete, amely az Országgyűlés által a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat megvalósításának támogatására létrehozott egyeztető, véleményező és javaslattevő testület.


A bizottság elnöke Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja lett.

"Azt kérem a tagoktól, hogy
a budapesti olimpiát tekintsék össznemzeti ügynek, amelyhez pozitív hozzáállás és hit szükséges"
- mondta Schmitt Pál, hangsúlyozva, hogy társadalmi támogatottság nélkül nem lehet olimpiát rendezni.

Fürjes Balázs kormánybiztos, a 2024-es budapesti olimpiapályázat vezetője
Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat elnöke prezentációjában azt mondta, Budapest "kifejezetten esélyes pályázónak számít, és ha jól dolgozunk, élhetünk ezzel az eséllyel". Hozzátette, a sikerhez szükség van egy vonzó történetre Budapestről, egy részletes és hiteles olimpiai tervre, illetve alapos tájékoztatásra.

Fürjes leszögezte: Budapest esélyét a NOB reformja, a gazdaságos olimpia koncepciója teremti meg. Az Agenda 2020-at Magyarországra szabták, a magyar olimpia lehet az első a gazdaságos, kisebb, ésszerűbb, olcsóbb és nyereséges olimpiák sorában. Az olimpia hosszú távon munkahelyeket teremt, növeli a magyarországi turizmust és a külföldi befektetéseket. Hasznot hoz a családoknak, a magyar vállalkozásoknak, az országnak - hangsúlyozta.
A testület tagjai

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke
Tarlós István Budapest Főváros főpolgármestere
Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja
Fürjes Balázs kormánybiztos
Aján Tamás, a NOB tiszteletbeli tagja
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke
Martonyi János ügyvéd, korábbi miniszter
Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke
Kovács István (Koko) olimpiai bajnok ökölvívó
Polgár Judit sakkolimpiai bajnok nagymester
Bienerth Gusztáv, a Roland Berger Stratégiai Tanácsadók Kft. elnöke
Váradi József, a Wizzair vezérigazgatója
Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM a Magyar Sportért Alapítvány vezetője
Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri biztosa
Szeneczey Balázs Budapest Főváros főpolgármester-helyettese
Köves Slomó rabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője
Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke
Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója
András Krisztina, a Corvinus Egyetem docense
Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök
Szilágyi György, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője
Kövér László, az Országgyűlés elnöke

Az olimpiai pályázat vezetője azt is jelezte, Budapesten kívül öt régiós központja lenne az olimpiának: a Balaton, Szeged, Debrecen, Győr és Miskolc. Hozzátette, Székesfehérvárral is számolnak, de azt Budapesttel egy régióban említik, mivel nagyon közel van a fővároshoz.

Az olimpiai falut, valamint 31 versenyhelyszínt 10 kilométeres körzetbe terveznek létrehozni, a cél pedig az, hogy ne legyen az országnak olyan pontja, ahonnan legfeljebb 90 perc alatt nem lehet elérni egyetlen ötkarikás eseményt sem.

Schmitt Pál a testület elnöke
Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Závecz Tibor, az Ipsos Zrt. kutatási vezetője ismertette a közvélemény-kutató cég által elvégzett tavalyi méréseket, amelyek szerint 2015 januárjában 60, szeptemberében 46, decemberében pedig ismét 60 százalék volt a budapesti olimpia támogatottsága, ráadásul decemberben az is kiderült, hogy a magyarok 66 százaléka büszke lenne a hazai rendezésű olimpiára.

A szakember hozzátette, a tavaly januári mérések szerint a magyar lakosság 54 százaléka gondolta úgy, hogy az ország képes lenne megrendezni a játékokat, és 39 százalékuk úgy vélte, hogy képesek vagyunk elnyerni a rendezés jogát is.

Závecz Tibor azt mondta, a 20-30 éves korosztály 74, a diplomások 71, a legfeljebb alapfokú végzettséggel rendelkezők és a 65 év felettiek 51-51 százaléka támogatta a budapesti olimpia ötletét, míg a fővárosban 60, vidéken 61 százalékos támogatottságot mértek.

Az Olimpiai Védnökök Testülete stratégiai ajánlásokat tesz a pályázat előkészítésével kapcsolatban, figyelemmel kíséri és támogatja annak folyamatát, a benyújtás előtt véleményezi végleges tartalmát, valamint népszerűsíti a pályázatot.

A 24 fős grémiumba - amely egyelőre nem teljes - az Országgyűlés elnöke a fővárossal és a Magyar Olimpiai Bizottsággal egyeztetve kérte fel a tagokat.

http://www.origo.hu/sport/20160114-egy-csapatban-egy-jobbikos-es-koves-slomo-rabb i.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: prezentációjában, megvalósításának, vállalkozásoknak, versenyhelyszínt, olimpiapályázat, magyarországért, vezérigazgatója, támogatottságot, főpolgármestere, előkészítésével, magyarországra, szeptemberében, támogatottsága, befektetéseket, tájékoztatásra, főpolgármester, tiszteletbeli, magyarországi, kormánybiztos, munkahelyeket, országgyűlési, végzettséggel, támogatottság, minisztériuma, országgyűlés, hangsúlyozva, hangsúlyozta, köztársasági, decemberében, sakkolimpiai, kifejezetten, parlamentben, népszerűsíti, javaslattevő, bizottsággal, támogatására, 2024-es budapesti, bizottság elnöke, budapesti olimpiát, olimpiai pályázat, sikerhez szükség, vonzó történetre, gazdaságos olimpia, magyar olimpia, olimpia hosszú, magyarországi turizmust, külföldi befektetéseket, magyar vállalkozásoknak, testület tagjai, régióban említik, olimpiai falut, országnak olyan, Köves Slomó, Olimpiai Pályázati Bizottság, Olimpiai Védnökök Testülete, Schmitt Pál, Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Fürjes Balázs, Bruzák Noémi, Borkai Zsolt, Magyar Olimpiai Bizottság, Tarlós István Budapest Főváros, Aján Tamás, Szabó László, Magyar Paralimpiai Bizottság, Martonyi János, Baráth Etele, Magyar Kajak-kenu Szövetség, Gyárfás Tamás, Magyar Úszó Szövetség, Kovács István, Polgár Judit, Bienerth Gusztáv, Roland Berger Stratégiai Tanácsadók Kft, Váradi József, Szalay-Berzeviczy Attila, Magyar Sportért Alapítvány, Szekeres Pál, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szeneczey Balázs Budapest Főváros, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, Kemény Dénes, Magyar Vízilabda Szövetség, Gerendai Károly, Sziget Kft, András Krisztina, Corvinus Egyetem, Kiss-Rigó László, Szilágyi György, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Kövér László, Závecz Tibor, Ipsos Zrt, Magyar Olimpiai Bizottsággal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Neked tudnod kell  Mi lenne ha  Jó éjszakát  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Idő  Az engedelmesség miért nem vál...  Gonosz démon-álarc  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép napot kívánok  Csak a fogyatkozás látható  Szép álmokat!  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szép estét  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Lóhere  Neked tudnod kell  A kételkedés kezelése  Éretlen vers  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Kellemes délutánt kívánok  Elköszönt  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy bizonyos határt  Még csak most kezdődik a nap  Fekete István - Akác  képre írva  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Nevem  s immár én is felragyogva, ért...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png kutya  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  210 éve született a SZÓZAT meg...  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyon különös  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png virág  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Png lepke 
Bejegyzés Címkék
2024-es budapesti, bizottság elnöke, budapesti olimpiát, olimpiai pályázat, sikerhez szükség, vonzó történetre, gazdaságos olimpia, magyar olimpia, olimpia hosszú, magyarországi turizmust, külföldi befektetéseket, magyar vállalkozásoknak, testület tagjai, régióban említik, olimpiai falut, országnak olyan, testület elnöke, budapesti olimpia, hazai rendezésű, szakember hozzátette, tavaly januári, magyar lakosság, ország képes, rendezés jogát, 20-30 éves, legfeljebb alapfokú, pályázat előkészítésével, benyújtás előtt, prezentációjában, megvalósításának, vállalkozásoknak, versenyhelyszínt, olimpiapályázat, magyarországért, vezérigazgatója, támogatottságot, főpolgármestere, előkészítésével, magyarországra, szeptemberében, támogatottsága, befektetéseket, tájékoztatásra, főpolgármester, tiszteletbeli, magyarországi, kormánybiztos, munkahelyeket, országgyűlési, végzettséggel, támogatottság, minisztériuma, országgyűlés, hangsúlyozva, hangsúlyozta, köztársasági, decemberében, sakkolimpiai, kifejezetten, parlamentben, népszerűsíti, javaslattevő, bizottsággal, támogatására, kapcsolatban, paralimpiai, véleményező, januárjában, rendelkezők, létrehozott, budapestről, közvélemény, össznemzeti, megrendezni, képviselője, figyelemmel, koncepciója, ajánlásokat, kilométeres, megtartotta, decemberben, csütörtökön, erőforrások, budapesttel, családoknak, véleményezi, nemzetközi, budapesten, olimpiának, stratégiai, folyamatát, gazdaságos, létrehozni, nagymester, fővároshoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 4074
  • e Hónap: 15185
  • e Év: 168681
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.